-
Molim pomoć oko nalaza
Dana smo bili na kontroli..trudna sam 9+4/7..
e sad ono što mene zanima je moj nalaz točnije dijagnostička obrada:piše mi točnije ovako:
TVS:u uterusu G.O. sa odjekom ploda,CRL=27,00MM=9+4/7 KČS+
Placentacija sprijeda .Ovarij uredne morfologije .RETOHORIJELNO,HEMATOM.14,7MMx4,3
što točno znači to retohorijalno,i taj hematom....dali može naškodit mojoj mrvici??
Unaprijed hvala na odgovorima
-
to si trebala pitati ginekologa, on je radio uzv pa najbolje zna :/
možda da ga nazoveš i pitaš?
-
Ne znam za ovaj izraz retohorijelno...nema ga na google-u
Ali sto se hematoma tice, vjerojatno bi te doktor upozorio da misli da moze nastetiti...
-
Danas više ne radi..a i teško da če mi prek telefona objasnit..ona je meni rekla da je sve ok....e sad dali da joj vjerujem pa da budem mirana ili??
-
što točno znači to retohorijalno,i taj hematom....dali može naškodit mojoj mrvici??
ovo bi trebalo biti retrohorijalno - što znači retro - iza, hiare(hio) -vjerovatno oko ušća
znači imaš krvarenje koje je najvjerovatnije smješteno iza ušća.
nemoj me držati 100% za riječ
nije nešto posebno strašno.
više mirovanja i vjerovatno nešto od progesterona - utrogestan ili dabroston.
ja imam retroplacentarni hematom (hematom na posteljici) koji je u regresiji (povlačenju) 20x9 mm
do 15.tj.nisam znala za to.
sad me samo zanima da li će biti manji na idućem uzv
-
žao mi je što nisam nalaz čitala još dok sam bila u ordinaciji...a ona mi pak niti a niti b nije rekla....i sada neka si ja mislim kaj je.....
...samo mi je rekla da se vidimo za 2tj na uzv....uhhh..što sam sada ljuta..nadam se da če sa mrvicom biti sve uredu.... :/
-
Općenito sam ljuta na doktore koji se ne potrude pacijentu objasniti nalaze i opcenito sve sto se s njima dogadja, a narocito trudnicama....
-
joj Iva a da samo znaš kako je meni sada..u sebi kipim.....da sad još radi otišla bi tamo i očitala joj bukvicu....slično mi je napravila i sa prvom trudnoćom....ljuta sam kak pas....
-
ozbiljno ne sekiraj se.
meni je prvo s 15 tj. jedan rekao da vidi hematom, onda drugi nije vidio pa me poslao na uzv u bolnicu na super uzv gdje se opet vidio
2 dana sam se sekirala, poslije više ne
mislim da nema utjecaja na bebu, velike su šanse da se do poroda asorbira ili povuče a osim toga nema ništa čime bih ja mogla utjecati da ga maknem.
ako ništa ne piješ i nije ti ništa dala onda samo više miruj.
ne diži i ne nosi ništa preko 3 kg.
baš se ono pričuvaj.
i podsjeti je na idućem uzv da vidi dali se smanjio
-
Imam štrumfeka koji ima 1god i svega 12kg...kak da njega ne dignem rano jutro...ma
mi se kida kada na to pomislim.....
-
niky ja sam imala hematom u prošloj trudnoći i svaki put nakon nošenja nečeg teškog bi mi se pojavilo točkasto krvarenje, na dan-dva, zato bi bilo bolje da se pripaziš
-
Ako te tako brine, nazovi ju sutra i zamoli da ti objasni o kakvom se hematomu radi. Nije to niš neuobičajeno, telefonski tražiti info/pojašnjenje. I ja sam svog ginekologa zvala par puta.
Inače češ se dva tjedna živcirati...
Čestitam na mrvici
-
Hvala Vam drage moje..na pomoći...mislim da ču ju sutra zvati ako neću otići do nje.....pa ču vam javiti što mi je rekla....
-
-
hvala maruška sad mi svekrva rekla da možda i nemam taj heatom...ali pošto mi mora produžit bolovanje(jer mi ističe porodiljni za koji dan)da je možda radi toga pisala da sebe opravda...ali ako je to razlog trebala mi je reći da se ne zamaram sa time.....sutra ču ju zvat i pitati.....
-
Slažem se da hematom sam po sebi ne mora štetiti bebi, ovisno o položaju, ali nije to baš ni bezazleno. Ja sam upravo s 9 tjedana prokrvarila zbog hematoma za koji do tada nisam ni znala. Moj se eto nije povukao nego je skroz iskrvario (i to jaako!), ali imala sam sreću što je bio smješten tako da nije ugrozio mrvicu. Jedino što se može kod hematoma je mirovanje, znam nije lako, ali zbog mrvice se isplati. niky, nadam se da će se tvoj povući, dobra je stvar da je dosta manji od mrvice. Nemoj se sekirati, to apsolutno ne pomaže. Mazi bušicu i misli pozitivno
-
meni je čudno što te naručila na pregled tako brzo (2 tjedna i to na uzv)
-
i meni je sve to čudno...jer me inače nije tako naručivala..uvijek je bilo nakon 1mj..pregled....ali to je bilo prvom trudnoćom..danas idem dr opče prakse pa ču se navratit i do ginekologice..jer od te brige nisam pošteno oka sklopila noćas..i sad izgledam kak zombi....
-
ipak je nakraju onako kako mi je sveki moja rekla...pisala je to radi bolovanja....sve je uredu.... :D pao mi je kamen sa srca :D
-
ajde fala bogu
samo ti je to baš i mogla reči
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma