Krivo napisala ako je negativan dajem štopericu, vjerovali ili ne nisam nikad radila ovaj test sama al cini mi se jednostavno.
Vrci drzim nam fige najjace!vjerujem da se skupa veselimo!
Krivo napisala ako je negativan dajem štopericu, vjerovali ili ne nisam nikad radila ovaj test sama al cini mi se jednostavno.
Vrci drzim nam fige najjace!vjerujem da se skupa veselimo!
Cure sretno,
I ja sam u fazi pripremljanja za drugo, skupila nalaze, konzultacije narucene za 15.05., I skroz vas razumim imam osjecaj da mi je sad gore, I taj osjecaj sta kaze Vrci da se nece primiti brzo ka prvi put.
Imam pitanje... Od koliko mg (1 ili 2) ste pile Estrofem za FET? Ginekolog mi nije htio dati recept za ovaj od 2 mg, kao što je napisala doktorica, uz objašnjenje da je to sigurno zabuna. Zvala sam danas doktoricu, ali je nisam mogla dobiti... sestre kažu da sigurno nije zabuna.
Vrci, ti pijes 3x1 od 2 mg ako sam dobro zapamtila?!
Da, dr mi napisala 3x2mg. A moja sestra kod soc gin krivo napisala pa mi ljekarnica rekla da moram piti 3x2 od 2mg. Dobro da sam upucena u sve, da me ne predoziraju
Uvijek sam pila od 2mg, i prije par godina isto
Posljednje uređivanje od Vrci : 20.04.2017. at 23:24
željkice, jel bio transfer?
Meni 3dnt, ništa se ne događa, ništa ne osjetim. Jučer navečer malo boljele grudi i neki grčevi, ali danas ništa. Nekako ne vjerujem u uspjeh, ne znam. Valjda se branim time od toga da budem jako povrijeđena minusom...
Je vracene dvije mrvice,sad slijedi duuuugih 14 dana do bete.
Opa,dvije
Bas ti dugo cekanje. Meni je 9dana od transfera beta, kao 14dpo
Malazao mi jako.. uf
Posljednje uređivanje od Vrci : 21.04.2017. at 16:13
MalaMa,mislim da si prerano radila betu,7dnt trodnevnih ,ponovi u ponedjeljak svakako
Krivo sam napisala 8dnt trodnevnog. Zar ima smisla ponavljati?
MalaMa ipak je to malo prerano za vadit betu. Ponovi u ponedjeljak.
Hvala na savjetu. Mislila sam ponovit radi dr.da me ne spota. A vadila sam ju zbog povratka na posao.
Ne znam, previse me strah, od svih testova koji su u zadnjih par mj bili negativni...
Beta danas 12dnt 0,8. Opet nista. Pocela sam razmisljat o glupostima kak mi mozda zbog godina stanice vise nisu kvalitetne i kako se zbog toga ne prima. Ako se stanice savrseno dijele i lijepo izgledaju,po biologu, jel to kakva garancija da su i genetski ok ili ipak taj rani izgled moze varati?
Posljednje uređivanje od MalaMa : 24.04.2017. at 17:59
MalaMa - baš mi je žao! Nemoj odmah biti pesimistična...
Imam pitanje... Zub mi se upalio i sad pijem antibiotik. Stomatolog me narucio 12.5. kad upala prođe, a za 2 dana trebam početi s tabletama za FET. Ne mogu dobiti doktoricu na tel., a nisam baš sigurna da smijem u postupak ako pijem antibiotik. Znate li vi šta o tome?
Moje js nisu bile kvalitetne zbog godina, iako su nalazi divni, a js imam ko nesilica. Zameci su bili školski dobri 3. dan (dr. i embriologica oduševljeni), al kad ih je bilo više i pustili ih do 5. dana, samo su poodustajali. Al svejedno imam lijepi potpis. I 2 curkice u manje od 2 godine.
Nema ti tu matematike niti jamstva.
Sadie hvala na ohrabrenju. Znam da u mpo vodama nije sve 2+2 ali eto najgrozniji je taj psihicki pritisak pa pocnes razmisljati o glupostima.
Potpis ti je prekrasan!
Vaki,ja ti ne znam odgovor na tvoje pitanje. Najbolje da probas dobiti dr. da ti ona iz prve ruke kaze.
Posljednje uređivanje od MalaMa : 03.05.2017. at 07:18
Pricaj mi. Ja sam nakon drugog minusa plakala da nikad necu imat djece. U 1.dobitnom postupku sam mm nagovarala da on pisne test jer ce rezultat ionak biti isti, nisam vise imala snage.
Tonkica, zapravo je obrnuto. Laicki teceno, tijelo nauci sto treba raditi pa je nakon 1.trudnoce lakse opet zatrudniti. To mi je mpo dr rekao. Ucinak traje oko 2 g.
Meni je dr isto rekla da ce mi drugi puta biti teze, jer smo stariji
Konfuzija i ja sam cula da je puno lakse zatrudnit unutar tog prozora od 2 godine nakon 1.trudnoce. i znam jako puno slucajeva ljudi koji su godinama u mpo-u i sama sam bila a onda hop iznenadno 2 trudnoce u 2 godine (ja sam imala cak 3 al je jedna t.bio rano spontani).
Nisu bapske price. Meni je to rekao Bauman, koji je ime u mpo vodama. Ja sam 1.put zatrudnila s 40, a 2.put s 42 g.od prve. Toliko o godinama.
Dvije trudnoće unutar godinu i pol. Prvi puta u 43. drugi puta u 45. godini. Ima očito nešto u tome![]()
Da i ja dam update, nakon FET-a imam pozitivnu betu, i cekam jos 11 dana na uzv.
Nadam se da bude sve ok i da bude to to..iako me i strah
Čestitke na beti. Strah te je jer ti je stalo i to je potpuno normalno. Mene je bilo strah kak ce proci uzv, pa 1. 3mjesecje, pa da naraste dovoljno da prezivi ak se prerano rodi... Nedavno je ta ista mala strpala nesto u usta i pocela se gusit pa si mislim, sam da preživi djetinjstvo.![]()
Sad me najviše strah da ima bebe, da nije blighted :skartoc: I tako mi daleko taj uzv... ne sjećam se da sam prvi puta imala tolike strahove. Onaj spontani me malo zeznuo, a i par krvarenja koja sam sad imala (iako je sad sve ok)
Imaš li neki medicinski razlog za to što ti se izdogađalo? Sori ak si rekla, ne stignem pratit i pamtit.
1977, 8 blastica!? Meni je to znanstvena fantastika. Imala sam samo 2 od ukupno preko 30 punktiranih js, ali sam obje i rodila.
Ne, to je bila "dogodilo se van MPO trudnoća" i pretpostavljamo da je bio loš spermij u igri (zbog dijagnoze). Beba krenula rasti, ali gestacijska nije. Isto sam malo počela krvariti i za par dana sve bilo gotovo. A i srčeko smo čuli
Vrci- čestitam... Vidiš da se nije kod tebe prekinuo niz iako si se bojala (napisala si da ti je doktorica spomenula da su joj svi FET-ovi završili pozitivno).
Ja pak moram odgoditi FET zbog zuba. Doktorica je potvrdila!
Bauman je bez sumnje autoritet. No mene zanima znanstveno istraživanje provedeno na relevantnom uzorku i sve dok to ne vidim ne može me deset Baumana uvjeriti... Mislim da je prvenstveno riječ o tomu da se hormoni izbalansiraju u trudnoći kod dosta žena. Ali ne bih generalizirala i davala lažnu nadu.
Vrci baš mi je drago, želim svu sreću! Ja sam danas trebala vaditi betu ali nemam snage....
Zasto?
Ja stalno imam sukrvicu... Par dana,pa cisto, sad vec 3.dan za redom. Jucer na uzv sve ok,mrvica 2mm, jos nema srceka.
Luda sam od tog crvenila
Ja sam imala indentično samo u postupku koji je bio dobitan i to do 8.tjedna, ovaj puta nemam.
Cure, jel ijednoj embriolog radio sam transfer?
Mislim da embriolozi to uopće ne rade i nisu educirani za to... Nisam nikad čula za takvu opciju
ni ja nisam cula za to
oni su embriolozi, ne ginekolozi
uvijek su prisutni prilikom transfera, ali oni ga ne bi trebali/smjeli raditi
Jos bitnije - oni su biolozi, a ne lijecnici.