-
Konaćno-nas troje....
Evo i naše priče dok štrumf spava....
U nedjelju dođošmo u kliniku Podobnik kao što smo se i dogovorili sa doktorima....
prvi utisak-super, dočekala nas neka turbo simpatićna sestra s kojom sam se baš lijepo družila do odlaska a kojoj uopće nisam skužila ime
dobili večeru, i onda su me prikopčali na ctg koji su pokazivali do 50%trudova ali ja ih nisam doživljavala kao bol, već kao Vitino lupanje....došao neki doktor da nas upiše, nisam se ni potrudila zapamtiti kako izgleda niti kako se zove....zapamtite ovu rečenicu, bit će bitna za ujutro...
Ponedjeljak..6h ujutro.....buđenje, nekakve infuzijice, vađenje krvi bla bla....
pa klizma, pa brijanje za koje da sam znala da će tako dobro obaviti sa nekakvom mašinicom uopće se ne bi mučila u tuš kabini pol sata večer prije....
Vratila se natrag u apartman, čekala da krene klistir, zbavila to sve, wc, tuširanje i ostale manevre i sjela i čekala sestru da dođe po mene...
e da, prikopčali su me na ctg opet koji je pokazivao 60% trudova...ja ih ni osjetila nisam.....
Oko pola 8 odvode me u drugu zgradu di će biti obavljen carski......prvo opet u intenzivnu na infuziju, upisivanje podataka..tu dolazi na red onaj dr od jučer, sva sreća pa me sestra pitala opet za krvnu grupu..pametnjaković upisao da sam ja B-, a ja B+.....aj vi recite lika...čekam muža koji je upao u glupu zagrebačku špicu, a 150 puta sam mu rekla da ostane prespavati kod mene..ne, on ide kući........u zadnji tren je uletio prije nego su me odveli u salu.......Anesteziju mi je dao jedan predivan čovjek koji je zapravo na operaciji bio moj najbolji prijatelj, tješio me, dragao po licu, dao neko sredstvo za smirenje, Bog ga blagoslovio....dok nije krenula injekcija bilo je sve ok, čim su me počeli pikati u leđa, uhvatila me panika....totalno bezbolna injekcija ali ja sam valjda konaćno shvatila da je to to, i užasno sam se preplašila, što su oni vidjeli i odmah mi dali nešto za smirenje...
Carski su obavili Profesor Podobnik i dr.Zmijanac...njih dvoje su bili u sobi, anesteziolog i još jedna sestra.....sve je teklo kako treba, ja jaučem kak mi se spava i da idem malo odrijemati dok oni njega izvade...a carski traje punih 5 min.......
E za sekundu počinje moja noćna mora....u sekundu u salu utrčava njih 10 valjda...strka, panika, čujem netko viće "brže, brže, vadite ga van"....odmah sam se probudila, skočila bi sa stola a ne mogu, ne razumijem šta se događa....
Viće Podobnik:" čestitam, mama si".....
ja od panike, pustila dvije suze...donijeli mi ga da ga poljubim i brzo odnijeli......i dolazi Profesor do mene i uhvati za ruku i veli:"moram ti reči, nemoj se uplašiti, ali bebi je pupčana bila oko vrata"
Uopće se neću potruditi da Vam kažem kolika je erupcija suza krenula iz mene, stegnulo me u srcu......i onda me umirio rekavši da ga nije stisnulo i da vjerojojatno nema nikakvih posljedica ali s obzirom na moj prvi porod da se moralo toliko strke diči u sekundi i da ga se moralo što prije van izvaditi........Ja nisam vjerovala da mi se to opet događa...čak je i Prof. rekao da je to nevjerojatno koliki smo mi pehisti što se toga tiće......
Kada je pedica ušla, mislila sam da ću se onesvijestiti, dok nije došla i rekla " Vaše dijete je savršeno, apgar 9/10, 3330 težak i 49 dugačak...ne brinite, pupčana nije napravila ni najmanju štetu, vaš dječak je zdrav da zdraviji ne može biti".....
Tada su krenule moje suze radosnice, mama sam, moje dijete je tu, moje ljubav je sada s njim i njih dvojica me čekaju....sestre, brže malo s tim šivanjem......
Nakon šivanja i tih svih procedura su me odvezli u internu, tamo me čekala maza moja, moj muž...kako li je samo ponosan bio...nije mogao sakriti od mene da je plakao.......
Nas troje smo konaćno zajedno, ma nitko nas više neće rastaviti.......
Drugo jutro sam već ustala...Vito je bio sa mnom po cijele dane više manje, osim po noći jer sam zbilja bila umorna i nisam htjela patiti ni sebe ni njega....izdajam se, uvućene su mi bradavice a štrumf još uvijek ne može fino povući......naučili smo kupanje, prematanje, njegu puka, ma sve znamo, sve su nam pokazale, sestre su sve bile super, doktori predivni, pedice fantastićne...Cure koje su malo bolje sa mnom znale su za moju želju....htjela sam znati da li je Vito imalo slićan Ivanu......tata je rekao da je isti..to je za mene bio jako emocionalan trenutak, ali morala sam znati zbog vlastitog mira.....
Doma nam je super....tako smo se fino snašli, Vito je velika maza, mi uživamo u njemu, on u nama....
tako je mio, drag, bezuvjetno lijep....
U nedjelju smo zapalili braci svijeću....jer on je sigurno Vitin anđeo čuvar.......
-
-
-
za našeg imenjaka
-
Čestitam od srca
-
-
-
cestitam vam, uzivajte
-
-
-
-
-
plačem od sreće zbog vas
čestitam mama
-
čestitam od
:D
-
Sretna sam zbog vas....uživajte!
-
-
bas sam sretna zbog vas
uzivajte!
-
-
-
-
-
Joj kako mi je drago, čestitam od
!!!
-
-
čestitam :D
-
čestitam ti od srca
-
-
čestitam od srca!
-
-
ira, čestitam ti od srca!
-
-
Čestitam!
-
-
-
Cestitam!
-
-
-
iraa,
sve najbolje sretnoj porodioci. Evo me plačem, svi misle da završavam mjesečni izvješta pa da su talo loši rezultati
, ali ne, zaista su ovo suze olakšanja. Neka vas dragi Bog čuva.
-
-
-
Čestitam od
-
-
draga
-
Draga Ira, jako sam sretna da si imala lijepo iskustvo u rodilištu i da je sve dobro prošlo.
-
jooj Irra plakala bih na sav glas, ali neću, Vitu treba dočekati sa osmijehom i radošću; čestitam ti od srca, uživaj u svojoj sreći
-
Prica puna emocija, cestitke od
!!!
-
-
-
iskreno čestitam, nek vam je sretno
-
drago mi je da je ovaj put sve prošlo kako treba
čestitam i uživajte u zamotuljku
-
Prekrasno!!!!!