Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Beta 24,2

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Beta 24,2

Danas mi je 20 dan nakon transfera i beta mi je 24.2. Šta mislite? Nakon sedam dana transfera primila sam ovitrel i opet nakon 7 dana i jutros sam radila betu. Meni se čini da je mala, zvala sam doktora koji mi je rekao da nije mala , da je pet puta veća od normalne vrijednosti i da i dalje nastavim sa utrogestanima i da opet sutra primim ovitrel, pa da ga nazovem. Nisam optimistična jer stalno imam grčeve u trbuhu i osjećaj kao da ću svaki čas dobiti. Da li je itko imao slična iskustva?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na žalost, meni se čini mala... Od koliko stanica je bio embrij, je li bio transfer 3. ili 5. dana? Ima slučajeva di beta sporije raste, ali, onako školski, 14 dana nakon transfera bi se trebala vrtit oko stotke, čini mi se...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, ovaj doktor kojeg si zvala, je li MPO-ovac koji ti je radio postupaktj. netko tko je specijaliziran za potpomognutu oplodnju? 5x je veća od vrijednosti koja nije trudnoća (negativno je 5), ali čini mi se da bi 20 dana nakon transfera trebala biti veća, ovo mi se čini tzv. biokemijska trudnoća :/.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da, doktor je specijaliziran za potpomognutu oplodnju, transfer mi je bio 2 dan nakon puncije. Ma i meni se sve čini loše i kada sam zvala doktora očekivala sam da će mi reći da sve prekidam, primit ću sutra opet i tu zadnju ovitrel kako mi je rekao pa šta bude.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

meni baš nije jasno zašto ovitrelle?
    jel to neki poseban slučaj kad se ovitrelle prima poslije transfera? :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koliko ti je prošlo od zadnjeg primljenog ovitrellea? Možda je to ostatak tog ovitrellea. Meni je 14 dana nakon transfera petostaničnog u Mariboru beta bila 10 (znači, 2x viša od 5) i prekidali smo daljnje utrogestane, čim sam prekinula, procurila sam. Učini kako ti je dok rekao, možda postoje i pozitivni scneariji s takvom betom, postoje slučajevi kasne implantacije itd. Onako, iskreno, ja bih bila, osobno, oprezno pesimistična glede ishoda te trudnoće, ali općenito optimistična vezano za liječenje jer se na biokemijsku trudnoću u MPO-u gleda kao na naznaku nekog skorog uspjeha .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj AnneMary prvotno napisa
    meni baš nije jasno zašto ovitrelle?
    jel to neki poseban slučaj kad se ovitrelle prima poslije transfera? :?
    Na VV-u se standardno prima, mislim zasad jedino kod njih, to su tzv. bHCG boosteri i ima neka teorija da oni olakšavaju implantaciju, ali znaš da svaka klinika ima svoju teoriju i da je u MPO-u dosta nepoznanica, da je sve jasno imali bismo uspjeh 1:1 - tipa 1 js= 1 embrij = 1 trudnoća i ne bi bilo uopće frke s novim zakonom...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Danas mi je šesti dan od posljednjeg ovitrela. Vidit ću šta će mi reći sutra kad primim ovitrel, ako prije ne dobijem.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, nema ti smisla onda radit betu ako si primila ovitrelle sutra, niti radit test na mokraću jer će ti ispast pozitivno zbog injekcije... Vidiš, nisam još naišla na protokol s primanjem ovitrellea 3x nakon transfera, barem ne na major klinikama (osim ako nešto nisu u zadnje vrijeme mijenjali), ne znam gdje si ti, ali nema niti veze, nemaš sad druge nego učinit kako kaže doktor. Ili otić drugome na mišljenje. Ali, nije nikakva panična situacija, pod kontrolom si UZV-a, jedino će se to jesi li trudna ili nisi primanjem novog ovitrellea sutra produžiti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj opal13 prvotno napisa
    Danas mi je šesti dan od posljednjeg ovitrela. Vidit ću šta će mi reći sutra kad primim ovitrel, ako prije ne dobijem.
    Meni je trebalo točno 7 dana nakon ovitrellea da se skroz izluči (znači, da padne ispod 5), 6-ti dan sam jednom imala betu 8, ako se dobro sjećam...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, ne znam je li ti ovo prvi put, ali često žene niti ne dobiju mengu dok su na utrogestanima i dodatnoj terapiji (ovitrelle). Obično se procuri 2-3 dana nakon prestanka s utrogestanima, ali neke procure i preko te terapije, ovisi. Sretno .

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Imam jedno pitanje..u pon (11. dpt) mi je poceo smedji iscjedak i pomalo sukrvica koja traje jos uvijek ali se i ne pojacava...ne znam da li da prekinem terapiju ili da nastavim s utricima jer mi se to dogodilo i s prirodnom trudnocom , ali je beba otisla u 8. tjednu..pomozite :?

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

aleksandraj, mojoj prijateljici je 10dpt krenuo spotting (smećkasti iscjedak) i taj je dan prekinula utriće. Tri dana kasnije je napravila test (jer se spotting nije pojačao, već smanjio) i imala je debeli plus. Ja ne bi prekidala terapiju sve dok ne krene prava krv.
    ~~~~~~~~~~~~~~~ da i ti dobiješ plusić

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

aleksandraj

svakako nastavi sa utricima!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj aleksandraj prvotno napisa
    Imam jedno pitanje..u pon (11. dpt) mi je poceo smedji iscjedak i pomalo sukrvica koja traje jos uvijek ali se i ne pojacava...ne znam da li da prekinem terapiju ili da nastavim s utricima jer mi se to dogodilo i s prirodnom trudnocom , ali je beba otisla u 8. tjednu..pomozite :?
    Uputa u Mariboru je nastaviti s utrićima do bete, spotting sam može biti i ako je trudnoća OK. Betu javiti njima pa će oni dati savjet za dalje. Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •