Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Povišen kolesterol

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Povišen kolesterol

Provala sam naći preko pretražnika ali mi ne daje ovu temu.

Danas vadila krv, i kolesterol mi je 6 a kao normalno je do 5. Jel neka od vas imala povišen kolesterol u trudnoči? Jeli to opasno? Što da radim?

Naravno da sam se zasrala jer cijeli život imam kolesterol 3-4, i ovo mi je šok!

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nisam ti trudna, ne jedem masno ( al crvenog mesa jedem solidno), tvigi sam i holesterol mi zadnje 2 g varira od 6-6,8.

Ovo je bilo da se požalim, a sada ne znam šta tačno smiješ, znam da je mljeveni lan, susam i malo cimeta pomješano sa kiselim mlijekom- jogurtom dobro za smanjvanje holesterola.
    Kakvi su ti trigliceridi, jesi radila lipidogram ?

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

nemoj mnogo baš da brineš, nekada je granica za holesterol bila 7, pa je vjerovatno pod uticaje velikih spuštena na 5.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da li si bila na nisko masnoj dijeti zadnja dva dana?
    Da li si bila natašte 12 sati prije vađenja?
    Preporučljivo je da bi rezultati bili objektivni.
    Čak i da jesi(a vjerojatno nisi ) vrijednost 6 nije nešto za zabrinuti.
    Od kad je izmišljen lipex spustili su gornju granicu u nalazima.
    A možda je to čak i fiziološti kod trudnica ,moram proguglat.Ovo što sam napisala je za standardnu populaciju.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A bila sam na tašte ali sam večer prije jela večeru....ne baš sad neku "siromašku" PA GLADNA SAM!!!
    Nemam pojma, zaista se extra zdravo hranim, a istina je da sam od 3 trudnoče u 3 godine stvarno navukla kila viška, možda mi se sad sve to vrača kao bumerang. E da, jela sam 1 plošku čokolade prije 2 dana, i croasan jučer, jel to može imat veze?

A čekam da me dok zazove kad vidi nalaze pa da mi ispije mozak da moram na dijetu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

To ti je od većere.Kaj si jela ?Priznaj.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bolje pitaj "kaj" nisam
    Jela 2 fete raženog kruha sa sirnim namazom i svježom crvenom paprikom.............i zdjelicu čokolina i toplo mljeko s medom

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Roza ja mislim da ti sada taj holesterol ne trebaš imati ni u peti".
    Nego u budućnosti prekontrolisati koji put, provjeriti omjer dobrog i lošeg, kao i trigliceride.
    Ako bi onda bio ali još viši ndB konsultovati internistu. Mislim da do 7, pa malo i preko ne daju lijekove nego nemasna dijeta.
    Koliki su ti sada trigliceridi ?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sirni namaz i mlijeko .To je to.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Znam, mljeko stvarno rijetko pijem, i jučer mi nešto došlo baš da popijem. Često mi ne paše...jesam glupa mogla sam se sjetit da danas vadim to!

A trigliceridi su mi 2, hm..........raspadam se

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

meni inace kolesterol i sve ostale masti malte ne ispod granica, u prvoj trudnoci preko 5, sad isto tak... rekla mi moja dr. s kojom radim da je to normalno i da treba bit poviseno u trudnoci zbog razvoja bebe, mozga...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je u ovoj trudnoći kolesterol bio povećan. i to sam slučajno otkrila jer nas je firma poslala na sistematski.
    pa se i ja malo zabrinila, ali mi je doktorica rekla da u trudnoći i normalne stvari malo "polude" i da se ne tribam baš previše brinit. ali pripazit šta jedem.
    naravno da sam pripazila šta jedem. sve šta bi dohvatila strpala bi u želudac. na čuvanje i paženje. i navukla 32kg
    - trudnoća prošla uredno
    - porod uredan
    - beba ko zmaj
    ali bi tribala otić ponovo napravit kks pa vidi kakvo je sad stanje

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Potpuno je normalno da je u trudnoci holesterol povisen!
    Holesterol je gradivni molekul mnogih hormona, a u trudnoci su mnogii hormoni na maximumu, i eto razloga.
    Meni je inace holesterol jako nizak (cak ispod 4) a u trudnoci je uvek oko 6 i nesto.
    Potpuno fizioloski.
    Ovo su mi potvrdili i ginekolog i endokrinolog.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo i mene 6, nešto :shock: , a svi me pitaju kako sam mršava,onda zamislite ; zadnji put sam vadila na sistematskom, a sad od kad sam T nisam; mora da je otišao u nebesa

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ninči thanks
    KliKli meni je isto kao i tebi, uvijek bio 3-4, a iako sam dosta jača građom dr me nikad baš nisu slali na neku dijetu, jednostavno sam big boned girl, ali ovo mi je bio lagani šok, a onda mi je moja gin objasnila da prvo ja sam pod velikim stresom, što i jesam od trudnoče jer me jako strah da nešto ne ode po krivu, a plus sam trudna, i 6 nije uopče tako loše...tako da ja ne brine taj kolesterol sad previše. Jest ču što sam i do sad i valjda bude bilo OK.

I da, nema šanse da maslo zamjenim margarinom

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

svuda piše da je povišeni kolestorol normalno stanje tj. fiziološka pojava za trudnoću

kod mene suprotno kolesterol nikad nije bio niži, alikod mene prisutan i gubitak kilograma, ja sam neka specijalka

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam u trudnoći imala kolesterol 9. Nisam dobila puno kila, na donjoj granici. Nema veze s kilama. Kad je doktor vidio moje nalaze (nije bio samo kolesterol u pitanju), rekao je: Da niste trudni, s ovim nalazima bili biste jako bolesni, ali u trudnoći je to normalno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •