Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Pranje dječje robice

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Pranje dječje robice

E imam jedno pitanje za mame koje imaju iskustva s pranjem robice

Danas sam razvrstavala robicu da ju operem i opeglam prije nego sto odem u bolnicu i imam par jeans hlacica i 2 terenrkice koje su tamno plave, e sad jel moze to na 30¨C ili 40¨C pustiti boju, posto je ostatak robice svjetliji. Ili da to prvi put operem na ruke, jer ne mogu palit masinu za 4 stvari ( i to prilicno minijaturne ), kako ste vi prali te jeans stvarcice? I hoce li i nakon prvog pranja na ruke i dalje pustati boju?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uzmi one maramice koje upijaju boje (Dr. Beckmann, mislim, ima ih u dm-u, Kozmu, Konzumu, nekih 20 Kn cca kostaju) - mene to spasi od "razlijevanja" boja u vesmasini.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Takve stvari sam prala s našom tamnom odjećom na 40 stupnjeva, odnosno nisam nikada razdvajala malenu odjeću od velike.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni ja nikad ne odvajam dječju od odrasle odjeće, najnormalnije bih to oprala s ostalim tamnim stvarima

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam prvih par mjeseci nakon Vitinog rođenja odvojeno prala svu njenu robicu, a onda sam odustala...
    ...i od peglanja sam digla ruke 8)

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja i dalje perem sve odvojeno od našeg veša. Valjda zato što njenog veša uvijek ima dovoljno za mašinu pa ni nemam potrebu miješati A pogotovo sad kad i druga beba dođe neću morati miješati s našim

Što se tiče odvajanja boja- sve zgruvam zajedno na 30 (bez krpica za upijanje boje) i nikad mi još nije ništa bilo obojano. Ne znam da li je to do kvalitete dječje robice ili do pranja na 30. Vjerojatno pomalo i do jednog i do drugog

Peglanje....zaboravila sam šta je to Sušilica rulz :D

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja bebi perem odvojeno jer za dan-dva napunim masinu njenim stvarcicama.
    Robicu tamnijih boja pak operem s nasom,za svaki slucaj,jer njeno je vecinom sve pastelno.
    Odnedavno imam susilicu :D tako da vecinu ne peglam

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dok je bila beba razdvajala sam njeno od naseg, a i sad razdvajam npr. njen donji ves (bijelo).

Inace nikad ne perem na 30, moja minimum-temperatura je 50 C (naravno, osim pranja na ruke).

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

dok je bio beba robicu na 50 stupnjeva 30 minuta, pelene, pobljuckano i rucnike na 60, jos uvijek njegovo posebno - tamno na 30, bijelo na 60, jedino sam prek ljeta hlacice od pijeska i parkica znala oprat sa nasim sarenim.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

da, peglanje obavezno sve osim carapa. al nase vise nis ne peglam osim uniforma za posao .

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa
    Ja sam prvih par mjeseci nakon Vitinog rođenja odvojeno prala svu njenu robicu, a onda sam odustala...
    ...i od peglanja sam digla ruke 8)

x, nekad odvajala, sada njihovo perem zajedno s našom robom ( ali bijelo obavezno na 90 + pretpranje -ipak mi se negdje u podsvjesti gadi prati njihove gaćice s muževim ). Pegla, što je to :? ( a sušilicu nemam ).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •