Stranica 9 od 11 PrviPrvi ... 7891011 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 527

Tema: H1N1-oboljelo dijete-kako zaštititi ostalu djecu u obitelji

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

KOd nas od Nedjelje curi nos i kašlju produktivno (iskašljavaju) temperaturu su imale 1 dan oko 38,5. Jutros jedna curica imala proljev. Sada temp. više nema ali kašlju, kašlju i kašlju. E sad! Nama kažu viroza jer su L bili mirni.
    Primjetila sam samo da su 1. dan bile dosta malaksale i dosta se preznojavaju. Šta je to?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zaboravila sam napisat da su govorile da ih boli grlo i glava. Ne znam koliko mogu vjerovati dvogodišnjakinjama ali to su ponavljale.

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Jedan_tata prvotno napisa
    nema razloga da beba ne bude jača od virusa. od tri mjeseca nadalje ima iste šanse kao odrasli. dojenje donekle štiti od svih respiratornih infekcija pa tako i od gripe

gripa se od drugih viroza razlikuje po naglom početku, po tome što nema ili su vrlo blagi simptomi grlobolje i curenja iz nosa, dominira suhi kašalj i +/- bolovi u mišićima.
    a ovi mali,mali, od nepunih mjesec dana?
    sudeći po simptomima, definitivno mi bubi ima SG :/ Danas je 3. dan, temp skače: 38-39-39,8, skidamo ju Neofenom i to,za sada, vrlo efikasno.
    Dok kuri, nema apetita,ali je stalno žedan pa puno pije. A kad N. prodjeluje i temp padne ispod 37, čak i jede :D
    Osim suhog kašlja, temp. i umora,drugih simptoma nema.
    Jadničak je izoliran u svojoj sobi, a ja bh ga najrađe stavila u krilo i mazila
    A zbog bebe se ne usudim Jedva čekam da prođe ta boleštara!
    Srednji sin mi je danas počeo kašljati, vidjet ćemo kako će to završiti. MM i ja smo još uvijek ok, a beba...triput kucam u drvo nadam se da će njega ipak zaobići
    A za slučaj da ga ipak ne preskoči, je li baš obavezno ići u bolnicu?
    nikako ga ne bih ostavljala samog i svakako ga želim dojiti ako se razboli.
    A nekako mislim da bi mu doma bilo ipak bolje nego u bolnici. Naravno, dok uspjevamo sniziti temp i dok papa/pije. :?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Citiraj Mima prvotno napisa
    MGrubi, možeš li barem jednu temu ostaviti zabrinutim roditeljima za tazmjenu iskustava i pitanja doktorima?
    pa ne javljam se na topic: Pitanje medicinarima
    ili tako nekako

širim korisne informacije
    zar je to loše? možda nekom pomognu
    ja se totalno slažem s tobom MGrubi

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se ne slažem s MGrubi
    al je volim čitati

garfy ne vidim razlog zašto ne bi djevojčice od 2 godine mogle reć da ih boli grlo
    lako moguće da je gripa

2xmama bebu moraš obavezno odvesti na pregled u slučaju oboljenja

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a70v

jel uobičajeno da se dijete (13g) šalje doma uz dijagnozu početka virusne upale pluća?
    mene je to iznenadilo, jer sve koje znam da su imali upalu pluća bili su zadržani u bolnici

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako nema poteškoće s disanjem, a up. pluća je početna, to se liječi kući

je dobio kakav ljek?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne, koliko ja znam
    nisam dierktno pričala sa njegovom mamom

ma ja sam mislila da te za upalu pluća uvijek zadržaju u bolnici

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj "aleksandra70vanja
    [b
    prvotno napisa
    garfy[/b] ne vidim razlog zašto ne bi djevojčice od 2 godine mogle reć da ih boli grlo
    lako moguće da je gripa
    Ma one sve govore i može im se vjerovati ali nekako sam mislila da možda su one čisto dale potvrdan odgovor na pitanje: Da li te boli grlo?
    Mada je često to ponavljala i uz to pokazivala da je boli glava.
    Uglavnom kod nas situacija ovakva: Klara sinoć opet 38,2 po noći dobro ali i dalje stalno kašlju i iskašljavaju, skoro im dođe za povratiti od te sluzi. Jutros sam nazvala pedicu i ona kaže: Bolje da stoje doma dok to ne prođe i da ionako ona ne može utvrditi o čemu se radi, testove nema, može samo reći da se radi o virusu...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Garfy prvotno napisa
    Ma one sve govore i može im se vjerovati ali nekako sam mislila da možda su one čisto dale potvrdan odgovor na pitanje: Da li te boli grlo?
    ja svojoj uglavnom vjerujem, ali ako nisam sigurna pitam je na sljedeci nacin: aaaaaaaaaaaaaaa boli te glava, strasno, a jel te uz to bole i trepavice? ako krene pricati kako je bole trepavice i kako im je tesko i sl. onda znam da mulja. jer kad je fakat boli glava onda kaze NE buba me glava. ne znam da li i tebi sta ovo koristi.

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ne, koliko ja znam
    nisam dierktno pričala sa njegovom mamom

ma ja sam mislila da te za upalu pluća uvijek zadržaju u bolnici
    ja sam 2x imala virusnu i 1x atipičnu upalu pluća i sva 3x sam dobila terapiju (sumamed) i liječila ju doma. sin mi je s 4 godine imao virusnu, ista terapija i liječenje doma.

Citiraj aleksandra70vanja" prvotno napisa
    2xmama bebu moraš obavezno odvesti na pregled u slučaju oboljenja
    ma to mi je jasno, samo se nadam da neće morati u bolnicu, to bih htjela izbjeći

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a70v

jel uobičajeno da se dijete (13g) šalje doma uz dijagnozu početka virusne upale pluća?
    mene je to iznenadilo, jer sve koje znam da su imali upalu pluća bili su zadržani u bolnici
    i ja sam imala 2 upale pluća liječene doma

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

a70v

za početak, ne postiji početna upala pluća. Ili je upala pluća, ili nije, to je dijagnoza koju su pedijatri izmislili kao opravdanje za daanje antibiotika.

lakši oblici uale pluća se rutinski liječe kod kuće, u bolnici se liječe teže upale pluća ili pak kod ljudi koji su inače teški bolesnici, te kod beba do tri mjeseca.

2x mama, nema razloga da ne pomaziš svog bolesnika, samo nakont oga odi prošetat na zrak 20-tak minuta, i UV će pobit sve viruse. osim ako se bojiš da ćeš se ti razboljeti, što onda ima smisla.

većina bolnica danas će ti omogućiti boravak uz tako malu bebu, ako bi se slučajno razbolio.

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

joj, tatek, obožavam te
    moj je bolesnik danas boooooljeee, još kuri,ali ispod 38 Nadam se da će nakon maženja pomoći i tuš,danas baš i nema sunca.
    Nego, imam ja još bisera (sorry )
    ako smo mi ostali izloženi virusu (pretpostavljam da jesmo nekoj količini, ipak Bubi nije bio u izolaciji prije pojave simptoma) možemo li "proizvesti" antitjela i bez pojave temperature?
    Mi smo ostali za sada ok, nemamo nikakvih simptoma. A je li moguće da smo kliconoše?
    Tjeram muža i mlađeg sina da i oni nose masku kad se približavaju bebi,ja ju nosim kad god se bavim s njim (što će reći-skoro stalno)
    kada se, zapravo, možemo opustiti i prestati nositi maske?
    joooooj,udavila ja tebe sorkač

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi danas bili na kontroli...
    veli lakši oblik svinjske gripe...
    ali da to ne znači da je ne moramo paziti punih 8 dana, mirovanje, nema jurcanja, čajevi i ostalo... da nebi došlo do komplikacija
    ovo mi je najteži dio, ima PREVIŠE energije, osjeća se super a mora mirovat... i još tako 4 dana... mamma mia

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    ovo mi je najteži dio, ima PREVIŠE energije, osjeća se super a mora mirovat... i još tako 4 dana... mamma mia
    I meni je sve teže Laru držati u krevetu. Čim odem Lovru uspavati ili premotati evo nje hop na kompjuteru ili se igra, crta, pjeva , pogotovo kad temperatura padne na 38. Ja ne kuim kako ju 39 ne sruši u krevet.
    Sama sam doma pa ih moram hendlati oboje . Rekla dokica do ponedjeljka ležati.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

2x mama, u principu ne. da bi stvorili imunitet-morate oboljeti od gripe. kliconoše su samo rekonvalescent, dakle oni kojis e oporavljaju. nema zdravih kliconoša.

ako 5 dana nakon ozdravljenja starijeg sina nitko ne bude bolestan, skinite maske.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moje je dijete jutros, 7. dan gripe, osvanulo s crvenim osipom :? Temperaturu nema od jučer, još uvijek kašlje.
    Pedijatrica je rekla da je to reakcija na virus i da nema panike.

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

tako je i moj sin s neke 3 godine dobio virozu,pedica dala antibiotik, drugi dan je dobio gusti,sitni, crveni osip. bio je vikend i otišli smo na zaraznu. Tamo su mu izvadili krv,rekli da bakterije nema, da nam antibiotik ne treba,a osip je reakcija na viruse. za dan-dva je prošao,pala je temperatura i sve 5 tako da nemaš razloga za brigu

moj Bubi kuri i danas, 37,3. Dokica mi je rekla ako će kuriti duže od tr dana da to nije dobro i da odemo u zaraznu. :?
    osim temperature, osjeća se dobro, jede, pije i uživa u crtićima(konačno smije, jedini način da ostane u krevetu )
    i ja ga nikako ne bi vodila u zaraznu, tamo tek može pokupiti još nešto :/ Kako i koliko dugo se vi ostali gripozni liječite?
    mirje kaže 7.dan, bubi kuri od ponedjeljka. Je li to zbilja takav problem? već 2. dan je temp 37-38. ja mislila da je to u redu, da prolazi. ili????

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

7.dan napokon nema temperaturu.
    Išla sam po recept kod pedijatra za astmu koji inače uzima i tamo je danas bilo dvoje djece :shock: , za razliku od ponedjeljka kad smo u 12 ostavili knjiicu i došli na red u 18:30 koliko je bolesnih bilo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koji lije za astmu inače uzima? Znači dijete je na lijeku za astmu i sad je preboljelo gripu?

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ona ima alergijsku astmu. Uzima Singulaire prašak i Flixotide po potrebi na inhalator.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I gripa je OK prošla, bez komplikacija?

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    I gripa je OK prošla, bez komplikacija?
    Da, danas je 7.dan i sve je ok. . I mi smo se bojali radi astme, ali nije dobila ni Tamiflu i sve je prošlo dobro. Sad još mora mirovati do ponedjeljka.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

:D super

niste htjeli Tamiflu ili vam nije ponuđen?

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nije nam ni ponuđen a mislim da ga ne bi ni uzeli.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Super da je sve dobro prošlo

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Super da je sve prošlo bez komplikacija.

Više nisam pametna. Doktorica tvrdi da nije prebolio SG, a ja mislim da je možda imamo. Dakle, leukociti povišeni, 4 dana večernje temperature preko 38°C, po danu ništa. Jučer na kontroli kaže da je kašalj lagano bronhitičan. Čak sumnjala na upalu pluća. Leukociti normalni, kaće da je vjerojatno i bakterija - brisevi normalni, i virus. Ako bude temp. preko vikenda u ponedjeljak snimanje pluća

Zadnja 2 dana opet jede i nakon prolife nema proljev. Valjda se situacija do ponedjeljka neće promijeniti.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj mirje prvotno napisa
    Moje je dijete jutros, 7. dan gripe, osvanulo s crvenim osipom :? Temperaturu nema od jučer, još uvijek kašlje.
    Pedijatrica je rekla da je to reakcija na virus i da nema panike.
    i M je imala osip. moze bit da je slican tijek i kod vas
    drzte se

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Upravo smo došli sa zarazne kamo nas je naša dr. poslala jer je danas Dorotea zakurila i od sinoć se žali na glavobolju, a ja sam cijeli ovaj tjedan u svinjetini ( tj gripi). Potvrđena joj je gripetina, hitno smo morali gore jer ona ima suženu žilu u mozgu koja joj je već stvarala probleme s godinu dana. Nakon što smo bili kod dr i na vađenju krvi, u čekaonici je odjednom jakunula, pitala sam ju što je i ona je rekla kako ju je jako zaboljela glava, okrenula očima i zatim se kao u filmu počela polako rušiti. Kada smo ju polegli na ležaj u ordinaciji bilo joj je bolje, nakon cca 15 min je pitala odakle ona tamo. Dr joj je dala Tamiflu s obzirom na njezino stanje. Moram priznati da se bojim nuspojava, a opet se također bojim da se ne ponovi ovo. Od njezine 1 god do sada se nije ponavljalo. Sva sam u panici što raditi.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ajme držite se

pa što su rekli u bolnici? Ima li to veze sa temperaturom?

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Oni ne znaju, glavobolja je sastavni dio te gripe i vjerujte da je grozna ( to vam kaže kronični migrenaš). Do sada nismo imali s time problema iako nam je rečeno još onda da pazimo na temp da ne bi bilo konvulzija. Imala je temp 37,4 tako da sumnjam da je od temperature, a sada što je neznamo. Oni tamo kažu da se moramo javiti uskoro na Rebro neuropedijatru koji ju kontrolira. Zvala sam našu dr pa je rekla da je vjerojatno od napora+ jaka bol izazvali tu sinkopu, tj trenutno pomanjkanje kisika u mozgu, ali da kada smo ju polegli da se to popravilo. Ma sva sam u komi.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pazi da onda stvarno miruje, tamiflu bi morao ublažiti simptome, a i skratiti trajanje bolesti. bit će sve ok

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi isto preboljevi svinjaču - najvjerojatnije..mislim, nismo davali bris na analizu, ali pedi kaže da nema kaj drugo biti

sedam dana temperature, ne previsoke, najviše u nedjelju 39,2 i grozan kašalj

inače jela, bila relativno ok osim kad bi temp. bila preko 38,5

lijekovi - nikakvi

prije dvije godine svi smo dobili 'običnu' gripu, i ako je ovo ta famozna svinjska gripa, onda zbilja ne znam tko je tu lud..naravno da uvijek postoji mogućnost komplikacije kod nekoga, ali zbilja nije tako strašno, barem u našem slučaju

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moze li tamiflu ako se uzme odmah unutar nekoliko prvih sati, smanjiti gripu na jedan dan?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj zibba prvotno napisa
    Upravo smo došli sa zarazne kamo nas je naša dr. poslala jer je danas Dorotea zakurila i od sinoć se žali na glavobolju, a ja sam cijeli ovaj tjedan u svinjetini ( tj gripi). Potvrđena joj je gripetina, hitno smo morali gore jer ona ima suženu žilu u mozgu koja joj je već stvarala probleme s godinu dana. Nakon što smo bili kod dr i na vađenju krvi, u čekaonici je odjednom jakunula, pitala sam ju što je i ona je rekla kako ju je jako zaboljela glava, okrenula očima i zatim se kao u filmu počela polako rušiti. Kada smo ju polegli na ležaj u ordinaciji bilo joj je bolje, nakon cca 15 min je pitala odakle ona tamo. Dr joj je dala Tamiflu s obzirom na njezino stanje. Moram priznati da se bojim nuspojava, a opet se također bojim da se ne ponovi ovo. Od njezine 1 god do sada se nije ponavljalo. Sva sam u panici što raditi.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    SRETNO

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    Citiraj zibba prvotno napisa
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    SRETNO
    oću reći, sve će biti OK
    samo polako i smireno
    ja isto iz iskustva mislim da gripa uopće nije strašna... gripa ko gripa
    drž te se...

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma plaši me to njezino rušenje, a i taj tamiflu. Neki kažu da ima i zaista gadnih nuspojava. Upravo je popila prvu tabletu i sada se nadam da neće biti problema.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Gomile ljudi i djece su trošili Tamiflu otkad se ovaj virus pojavio, sjeti se da su ga na početku dijelili kao prevenciju i onima koji su samo bili u kontaktu sa oboljelima.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ne znam, moja za vrijeme simptoma uopće nije stajala, čak sam je i na wc nosila... namjerno, nisam joj dala da hoda...
    baš je preležala...

inače, moj muž je imao gripu tipa A prije 2 godine i isto se rušio... 3 puta...

definitivno to treba preležat, i čuvat energiju za tijelo da se bori s virusima...

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ja danas dobila mail s receptom za, navodno, uspješan "lijek" protiv virusa. Malo sam skeptična jer med zagrijavanjem gubi svoju ljekovitost, ali štetiti valjda ne može
    3-4 jušne žlice meda uliti u 1l hladne vode, staviti da zakipi i kuhati 3 min. može se dodati 1-2 vrećice zelenog čaja, zbog okusa,a i nekih "interakcija" meda i čaja koje,navodno,djeluju na viruse. piti 2 l napitka dnevno i za dva-tri dana,opet navodno, gripa prolazi.
    pa,eto, ja skuhala, pa ćemo vidjeti. Velim, štetiti neće,djeci se dopada(i MM-u) jer je slatko,pa barem dovoljno piju

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

znam ja jedan stari anrodni recept za gripu:
    razreže se jabuka na 7 dijelova. svaki dan pojedeš po jedan. I kad pojedeš zadnji-gripa prođe.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

radio-ne radio, 7 dana si odradio, e baš je tako kod gripe

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Epidemiolozi su najavili vrhunac epidemije ovaj tjedan i onda polako jenjavanje. No, više to nitko ne spominje...
    Jedan_tata je li vam poznato kakve su prognoze??
    Ne šaljem malenu u vrtić jer imam sreće pa sam trenutno doma, ali znam da ju ne mogu vječno držat u "izolaciji"...

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Jedan_tata prvotno napisa
    znam ja jedan stari anrodni recept za gripu:
    razreže se jabuka na 7 dijelova. svaki dan pojedeš po jedan. I kad pojedeš zadnji-gripa prođe.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Jedan_tata trebam savjet pliz!
    Vito je prije 10 dana imao nešto što mislim da je bila svinjska gripa (već sam na ovom topicu pisala o tome), dva dana temp. 39, glavobolja, nije mogao stajati na nogama, držati glavu. Nakon te temp. počeo je suho kašljati. Zadržali smo ga doma, od tad ne ide u vrtić i većinom je doma. Ozdravio je (što se temp. tiče) prošli četvrtak.
    U međuvremenu sam ja dobila gripu i sad mi lagano prolazi.
    E sad, problem je što Vito sve jače kašlje i nos mu je puuun, sve mu se slijeva i jučer je dobio laganu temp. Noćas je temp. nestala, jutros mislim da ima oko 37.
    Bi li to mogla biti komplikacija zbog svinjske gripe ili je to (pretpostavljam bronhitis u začetku) neovisan o gripi? Mogu li se komplikacije javiti tjedan dana nakon izlječenja?

Važno mi da znam da li da ga vodim u dežurnu ili mogu pričekati ponedjeljak? (u dežurnoj je sve krcato bolesne djece pa ga baš i ne bih vodila ako ne moram)

Hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

vjerojatno je druga viroza, osim ako su mu šmrklji gnojni. no mislim da svakako možeš čekati ponedjeljak.

što se tiče epidemije, pritisak na ambulante je nešto opao, sad je plato, i očekuje se početak opadanja za 10-tak dana

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •