oh da ovakve paušalne ocijene me uvijek jako dobro zabave.AndrejaMa prvotno napisa
jasno mi je da je Hrvatska korumpirana do gležnjeva i da naši ljudi često nemaju više povjerenja u vlastiti sud, a kamoli u kakvu organizaciju, ali Njemačka je ipak priča za sebe po tom, kao i po mnogim pitanjima. govorim naravno iz prve ruke. vidi se da premalo znaš i o EKO testovima i o nezavisnim organizacijama u Njemačkoj, a o medu pogotovo.
naime, kao prvo organsko i eko su dvije različite stvari, a kao drugo i jedno i drugo se u Njemačkoj strogo kontrolira i niti jedan proizvođač niti može dobiti licencu niti označiti svoj proizvod sa EKO ili BIO ukoliko nije prošao strogu kontrolu koja se usput rečeno provodi najmanje 1 x godišnje. također se licence i gube i plaćaju se kazne ukoliko se pravilnici proizvodnje i skladištenja ne poštutuju. ne, Njemačka nije Hrvatska, a što se tiče kontrole prehrane, ako si već toliko upučena (a nisi što je očito po tvom postu) znala bih da Njemačka u čitavom svijetu ima najbolju kontrolu namirnica i proizvodnje istih.
i ne, svaka teglica meda nema tu opasnu bakteriju jer bi prema tome na milijune djece već pomrlo od nje kao jedno.
a kao drugo širiš dezinfomracije držeći se one stare dobro poznate naše - paušalno, odokativno, generalizirajuće, bez prethodnog poznavanja svih činjenica, nepotpuno, površno...trebam li dalje ?
još jednom ponavaljam, svaka teglica meda NE sadrži C. botulinum, već postotak nađenih spora ovisi o proizvođaču i načinu proizvodnje, kao i zemlji porijekla. no, u prosjeku se postotak kreće između 8% i 16 % ovisno o ova tri preduvjeta, a to se nikako ne može nazvati svaka teglica meda, zar ne. u njemačkom medu, njemačkih proizvođača je taj postotak najniži, kreće se oko 2%.
a što se tiče botulizma u dojenčadi Njemačka u Europi sa time ima najmanje problema, osnodno u Njemačkoj je on kod dojenčadi iznimno rijedak, a upravo zbog strogoće i dosljednosti prilikom kontrole namirnica po čemu je Njemačka vodeća u svijetu osim toga nezavisne organizacije ovdje postoje ovdje od sredine prošlog stoljeća koje dodatno regliraju tržište i neposredno vrše pritisak na proizvođače svojim testioranjima kao i javnim (transparentim) i rezultatima dostupnim svakom potrošaću u zemlji. no, značenje i težinu nezavinskih organizacija je nešto sa čime se naša zemlja tek treba susresti, a i opet pod uvijetom da se najprije riješimo sveopće korupcije koja je u Hr način življenja toliko da je više ljudi niti ne primjećuju.
ah, da i svakako treba spomenuti da izvor ove bakterije također su često vakumirani proizvodi koje treba držati, ukoliko su otvreni, podalje od bočica mlijeka za bebe u frižideru, također veliku opasnost predstavlja otapanje zamrznutog iz lednika, spore se mogu naći također u dimljenoj ribi (losos npr.) i tako dalje i tako bliže.
što se tiče samog meda i njegove strukture, odnosno tvoje tvrdnje kako je ova bakterija dio strukture molekule meda, hm, predložila bih nakon svega napisanog da se ubuduće najprije podrobno informiraš prije svega kod pouzdanijeg izvora prije nego tako važno kreneš iznositi posve pogrešne infomracije na temu sa kojom doista nisi upoznata, pa čak niti bazično.
kao prvo čistoča rada pčelara u zemlji gdje ja živim mora biti prije svega blagoslovljena od strane Njemačkog Pčelarskog Saveza (postoji od 1907. godine) koji sa sobom nosi garanciju da med ne sadrži spore bakretije Clostridium Botulinum. ta bakterija u med dospijeva isključivo kroz onečišćenje meda sa zemljom prilikom daljenje obrade meda od strane čovjeka (pčelara), nikako od strane pčela.