-
moj sin ce krajem januara napuniti 4 godine i jos uvek koristimo nocnu pelenu. on nikad nije ni prestajao je imati.
obratila sam se e mailom Poliklinici Helena i evo kopiram vam prepisku:
Postovani,
na roditeljskom forumu Roda pronasla sam link ka vasem websajtu i odlucila da vam se javim povodom situacije/problema sa kojim se suocavam
naime, majka sam djecaka koji ce u Jan 2010 napuniti 4 godine.
dnevne pelene smo izbacili iz uptrebe sa njegovih 2.5 godine bez ikakvih problema. jednostavno u tom trenutku je bio spreman i psihicki i fizicki na taj korak i "nezgode" su se desavale izuzetno rijetko.
medjutim, nocna pelena je obavezna i dan danas. koliko sam uspela primjetiti, jos ni jedna noc nije prosla a da je pelena ostala suva.
pokusali smo sa odvikavanjem, tako da bih ga ja ponela da mokri oko ponoci kad ja idem na spavanje, ali bi se on do jutra ipak bar jednom upiskio ako ne i 2 puta.
do sada nije bilo urinarnih infekcija niti bilo kakvih problema vezanim za urinarni trakt.
da li je sada vrijeme da zapocnemo neke pretrage? koje bi to pretrage trebale biti?
molim vas za savjet.
srdacan pozdrav,
odgovor :
Poštovana,
nakon što Vaš sinčić napuni 4 godine treba učiniti urin, urinokulturu i UZV bubrega i mjehura. Ako je sve u redu sa terapijom se može čekati do 5 godine.
pozdrav
prof. Cvitković
nadam se da ovo nekom moze pomoci.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma