Pozdrav od trudnice iz Zadra koja se užasava boravka u bolnici. Prvo dijete sam rodila u bolnici i iako sam prilično zadovoljna (u uspoređenju s drugim pričama koje sam čula), imala sam sreće jer je porod bio brz i sve OK, ali muka mi je kad opet pomislim na:
1. Previjanje od bolova u boksu gdje viču na tebe ako se okreneš na bok
2. epiziotomije i šivanja(20 dana sam bila nepokretna)
3. pucanja vodenjaka
4. brijanja
5. dijete su mi donijeli nakon 10 sati samo zato jer mi se "vrtilo u glavi", i prvo što je dobio bilo je umjetno mlijeko, a meni sise prštale na sve strane.
Onda su se čudili što dijete stalno bljucka i podvrgavali ga raznim mučenjima da vide zašto... nikad nakon toga nije popio ni kapi tog sranja i nikad više nije bljuckao
6. buđenje u 6 ujutro zato jer sestra mora oprati prozore
7. nošenje bebe na presvlačenje usred noći taman nakon što je zaspalo na sisi
8. izjava kako dijete mora piti umjetno mlijeko jer kolostrum nije dovoljan za bebu, pošto to još nije pravo mlijeko
itd.itd.itd. svjesna sam da su ovo samo sitnice i da sam super prošla, i to u rodilištu koje ima titulu Bolnica prijatelj djeteta i jedno je od boljih na glasu u Hrvatskoj. Istina to je bilo prije 6 godina i nadam se da je sad situacija bolja, ali ipak...
Uglavnom sanjam o tome da rodim kod kuće, ali nikako da dobijem informaciju je li to kod nas moguće, tj. hoće li me itko htjeti poroditi ili će me strpati u ludnicu.
Druga opcija mi je rađanje u bolnici, s tim da želim nakon toga potpisati izjavu da želim odmah ići kući, pa me zanima i je li to ikako moguće, je li to itko radi.
Pogotovo bi mi koristilo kad bi mi se javio netko tko ima iskustva s rodilištem u Zadru.
Puno hvala unaprijed!!!!