Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 75 od 75

Tema: SVINJSKA GRIPA u trudnoći

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Meni je dr savjetovao da se ne cijepim; rekao da se za cjepivo ne zna koje su posljedice jer nije ispitano niti na 100 žena, a nije niti poznat učinak na trudnicama, te kako se radi o novom virusu i novoj gripi ne može se prdvidjeti kakve bi mogle biti posljedice sa uzimanjem cjepiva. Također je dodao da dosad niti jednoj svojoj trudnici to nije savjetovao, a niti neće. Jedino što savjetuje je jačanje imuniteta.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eto, to je jedan od onih koji traže vrlo čvrste i izravne dokaze o sigurnosti primjene cjepiva.

Ali ne znam je li razmišljao o nekim drugim momentima, poput onih koje sam naveo u postu na prvoj stranici, koji pokazuje kako je nastala preporuka za cijepljenje trudnica protiv pandemijske gripe.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj trlababalan prvotno napisa
    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Novartisovo cjepivo je testirano na trudnicama?
    Nije
    kako onda mogu dopustiti cjepljenje trudnica?
    Preporuka za cijepljenje trudnica se temelji na neizravnim dokazima sigurnosti primjene u trudnica, kao npr. ove preporuke Svjetske zdravstvene organizacije:
    http://www.who.int/csr/disease/swine.../en/index.html

Nekima su dovoljni takvi neizravni dokazi, a neki traže izravne dokaze.

.
    dakle:
    nema dokaza o neškodivosti cjepiva za trudnice i njihovu bebu

neizravni dokazi povezuju cjepivo i smrt uslijedila u 24 sata nakon primanja cjepiva
    dosada zabilježeno bar 40 mrtvih

neizravni dokazi = nema dokaza

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tumači kako hoćeš.

ovo što sam napisao je za one koji žele razumijeti na temelju sagledavanja jedne i druge strane medalje, a ne za one koji hoće u svemu naći opravdanje za svoj stav koji je odavno izgrađen na prihvaćanju samo jedne strane.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

neizravni dokazi povezuju cjepivo i smrt uslijedila u 24 sata nakon primanja cjepiva
    dosada zabilježeno bar 40 mrtvih
    Ovdje
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...2245&start=750
    sam odgovorio na tvojih 49 mrtvih

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cijepiti se ili ne?? Najbolje da svatko za sebe donese odluku u dogovoru sa svojim liječnikom. Ja sam odlučila sa se neću cijepiti: cijepivo nije ispitano na trudnicama, naravno, jer to niti nije praksa, već se samo iznose podaci studija kada se govori o utjecajima lijekova u trudnoći. Kako se radi o novoj gripi i novom cijepivu ne želim riskirati da se iduće godine ustanovi da uzrokuje oštećenja bebača. Meni se zasada ne čini da je toliki broj oboljelih i da je toliko proširena gripa da bih se trebala cijepiti. Ako dođe do toga da je svaki drugi čovjek oko mene bolestan, da zatvore škole radi mogućnosti zaraze, onda drugačije razmišljati o tome.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj moia prvotno napisa
    daj ne lupetaj gluparije ! o kakvim dezinformacijama ti govoriš.

vidim javljaš se ovdje i na ostalim topicima s ničim već ispraznim komentarima bez ikakvih činjenica, konkretnih brojki, konkretnih informacija.

ali iskreno već mi je dop..lo besplatno dijeljenje konkretnih i provjerenih informacijama na ovakvim forumima gdje se svaka šuša može javiti i demantirati formulacijama - to je laž, to je dezinformacija itd... ma savršeno, slika i prilika hrvatskog mentaliteta.

dušo moja odi si na stranice Emea, tamo imaš sve o cjepivima. tko zna čitati i iole se razumije u materiju sve će mu biti jasno. tko imalo poznaje europski zdravstveni sustav i farmaceutsku mrežu također će mu biti sve jasno.. odi na stranice Robert KOch Instituta. dušo moja ja ne lifram dezinforamcije poptu tebe već provjerene infomracije iz konkretnih izvora.

NE ti pojačivaći nisu korišteni u farmaciji za mas upotrebu ! ne pričaj gluparije ! novartis ga još nikada nije korstio do sada. to je nova vrsta tehnologije koju je ubacio u proizvodnju svog cjepiva protiv svinjske. o tome se radi pametni ! a što se tiče adjuvansa MF59C valjda ti je poznato i to da sadrži živu ili možda nije. ma mislim s kime se ja uopće raspravljam

i još nešto. sad u prosincu stiže posebno 4 po redu cjepivo samo za trudnice protiv svinjske u njemačkoj! to već samo po sebi sve govori zar ne. ili ćeš i za to reći da je dezinformacija.

i ne virus svinjsku nije agresivan kao što se želi prikazati i da manje je agresivniji od sezonske, dakle, ne lupetaj i ne širi paniku među trudnicama, a znamo da je njih najlakše zastrašiti.

živim u malo većoj zemlji nego što je Hrvatska i u malo bolje organiziranijoj, kao i sa malo kvalitetnijim zdravstvenim sustavom a i izvjestiteljskim kadrom nego što je hrvatsko žutilo, kao i sa daleko transparentnijim informacijama nego što je to slučaj u Hrvatskoj.

ovo što se u Hr radi oko te svinjarije od gripe i cjepiva je za bogu plakati.

po milionti put se od ljudi rade ovce.

a sad tko ima imalo soli u glavi i imalo poznaje jezike (tu mislim isključivo na Europu, ne USA !) već će sam po zdravoj logici znati odlučiti da li će se ili neće cijepiti.

pozdrav i dobro zdravlje svima želim.
    Kao prvo, da razumujiješ te jezika kojima se EMEA koristi, znala bi da si napisala obične gluposti o adjuvansu MF59C.1

Jer istina je upravo ono što sam ja napisao. Da se koristi već desetak godina u cjepivu Fluad. A to da taj adjuvans sadrži živu je glupost i pokazuje tvoje neznanje jezika struke, a ne engleskog ili nekog drugog jezika Europske unije.
    Koliko god mi je mrsko citirati internet, ovdje ću to uičiniti čisto zato da se vidi da lažeš.

Na stranici EMEA-e
    http://www.emea.europa.eu/humandocs/...spc-h385en.pdf
    lijepo piše:
    Adjuvant MF59C.1 containing:
    squalene 9.75 milligrams
    polysorbate 80 1.175 milligrams
    sorbitan trioleate 1.175 milligrams
    a u SPC-u cjepiva Fluad, koje je u upotrbi već desetak godina u Svijetu, a u Hrvatskoj već tri godine,
    http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/...9-07-03-67.pdf
    lijepo piše
    FLUAD, suspenzija za injekciju u napunjenoj štrcaljki cjepivo protiv influence (površinski antigeni), inaktivirano, adjuvantirano s MF59C.1
    Toliko što se tiče tvoje pismenosti.

Inaće, cjepivo Focetria sadtži konzervans tiomersal u desetdoznim bočicama, kao što sva višedozna pakiranja pandemijskog cjepiva sadrže.
    Ali to nema nikakve veze s adjuvansom MF59C.1
    http://www.hzjz.hr/epidemiologija/gripa_cijep01.htm

Focetria je monovalentno adjuvantirtano podjedinično cjepivo protiv pandemijske gripe, koje sadrži hemaglutinin i neuraminidazu virusa koji antigeno odgovara virusu influence A/California/7/2009 (H1N1)v.

Obzirom da se radi o desetdoznoj prezentaciji, cjepivo sadrži tiomersal u uobičajenim niskim koncentracijama.
    Inaće, kad se mene pitalo koje bih pandemijsko cjepivo htio imati u Hrvatskoj, jasno i glasno sam rekao da preferiram neadjuvantirano cjepivo.

Razlog tome je taj što iskustva s mrtvim neadjuvantiranim cjepivima kod trudnica postoje od ranije, a iskustva s adjuvantiranim kod trudnica ne postoje (jer se Fluad nije primjenjivao na trudnicama, već na starijima od 65 godina)

Međutim, što je tu je.
    Nismo dobili neadjuvantirano, već adjuvantirano.

Ali nema smisla izmišljati nedokazane opasnosti i plašiti ljude cjepivom.

Napisala si da ja plašim trudnice gripom.

To nije točno.

Ja prikazujem gripu onakvom kakva je.

Ali ljudi poput tebe umanjuju značaj gripe i lažnim optužbama na cjepivo plaše ljude cjepivom.

Ali istina je u sredini.

Niti je gripa blaga hunjavica niti ne ubija sbe bolesnike.
    Niti je cjepivo bez nuspojava, niti su postojeće nuspojave takve da je cijepljenje opasnije od bolesti.

Međutim, ti sa svojom pismenošću svjetskih jezika u svojoj velikoj državi to ne možeš shvatiti.
    prestrašno. neinformirano, površno, ponavljaš ko papagaj ono što govori who, a da niti sam ne razumiješ što ponavljaš, a who niti sam više ne zna gdje mu je glava, a gdje rep. osim toga ono što govori who su prije svega uopćene informacije koje običnom čovjeku laiku ne znače ama baš ništa u konkretnoj situaciji. dapače, zapravo rizična skupina u koju spadaju trudnice prije će napraviti pogrešku slušajući ono što govori who.
    who se toliko iskompromitirao da su se čak i Robert Koch Institut i Max Plank Institut distanicrai od njega i donjeli odluke na temelju vlastitih istraživanja na tlu europe po pitanju čitave ove fame oko svinjske.

ali hej, treba imati i malo šire znanje jel tako, a i poznavati malo više jezika ,a i posjedovati mogućnost logičkog zaključivanja.

nego kad ti već ide engleski, vidim, (pohvalno, pohvalno) baci malo pogled što piše pod baxterovim cjepivom i zbog čega je ono uopće odobreno i pod kojim okolnostima.

CITIRAM: " the benefits of Celvapan are greater than its risks for the prophylaxis of influenza in the officially declared H1N1 pandemic situation. The Committee recommended that Celvapan be given marketing authorisation.

Celvapan has been authorised under ‘Exceptional Circumstances’. "

i što bi sad jedna trudnica potpuni laik trebala na osnovu toga zaključiti?
    toliko o tome i tvom razumjevanju i tvojoj svrsi zbog koje si ovdje.

osim toga da je po who i prema who od onoga što su do sada pokazali, a da se doista radi o nekom smrtonosnom virusu već nas pola ne bi bilo. toliko o tome.

nego a zbog čega se ti ono uopće javljaš ovdje ? kao prvo su muško. kao drugo nisi trudnica, i kao treće zagovaraš cjepivo.

ajde idi i pordaj svoju mušku pamet negdje drugdje.

ovdje si došao prikazati gripu kakva je !? ma hadje molim te. pa ne znaš osnovne infomracije kakvo joj je kretanje dušo i to u Europi, a ne ono što kriči po defaulut who. recimo u njemačkoj svinjska lagano jenjava...i tako dalje i tako bliže.

i da još jednom ponovim. njemci su naručili 4 po redu specijalno cjepivo za trudnice i to još prije mjesec dana. njemci su prvi počeli razotkrivati čitavu svinjariju oko cjepiva. u knadi je GlaxoSmith morao povuči svoja cjepiva jer je previše ljudi počelo reagirati ekstremno loše na cjepivo, više nego što su po defaultu očekivali (ili kliničkim studijama jel ), čak se govori o 200 mrtvih u kanadi od tog cjepiva, ali za sada se govori da su to ipak samo rumorsi, da ih je umrlo "svega" 40-tak jel kaće Glaxo. hm u tako kratkom roku, da zbilja "svega". i tako dalje i tako bliće.

nego, da li sam već spomenula

u njemačku stiže posebno cjepivo za trudnice. tako da što ti ono ovdje pokušavaš reći i propagirati ? pa ovo je forum za trudnice i ovdje prije svega interesira trudnice što bi ONE trebale napraviti.

tako da molim te skupi svoju bahatost i bezobrazluk i nekulturu ophođenja prije svega i zagađuj sa time neki drugi internet prostor.
    a nas trudnice poštedi toga.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

CITIRAM: " the benefits of Celvapan are greater than its risks for the prophylaxis of influenza in the officially declared H1N1 pandemic situation. The Committee recommended that Celvapan be given marketing authorisation.

Celvapan has been authorised under ‘Exceptional Circumstances’. "
    ah da zaboravih spomenuti. to stoji na službenim stranicama Emea.

toliko o tome.

http://www.emea.europa.eu/influenza/.../celvapan.html

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

dakle kažu oni, benefit je veći nego rizik i zbog toga su ga odobrili.

blago trudnicama sa takvim krovnim zdravstvenim institucijama bile one euoropske ili svjetske. tu skidam kapu ponovno njemcima što su sve to skupa lijepo odbacili i uključili vlastite mozgove i vlastite resurse.

i da, kažu nam još iz emea - odobreno pod iznimnim okolnostima.

pametnome dosta.

nadam se da ne trebam sada za svako cjepivo pojedinačno ići čupati benefite i rizike, jel, za trudnice

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Evo, ja sam jedan totalni laik. O gripi znam što pročitam u novinama, da znam, baš mi je pravi izvor informacija ... O gripi čitam samo zato jer svi pišu o tome. Strah me gripe, ali mi se čini sve to skupa prenapuhano. Cijepiti se neću, jer sam skeptična, a i strah me da se za koju godinu ne bih lupala po glavi... Cjepivo po meni nije dovoljno ispitano. Otkad sam trudna ne popijem niti jednu tabletu bez debleog vaganja dal mogu bez nje ( uglavnom i mogu) tako da sam se odlučila ne cijepiti pa kud puklo.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

prestrašno. neinformirano, površno, ponavljaš ko papagaj ono što govori who, a da niti sam ne razumiješ što ponavljaš, a who niti sam više ne zna gdje mu je glava, a gdje rep......

.......dušo......

.........tako da molim te skupi svoju bahatost i bezobrazluk i nekulturu ophođenja prije svega i zagađuj sa time neki drugi internet prostor.
    a nas trudnice poštedi toga.
    U našoj prepisci se uopće ne pozivam na WHO.

Lijepo sam ukazao na netočne tvrdnje koje si iznijela i vidim da te to jako uzrujalo.
    Baš mi je drago.

A ti umjesto da mi se zahvališ što sam ti ukazao koliko si u krivu, vrijeđaš........

........ ja nisam tvoja duša.... i žalim onoga koji je.

.....na sve ostale iskrivljene činjenice koje navodiš i uvrede neću odgovarati jer jednostavno nisi zaslužila.
    Ali ću se radi pristojnih žena koje znati istinu redovito javljati i ukazivati na "baukače" poput tebe koji ih plaše dezinformacijama.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moia,
    koliko god tvoja borba bila u "zaru", mi na ovom forumu ne dozvoljavamo vrijedjanje i generaliziranje (ovo se odnosi i na ovu temu i na onu drugu "svinjska gripa" na kojoj sudjelujes).

Ako imas argumenata - sudjeluj. Ako nemas, nemoj vrijedjati i generalizirati. Napadanjem i koristenjem ruznih rijeci samo odbijas ljude od svojih postova.

Pls stani na loptu i par puta udahni prije nego se upustis u pisanje posta, jer ces u suprotnom biti udaljena s foruma da se ohladis.

Hvala.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Moia,
    koliko god tvoja borba bila u "zaru", mi na ovom forumu ne dozvoljavamo vrijedjanje i generaliziranje (ovo se odnosi i na ovu temu i na onu drugu "svinjska gripa" na kojoj sudjelujes).

Ako imas argumenata - sudjeluj. Ako nemas, nemoj vrijedjati i generalizirati. Napadanjem i koristenjem ruznih rijeci samo odbijas ljude od svojih postova.

Pls stani na loptu i par puta udahni prije nego se upustis u pisanje posta, jer ces u suprotnom biti udaljena s foruma da se ohladis.

Hvala.
    draga ancie76, oduvijek sam više cijenila ljude kojima je sadržina bitnija od paketa u kakav je dotična umotana.

ovdje se ipak radi o zdravlju i liku koji vam prodaje priče nad kojima bi se moji doktori u njemačkoj snebivali.
    no, draga, možda je vrijeme da administracija ovog foruma više obrati pažnju na saržaj, a ne na forumu. a moćda i nije, jer kako to već biva administracija uvijek ima zadnju riječ, zar ne.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nisam sigurna da li sam imala s. gripu ili ne, ali evo tri dana sam imala temperaturu od 38 do 39, grlobolju, grozan suhi kašalj, sa bolovima u leđima i prsima, začepljeni nosi i curenje iz nosa,malaksalost i zimnicu.

zvala sam doktora i rekao je da je mogiće da je gripa, ali možda da je i neka jača prehlada, kaj mi je skroz čudno, jer kaj nisu prehlade bez temperature :? , a mene je stvarno dobro treslo, tuširanje i hladni oblozi je uopće nisu skidali.

kad mi je skočila na 39 onda sam popila lupocet i tuširala se skoro sat vremena pa je na pola sata bila pala na 37,4 i onda opet skočila na 38.
    bila sam stvarno u komi, a o strahu za bebu da ne pričam.
    kad mi je bila u 2h u noći temp. došla do ovih 39, zvala sam hitnu ginekološku u vinogradskoj jer gdje god sam čitala, piše da se trudnice kojima temperatura skoči na 39 hitno moraju javiti u neku bolnicu, i kažem ja njoj sve simptome i još joj kažem da sam počela osjećati i neko stezanje na desnoj strani trbuha, negdje kao oko jajnika, a ona meni- da ako su mi počele neke kontrakcije da mi oni ništa ne mogu pomoći, da ne dolazim radi toga kod njih, jer je u tom slučaju pobačaj :shock:
    e, smračilo mi se pred očima kad je to rekla, umjesto da me smiri i kaže da dođem, ona odmah na najgore.
    ujutro sam odmah otišla kod svog gina, i hvala Bogu s bebom je sve super, ova me samo bezveze isprepadala, ma užas kako sam se osjećala.

sad je bolje, ostao je samo kašalj i začepljeni nos, sad sam počela i iskašljavati, tako da je evo sve pršlo ok.
    od lijekova, osim dva lupoceta nisam ništa pila, špricam nos sa fiziološkom i mažem si prsa i leđa sa dr. Teiss masti i pijem hektolitre čaja odbazge i šipka, i to je to.

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj llella prvotno napisa
    nisam sigurna da li sam imala s. gripu ili ne, ali evo tri dana sam imala temperaturu od 38 do 39, grlobolju, grozan suhi kašalj, sa bolovima u leđima i prsima, začepljeni nosi i curenje iz nosa,malaksalost i zimnicu.

zvala sam doktora i rekao je da je mogiće da je gripa, ali možda da je i neka jača prehlada, kaj mi je skroz čudno, jer kaj nisu prehlade bez temperature :? , a mene je stvarno dobro treslo, tuširanje i hladni oblozi je uopće nisu skidali.

kad mi je skočila na 39 onda sam popila lupocet i tuširala se skoro sat vremena pa je na pola sata bila pala na 37,4 i onda opet skočila na 38.
    bila sam stvarno u komi, a o strahu za bebu da ne pričam.
    kad mi je bila u 2h u noći temp. došla do ovih 39, zvala sam hitnu ginekološku u vinogradskoj jer gdje god sam čitala, piše da se trudnice kojima temperatura skoči na 39 hitno moraju javiti u neku bolnicu, i kažem ja njoj sve simptome i još joj kažem da sam počela osjećati i neko stezanje na desnoj strani trbuha, negdje kao oko jajnika, a ona meni- da ako su mi počele neke kontrakcije da mi oni ništa ne mogu pomoći, da ne dolazim radi toga kod njih, jer je u tom slučaju pobačaj :shock:
    e, smračilo mi se pred očima kad je to rekla, umjesto da me smiri i kaže da dođem, ona odmah na najgore.
    ujutro sam odmah otišla kod svog gina, i hvala Bogu s bebom je sve super, ova me samo bezveze isprepadala, ma užas kako sam se osjećala.

sad je bolje, ostao je samo kašalj i začepljeni nos, sad sam počela i iskašljavati, tako da je evo sve pršlo ok.
    od lijekova, osim dva lupoceta nisam ništa pila, špricam nos sa fiziološkom i mažem si prsa i leđa sa dr. Teiss masti i pijem hektolitre čaja odbazge i šipka, i to je to.
    sve će to bit u tedu

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ninči , jesi li se cijepila?
    Jesi li rodila?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

llella
    , bila to gripa ili ne, svejedno je.
    Preboljela si ju bez posljedica.
    Jedino ako ti se nakon par dana vrati visoka temperatura, trebaš se javiti na pregled kod infektologa.
    Ali za to su vrlo male šanse.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pardon, ovako je treblala izgledati poruka....
    llella , bila to gripa ili ne, svejedno je.
    Preboljela si ju bez posljedica.
    Jedino ako ti se nakon par dana vrati visoka temperatura, trebaš se javiti na pregled kod infektologa.
    Ali za to su vrlo male šanse.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ninči , jesi li se cijepila?
    Jesi li rodila?
    Niti sam se cijepila, niti sam rodila

Termin mi je bio 30.11. Možda zbog gripe i neće ovo moje dijete van

Lijepo što misliš na nas

Kada se očekuje da će proći ova epidemija?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pojma nemam.
    Na proljeće?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ninči i ja sam imala iste simptome samo sam imala dva dana temperaturu i max 38 i pol a termin mi je bio za mjesec dana. MM je isto bio bolestan i R koji ima 16 mjeseci ali oni su imali samo jedan dan temperaturu i u biti im je kašalj bio najveći problem. MM je bio kod doktorice za bolovanje pa mu je rekla da je to mogla biti samo svinjska gripa jer do sada još nemaju niti jedan zabolježen slučaj bilo koje druge gripe. Naravno da se nećemo cijepiti.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Joj, Zima, jezik pregrizla Nismo mi imali nikakve simptome Pobrkala si nas s nekim

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Sorry Ninči... mislila sam na llellu.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma sve ok!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu