draga hvala, ali ja ne živim u USA već u Europi i slijedim i čitam euoropske standarde ne američke.

žao mi je što je to tako, ali primjećujem da se Hrvati nevjerojatno mnogo orijentiraju na USA pored čitave zapadne Europe koja je daleko prizmenija, daleko rigiroznija po pitanju svega, pa tako i kvalitete i kontrole iste. o tradiciji prozovdnje i kontrole da ne govorim. USA po mngočemu kaska za dobrom starom Europom, pa i po tome.


a ovdje mi linkaju US upravni organ pod USDA koji ne postoji niti 30 godina.

inače, draga, med samo može biti jedan od MNOGIH izvora te bakterije ukoliko nije preikladan način proizveden i držan. daleko opasnije su zimnice iz kućne radinosti naših baka, kao i natrulo voće i povrće, riba.

da bi se zaštitilo od te bakterije treba posvetiti malo većem asortimanu namirnica pažnju kao i njihovoj pripremi i držanju / konzerviranju.

med je samo jedan i to mogući, ne i pouzdani izvor. ukoliko ta jezična razlika išta znači.