Imam djevojcicu od 11 mjeseci koja je prije dva mjeseca kako se meni ucinilo prestala disati. Bili smo u hitnoj i ljekar je tvrdio da je vjerovatno zapala hrana u grlu. Nakon dvije sedmice desio se novi slican napad, poplavi, izvrne okice, nema kontakta. Tada smo ostali u bolnici 11 dana. U to vrijeme imala je jos tri napada, ono dan za danom tri dana.
Sve pretrage su uradjene, eeg, MR, analize krvi itd. Nista nije utvrdjeno. Jedino su utvrdili kontrast-rentgenom da ima malo reflux.
Imala je i tvrdu stolicu za koju je doktorica kazala da ni slucajno ne smije da ima jer da je vjerovatno od te tvrde stolice pogorsala reflux i da je zbog toga imala konvulzije.
Medjutim jedan neurolog isto sumnja na epilepsiju, ili kako ona kaze sanse su velike za to. Moja curica je inace zdrava, razvija se normalno, cak je i ranija moze se reci, i ljekari su potvrdili to na pregledima.
Nakon mediciniranja protiv refluxa sa Zantac sest semica je bila super, medjutim ja i muz smanjimo dozu laktuloze (lijek protiv tvrde stolice ) i ona nakon dva dana opet dobije problem sa tvrdom stolicom. Iako smo povecali medicinu, stolica je bila i dalje neuredna. I u petak nazalost dobije opet napad(konvulzije ili epilepsija vise ne znamo).
Ljekar je sada uveo drugu medicinu protiv refluxa, nexium i pojacala dozu laktuloze. Cak se naljutila kada je cula da smo dozvolili da dva dana ne kaki redovno, ali mi smo mislili ...ma ne znam sta smo mislili
Sada se pitam da li je moguce da ima konvulzije radi problema sa stomacicem, jedan neurolog tvrdi da je to razlog i da je to njen nacin da se bori protiv boli a drugi neurolog sumnja na epilepsiju. Mi joj nismo davali lijek protiv epilepsije (imamo ga kuci jer smo ga podigli za svaki slucaj) a ipak nije imala napad sest sedmica. Da li grijesimo sto joj ne dajemo medicinu za epilepsiju ali smatramo da sa obzirom da nije dokazana zelimo da cekamo.
Zahvalna za sve odgovore.