Results 1 to 18 of 18

Thread: Mokrenje stojecki

Lucija_Zg's Avatar

Default Mokrenje stojecki

Unaprijed se ispricavam ako tema vec postoji, jer je nisam uspjela pronaci.
    Naime, zanima me kad ste svoje sineke poceli uciti da mokre na wc-u stojecki, lijepo drze pimpaca i po mogucnosti malo prevuku kozicu i obrisu papirom.
    bila sam danas kod pedice i pricale smo o tom famoznom prevlacenju kozice pa je izmedju ostalog rekla da bi moj skoro 4-godisnjak vec morao poraditi na tome, on naime piski tako da sjedne na dasku.

Molim vas vasa iskustva.

Cookie's Avatar

Ne planiram ga nikad početi učiti da piški stojećki. Čak štoviše, i tatu sam mu naučila da piški - sjedećki. Odrastala sam u kući punoj muškaraca i dosta mi je bilo zapišanih daski i zapišanih WC-a za jedan život.

U vrtiću piški stojećki. Sam. Nije me ništa pitao o tome nego je vidio druge da tako rade pa je počeo i on, a meni se iz higijenskih razloga čini mudrije da to tako nastavi raditi, pa ga nisam ispravljala. Vani isto piškimo stojećki, katkad sam, katkad uz asistenciju. Kožica mu se da prevući do kraja, kao odraslom, od cca godine dana.

Ne kužim što je tvoja pedica mislila, da ga trebaš poticati da prevlači kožicu ili da piški stojećki? Ili oboje?

Osoblje foruma sirius's Avatar

Moj ima 7,5 i doma piša sjedečki.Kao i otac mu.On ga je tako naučio.

Tashunica's Avatar

moj je tek napunio tri godine i unazad 10-ak dana piški stojećki.
    nisam ga učila, sam zahtjeva.

jel mogu svojeg poslat na poduku iz sjedeckog pisanja?

svaki dan za njim cistimo

jedan od vecih bisera mu je da digne ruke u zrak da ih poslje pisanja ne mora prati pa ne dodirne nista

(zasto bi trebalo prevlaciti kozicu kod pisanja??)

tajchi73's Avatar

M piški sjedečki samo kad kaka ili kad mu se piški po noći pa nam je tako lakše. Inače stoječki piški od samog početka, dok je bio premali za wc piškio je u tutu ( stoječki ). Ni sama ne znam zašto i kako je došlo do takvog piškanja ali eto dovoljno je dugo da i mala koja će uskoro 3 g. ponekad piški stoječki 8) .

Evo još jednog "sjedećeg pišača". U vrtiću i na izletima bez problema piški stojećki i sve obavi sam, a doma još uvijek više voli zasjesti na wc i meditirati ili pjevati pri tom poslu
    Što se tiče prevlačenja kožice, u zadnje vrijeme ga potičem da to vježba u kadi, prilikom kupanja.

Shiny's Avatar

Moj kako kada...kada ga uhvati lijenost onda još uvijek piški na kahlici (sjedečki naravno), u vrtiću piški stojećki i doma ako mu se da (a često mu se ne da jer mora paliti svijetlo u wc-u a ne može ga dohvatiti, bla, bla...

kožicu ne prevlačimo...

Quote Originally Posted by stray_cat
    jedan od vecih bisera mu je da digne ruke u zrak da ih poslje pisanja ne mora prati pa ne dodirne nista

Dobro se dijete dosjetilo .
    Meni draže dok piški sjedečki, jer kad piški stoječki, neki put samo nasloni pišu na školjku direktno, bez pridržavanja, a to mi je .
    Još doma nekako, ali u vrtiću .

anna-y's Avatar

Moj je pre neki dan bio impresioniran nećakom od 7 god i šapnuo mi:Matek stoji kad piski.
    Pitala sam ga jel i on hoće, ali nije htio. Kaže da i dečki u vrtiću sjede, a grupa je od 4-5 godina.

SIgurno će prije ili kasnije biti dovoljno spretan da to stojećki obavi, a ja neću ništa forsirati. A wc dasku će morati sam čistiti 8)

Sa presvlačenjem kožice je mali problem, ali imamo foru da mora očistiti Grica i Greca, jer je to jedini način da ga dobijem za tu "aktivnost".
    Nedavno je teti zubarki objašnjavao:
    -Ima Gjic i Gjeca svih boja: u uhu su zuti, u nosu zejeni, a na pisi bijeji! 8)
    A ja propala u zemlju od sramote

Osoblje foruma spajalica's Avatar

BC od pocetka piski stojecki. dugo mu je njegov WC bio bide , konacno samo ga pridobili da obavlja na WC skoljci. naravno da je morao proci i onaj dio ispiranja mozga da mora dizati dasku.
    sto se tice prevlacenja to radi iskljucivo kad se kupa. moze prevuci sam, ali to ne radi svaki put. vjezbanje smo prepustili njemu i intenzivno je vjezbao u trecoj godini svog zivota. tad je i prevukao prvi put sam.

magriz's Avatar

zašto dečke forsirati pišat sjedečki?
    svi muški iz moje familije pišaju stoječki i nitko od njih ne zapišava okolo - ako je zapišavanje jedini razlog.
    odnosno, ako i zapišaju, oni to očiste odmah nakon obavljenog posla

Tashunica's Avatar

Quote Originally Posted by magriz
    kad već pitaš, i mene zanima.
    nekako mi se čini da nije in pišati stojećki :/

mona's Avatar

mi pišamo stoječki od kada smo skinuli pelenu
    i to odmah u školjku
    prvo sam ga ja držala a onda sam mu kupila onu stepenicu za kupaonu
    a što se tiće zapišavanja češće nam se to desi kada sjedi i kaka
    piša se digne a on se zaboravi
    i onda samo čujem mamaaaaaa dođiiiiiii
    ne bi gospodin sišao sa školjke dok je kupaona mokra
    to mu je fuuuujjjjj
    od kada sam mu zaprijetila da će ju morati brisati sam ,više pazi :D

Ninči's Avatar

Quote Originally Posted by Tashunica
    I mene baš to zanima!

Ja u biti prvi put čujem u svom životu da ima odraslih muškaraca koji pišaju sjedećki! A pogotovo mi je smiješno ovo da se odraslu osobu uči da piša sjedećki. Mislim- ne bih volila ni da mene netko forsira pišati stojećki! Iako-iskreno-voljela bih pišati stojećki jer je puno više higijenski.Čak se sjećam svoje faze kad sam u vrtićkoj dobi skužila da dečki to rade drugačije nego ja pa sam tu i tamo znala to obaviti na stojećki Sad me noge otkidaju u 9.mjesecu trudnoće kad se negdje moram naturiti da pišam, a gadi mi se sjesti :/ Trebala bih opet probati da li to mogu još obaviti na stojećki

domy's Avatar

Mi ga nismo učili nego kad je sam odlučio tak je počeo piškiti.
    Iako još uvijek šara malo ovak malo onak.
    Ali moram priznati da je jako dugo sjedečki pišao od kad je ostavio pelenu.
    Nismo ga forsirali

Tiwi's Avatar

Quote Originally Posted by Ninči
    Quote Originally Posted by Tashunica
    I mene baš to zanima!

Ja u biti prvi put čujem u svom životu da ima odraslih muškaraca koji pišaju sjedećki! A pogotovo mi je smiješno ovo da se odraslu osobu uči da piša sjedećki. Mislim- ne bih volila ni da mene netko forsira pišati stojećki!
    Baš tako

Moji piške stoječki, sva trojica . I podužu i spuštaju dasku jer je to ono što sam ih učila, jednako kao i da se pobriše wc ako se malo popiški po rubu. Kožicu je dobro povući pri mokrenju jer se tada ništa ispod nje neće zadržavati. Nisam to ja njih učila, već oni mene, točnije MM.

Najbolji način učenja dečkića jest taj da idu s tatom na wc. A za ovakve kao kod mene, odličan je predložak i stariji brat, pa se mlađi u svemu trudi biti jednak.

Iva's Avatar

Moji svi pisaju stojecki od prvog dana...cak ni tutu nikad nismo imali... isto tako od prvog dana su nauceni da dizu dasku, a da li ce je spustiti...meni manje bitno... nisam osjetljiva na to... ne vidim zasto bi to ikoga smetalo?