Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 167

Tema: Šokiran reakcijom majke!

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Šokiran reakcijom majke!

Dijete mi je prije dva mjeseca provelo 12 dana u bolnici sa ustanovljenom aritmijom srca. Na stalnim pretragama, konstantno priključen na mjerne aparate, na kraju mu ništa konkretno nije pronađeno niti egzaktno dijagnosticiran uzročnik!

Otpušten na kućnu njegu, bez ikakve konkretne terapije, ali uz ozbiljnu predostrožnost izolacije od ljudi i djece da ne bi pokupio neku virozu, koja bi mu mogla stanje sa srcem drastično pogoršati, kao i uz disciplinu neizlaganja većim naporima. Dakle ne smije u vrtić, ni u igraonice, ni u kina, tramvaje, okupljanja ljudi i sl.

E sad situacija je kod mene doma trenutno takva da smo svi generalno u virozi i mala bebica kojoj spuštamo čepićima temp. I ja naravno BŽ iz čiste odgovornosti prema djetetu, ali i da njoj ostavim dovoljno vremena za planiranje promjene, pošaljem u srijedu ujutro mail obavjesti o stanju drastične karantene i kako neću moći s mališanom u takve uvjete, pa da zamjenimo vikende dok ne ozdravimo. Zapanjio me odgovor da još i sad ne mogu doći k sebi. Citirat ću od riječi do riječi mailove njene reakcije, jer ja to nemogu shvatit!

Ona: "Nažalost, kasno si mi javio jer ja već imam isplaniran vikend i preskupo mi je odustajati sada od toga jer je uplaćeno.Nažalost, morat ćeš se nekako snaći za dijete."

Ja: "Pa kako bih ti prekasno javio? danas je tek srijeda - tri dana ranije!!! pa daj shvati da se radi o bolesti, potpuno nepredviđenoj situaciji, nisam ti mogao prošli mjesec najavit da ću biti bolestan. Stvarno te ne razumijem! O kakvom opće putu pričaš, ne razumijem?"

Ona: "Nemam novaca za bacanje, tvoj je vikend – izvoli se pobrinuti za dijete. Ako ćeš mi ti vratiti do petka na račun koliko sam uplatila za put, ja ću put otkazati i ostati doma, u protivnom se snađi."

Jel takav stav doista može imat jedna majka i zakonski skrbitelj djeteta???

Pa to je da mi dušu iščupa i šutne je što jače i dalje može. Strijepim što me sve čeka u budućnosti od te žene, a pogotovo to jadno dijete?! Pa on u njoj uopće nema zaštitu, ona je sebi prva na svijetu i ako se nešt ne uklapa kako njoj paše, ajmo mali đada - "mama mora ić". I non stop onda ja moram amortizirat te njene sebičnosti i isključive činove, samo da dijete to ne bi osjetilo i još više patilo i samo čekam tren kad ću se raspast na milion dijelova od tog svega.

Zanima me kako bi u ovakvoj situaciji doista trebala reagirat majka i što ja sad da učinim kako bih zaštitio dijete od očitog odbacivanje svake odgovornosti i brige nad njime?!?

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dođe mi da tog trena odem i ko malo dijete je za uši dovedem u CZSS da joj objasne tamo što je to majka i što znači biti djetetu skrbitelj i roditelj? On je njoj višak čak i da ide s njom na "put", a višak je i da ostane s njim doma. Ja to ne mogu shvatit! Sutra će si uplatit put na bahame, dijete će naprasno završit u bolnicu i ja ću morat refundirat njen put. Pa ko je tu pijan, a ko lud?

Mislim nisu mi opće jasni parametri koji se kompariraju u njenoj glavi, njoj je neki "put" bitniji od zdravlja djeteta? Očito je njoj najnormalnije da dijete provede vikend u zaraznoj u skafanderu, pa ak preživi preživi.

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Zbilja ne znam što bih rekla.Meni je ovo nešto što ne bih mogla niti u mislima napravit a kamoli u zbilji.
    Jadna je ona majka ako joj je novac i putovanje važnije od djeteta :shock:

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nije lako, ali mislim da je ufatila priliku da te malo jelte (gruba riječ).
    Nisi jedini, nažalost, to je situacija koju vjerovatno proživljava masa ljudi.
    Nemam savjet, nemam rijeći utjehe, ama baš nikakve. Da razmišljam još sto godina takve ljude nebi mogla shvatiti.
    Odradi situaciju kako sam misliš da je najbolje. Budi smiren i ustraj,druge nema.
    Ne vidim baš niti jedan razlog zakaj bi joj refundiral troškove "propalog" puta.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iskreno, mislim da ovo nema veze s činjenicom kako se ona skrbi prema djetetu.. ovo meni izgleda kao čisto kajlanje tebe.

I ne znam što bih ti rekla, utjehe baš i nema :/

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Znaci ako dijete dodje k tebi ovaj vikend to mu ugrozava zdravlje (i to ne bas mala stvar koliko sam razumjela)?

Majka je toga svjesna ali ju boli briga jer ona mora ici na put, ali ako joj das love koliko je ona platila onda bas i ne mora?
    Dakle ne radi se o nicem vezanom uz posao ili karijeru nego cisto rekreativno?

Ako je tako, onda stvarno ona nema veze s zdravom pameti

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Iskreno, mislim da ovo nema veze s činjenicom kako se ona skrbi prema djetetu.. ovo meni izgleda kao čisto kajlanje tebe.
    /
    A po čemu je ovo kajlanje mene? pa kakve ja tu veze imam? ja najbolje što mogu sad je dovest dijete u svoju zaraženu okolinu, to mi jedina mogućnost! pa meni je do neba drago kad je dijete kod mene, al u ovakvim okolnostima mi nije drago, i ti stvarno misliš da to nema veze sa skrbi za dijete? il je ok da se samo ja nerviram oko toga?

Nemogu dijete čak ni baki odvest, jer nam je upravo baka i donijela virozu iz traumatološke. Slomila je jadna nogu i morala više od 8 sati čekati na postavljanje gipsa (katastrofa od ustanove al takvo nam je zdravstvo) i normalno da je u tim okolnostima uspjela i pokupit nešto u ovo vrijeme viroza.

Da li bi ti između putovanja i ostanka djeteta 2 dana u zaraženom vrtiću, odabrala za svoje dijete zaraženi vrtić? pa oni će ti ga primit sigurno bez ikakve dvojbe, pa nemaju razloga ne primit ga, ako se roditelj slaže s time svjestan svih konsenkvenci i rizika, zar ne?!

Jel bi trebao nešto CZSS urgentno poduzet po ovom pitanju, ako ih obavjestim? Moram naći neko rješenje za ovu ludost!

Meni je čaša strpljenja za nemar nad djetetom odavno već prelivena. A jedina injekcija koju je Centar do sad urgirao jest urgentno slanje u Roditeljsko savjetovalište, i to još prije dvije godine, a od kojeg je majka odustala prvom prilikom odnosno nakon prvog susreta (tata nastavio dvije godine). Pa na moj ponovljeni zahtjev da majka ne dolazi na susrete uspostavljanja komunikacije, reagirali su tek nakon 6mj i prije nekih 3mj.revidirali isti zahtjev, na što se majka opet oglušila!

Kome ovo sve više predočiti?! ima li tko pametan savjet?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni je pak skroz normalan njen zahtjev da joj se refundiraju troskovi otkazivanja puta. Ukoliko je to bio tvoj vikend, ona je planirala da ces ti preuzeti brigu o djetetu i uplatila je neki put. S obzirom da nije ona bolesna, vjerojatno ne moze dobiti povrat sredstava ako otkaze put.

Cinjenica je da tvoja bolest nju kosta. Kako tvoja bolest ne bi trebala biti njen trosak, normalan mi je zahtjev da joj refundiras troskove. To bi bilo moralno od tebe, ukoliko ne mozes izvrsiti preuzete obaveze.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Meni je pak skroz normalan njen zahtjev da joj se refundiraju troskovi otkazivanja puta. Ukoliko je to bio tvoj vikend, ona je planirala da ces ti preuzeti brigu o djetetu i uplatila je neki put. S obzirom da nije ona bolesna, vjerojatno ne moze dobiti povrat sredstava ako otkaze put.

Cinjenica je da tvoja bolest nju kosta. Kako tvoja bolest ne bi trebala biti njen trosak, normalan mi je zahtjev da joj refundiras troskove. To bi bilo moralno od tebe, ukoliko ne mozes izvrsiti preuzete obaveze.
    apsolutno se ne slažem

ugroženo je dijete - nije tatina bolest sama po sebi razlog nemogućnosti preuzimanja djeteta za vikend, nego velika mogućnost da ta tatina bolest našteti djetetu

tata!, ja bih na tvom mjestu ustrajao, pa čak prijavio i namjerno dovođenje djeteta u opasnost (CZSS-u i policiji)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    tata!, ja bih na tvom mjestu ustrajao, pa čak prijavio i namjerno dovođenje djeteta u opasnost (CZSS-u i policiji)
    U kakvu opasnost? Neku možebitnu, potencijalnu, teroretsku? Na ovo bi se svaki pravnik samo nasmijao.

Po meni nelogično je i ovo:
    ozbiljnu predostrožnost izolacije od ljudi i djece da ne bi pokupio neku virozu, koja bi mu mogla stanje sa srcem drastično pogoršati, kao i uz disciplinu neizlaganja većim naporima. Dakle ne smije u vrtić, ni u igraonice, ni u kina, tramvaje, okupljanja
    Taj tekst stvarno stoji u povijesti bolesti, otpusnom pismu, stvarno ga je neki liječnik napisao?

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja uvijek kažem da bi mi psihički bilo gore kao imati nekog na koga se mogu osloniti, a onda kad zagusti zapravo nemaš tog nekog i sam si.
    Ovako ti je uzdaj se sebe i ne može te bar povrijediti ničiji nemar.

Teško je reći što bi kad bi na tvom mjestu, jer na njemu nisam, ali ovako izvan situacije kad gledam, mislim da bih stvari postavila ovako:
    Ne postoji potpuna karantena i isto tako je dijete s virozom moglo doći u kontakt bilo gdje.
    Da lima živi s vama i njega bi baka zarazila ili tata koji odlazi na posao ili....ma nema potpune karantene.
    Kao što je novorođenče koje dođe u kuću gdje već postoje djeca izloženo od prvog dana vrtićkim virozama, a prva djeca to nisu bila, jer im ih nije imao tko donijeti, tako bi u tvom slučaju i tvoje dijete da živi s vama bilo izloženo bakinom posjetu.

Znam, nije ti to utjeha u ovoj situaciji gdje se osjećaš povrijeđen, jer ti partner u odgoju neće uskočiti kad ti treba ili ni nema tu nekog pametnog savjeta osim da po stoti put pregrizeš.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    nije tatina bolest sama po sebi razlog nemogućnosti preuzimanja djeteta za vikend, nego velika mogućnost da ta tatina bolest našteti djetetu
    Tatina bolest, bi dakle treba majku opaliti po novčaniku? Ona se ponudila da će otkazati put i traži refundaciju troškova. Dakle problem je u lovi koju jedna strana ne želi nadoknatiti drugoj.

Majka bi trebala ostati doma s djetetom (to će sigurno i napraviti) i zatražiti i formalno refundaciju troškova koje je imala radi neispunjvanja obaveze druge strane.

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ajd vala neka sam i to čuo!

Meni su takve pravničke formulacije za nadomještanja financija totalni nonsense, odraz roditeljske hladnoće i stavljanja nekih drugih vrijednosti i interesa ispred brige za svoje dijete.

Pa svakodnevni život donosi nepredviđene okolnosti, na koje se ne možeš postavit isključivo, pogotovo ne prema interesu svog djeteta! Za mene, nema tog puta, da ja svoje dijete ne bih poveo sa sobom. Kao niti nepredviđene situacije sa strane majke da ja ne bih dijete prihvatio sebi, ako ona taj tren ne može. I što je najbolje to non stop i činim, bez pitanja, traženja objašnjenja i razjašnjavanja jel moj termin ili nije, a ona vraća ovakvim nebulozama!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Daedi, ovo što ti pišeš zvuči kao da se radi o brizi za štajaznam papigu, a ne dijete.

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Taj tekst stvarno stoji u povijesti bolesti, otpusnom pismu, stvarno ga je neki liječnik napisao?
    Ja otpusno pismo nažalost do današnjeg dana još nisam vidio, majka se ne osjeća dužna dati mi ga na uvid, iako sam je već nekoliko puta to izričito tražio, a radi poduzimanja daljnjih aktivnosti u pronalaženju rješenja za njegovu aritmiju.

Dakle ta formulacija je dobijena usmeno iz usta prim. kardiologinje Herceg, nadstojnice odjela kirurgije u Klaićevoj. I još jednom mi je to isto majka potvrdila sa strane i djetetovog pedijatra Jovančevića, koji se s time itekako slaže. Štoviše meni se STRAHOVITO zamjerilo s njene strane što sam s djetetom išao na 15min do dućana i što smo se usput poigrali s grudama, toliko da je čak to isenirano kao povod za dobijanje herpesa. Tako da intencija ozbiljne predostrožnosti ITEKAKO postoji.

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne znam u kakvim ste okolnostima raskinuli, ali mislim da te ne može smislit. Tužno je jedino to što pored bolesnog djeteta planira putovanje. Opisano stanje djeteta traje dulje pa...

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ako je put zbog posla, mogu razumijeti, ali ako je zadovoljstvo u pitanju. ne znam baš...ipak dijete je već neko vrijeme bolesno,a za ovo stanje sa srcem vjerojatno nije saznala prije 5 min. pa i da je, ako ide zbog zezancije trebala bi odustati od putovanja. druga je priča ako je poslovno.
    ovo je nezgodno komentirati jer ovdje se javlja samo Tata!, a kakav doživljaj njega ima Mama...to bi trebalo isto čuti. Možda bi i ona imala nešto za reći. Za takav odnos nikad nije samo jedan kriv, a drugi je anđeo. Istina, dijete mora bit na prvom mjestu

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne vjerujem da sam ovo pročitala.
    a di je tu njen moral. važnija joj je lova od djeteta. ma molim te lijepo, nema tih novaca, ako mi je dijete bolesno.....

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj cvjetkica prvotno napisa
    Ne znam u kakvim ste okolnostima raskinuli, ali mislim da te ne može smislit. Tužno je jedino to što pored bolesnog djeteta planira putovanje. Opisano stanje djeteta traje dulje pa...
    evo uslijed kakvih okolnosti:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=55033

pa se već četiri godine neutješno pitam to isto - stvarno, ko bi tu koga trebao "nesmislit"?!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tata! prvotno napisa
    Citiraj anchie76 prvotno napisa
    /
    A po čemu je ovo kajlanje mene? pa kakve ja tu veze imam? ja najbolje što mogu sad je dovest dijete u svoju zaraženu okolinu, to mi jedina mogućnost!
    Ona zna da ćeš ti sve napraviti da izbjegneš to. U tom smislu je kajlanje. Jer zna da ćeš napraviti sve da to izbjegneš a nemaš puno opcija.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Za mene, nema tog puta, da ja svoje dijete ne bih poveo sa sobom. !
    čekaj, dijete je bolesno, i to tako da će naprasno završiti u bolnici ako dođe kod vas (ili sam ja nešto krivo razumjela), a može ići na put :?

a jel ti radiš? ili si doma?

ako je ona taj put planirala, uplatila, bez obzira da li se radi o poslu ili zadovoljstvu, računala na tebe da ćeš čuvati malog, i sad ti otkazuješ čuvanje jer je baka prehlađena? i njoj propada novac.

odi ti kod nje i tamo čuvaj maloga. jel dozvoljava ona tu opciju?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    čekaj, dijete je bolesno, i to tako da će naprasno završiti u bolnici ako dođe kod vas (ili sam ja nešto krivo razumjela), a može ići na put :?

a jel ti radiš? ili si doma?

ako je ona taj put planirala, uplatila, bez obzira da li se radi o poslu ili zadovoljstvu, računala na tebe da ćeš čuvati malog, i sad ti otkazuješ čuvanje jer je baka prehlađena? i njoj propada novac.

odi ti kod nje i tamo čuvaj maloga. jel dozvoljava ona tu opciju?
    Nije baka bolesna, nego svi doma kod Tate, uključujući i njega.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

cvijeta73 potpis,
    točno to sam htjela pitati - kako bi dijete koje se toliko treba paziti od pretjeranog kontakta s ljudima moglo ići na put?

Kao prvo ni ne znaš kud žena ide, dali je to uopće prikladno za dijete.
    Po svemu sudeći nije skroz ok od nje, a i ti Tata! bome pretjeruješ!
    Ima li to dijete dedu, drugu baku, tetu, strinu bilo koga da se pobrine za njega ako već ti ne možeš?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    cvijeta73 potpis,
    točno to sam htjela pitati - kako bi dijete koje se toliko treba paziti od pretjeranog kontakta s ljudima moglo ići na put?

Ima li to dijete dedu, drugu baku, tetu, strinu bilo koga da se pobrine za njega ako već ti ne možeš?
    Djete ne ide na put nego mama. Djete je trebalo biti kod tate taj vikend. Tata & Co. su svi bolesni i tata se boji da bi mali kod njega pokupio nešto, a to ne bi bilo dobro zbog zdravstvenog stanja djeteta. Mama ne želi otkazati put...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

cvijeta73 potpis,
    Ma nije dijete trebalo putovati, nego ona, a Tata! je trebao čuvati dijete.

Ako treba moj komentar - nije lijepo od nje, ali o njenim razlozima možemo samo nagađati.
    Mene bi zanimalo da li to što Deaedi govori zbilja ima pravne osnove, tj. da li se takvi slučajevi inače tako rješavaju među bivšim supružnicima. I mogu li se i takvi sporovi rješavati preko czss-a. (Preko foruma, i opet - teško...)

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa
    cvijeta73 potpis,

Djete ne ide na put nego mama. Djete je trebalo biti kod tate taj vikend. Tata & Co. su svi bolesni i tata se boji da bi mali kod njega pokupio nešto, a to ne bi bilo dobro zbog zdravstvenog stanja djeteta. Mama ne želi otkazati put...
    ne kužim ja kaj si ti isčitala iz mog posta da mi ovako odgovaraš :?
    Odgovarala sam Tati, a ne cvijeti, nju sam potpisala

A Tata! je sam to spominjao

na to sam mislila

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    Daedi, ovo što ti pišeš zvuči kao da se radi o brizi za štajaznam papigu, a ne dijete.
    X
    Čitam i ne vjerujem.
    Ja se stavljam u situaciju te žene!
    Nema šanse da bi takvo dijete mogla ostaviti samo i otići na put.
    Pa kakav bi mi to odmor bio dok razmišljam o tome kaj ej mom dijetetu.
    Ne znam,meni je to strašno ružno i neshvatljivo!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

slažem se s deaedi
    mislim da bih i ja postavila iste zahtjeve kao mama!.
    nemajka, šta ćeš :/

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

prvo i osnovno, ne ni mi bio nikakav put na pameti ako mi je dijete prije dva mj.završilo u bolnici sa očito ne završenom dijagnozom do kraja. al dobro, nismo svi isti. tata! meni se čini da TB jedva čeka ovaku nekakvu situaciju i priliku da te provocira(nažalost i preko malog). mislim, stvarno ružno ponašanje i krajnje nemajčinski(po meni)

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Nema šanse da bi takvo dijete mogla ostaviti samo i otići na put. [quote*]

bez da osuđujem ikoga - dijete je trebalo biti kod oca ovaj vikend...

majka se za to dijete, ako se ne varam, brine većinu vremena... u uvjetima koji su opisani u prvom postu vjerujem da je izluđena, iscrpljena i izmorena što svakodnevnom brigom oko djeteta, što dodatnim opterećenjem prijeteće bolesti... je li uopće izlazila iz kuće?
    ja bih osobno iskoristila priliku kada je dijete s ocem svojim drugim, valjda jednako brižnim roditeljem i odmorila se malo... ako je dijete s ocem zar je važno gdje sam ja u tom trenutku?... ili je otac nekompetentniji roditelj pa ga trebam nadgledati... možda dalekozorom nadzirati što radi sa svojim djetetom...? ne bih rekla....
    žena je planirala put jer je mislila da će dijete biti sigurno sa SVOJIM OCEM...

nda... sigurno je namjerno planirala put baš za vrijeme kada će tata biti bolestan..

osobno bih ostala kući na mjestu mame - ali obzirom da ne znamo kuda ona i zašto ide - nije na nama da sudimo... možda je i njeno zdravlje u pitanju na tom putu... tko kaže da sada ne boluje od sekundarne neplodnosti i ne ide u MAribor na umjetnu? - znam - s ovim sam pretjerala ali sam samo htjela pokazati da dok ne znamo što je s mamom! nemamo pravo ništa govoriti...

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ne znam zašto mi je sve otišlo u Quote - trebao je samo prvi redak....

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj purple rain prvotno napisa
    Nema šanse da bi takvo dijete mogla ostaviti samo i otići na put. [quote*]

bez da osuđujem ikoga - dijete je trebalo biti kod oca ovaj vikend...

majka se za to dijete, ako se ne varam, brine većinu vremena... u uvjetima koji su opisani u prvom postu vjerujem da je izluđena, iscrpljena i izmorena što svakodnevnom brigom oko djeteta, što dodatnim opterećenjem prijeteće bolesti... je li uopće izlazila iz kuće?
    ja bih osobno iskoristila priliku kada je dijete s ocem svojim drugim, valjda jednako brižnim roditeljem i odmorila se malo... ako je dijete s ocem zar je važno gdje sam ja u tom trenutku?... ili je otac nekompetentniji roditelj pa ga trebam nadgledati... možda dalekozorom nadzirati što radi sa svojim djetetom...? ne bih rekla....
    žena je planirala put jer je mislila da će dijete biti sigurno sa SVOJIM OCEM...

nda... sigurno je namjerno planirala put baš za vrijeme kada će tata biti bolestan..

osobno bih ostala kući na mjestu mame - ali obzirom da ne znamo kuda ona i zašto ide - nije na nama da sudimo... možda je i njeno zdravlje u pitanju na tom putu... tko kaže da sada ne boluje od sekundarne neplodnosti i ne ide u MAribor na umjetnu? - znam - s ovim sam pretjerala ali sam samo htjela pokazati da dok ne znamo što je s mamom! nemamo pravo ništa govoriti...

Slažem se.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

slažem se, purple rain!

svejedno mislim da je tata! isključio svaku od tih mogućnosti jer ne vjerujem da bi pisao ovakav post, da zna da ženi treba odmora ili da ide na neko opravdano putovanje.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tata! , ako je viroza od početka tjedna u pitanju, ne znam kako si ti još u utorak znao da ćeš za vikend još uvijek biti bolestan, kada sve viroze obično prođu za 3-4 dana.
    Što ako je situacija obrnuta,pa TBŽ tebi u petak navečer pošalje mail da je virozna i da ga u nedjelju ne dovodiš natrag, a ti možda u ponedjeljak moraš na službeni put...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

x

to nije majka, a vi pricajte sta hocete. zahebavati se (ako je anchina verzija tocna) preko bolesnog djeteta? uvjetovati refundaciju novaca? pa jel ona normalna?
    ponekad stvarno podivljam kad vidim tko sve radja djecu...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Tata! , ako je viroza od početka tjedna u pitanju, ne znam kako si ti još u utorak znao da ćeš za vikend još uvijek biti bolestan, kada sve viroze obično prođu za 3-4 dana.
    Što ako je situacija obrnuta,pa TBŽ tebi u petak navečer pošalje mail da je virozna i da ga u nedjelju ne dovodiš natrag, a ti možda u ponedjeljak moraš na službeni put...
    cisto sumnjam da je put sluzben. da je, ne bi se ona brinula o refundaciji love...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa
    cisto sumnjam da je put sluzben. da je, ne bi se ona brinula o refundaciji love...
    Pa i da nije službeni, da je tata! npr. uplatio zimovanje, što bi napravio, sve otkazao jer NJBŽ ima virozu ?
    Ili vodio sa sobom dijete koje ne smije niti u park, a kamo li na snijeg...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja mislim da svi smiju sve:
    mi razglabati o bešćutnosti tatine! BŽ na forumu, tata! žudjeti za našom podrškom, a njegova BŽ ni imati svoj privatni život.
    ah, da! smije osvanuti na forumskom stupu srama.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma gle, baš me briga za odnose tate i mame, nemam snage čitati toliko duge postove
    ja samo nebi mogla ostaviti tako bolesno dijete ni mužu kojeg volim ko-muža , jednostavno se nebi odvajala, a kamoli natezala sa bivšim i ugrožavala djetetovo zdravlje.
    Baš me briga za zakone, pravo i odnose s bivšim, briga me za cijeli svijet, kad mi je dijete bolesno.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cvijeta73 potpis,

na to sam mislila

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cvijeta73 potpis,

na to sam mislila
    Mislila sam da si nešto krivo shvatila, a vidim da nisi. I ispričavam se ako sam se krivo izrazila, nije mi bila namjera...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ma gle, baš me briga za odnose tate i mame, nemam snage čitati toliko duge postove
    ja samo nebi mogla ostaviti tako bolesno dijete ni mužu kojeg volim ko-muža , jednostavno se nebi odvajala, a kamoli natezala sa bivšim i ugrožavala djetetovo zdravlje.
    Baš me briga za zakone, pravo i odnose s bivšim, briga me za cijeli svijet, kad mi je dijete bolesno.
    E da, upravo je to poanta!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    ja mislim da svi smiju sve:
    mi razglabati o bešćutnosti tatine! BŽ na forumu, tata! žudjeti za našom podrškom, a njegova BŽ ni imati svoj privatni život.
    ah, da! smije osvanuti na forumskom stupu srama.
    kao i uvijek u sridu

mene fascinira kako se tako lako tu na forumu "udara" po toj ženi, a da ništa o njoj ne znamo, niti da imamo uvid u njenu stranu priče

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ah što se tu svega nadrobilo. Samo da umirim ove vazda ratoborne duše, dakle ja stvarno nisam ovdje tražio nikakvu podršku i potporu! Ja sam tražio jedino mišljenje da li je to NORMALNO ponašanje jedne majke i skrbitelja djeteta. Hvala vam lijepa na odgovorima i sad mi je slika puno jasnija.

I dapače drago mi je da su se javili i oponenti, pa čak i ovi ciničnog tona nastupa, jer me to razbudilo da ne idaliziram društvo i zajednicu oko sebe i da ne sudim o odgovornostima roditelja samo prema osjećaju koji ja gajim ka tome. Doista me osvjestilo koliko smo svi mi različiti roditelji i sa različitim nivoima usađenih odgovornosti i pragova interesa prema svojoj djeci. Normalno da nikome ne mislim zamjerati radi toga, niti ga smatrati manje vrijednim, jer na kraju krajeva svako sebe vidi kao roditelja u okvirima kako mu to karakter nalaže. Pa imamo i kirurga po bolnicama od onih koji su se provlačili sa dvojkama do odlikaša, na kraju krajeva svi se oni zovu isto i rade isti posao. Razlikuju se samo po rezultatima, a rezultate najbolje znaju pacijenti... baš kao i djeca.

Neshvatljiv mi je pravnički komentar o nekim formalnostima, plaćanja puteva bivšim partnerima, stavljanjem privatnih putovanja ispred načela brižnosti... ma iskreno se nadam da te forme što je Deadi ovdje prosuo stvarno nemaju veze sa praksom, jer kad to čujem i ako su sve to dopuštena sredstva maltretiranja i inaćenja roditelja, nekako mi na tren bude čak i shvatljivo kad roditelji samo odu iz takvih zategnutosti i problema od nerazumnih bivših partnera.

Nekako isto nisam uopće siguran da su zakonski skrbitelj i roditelj, pred zakonom dva potpuno ista nivoa odgovornosti koja se nose obzirom na dijete.

Na kraju dijete će naravno ipak kod mene, a najnovija obavijest koju sam upravo saznao, to je da je mi je mališan odjednom na antibioticima. Ne mogu vjerovati da niti jednom prethodnom informacijom nisam bio upoznat da mi je dijete na antibioticima! valjda je sasvim prirodno i ok otić na put pod takvim okolnostima, bez grižnja savjesti... inače kad majka ode bilo kamo, mi ne možemo doći do nje s bilo kakvom obavjesti, jer nikada ne ostavlja broj na kojem je dostupna, naravno niti broj osobnog mobitela.

Pa sretno joj bilo i dobra zabava!

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    mene fascinira kako se tako lako tu na forumu "udara" po toj ženi, a da ništa o njoj ne znamo, niti da imamo uvid u njenu stranu priče
    razglaba se o elementarnim principjelnostima roditeljstva, a ne o nekoj ženi imenom i prezimenom... ja od ventiliranja nemam ovdje puno pomoći, a najmanje moje dijete, ali mi vrijedi kada čujem glas naroda i šireg auditorija, izvan svojih svjetonazora!

ok?!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

detalji koje je tata iznio i okolnosti pod kojima jedan roditelj odlazi na (očito) privatan put nemaju veze sa stavljanjem na stup srama njegove BŽ niti lamentiranja o istoj već govore o neodgovornosti jednog roditelja(slučajno je sad to BŽ). kada čitam ovakve priče briga me da li se radi o bivšim ženama ili bivšim muževima, ono što me brine su ta dječica koja imaju jednog roditelja koji(a) svoje potrebe stavlja ispred djetetovih i to mi je nedopustivo!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa i da nije službeni, da je tata! npr. uplatio zimovanje, što bi napravio, sve otkazao jer NJBŽ ima virozu ?
    Ili vodio sa sobom dijete koje ne smije niti u park, a kamo li na snijeg...
    pa cuj da je moje dite u pitanju, ja bi otkazala i ostala doma. ali to sam ja...
    potpisujem zarrin...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    pa zar nije uvijek tako, jedna strana price, u svim nasim lamentacijama?
    ovo je sve prica sta bi bilo kad/da je bilo (bar je ja tako dozivljavam).
    ne mislim da ikoga stavljamo na stup srama vec raspravljamo o stvarnoj lil hipotetskoj situaciji.
    a to sto tata ima potrebu negdje naci rijec podrske, pa i to je ljudski, zar ne?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

lil = ili ....

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa i da nije službeni, da je tata! npr. uplatio zimovanje, što bi napravio, sve otkazao jer NJBŽ ima virozu?
    apsolutno DA! naravno ako pitaš Tatu!, a ne ovako krajnje neprimjereno impliciraš svoje mišljenje kao tobože moj stav...

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •