Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Kuzi li se tko u sivace masine?

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Kuzi li se tko u sivace masine?

Sivala je sve normalno, i ona mi je odjedanput pocela zatezati i petljati. Kada probam micati iglu (tako da rukom okrecem onaj kolut) ide jako tesko i zapinje, kad lagano stisnem papucicu uopce se ne pokrece dok ne nagazim malo jace, i onda pocne naglo i tako glasno da imam osjecaj da ce igla puknuti. Odozgora sav izglada normalno no s donje strane bude hrpa pokidanog i zapetljanog konca. U cemu bi mogao biti problem :? ??
    Radi se o Singerici 8280.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

očisti petljač konca, vjerovatno ima konca unutra koji pravi problem
    zamijeni iglu
    podmaži mašinu
    ako ne upali, zovi majstora

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Vec sam ju bila otvarala i cistila jer se bilo nakupilo mucica od tkanina. Mogu jos probat zamijenit iglu, ili podmazat, samo di da podmazem - gornji dio ili dole ( valjda me razumijes :/ )?

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

podesi napetost konca. nažalost ne mogu ti objasniti kako jer se više ne sjećam (čitala sam uputstva), ali meni se mašina ponašala baš tako kako opisuješ kad je u pitanju bila napetost konca.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ako imaš knjižicu uputa - to ti je obično sasvim otraga.

Ako slučajno nemaš, tu sam našla upute za korisnike (ako trebaš, skini, ja nisam skidala ... ) pa vidi - vrlo često unutra ima Fault FInder iliti upute za otklanjanje tipičnih smetnji.
    http://hr.diplodocs.com/korisnicki-p...SINGER/8280-_E

Inače, sve je već rečeno... Negdje se zapeo komadić donjeg konca. Može biti tak mali da ga se i ne vidi dok ne raskopaš grajfer i podigneš ubodnu pločicu. Ako ti je komplicirano, fakat bolje pitaj majstora. I sretno - nije to nikakav veliki kvar.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj khaa prvotno napisa
    podesi napetost konca. nažalost ne mogu ti objasniti kako jer se više ne sjećam (čitala sam uputstva), ali meni se mašina ponašala baš tako kako opisuješ kad je u pitanju bila napetost konca.
    Ovako je bio problem kod mene ako je konac bio loš, pa stalno pucao.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Uspjela sam prvo nekako rijesiti problem, i onda sam pocela sivati, i to neki ljepljivi cicak, i opet je pocelo petljati, valjda od tog ljepila koji se poceo talozit na igli pa je zapnjala. Ocistila to, probala ponovno, ali nista. Sada kada otvorim onaj dio di stoji donji konac vidim da dole nesto ne stima, taj mehanizam ne prebacuje ljepo gornji konac, nego ga nakuplja pa se sve zapetlja. A jesam ga objasnila ...

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jel pravilno uvučeš konac kroz donji petljač? Mislim kroz onu malu rupicu? Znam nekoga tko to uopće nije radio pa se onda čudio zašto mu petlja. Napetost gornjeg i donjeg si podesila da bude podjednaka?

Odgovar li ti debljina konca tome što si sad šivala-mislim na čičak traku? To isto ima veze? A igla? Jel dovoljno debela/tanka i oštra?

Ako sve od toga štima, možda donji prijenosnici(zupčanici)nisu podešeni na odgovarajuću visinu. Možda onda ipak da odneseš majstoru da vidi. :/

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ufaaa, nemam pojma. Ja otkako sam dobila tu masinu sivam sve na istu iglu. Napetost je valjda dobra. Do sada je sve funkcioniralo, a sivala sam i tanko i debelo, i te cicke. Odjedanput je pocelo zezati, neznam zasto :? . Idem jos jedanput provjeriti sve ovo sto si rekla...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mogu ja ovdje pitati nešto što me dugo muči?

Što točno radi endlerica?

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ona reze i obradjuje rub tkanine. Pogldaj na nekoj majci iznutra kako su obradjeni rubovi, to ti je radjeno sa endlericom. Slican efekat na obicnoj masini mozes postici pomocu cik-caka, naravno ne tako uredno. Valjda sam ok objasnila, ako netko zna bolje neka me slobodno ispravi.
    I ja bi endlericu...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja tražim mašinu koja može raditi onako gust šav na rubu tkanine pa se tako rade strojno aplikacije na tkaninu. Ne znam da li sam dobro objasnila, tražim neki link s nečim sličnim ali ništa...

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

mislis da radi kao nekakav vez? hmmmm, mislim da sam nedje vidjela tako nesto, samo malo da pogledam...

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    ja tražim mašinu koja može raditi onako gust šav na rubu tkanine pa se tako rade strojno aplikacije na tkaninu. Ne znam da li sam dobro objasnila, tražim neki link s nečim sličnim ali ništa...
    To ti može svaka mašina koja ima mogućnost šivanja cik-cak bodom. Samo se podesi kratka udaljenost između uboda i to je to (tako se rade i rupice za gumbe).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •