Dagnja, ja sam ostala prirodno trudna kad mi je mali imao 14mj nakon prve menge od poroda. Dojila sam, ginekologica me dosta forsala da prestanem s dojenjem ali nisam htjela prekidati. Iskreno, od pocetka se moji datumi kad sam ostala T i oni su UZV nisu preklapali i sumnjala sam da to nece dobro zavrsiti, i na kraju sam imala spontani u 8.tt. Mislim i dalje da to nema veze s dojenjem ali ponekad se znam pitati sto ako. E sad, mlijeko mi nije stalo tako da sam nastavila dojiti do 2.godine a onda sam malog odbila sa cica. Meni nije dr kao Mravak inzistirao na prestanku dojenja, sve je ostalo na meni, ali mi je preporuceno da prekinem (stari dr.V. na kbc Ri). Na papirima uz menopur i decapeptyl pise da ne idu uz dojenje a nekako ni ja ne bi bas riskirala da se izluci u mlijeko.
Cura koju poznam ostala je prirodno trudna kad je mali imao 4 mj, dojila je do 6.mj.bebe a onda prestala, sve s malim je bilo okej.
Jos cu reci da mi je receno da dojenje inhibira progesteron radi prolaktina, da ometa implantaciju, da dojenje izaziva grcenje maternice i da dojenje smanjuje prokrvljenost maternice, sve od razlicitih ginekologa. Jako malo ce ih poticati dojenje i trudnocu zajedno. Ako ti je trudnoca uredna najvjerojatnije ce sve biti okej bez obzira na dojenje al ako bude komplikacija bit ce ti problem i dojenje i uspavljivanje te prve bebe i nosanje i hranjenje i presvlacenje (ukoliko ste ti, muz i beba sami), i cinjenica da joj se vjerojatno neces moci dovoljno posvetiti ako budes morala mirovati - ovo govorim iz mog iskustva. Inace sam isto planirala sto manju razliku medju djecom al eto, kod mene se u praksi to nije pokazalo izvedivo.