Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 162 od 162

Tema: malo podrške trebam

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Tata! prvotno napisa
    Ja stvarno ne kužim gdje si vidjela gledanje kroz prizmu mog slučaja u savjetu da se rješavanje katastrofalno zategnuih roditeljskih odnosa rješava ipak institucionalno, a ne uzimanjem "pravde" u svoje ruke?! Smatram da NITKO nije dovoljno pametan kako postupiti, a vjerojatvo niti objektivan i uviđavan to učiniti uistinu PRAVEDNO i da je obraćanje Centrima i roditeljskim savjetovalištima korisna instanca u kojoj će se dobiti kvalitetni i relevantni savjeti s obzirom na okolnosti.
    pa zakljucila sam to zato sto jako cesto spominjes i referiras se na svoj slucaj. to je normalno, svi promatramo na svijet iz svoje perspektive kroz vlastita iskustva i bilo bi nenormalno da je drugacije. Ali, nemoj po sebi suditi druge ljude. Nemoj uopce suditi druge ljude jer su ti sudovi cesto nepravedni..

a to na sto ti pozivas je svakako ok i bilo bi najbolje za dijete sve kad bi se obje strane toga pridrzavale.
    Ali ja sam Gitulju savjetovala glede njegovih postupaka sa kojima on nju i dijete terorizira i uznemirava.

Znas, ni sve mjerodavne institucije i bas nista ne moze pomoci ako se ljudi ne mogu dogovoriti, ako nema tolerancije i ako nisu spremni uciniti sve za dobrobit svoga djeteta.. Suditi i tuziti se moze unedogled cijeli zivot i tako moze proci cijeli zivot, cijelo jedno unisteno djetinjstvo...

i jos za kraj, ti mene prozivas da sam ja Gitulji savjetovala, uopce da ja promicem stav da se ne treba postivati CZSS i da treba braniti ocevima vidjanje djece. ja neznam otkuda ti to??? pa to samo moze nenormalna osoba napraviti!
    i jedino sta mi pada na pamet je opet cu reci: da je to mozda radila tvoja bivsa ( to si i sam rekao) pa da mislis sada da to rade sve zene koje kazu da ne zele vuci svoje bivse za rukav da vidjaju dijete...

i jos nesto - ne da mi se vise objasnjavati, jer ti stvarno tupis po svome, uopce- ili nisi u stanju skuziti i sagledati sta pricam ili ne zelis.. kao da se namjerno zelis prepirati..

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

bože svašta od tebe... nit sam te napao, nit se prepirao, dao sam jedino svoj sud i mišljenje kako smatram da je pravilno ponijet se u datoj situaciji... onaj tko je htio to dobronamjerno prihvatit, prihvatio je, tko nije, nit neće, nego će radije tradicionalno to etiketirat prepirkom i mirna bosna! nemam se namjeru uopće raspravljat s tobom, al svakako mislim da bi nekoliko puta trebala pročitati postove na koje se referiraš, jer su ti zaključci baš katastrofalni!

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

molim vas prebacite se na pp, ostavite temu temi. hvala

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne kužim kog je sad ovo išlo?

Najjači su mi oni koji vide muhu, pa od nje naprave slona, a onda protestiiraju okolo sa slonovim kljovama, jer su umislile da je siroti čak i ubijen, a kaj je najgore sve to prihvaćaju tolko osobno, jer su si projicirale da je taj imaginarni slon zapravo njihov najdraži kućni ljubimac.

Tweety, a kaj da ti drugo velim na ovo?!? očito si samo paušalno preletjela postove, jer ja spomenutu forumašicu nisam ni okrznuo pogledom, a kamo li je ičime dirnuo, citirao ili prozivao, mislim fakat si svašta ljudi umišljaju! tak da mi je ovo upozorenje baš smješno!

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tata! prvotno napisa
    Tweety, a kaj da ti drugo velim na ovo?!?
    Ništa. Drži se teme, to mi je dovoljno.
    Hvala.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

dakle, ni jedna institucija, neće doći po oca i odvući ga na određeni termin viđanja djeteta. da, odredit će dane, ali ne mogu ga natjerati da se pojavi.
    novi moment - otputovao je, obećao joj da će se vratiti u nedjelju, da bi javio porukom da neće doći do četvrtka. ja poludila i nazvala ga jer je ona samo pričala kako će tata doći. on joj je preko telefona rekao kako ju voli, a ja sam gledala kako se usta krive i kako se oči pune suzama. bila sam tu i kad je ostavila na pola pojedeni doručak i kada nije ručala. i opet sam ila tu taj četvrtak i gledala kako ne zna kud bi sa sobom od sreće kad je ugledala tatu. i gledala kako sat vremena uživa s njim na kuglanju (odbila je otići sama s njim). i kad ga je zamolila da dođe k njoj rekao je da nema vremena. popustio i došao na 5 minuta. i opet sam je tješila pola sata nakon što je otišao. i pokušavala je umiriti kad nikako nijenavečer mogla zaspati.
    i pitam se i dalje kako da ju zaštitim

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

joj gitulja, znam kako ti je drzi se.. nemam ti pametnijeg savijeta

ja sam isto to prosla, i suze i tugu, razocarenje, sve sto ide sa tim u paketu.. to su najgori trenuci za bilo kojeg roditelja, kada gledas svoje dijete kako pati i tuguje, a ti mu ne mozes pomoci, a ljutnja koju imas prema tome nekome tko ti dijetetu nanosi bol, svakim danom sve vise raste.
    to je nazalost jedna od faza koje moraju proci.. koliko ce trajati je individulano, neki brzo to prodju, neki vrlo tesko i polako., ali najbitnije je da sva djeca prije ili kasnije tu situaciju prihvate kao svoju stvarnost i tatina obecanja, kao i nedolaske pocinju puno manje primati srcu. Ja kada gledam svoje dijete danas, ne mogu pojmiti da je to ono isto dijete koje je urlalo na ulici kada bi tata odlazio, drzalo mu se za nogu i plakalo.. budio se po noci, zvao tatu.. sada mu samo mahne i cini mi se zabravi na njega istu minutu.
    nemoj posustajati, budi svom djetetu majka, bolja nego sto si ikada bila. ovo je test tvoje i njene izdrzljivosti i trenutak u zivotu koji ce vas jos vise povezati i zbliziti. tjesi ju, budi tu pored nje, i uvijek ju pokusaj nasmijati, nemoj dozvoliti da pada u depresiju i da bude tuzna.
    Ovo je ogroman pothvat, ali isplatiti ce ti se visestruko vjeruj mi.

glavu gore, ovo nece trajati vjecno

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa
    joj gitulja, znam kako ti je drzi se.. nemam ti pametnijeg savijeta

ja sam isto to prosla, i suze i tugu, razocarenje, sve sto ide sa tim u paketu.. to su najgori trenuci za bilo kojeg roditelja, kada gledas svoje dijete kako pati i tuguje, a ti mu ne mozes pomoci, a ljutnja koju imas prema tome nekome tko ti dijetetu nanosi bol, svakim danom sve vise raste.
    to je nazalost jedna od faza koje moraju proci.. koliko ce trajati je individulano, neki brzo to prodju, neki vrlo tesko i polako., ali najbitnije je da sva djeca prije ili kasnije tu situaciju prihvate kao svoju stvarnost i tatina obecanja, kao i nedolaske pocinju puno manje primati srcu. Ja kada gledam svoje dijete danas, ne mogu pojmiti da je to ono isto dijete koje je urlalo na ulici kada bi tata odlazio, drzalo mu se za nogu i plakalo.. budio se po noci, zvao tatu.. sada mu samo mahne i cini mi se zabravi na njega istu minutu.
    nemoj posustajati, budi svom djetetu majka, bolja nego sto si ikada bila. ovo je test tvoje i njene izdrzljivosti i trenutak u zivotu koji ce vas jos vise povezati i zbliziti. tjesi ju, budi tu pored nje, i uvijek ju pokusaj nasmijati, nemoj dozvoliti da pada u depresiju i da bude tuzna.
    Ovo je ogroman pothvat, ali isplatiti ce ti se visestruko vjeruj mi.

glavu gore, ovo nece trajati vjecno
    samamama, ovo si tako lijepo napisala

Gitulja, iako ti to sada izgleda daleko, možda i nemoguće, ali bit će bolje....

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

samamama, hvala ti.
    krasno rečeno i stvarno podrška kakva mi treba u ovim trenucima. riječi nekoga iza koga je ta faza.
    nema goreg nego gledati je kako pati i biti nemoćan. jer ja joj u tim trenucima mogu pružiti utjehu, ali ne mogu zamjeniti tatu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj gitulja prvotno napisa
    dakle, ni jedna institucija, neće doći po oca i odvući ga na određeni termin viđanja djeteta. da, odredit će dane, ali ne mogu ga natjerati da se pojavi.
    novi moment - otputovao je, obećao joj da će se vratiti u nedjelju, da bi javio porukom da neće doći do četvrtka. ja poludila i nazvala ga jer je ona samo pričala kako će tata doći. on joj je preko telefona rekao kako ju voli, a ja sam gledala kako se usta krive i kako se oči pune suzama. bila sam tu i kad je ostavila na pola pojedeni doručak i kada nije ručala. i opet sam ila tu taj četvrtak i gledala kako ne zna kud bi sa sobom od sreće kad je ugledala tatu. i gledala kako sat vremena uživa s njim na kuglanju (odbila je otići sama s njim). i kad ga je zamolila da dođe k njoj rekao je da nema vremena. popustio i došao na 5 minuta. i opet sam je tješila pola sata nakon što je otišao. i pokušavala je umiriti kad nikako nijenavečer mogla zaspati.
    i pitam se i dalje kako da ju zaštitim
    meni je ovo tako teško čitati. prijateljica mi prolazi slično i stvarno je nevjerojatno da se djecu, ponekad, stavlja u drugi plan.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

drago mi je da sam ti pomogla barem malo, na kraju krajeva to i treba biti bit ovog pdf-a. ovakvih trenutaka u nasim jednoroditeljskim obiteljima ima puno i previse, a nekada je samo mali savijet nepoznate osobe dovoljno da guras dalje.
    Na stranu tko je kriv, tko nije, koga je to uopce briga? bitni smo mi i nasa djeca, koja ce jednog dana biti odrasli ljudi

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

samamama znam da je tvoj predzadnji post bio konkretno upućen gitulji, ali citajuci ga, neposredno si pomogla i meni.
    puno ti hvala .
    gitulja, srce mi se steze citajuci ovaj zadnji post, jer nista ne boli kao djecije suze, i ne moze covjek da se nacudi kako otac to moze raditi svom djetetu, svojoj krvi!
    ali nismo prve koje kroz to prolaze i koje ce to sve izdrzati, biti jake i kad to nismo, nasmijti se iako nam knedla stoji u grlu, a sve zbog nase djece.
    proci ce i to, nicija nije do zore sjala.
    ja sam negdje između vas dvije, odnosno vrlo sam blizu da rijesim problem viđanja, ali jos uvijek nije lako. nije lako odgovoriti na pitanje na koje ne znas odgovor( mislim na kontakt )
    uradi ono sto mislis da je najbolje za tvoju curicu, ali ne pod svaku cijenu .

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •