Citiraj moia prvotno napisa
Citiraj sladjanaf prvotno napisa
Citiraj Tashunica prvotno napisa
ali mi nikako nije jasno kako osoba s toliko znanja o medu postavlja pitanje kada bi djetetu mogla dati med :?
to će ostati vječni misterij

možda je žena samo željela pokazati svoje znanje a to nitko ne cijeni

to je sigurno zato što mi još nismo u EU

ne znamo kako se tamo razmišlja

možda tamo ljudi zaista znaju ali bez obzira na to pitaju

a ne ko mi - ni ako ne znamo ne pitamo. ili eventualno proguglamo
vjerovala ili ne ali pogodila si samu poantu i bit razlike u mentalitetu.
to je priča koja prati sve naše doseljenike od njemačke preko kanade do australije. svima nam je trebalo dobrih 10-tak godina da se adaptiramo i prihvatimo neke drugačije norme ponašanja i ophođenja.

naši ljudi uvijek sve znaju čak i kada ništa ne znaju i uvijek su najpamentiji i upućeni u apsolutno sve. e kod drugih nekih naroda i kultura je ipak malo drugačije, a to je upravo i jedan od razloga zbog čega je recimo i sama njemačka primjerice 3 najjače gospodarstvo u svijetu, dok moja draga Hrvatska od vlastite prevelike pameti nije u stanju uvidjeti gdje leže bazčni problemi i njihova rješenja.

gle, mogu se složiti oko guglanja i davanja neprovjerenih i netočnih informacija, posebno na nekim temama na ovom forumu, no ne bih htjela ulaziti u rasprave o mentalitetu i ocjenjivanju istog.
jer se tu nikad nećemo složiti. tebi je njemački mentalitet super ali, eto, meni nije. možda je on njemce i doveo do toga da budu treća gospodarska sila svijeta, no mene to ne impresionira. a pogotovo me ne impresionira život tih doseljenika o kojima pričaš. a ni njemaca, ako ćemo iskreno.
ovo je totalno offtopic, ali fakat ne podnosim kad neki dođu pametovati o tome što bi i kako bi mi trebali. a žive u njemačkoj, kanadi ili australiji.
i ja imam prijedloge što bi vi trebali, ali ih ne dijelim okolo, posebno na ovakav bahat način.