moia prvotno napisa
daj ne lupetaj gluparije ! o kakvim dezinformacijama ti govoriš.
vidim javljaš se ovdje i na ostalim topicima s ničim već ispraznim komentarima bez ikakvih činjenica, konkretnih brojki, konkretnih informacija.
ali iskreno već mi je dop..lo besplatno dijeljenje konkretnih i provjerenih informacijama na ovakvim forumima gdje se svaka šuša može javiti i demantirati formulacijama - to je laž, to je dezinformacija itd... ma savršeno, slika i prilika hrvatskog mentaliteta.
dušo moja odi si na stranice Emea, tamo imaš sve o cjepivima. tko zna čitati i iole se razumije u materiju sve će mu biti jasno. tko imalo poznaje europski zdravstveni sustav i farmaceutsku mrežu također će mu biti sve jasno.. odi na stranice Robert KOch Instituta. dušo moja ja ne lifram dezinforamcije poptu tebe već provjerene infomracije iz konkretnih izvora.
NE ti pojačivaći nisu korišteni u farmaciji za mas upotrebu ! ne pričaj gluparije ! novartis ga još nikada nije korstio do sada. to je nova vrsta tehnologije koju je ubacio u proizvodnju svog cjepiva protiv svinjske. o tome se radi pametni ! a što se tiče adjuvansa MF59C valjda ti je poznato i to da sadrži živu ili možda nije. ma mislim s kime se ja uopće raspravljam
i još nešto. sad u prosincu stiže posebno 4 po redu cjepivo samo za trudnice protiv svinjske u njemačkoj! to već samo po sebi sve govori zar ne. ili ćeš i za to reći da je dezinformacija.
i ne virus svinjsku nije agresivan kao što se želi prikazati i da manje je agresivniji od sezonske, dakle, ne lupetaj i ne širi paniku među trudnicama, a znamo da je njih najlakše zastrašiti.
živim u malo većoj zemlji nego što je Hrvatska i u malo bolje organiziranijoj, kao i sa malo kvalitetnijim zdravstvenim sustavom a i izvjestiteljskim kadrom nego što je hrvatsko žutilo, kao i sa daleko transparentnijim informacijama nego što je to slučaj u Hrvatskoj.
ovo što se u Hr radi oko te svinjarije od gripe i cjepiva je za bogu plakati.
po milionti put se od ljudi rade ovce.
a sad tko ima imalo soli u glavi i imalo poznaje jezike (tu mislim isključivo na Europu, ne USA !) već će sam po zdravoj logici znati odlučiti da li će se ili neće cijepiti.
pozdrav i dobro zdravlje svima želim.

Kao prvo, da razumujiješ te jezika kojima se EMEA koristi, znala bi da si napisala obične gluposti o adjuvansu MF59C.1
Jer istina je upravo ono što sam ja napisao. Da se koristi već desetak godina u cjepivu Fluad. A to da taj adjuvans sadrži živu je glupost i pokazuje tvoje neznanje jezika struke, a ne engleskog ili nekog drugog jezika Europske unije.
Koliko god mi je mrsko citirati internet, ovdje ću to uičiniti čisto zato da se vidi da lažeš.
Na stranici EMEA-e
http://www.emea.europa.eu/humandocs/...spc-h385en.pdf
lijepo piše:
Adjuvant MF59C.1 containing:
squalene 9.75 milligrams
polysorbate 80 1.175 milligrams
sorbitan trioleate 1.175 milligrams
a u SPC-u cjepiva Fluad, koje je u upotrbi već desetak godina u Svijetu, a u Hrvatskoj već tri godine,
http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/...9-07-03-67.pdf
lijepo piše
FLUAD, suspenzija za injekciju u napunjenoj štrcaljki cjepivo protiv influence (površinski antigeni), inaktivirano, adjuvantirano s MF59C.1
Toliko što se tiče tvoje pismenosti.
Inaće, cjepivo Focetria sadtži konzervans tiomersal u desetdoznim bočicama, kao što sva višedozna pakiranja pandemijskog cjepiva sadrže.
Ali to nema nikakve veze s adjuvansom MF59C.1
http://www.hzjz.hr/epidemiologija/gripa_cijep01.htm
Focetria je monovalentno adjuvantirtano podjedinično cjepivo protiv pandemijske gripe, koje sadrži hemaglutinin i neuraminidazu virusa koji antigeno odgovara virusu influence A/California/7/2009 (H1N1)v.
Obzirom da se radi o desetdoznoj prezentaciji, cjepivo sadrži tiomersal u uobičajenim niskim koncentracijama.
Inaće, kad se mene pitalo koje bih pandemijsko cjepivo htio imati u Hrvatskoj, jasno i glasno sam rekao da preferiram neadjuvantirano cjepivo.
Razlog tome je taj što iskustva s mrtvim neadjuvantiranim cjepivima kod trudnica postoje od ranije, a iskustva s adjuvantiranim kod trudnica ne postoje (jer se Fluad nije primjenjivao na trudnicama, već na starijima od 65 godina)
Međutim, što je tu je.
Nismo dobili neadjuvantirano, već adjuvantirano.
Ali nema smisla izmišljati nedokazane opasnosti i plašiti ljude cjepivom.
Napisala si da ja plašim trudnice gripom.
To nije točno.
Ja prikazujem gripu onakvom kakva je.
Ali ljudi poput tebe umanjuju značaj gripe i lažnim optužbama na cjepivo plaše ljude cjepivom.
Ali istina je u sredini.
Niti je gripa blaga hunjavica niti ne ubija sbe bolesnike.
Niti je cjepivo bez nuspojava, niti su postojeće nuspojave takve da je cijepljenje opasnije od bolesti.
Međutim, ti sa svojom pismenošću svjetskih jezika u svojoj velikoj državi to ne možeš shvatiti.