Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Porod kod kuće

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Porod kod kuće

Pozdrav od trudnice iz Zadra koja se užasava boravka u bolnici. Prvo dijete sam rodila u bolnici i iako sam prilično zadovoljna (u uspoređenju s drugim pričama koje sam čula), imala sam sreće jer je porod bio brz i sve OK, ali muka mi je kad opet pomislim na:
    1. Previjanje od bolova u boksu gdje viču na tebe ako se okreneš na bok
    2. epiziotomije i šivanja(20 dana sam bila nepokretna)
    3. pucanja vodenjaka
    4. brijanja
    5. dijete su mi donijeli nakon 10 sati samo zato jer mi se "vrtilo u glavi", i prvo što je dobio bilo je umjetno mlijeko, a meni sise prštale na sve strane.
    Onda su se čudili što dijete stalno bljucka i podvrgavali ga raznim mučenjima da vide zašto... nikad nakon toga nije popio ni kapi tog sranja i nikad više nije bljuckao
    6. buđenje u 6 ujutro zato jer sestra mora oprati prozore
    7. nošenje bebe na presvlačenje usred noći taman nakon što je zaspalo na sisi
    8. izjava kako dijete mora piti umjetno mlijeko jer kolostrum nije dovoljan za bebu, pošto to još nije pravo mlijeko
    itd.itd.itd. svjesna sam da su ovo samo sitnice i da sam super prošla, i to u rodilištu koje ima titulu Bolnica prijatelj djeteta i jedno je od boljih na glasu u Hrvatskoj. Istina to je bilo prije 6 godina i nadam se da je sad situacija bolja, ali ipak...
    Uglavnom sanjam o tome da rodim kod kuće, ali nikako da dobijem informaciju je li to kod nas moguće, tj. hoće li me itko htjeti poroditi ili će me strpati u ludnicu.
    Druga opcija mi je rađanje u bolnici, s tim da želim nakon toga potpisati izjavu da želim odmah ići kući, pa me zanima i je li to ikako moguće, je li to itko radi.
    Pogotovo bi mi koristilo kad bi mi se javio netko tko ima iskustva s rodilištem u Zadru.
    Puno hvala unaprijed!!!!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Re: Porod kod kuće

Tashana, dobro nam dosla.

Nisam mogla ne zamijetiti ovo:
    Citiraj tashana prvotno napisa
    Uglavnom sanjam o tome da rodim kod kuće, ali nikako da dobijem informaciju je li to kod nas moguće, tj. hoće li me itko htjeti poroditi ili će me strpati u ludnicu.
    mala ispravka, ali meni jako vazna.
    nece tebe nitko poradjati, cak niti u bolnici, TI ces sama roditi svoje dijete.

pogledaj si malo ovaj topik
    savjeti za porod kod kuce

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Re: Porod kod kuće

Vidjela sam ovaj post već prije par dana i uspjela ga ignorirati jedno vrijeme...
    Točke 4 i 6 su stvarno prestrašne; kako neobazrive sestre, peru prozore u 6 ujutro.
    Točka 5 baš i nema smisla jer mlijeko ne pršti nakon poroda s obzirom da tada još uvijek ide samo kolostrum, pršti nakon 2-3 dana. Uz to, moja M. je isključivo dojena pa je bljuckala po cijele dane.
    A da je netko radio ovo mom djetetu
    podvrgavali ga raznim mučenjima
    ne bi se žalila na forumu nego bi potražila pravnika i tužila tu osobu/osobe mučitelje.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imas pp

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Još nisam nikog čula da mu je boravak u bolnici bio savršen.. Ja sam prošlo lito rodila tamo na carski, ostala u bolnici 10 dana i upoznala sve sestre i doktore.. Kao i svugdje, ima ih predobrih i onih par koji su za penziju. To je uvik tako, dok rađaš, srića je ako ti naleti neko dobar, a može bit neka kuja od sestre koja samo urla jer nije dobila po p... 100god..
    al opet sve je to bolje nego ostat doma.. da ja nisam otišla na vrijeme moja curica mi nebi sad bila na sisi.. iako je trudnoća prošla bez ikakvih problema, prenila sam i preko noći se voda zamutila a trudove nisam ni imala..
    na tebi je da odlučiš.. al morala sam ovo podjelit s tobom

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hvala na odgovorima, nisam ja ni mislila da je moj boravak u bolnici bio strašan, dapače, znam da sam super prošla u odnosu na većinu drugih, da su sve ovo što sam navela sitnice, i nije mi ni bila namjera tvrditi suprotno.... Dapače, porod je bio stvarno lagan i brz, i sve super, pa mi se većina njihovih intervencija činilo suvišnim i tada bi bila najsretnija da su me pustili odmah kući.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tashana, da sam ja moderator na ovom pdf-u, kao što nisam, rekla bih ti da u Hrvatskoj imaš mogućnost ili da ti na porodu asistira ilegalna uvozna primalja iz Austrije (kod tebe niti to jer si predaleko) ili da rodiš kod kuće sama neasistirano, ali da niti jednu od te dvije opcije Udruga Roda ne podržava i dala bih ti link na plan poroda u bolnici kako bi sljedeći puta mogla napismeno dati liječnicima u rodilištu kakav porod želiš.

Želim da ti porod prođe onako kako si ti zamislila, ali najviše od svega da završi sigurno i sretno za tebe i za dijete.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Tashana, također, ako razmisljaj o porodu kod kuce, moras pokusati da se naucis dati sto realniju sliku o svojem stanju i kako se osjecas.
    Naime, upotrebljavas izraz "podvrgavali raznim mucenjima", "uzasavam se boravka" , a onda ispada da "znam da sam super prošla u odnosu na većinu drugih, da su sve ovo što sam navela sitnice, i nije mi ni bila namjera tvrditi suprotno."

Naime, ako ces rađati doma (naravno, nadajmo se da ce do tvog poroda to u RH biti moguce) primalji ce za procjenu tvog zdravstvenog stanja trebati (a s obzirom da u kuci sigurno nije dostupna sva dijagnosticka oprema kao u bolnicama) tvoja informacija o tome kako se osjecas. Dakle, trebas biti sposobna realno procijeniti svoje zdravstveno stanje (naravno, koliko vec mozes) i opisati ga bez preuvelicavanja ili pdocijenjivanja. Ili, da pojednostavim, biti sposobna normalno i suvislo reci da li se osjecas dobro ili lose.
    Jer ako si uporijebila termin "mucenje" za lakse dijagosticke pretrage, upitno je koliko mozes sama realno procijeniti tijek svog poroda.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Je, pretjerala sam, hvala što ste me spustili na zemlju, možda ste mi čak i pomogli...,. što reći, imam iracionalnu averziju prema bolnici i doktorima, ne zbog mog konkretnog slučaja nego općenito zbog njihovog pristupa, pa sam koristila neprikladne opise... svjesna sam toga, a vama koji očito uživate u tome da se naslađujete mojom gluposti i neosnovanim strahovima eto vam materijala pa radite to i dalje ako vas volja. Usput veliko hvala svima koji su mi unatoč svemu tome poslali prijateljski nastrojen odgovor.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

tashana, pročitaj koju priču iz varaždinske bolnice pa ti možda promijeni mišljenje o tretmanu u bolnicama.

u svakom slučaju, sretno

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

samo varaždin joj je malo daleko...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tashana prvotno napisa
    Je, pretjerala sam, hvala što ste me spustili na zemlju, možda ste mi čak i pomogli...,. što reći, imam iracionalnu averziju prema bolnici i doktorima, ne zbog mog konkretnog slučaja nego općenito zbog njihovog pristupa, pa sam koristila neprikladne opise... svjesna sam toga, a vama koji očito uživate u tome da se naslađujete mojom gluposti i neosnovanim strahovima eto vam materijala pa radite to i dalje ako vas volja. Usput veliko hvala svima koji su mi unatoč svemu tome poslali prijateljski nastrojen odgovor.
    ja sam imala ruzno iskustvo prvog poroda u bolnici, pa sam za drugi organizirala ilegalnu babicu strankinju da mi dode doma, i dosla je u zadnji cas. ti si predaleko za tu opciju, a i nije bas najsretnija, najvise zato jer je ilegalna.

a cuj, opcije su ti slijedece: neasistirani porod doma--to nije bas preporucljivo; porod u bolnici s planom poroda, razmisli i o rodilistima sa prijateljskijim pristupom rodilji--rijeci i varazdinu; porod u inozemstvu, npr. u kuci za porode u grazu, ili ako imas nekog cak u njemackoj, nizozemskoj, engleskoj.. pa da zadnji mjesec trudnoce provedes tamo i tamo rodis (o tome sam ja razmisljala za slijedece dijete, ali nemam nigdje nikog ).

ne obaziri se na svakakve natpise na ovom topiku, to se uvijek ista ekipa prepucava za i protiv poroda kod kuce

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    a cuj, opcije su ti slijedece: neasistirani porod doma--to nije bas preporucljivo; porod u bolnici s planom poroda, razmisli i o rodilistima sa prijateljskijim pristupom rodilji--rijeci i varazdinu; porod u inozemstvu, npr. u kuci za porode u grazu, ili ako imas nekog cak u njemackoj, nizozemskoj, engleskoj.. pa da zadnji mjesec trudnoce provedes tamo i tamo rodis (o tome sam ja razmisljala za slijedece dijete, ali nemam nigdje nikog )
    mikka, a mene si zaboravila? Šta se nismo već dogovorile da slijedeće rađaš u Dbk.
    Koliko ga još trebam hvaliti da povjerujete kako je u nas stvarno ljepota rađati? Da snimim slijedeći porod kao dokazni materijal?

tashana, moj ti je savjet da se ne zamaraš previše time što ti je tko ovdje napisao (upala si u staro prepucavanje ), nego lijepo prošetaj do rodilišta i raspitaj se kakvo je sad tamo stanje. Ili, ako imate organizirane tečajeve za trudnice upiši se, poslušaj što govore i pitaj sve što te zanima.

Samo se nemoj unaprijed brinuti, drugo ti je dijete, sad si već iskusnija, pametnija, znaš što te čeka, što želiš, što ne želiš...

I svakako ti ne preporučam porod kod kuće, a ni ova putovanja mi ne izgledaju baš zgodna, posebno s obzirom da doma već imaš dijete.

Želim ti ugodan, lijep i brz porod. I naravno, jednu zdravu i prekrasnu bebicu

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Molim vas da prestanete koristiti ovaj topik za ponovna prepucavanja.

Smirite ton i vratite se na temu, inače će ovaj topik biti zaključan.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

tashana, trebas samo realno razmisliti o svim opcijama i nacinima poroda koje imas u RH i odgovor ce se pojaviti sam od sebe. To je realnost.

Ako se zelis informirati oko omogucavanja poroda kod kuce, ta opcija je sada samo teoretska. Prakticno nije legalno provediva.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tashana, Deadi je to vrlo lijepo rekla.

Probaj se raspitati o opcijama koje imaš.

Prema mom saznanju u Zadru postoje vrlo dobre grupe za pripremu za porod.

Pokušaj kontaktirati forumašicu dijanam

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    :shock: :shock:

jel se možda bliži kakav kraj foruma, svijeta?

slobodno briši poslid, al morala sam.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ovaj njen zadnji post je vrlo odmjeren i realan. Voljela bih da sva komunikacija na ovom forumu bude takva.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    Citiraj Poslid prvotno napisa
    :shock: :shock:

jel se možda bliži kakav kraj foruma, svijeta?

slobodno briši poslid, al morala sam.
    cvijeta, pazi da ne padneš u nesvijest...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •