-
Povišen kolesterol
Provala sam naći preko pretražnika ali mi ne daje ovu temu.
Danas vadila krv, i kolesterol mi je 6 a kao normalno je do 5. Jel neka od vas imala povišen kolesterol u trudnoči? Jeli to opasno? Što da radim?
Naravno da sam se zasrala jer cijeli život imam kolesterol 3-4, i ovo mi je šok!
-
Nisam ti trudna, ne jedem masno ( al crvenog mesa jedem solidno), tvigi sam i holesterol mi zadnje 2 g varira od 6-6,8.
Ovo je bilo da se požalim, a sada ne znam šta tačno smiješ, znam da je mljeveni lan, susam i malo cimeta pomješano sa kiselim mlijekom- jogurtom dobro za smanjvanje holesterola.
Kakvi su ti trigliceridi, jesi radila lipidogram ?
-
nemoj mnogo baš da brineš, nekada je granica za holesterol bila 7, pa je vjerovatno pod uticaje velikih spuštena na 5.
-
-
-
-
-
Roza ja mislim da ti sada taj holesterol ne trebaš imati ni u peti".
Nego u budućnosti prekontrolisati koji put, provjeriti omjer dobrog i lošeg, kao i trigliceride.
Ako bi onda bio ali još viši ndB konsultovati internistu. Mislim da do 7, pa malo i preko ne daju lijekove nego nemasna dijeta.
Koliki su ti sada trigliceridi ?
-
Osoblje foruma
sirni namaz i mlijeko .To je to.
-
Znam, mljeko stvarno rijetko pijem, i jučer mi nešto došlo baš da popijem. Često mi ne paše...jesam glupa mogla sam se sjetit da danas vadim to!
A trigliceridi su mi 2, hm..........raspadam se
-
meni inace kolesterol i sve ostale masti malte ne ispod granica, u prvoj trudnoci preko 5, sad isto tak... rekla mi moja dr. s kojom radim da je to normalno i da treba bit poviseno u trudnoci zbog razvoja bebe, mozga...
-
-
meni je u ovoj trudnoći kolesterol bio povećan. i to sam slučajno otkrila jer nas je firma poslala na sistematski.
pa se i ja malo zabrinila, ali mi je doktorica rekla da u trudnoći i normalne stvari malo "polude" i da se ne tribam baš previše brinit. ali pripazit šta jedem.
naravno da sam pripazila šta jedem. sve šta bi dohvatila strpala bi u želudac. na čuvanje i paženje. i navukla 32kg
- trudnoća prošla uredno
- porod uredan
- beba ko zmaj
ali bi tribala otić ponovo napravit kks pa vidi kakvo je sad stanje
-
Potpuno je normalno da je u trudnoci holesterol povisen!
Holesterol je gradivni molekul mnogih hormona, a u trudnoci su mnogii hormoni na maximumu, i eto razloga.
Meni je inace holesterol jako nizak (cak ispod 4) a u trudnoci je uvek oko 6 i nesto.
Potpuno fizioloski.
Ovo su mi potvrdili i ginekolog i endokrinolog.
-
evo i mene 6, nešto :shock: , a svi me pitaju kako sam mršava,onda zamislite ; zadnji put sam vadila na sistematskom, a sad od kad sam T nisam; mora da je otišao u nebesa
-
-
svuda piše da je povišeni kolestorol normalno stanje tj. fiziološka pojava za trudnoću
kod mene suprotno kolesterol nikad nije bio niži, alikod mene prisutan i gubitak kilograma, ja sam neka specijalka
-
Osoblje foruma
Ja sam u trudnoći imala kolesterol 9. Nisam dobila puno kila, na donjoj granici. Nema veze s kilama. Kad je doktor vidio moje nalaze (nije bio samo kolesterol u pitanju), rekao je: Da niste trudni, s ovim nalazima bili biste jako bolesni, ali u trudnoći je to normalno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma