Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Kako pravite rizzot s morskim plodovima?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno Kako pravite rizzot s morskim plodovima?

    A? Bas mi se prijeo. Please neki brzi receptic!

  2. #2

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    hop

  3. #3
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Izdinstaš luk i morske plodove na maslinovom ulju, dodaš rižu, zaliješ vodom (manje nego da je sama riža), začiniš i gotovo.
    Ne`š ti mudrosti!
    Možeš staviti i pola vina, pola vode.
    Lovorov list, bosiljak, ružmarin... češnjak, peršin...
    Ako staviš crveno vino, bit će ružičasto.

  4. #4
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    proguglaj "risotto jamie oliver" ili nešto slično, on ima odličnih recepata za rižoto. najbitnija je caka da se prvo stavi vino da ispari alkohol, pa se pomalo dodaje voda.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Amsterdam
    Postovi
    546

    Početno

    Ma nemas sta pomalo dodavati vodu, sve je brzo gotovo. Jedan splash vinca je vec dosta.


    Rizu skuhaj odvojeno pa dodaj, plodovima mora ne treba ni trecina vremena za kuhanje...

  6. #6
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    ccc lilly, kako negurmanski..!

  7. #7
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Ja radim isto ko Apricot, samo, ko sto Ms. Ivy kzae, prvo stavim oko 1.5 - 2 dcl vina i cekam da ispari (ne do kraja, of course), tj. bolje reci da se upije u morske plodove, i onda stavim rizu i onda dolijevam vodu.
    POnekad kada je sve gotovo umijesam 1 kiselo vrhnje - nije po receptu - al volimo okus vrhnja i onda jos poparmezanimo
    Al, pazi, ak stavljas samo kozice, onda odmah kupi duplo nego sto mislis da bi bilo dovoljno jer se jako skupe i onda se izgube u rizi.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    "plodovima mora ne treba ni trecina vremena za kuhanje"

    Ma i ja sam radila ko Apricot...al mi se nekako cini da plodovima treba manje termicke obrade nego rizzi...budu mi totalno mrtvi.

  9. #9

    Početno

    Citiraj Lilly prvotno napisa
    Rizu skuhaj odvojeno pa dodaj
    A ne, ne... za pravi risotto treba koristiti arborio rizu, ili neku slicnu kratkog zrna. Prvo se preprzi luk i cesnjak , pa riza (da, da, prvo se mora preprziti) i zalijeva se kipucim ribljim temeljcem (u nedostatku pravoga, moze posluziti voda s vegetom, a neki stavljaju i pilecu juhu iz kocke - to ne znam, nisam probala). Vazno je malo po malo dolijevati vodu i cesto mijesati. Pri kraju kuhanja dodati vino. Netko voli nakon vina staviti i vrhnje za kuhanje, ali to meni nekako ne ide s morskim plodovima... Od zacina mi najbolje pase samo lovorov list.
    U svaki dobri risotto se na kraju, kad se vec makne s vatre treba umijesati malo putra ili ako su morski plodovi u pitanju, masl. ulja.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Amsterdam
    Postovi
    546

    Početno

    Dille cijenim ovaj opis i slazem se u svemu ali ja na primjer ne mogu naci dobru rizu da to uradim tako pa sam prilagodila...


    btw, ja rizu ne skuham do kraja a kad je ubacim u umak sa plodovima mora jos je malo pustim da se grije s tim zajedno i nastojim sacuvati ono malo tvrdo srce u rizi.

  11. #11

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Amsterdam
    Postovi
    546

    Početno

    Citiraj ninet prvotno napisa
    "plodovima mora ne treba ni trecina vremena za kuhanje"

    Ma i ja sam radila ko Apricot...al mi se nekako cini da plodovima treba manje termicke obrade nego rizzi...budu mi totalno mrtvi.

    da, bas zato i kazem

  12. #12
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa ja i ne bih voljela da mi skakuću po tanjuru!
    živjeli crknuti plodovi mora!

  13. #13

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Znala sam...ali znala sam da ces to napisat!:smajli lovi skampa po tanjiru

  14. #14
    korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Postovi
    183

    Početno

    ja to kuham ovako: plodove mora malo prodinstam (prvo lignje pa onda ostalo), zatim dolijem deci bijelog vina i dinstam dok se ne ispari. U to ubacim salicu rize, zatim dolijevam prethodno skuhanu, jos vrucu, juhu od povrca iz kocke.. i onda polako dolijevam tu juhicu, ne sve odjednom nego onak da je riza skroz tek malo pokrivena, i kuham na laganini vatrici. Pred kraj dodam malo soli ak je potrebno, malo papra, malu kockicu maslaca i mozda prstohvat svjezeg persina.

  15. #15
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    A ja radim ovako: Izdinstam sitno sjeckani luk na maslinovom ulju. Dodam na sitno nasjeckanu svježu crvenu papriku pa i nju još malo prodinstam. Zatim dodam vegetu, origano, malo bijelog vina, papra i sok od rajčice. Na to stavim plodove mora i prodinstam dok ne omekšaju. Rižu skuham posebno.

  16. #16

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,949

    Početno

    ja samo gledam

  17. #17

    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    584

    Početno

    Citiraj ivancica prvotno napisa
    A ja radim ovako: Izdinstam sitno sjeckani luk na maslinovom ulju. Dodam na sitno nasjeckanu svježu crvenu papriku pa i nju još malo prodinstam. Zatim dodam vegetu, origano, malo bijelog vina, papra i sok od rajčice. Na to stavim plodove mora i prodinstam dok ne omekšaju. Rižu skuham posebno.
    POtpisujem s tim da ja još dodam rajčicu s paprikom nasitno nasjeckano,oguljenu od kože a na kraju cijelo međimursko vrhnje,njam za prste polizati,a rižu kuham odvojeno sebi integralnu,MM bijelu pa svakome njegovo

  18. #18
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    I ja stavim vrhnje za kuhanje, ali u opciji kad umjesto rižota radim plodove mora na tjesteninu kao prilog. Nekako mi ne ide vrhnje s rižom, ali mi je zato prefino s tijestom.

  19. #19

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    A ja sam fakat lijena.

    Zdinstam odleđene plodove mora (jer nikad nemam friške) na maslinovom s hrpu luka i češnjaka (on je u granulama), dodam mrvicu bijelog vina. Rižu skuham posebno pa izmiješam. Sve je gotovo za 20 minuta.

    Riblji temeljac, kak da ne... :lijeni smajlić koji se lagano belji

  20. #20

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Na kraju sam na maslinovom izdinstala luk, rizu i plodove, zalila s vinom, kad je isparilo dodala sam vode, paradajz, lovor, persun i bijeli luk i pustila da uvre i pred kraj dodala jos komadic putera. Super je ispalo.
    (Nisam kuhala posebno rizu da imam manje sudja...Bolje mrtav plod nego ziva serpa)

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •