Vrci, dosla sam ti samo reći da mi je žao za spontani!![]()
Hvala...
Evo baš sam pitala mm-a, pitala sam ga da se ovo nije dogodilo, kad bi bio spreman za novi mpo. Rekao je negdje u 6.mj. A sad bi ipak čekao do jeseni. Slažem se s njime, taman odradimo sve pretrage, a i htjela bih da idemo na more (maleni obožava vodu i kupanje)
Vrci, s obzirom na tvoje godine imate još vremena, tako da nema potrebe da žurite s postupcima. A ovo za period od 2 godine, to je samo statistički kad je ostvareno najviše trudnoća, ali ne znači da ne može uspijeti i izvan tog perioda.
Ja sam si rekla da želim do max 35.roditi koliko planiram i kraj. Prvo sam imala granicu 30, ali tad sam bila puuuno mlada i naivna![]()
Ha,ha, a što da ti kažem i ja sam si isto rekla, prvo mi je granica bila do 30, pa se pomakla na 32, pa na 35, 40, i evo sad sam došla do 42. Ali nije sve do nas, ponekad se umiješa viša sila, a planovi su tu zato da se mijenjaju, ne možeš uvijek sve predvidjeti.![]()
Sadie, ja sam taman rodila kad si ti krenula u mpo... al sigurno se od negdje znamo jer si i meni poznata
Meni sad opet kažu da je žena plodnija nakon spontanog. Baš me zanima...
Pozdrav svima. Rodila sam 4.11.2011. i već sam u par navrata kretala po drugu bebu, ali nikad nisam krenula...
Uspjeli smo kod Lučija i rado bi išla opet kod njega, ali čovjek nema anesteziju, a ja imam jajnike položene uz maternicu i to grozno boli. Bila sam na konzultacijama lani u 10.mj i tad smo odustali radi naših poslovnih obaveza, a na konzultacijama u 11.mj se razvila neka cistica na jajniku i nije me htio uzeti u postupak jer nije bila idealna situacija.
Nakon toga mjesecima sam imala cikluse od 20dana, a uvijek su bili 25 tako da sam čekala normalan ciklus i sad kad je došao, ja se ne mogu odlučiti... Očigledno još nije vrijeme...
Gonali stoje doma već skoro 6 mjeseci, nalazi su napravljeni lani u 10.mj, želja je stvarno velika, a hrabrosti niotkud. Ove godine punim 38 i iako se osjećam kao da mi je 26, znam da lovim zadnje vlakove. Za sad nemam pitanja, malo se žalim i da vam se javim![]()
mare, znam kako ti je. Ja sam htjela ostati kod njega, ali strah od daljnjih punkcija me praktički paralizirao. Ja to očito ne mogu podnositi. Zato sam išla dalje.
Vjerujem da ćeš osjetiti kada je pravi trenutak za krenuti ponovno
Evo ja sam tužna što sam tako divnu ovulaciju sad propustila, samo zato što je prvi ciklus u kojem sam imala spontani. A ovulacije su kod mene posebna stvar i žao mi svake nepokrivene
Nadam se da ćeš već slijedeću O uloviti. Ne znam šta bi ti rekla, kod mene O redovna kao sat, po sluzi skužim, a za trudnoću nema šanse. OATS je dijagnoza i zato samo icsi dolazi u obzir.
I ja sam sve sklonija sreću potražiti negdje drugdje iako sam sa dr.L na istoj frekvenciji i zaista vjerujem da ima šesto čulo za mpo te mi ga je gotovo nemoguće otpisati obzirom da je on pomogao da dobijemo našeg praščića.
Vrci gdje ste vi krenuli? Kod Škvoca?
Ne, ja sam otišla u Betaplus. Iako mi je Škvorc praktički pod nosom, ali nisam baš čula pozitivne priče tad kad sam mijenjala...
I tamo sam se našla na super frekvenciji sa svima, i sad su mi puno pomogli i uvijek ih mogu pitati i tražiti nešto (pogotovo doktoricu).
Uf evo, ovulacija bila, potvrdila mi danas negativna lh trakica. Idući ciklus lovimo. Iako i moj muž ima OA dijagnozu, ali ako se već jednom uhvatilo, kopka me da probavam još
Evo i mene na ovoj temi,ja krečem sa stimulacijom sljedeći mjesec-ciklus ,bebać ima 15mj,na ljeto u 8mj punim 42god. mislim odraditi dva postupka ako se uhfati super ako ne ztvram tu temu i idemo uživati u ono što imamo ,sretno cure
Evo ja danas odradila punkciju kod Lučija Moja princeza ima 2 godine i 8 mj. ako sad uspije super,nitko sretniji od,mene,a ako ne zavrsavam s ovim!
lola32 kakva je bila punkcija? koliko js, i ako nije bed koliko godina imaš? Sretno, neka princeza dobije princa
Vrci kod koje si dr u Betaplusu? Koga preporučuješ?
jo1974 sretno, nek se ulovi od prve!
Zašto, cure odustajete ak ne uspije ubrzo? Ne kritiziram, samo pitam.
Jo, mi smo u sličnoj situaciji. Sjećam se kad si zatrudnila. Ja sam starija mjesec dana.
Mi planiramo fet idući mjesec. Nakon toga očekujem stimulaciju i ne računam da će nam još upaliti. A onda idemo dalje. Mislim da mi je realno 2 stimulacije s eventualno kojim fetićem.
I mi polako planiramo po drugu bebu. Uzbuđenje je veliko,a strah još veći. Imamo pravo još na 2 prirodna postupka preko HZZO-a, stimulirane smo iskoristili. Pošto ne polažem baš velike nade u njih, mislim da ćemo i mi morati privatno u postupak.
Ovaj tjedan planiram do ginekologice obaviti papu pa ćemo vidjeti šta dalje.
sadie nakon svake punkcije sam razmisljala o odustajanju![]()
dino ja mislim da nakon poroda postupci krecu ispocetka i da imas opetpravo na 4+2
Nama je 2015. rečeno isto ovako, da se postupci resetiraju i da imamo pravo na 4+2, i to bi trebalo biti stvarno tako jer smo mi već sada potrošili 3 stimulirana nakon poroda, a da se ne resetiraju ukupno bi nam to bilo 5 stimuliranih preko HZZO-a a sumnjam da bi nam to dozvolili ako nije po zakonu.
Nirvana, to bi bilo super da je tako, ali mislim da su se tebi resetirali postupci zato što si zatrudnila prije donošenja zadnjeg zakona 2012. Nakon donošenja tog zakona svi su kretali od 0.
Na jednoj temi sam procitala da se postupci ne resetiraju, tj. da se gleda koliko si postupaka iskoristila od kad ides na njih. Raspitaj se.
Mislim da je to bilo po starom zakonu da su se postupci nakon poroda resetirali. Po zadnjem zakonu iz 2012 to nažalost više nije tako.
Mpo zakon koji je na snazi od kolovoza 2012. ne sadrži odredbu o ponovnom ostvarivanju prava na postupke nakon rođenja djeteta.
4 stimulirania i 2 postupka u prirodnom ciklusu je sve što osiguranice hzzo-a imaju pravo na teret osiguranja.
Tako je...Mi imamo pravo na 4+2 samo zato što smo ostvarili trudnoću prije novog zakona.
E sad ...znam da se po novom zakonu mora donijeti odluka koliko embrija se želi vratiti, a koliko zamrznuti... Da li vi cure znate da li na dan punkcije moram odlučiti koliko jajnih stanica da mi oplode ili se nakon oplodnje jajnih stanica donosi odluka koliko embrija želim vratiti, a koliko zamrznuti? Što je sa tim zamrznutim embrijima ako ih ne iskoristim? Da li se baš moraju donirati nakon 5+5?
Nakon oplodnje jajnih stanica donosi se odluka koliko embrija se želi vratiti, a koliko zamrznuti. S tim da je nas doktorica pitala još poslije punkcije koliko bi vraćali ako ih bude više, i da nam ona preporučuje 2 embrija s obzirom na godine.
Za neiskorištene embrije ja sam dobila dojam da je to dosta nedefinirano po zakonu. Jer zakon ne propisuje što da se radi s embrijima ako ti ne želiš platiti zamrzavanje i ne želiš donirati. Sankcije ne postoje. Ja osobno, ću nastojati sve zamrznute embrije iskoristiti (zato sada seksamo sa zaštitom dok ne iskoristimo smrzliće). Ali ja idem u državnu bolnicu pa tu ni nema puno smrzlića.
Posljednje uređivanje od Anci272 : 19.03.2016. at 23:04
Mare sorry tek sam sad vidjela sta si me pitala!
sta se tice punkcije -sve znasjedino pozitivno je sta traje kratko! Dobila 10 stanica i vraćene dvije blastociste na pragu 37.!!!
To mi se do sad nije dogodilo!! svi transferi do sad(njih 3) su bili treci dan i nista za zamrznuti( doduse dva puta je bilo radeno po onom milinovićevom sranju),ali prosli dobitni je bio po ovom zakonu i os 11 stanica nista za smrznuti i transfer 3.dan! Danas mi je drugi dan nakon transfera i nisam bas mirovala! Curka mi je bolesna i ne mogu je ne uzeti i jos smo dan proveli na rebru jer nikako da padne tempetatura i eto,danas je ipak boljevpa suta putujemo kuci! eto!
lola32, nek malena ozdravi, a ti nek nam budeš debela uskoroJa se naručila u Betaplus pa ćemo vidjeti šta kažu na konzultacijama.
Nitko te ne može natjerati da doniraš svoje js ili smrzliće. To je skoro kao da daješ okolo svoju djecu.
I mi ćemo zbog godina imati fet više zametaka, ali 3.
Super, nadam se da će ti dr odgovarati. Mi smo super kliknule, sad već ko frendice pričamo na pregledu
Ja čekam mengu, pa idem probati s lh trakicama i prirodno. Možda ima još koje čudo za nas
Eto samo da se prijavim
Krenuli smo u drugi Fet i nadamo se da ce nam se posrrciti i da cemo nasem prvom cudu uspjesno dodati bracu ili seku.. ne polazem prevelike nade ali jedan mali dio mene se nada da ce uspjeti..
jejja
kad je fet?
~~~~~~~~~~~~
A joj, to je nepoznanica s obzirom na ovulacije koje su kod mene od 18dc pa cak do 31dc. Zadnjih par ciklusa su bile 18-19dc ali setaju. Znaci cca za 10 dana O pa +5 do feta
Sretno!
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Ima koga ovdje u postupku? Mi krenuli po 2.djeteNadam se da da ce ovaj jedan pokusaj biti dovoljan.
Ja idem sutra na 1. FM. Idući tjedan je FET. Onda iščekivanje, ali spokojnije.
Ja sam jos u iscekivanju hoce li fet uopce biti jer folikul nikako da puknesutra je fm pa cemo vidjeti presudu..
FET i folukil? Ili ET?
Ja imam 3 smrzlica, od toga je 1 blastica. Morulica nam se rodila, pa mozda bude nesto od blastice. Tko ce ga znati, nema tu pravila.
Fet. Idemo u fet iza ovulacije. Pa cekam da pukne folikul, 5 dana iza toga je transfer smrzlica kojeg imamo..
Zaboravila sam kak ide fet. Meni nisu spominjali folikul.
Nama će biti za 10-ak dana, vidjet ćemo još točno kad.
Sadie ako ide sa supresijom (a cesto ide) onda ga ni ne spominju jer nema ovulacije. Al moj dr iz nekog razloga ovaj put kaze skroz prirodni ciklus pa eto ja tupava pristala i sad 19dc cekam da vidim je li napokon bila ovulacija.. a lijepo sam trebala u startu trazit ili supresiju ili barem stopericu.. sta ces, ponekad prekasno upalim mozak..
Sretno. Javi rezultat.
Mi idemo u ponedjeljak. Imali smo 2 fet-a s ovulacijom, ali nije se spominjalo pucanje folikula. Pratili smo ovulaciju ili endometrij, ne sjećam se, davno je bilo.
Ne želim se nadati, al opet si neću moć pomoć.
Trudilice sretno !
Baš sam biser. Jučer je bio fet, ja se zaboravila i u jednoj ruci nosila malu i krompir (ne šalim se, ozbiljno, daklem 13 kg), a u drugoj vrećicu punu špeceraja. Nekak si mislim da to nije bilo pretjerano. Trebamo se pripaziti, al ne sad mirovati i sl. Rekla je dr. da ne smijem baš kopat, al sad što je u rangu kopanja ne znam.
Imam virozu. Sinoć me ulovila neka temperatura. Cijelu noć me držala. Može li to utjecati na uspjeh FET-a? Znam da je to mikroskopski ficlek, al nikad ne znaš s ovako osjetljivim stvarima. Tko zna kad ću opet dobiti blasticu, pa me malo strah te temperature. Malo me boluckalo navečer tam di mi je dr. "udomila" blastičicu.
Čega se vi čuvate nakon transfera? Ja sam se u prvim pokušajima bojala apsolutno svega, al sad sam opuštenija, a i nemam nekog izbora kad mala tu. Kaže mm da 11 kg i nije neki veliki teret.
Temp preko 37,8 nije dobra nakon transfera, navodno je zametak ne može preživjeti. Tako mi je rekao Lucinger. Iako sam ja upravo u dobitnom postupku kad mi je vratio 2 oplođene js 2.dan nakon transfera dobila virozu, ali mi je max temp bila oko 37,5. Spuštaj si temp lupocetom. I sretno!!