Pozdrav
Zanima me mišljenje roditelja čija dječica ( kao i moja malena) idu u jaslice u vrtić En ten tini, vezano uz to da su tri prostorije spojene, tj. da se djeca privikavaju na 6 teta i da ih je praktički 50 na jednom mjestu.
Pozdrav
Zanima me mišljenje roditelja čija dječica ( kao i moja malena) idu u jaslice u vrtić En ten tini, vezano uz to da su tri prostorije spojene, tj. da se djeca privikavaju na 6 teta i da ih je praktički 50 na jednom mjestu.
I moja mala ide u taj vrtic i smatram da su te spojene sobe najveca mana.
Inace sam jako zadovoljna vrticem, tetama, hranom i opremljenosti vrtica.
Vec na privikavanju je to bilo grozno 50 dijece jos toliko roditelja i tete to se nije znalo ko pije ko placa. Dijeca su bila zbunjena, nisu znala koje su njihove tete od toliko ljudi i di je njihova soba. Tete su se trudile i svaka im cast.
Moja mala se brzo priviknula i nema nikakvih problema i kad je neka druga teta tamo. U pocetku nije bas previse spavala jer su ju budila dijeca iz drugih grupa. Sad se naviknula pa vec bolje spava.
Najvise me strah bolesti jer je tamo 50 dijece na okupu i puno su vece sanse da nesto pokupi. U nasoj grupi ih je prosli tijedan bilo 8.
Mada je ravnateljica rekla da je to dobro sto su grupe spojene jer dijeca nesmetano idu iz jedne u drugu grupu i imaju veci prostor meni se to ne svida i rade bi da su odvojeni. Ali sad tu nema pomoci i vidjet cu kako ce ici dalje.
Ne idemo u taj vrtić, no i naš radi po principu otvorenih vrata pa ti možda naše iskustvo olakša.Kod nas postoje 4 bazne grupe i 4 sobe.Djeca slobodno mogu prelaziti iz jedne u drugu, neka su se potpuno preselila i ne vračaju se u svoju matičnu, neka uvijek ostaju u svojoj matičnoj i ne žele niti vidjeti što se drugdje dešava, a večina djece je takav princip odlično prihvatila i prelaze iz jedne u drugu jer u svakoj se sobi nešto radi, a oni biraju što njih interesira. Također ako imaju braće i sestre u drugoj grupi mogu se družiti kada požele. Na ovaj način mislim da su djeca manje ograničena, imaju više mogučnosti odabira i ja sam definitivno za takav princip iako ponekad izgleda vrlo kaotično.
mi idemo u taj vrtić i moram priznati preokret u mišljenju. na adaptaciji mi se taj "otvoreni trakt" činio kao najgora moguća stvar jer se djeca miješaju i prostor je ooogroman, pa mi se činilo kako je djetetu teško "pronaći svoje mjesto tamo" i sl, uglavnom bila sam jako nezadovoljna.
sada nakon 9 mjeseci moram priznati kako je to stvarno mrak. moje dijete npr. ne odlazi baš u druge dvije sobe, uglavnom je u svojoj, ali imaju puno više raznovrsnih aktivnosti u isto vrijeme jer svaka ta soba ima dvije tete, i druge tete su mu poznate tako da nije problem ostajanje na dežurstvu jer ih i tako gleda cijeli dan.
inače sam vrtićem prezadovoljna. imaju dvije unutarnje dvorane u kojima imaju tjelesni 3 puta tjedno, i škicam ih što rade i oduševljena sam kineziologom i aktivnostima koje rade. vrtić ima ogromno dvorište i djeca su cijelu godinu, svaki dan vani - osim kada pada kiša. i po snijegu, svako prijepodne su vani. također imaju i velike otvorene terase na katu s onim mekanim podlogama i iscrtane su kao nogometno igralište. kada je vani mokro od kiše, onda se igraju na terasama tako da nisu u blatu, a sada kada je sunce ih je milina za vidjeti: imaju tende i onda im razvuku tende i izvade stolove van i oni ta terasama ručaju, poslije odmora jedu užinu, crtaju, slave rođendane - a sve na otvorenom. prezadovoljna sam...
hrana im je mrak, svaka čast kuharu - nekada se posramim kada im vidim meni.... ali moram priznati kako ima dosta roditelja čija djeca dolaze doma skapavajući od gladi iz razloga što su uglavnom variva s puno povrća, raznovrsnim žitaricama a djeca nisu navikla na to i onda ostaju gladni. nisam niti jednom vidjela one kupovne kolače od klare koju su bili redovna užina u bivšem vrtiću medo bruno, sve kolače što jedu su iz "domaće kuhinje" i to npr. kukuruzni s višnjama i sl. stvarno za prste polizati (tete padaju na moju veliku bušu pa redovno dobijem "kolačić za seku").
još samo da se izjasne s tim bazenom, jer on je gotov od jeseni i trebala je početi škola plivanja za one od 3 godine na dalje, ali kao taj program još uvijek čeka verifikaciju od ministarstva
još nešto sam zaboravila. naš tada 3godišnjak je jako teško prihvatio selidbu u novi stan i istovremenu adaptaciju na novi vrtić (iako smo sve radili by the book) i razvio je tešku govornu manu koja je trajala 4 mjeseca.
naše tete su bile jako susretljive, angažirale logopeda koji ga je pratio, radio s njim, sada je napokon sve gotovo ali me logopedica pozvala da sada opet budemo u kontaktu jer trebam roditi seku pa da na vrijeme reagiramo ako se mana ponovi uslijed ponovne velike promjene u njegovom životu itd.
Pozdrav,
Moje curice idu u En ten tini od 10. mj. prošle godine i sve do sada smo bili prilično zadovoljni, ali ljetni režim rada je totalna koma. Djeca i tete iz područnog objekta su preko ljeta u glavnom, sve grupe su spojene i ne zna se tko pije, ako plaća. Kraj je 8. mj. i vrtić je već pun, a nema ni jedne od 6 teta koje su do sada čuvale mlađu kćer. Jučer su bili u dvorani kad sam došao po nju i bila je gužva kao na koncertu. Morali su je tražiti po dvorani jer nisu sigurne koje je točno dijete pa sam ju našao prije njih. Osim toga papuče su bile zamijenjene i prstići stisnuti tko zna koliko sati a da nitko nije primijetio. Stariju kćer sam preuzeo od tete koju sam prvi puta vidio i nije joj znala ni ime!!! Kako uopće može paziti na djecu ako im ne zna imena? Što ako neko dijete odluta što se svako malo dogodi i piše po novinama? Nama šanse da je više nađe po onim velikim hodnicima.
Uložit ću žalbu (prvi putu životu da ne mislite da sam od "onih") vrtiću na organizaciju rada u ljetnim mjesecima pa me zanima ima li tko slična iskustva u navedenom vrtiću?
studiram predškolski odgoj i tamo smo učili o dobrim i lošim stranam mješanih grupa u svakomslučaju više je bilo onih pozitivnih i ja isto mislim da bi svi vrtići trebali ići na to da se dobne skupine mješaju, no po meni ne bi to trebalo biti tako "konfuzno" da se ne zna tko pije tko plaća.........moja djevojčica je išla u jaslice u Brestju u iznamljenu kuću s dvije sobice po 25 djece koja se ne mogu ni mimoć tamo a kamoli igrat a o tjelesnom mogu samo sanjati....ove godine nadam se ide u ovaj glavni veliki vretić u Brestju a kako čujem taj je još gori, nema adekvatnih igračaka, prostor je premali za toliki broj djece....no neću kuditi dok ne vidim svojim očima...koliko mogu proviriti neke su prostorije zatrpane starim i novim igračkama koje zatrpavaju i oduzimaju prostor...katastrofa...ja bi rado da moja može ići u Jelkovec ali s druge strane navilka se na tete i djecu pa joj ne želim mjenjati sredinu........žalosno je i to što su neki vrtići pretrpani u Sesvetama i okolici a Jelkovec s obzirom na kapacitet zjapi "prazan"......
Koliko sam vidjela i čula,vrtić je lijepo opremljen,mada bi mogli dodati više igračaka,,,,,samo da napomenem moj miš nije primljen pa se moramo tužiti![]()
pozdrav! zna li netko kolika je popunjenost ovog vrtića? ima li mjesta? primaju li se djeca samo iz jelkovca ili i okolice,npr.dubrava?
Popunjenost je prilično velika jer osim naselja Novi Jelkovec u ovaj vrtić idu i djeca iz okolnih naselja kao i samih Sesveta no u naselju postoje dva vrtića pa se djeca rasporede na veliki i na mali (mali je u A bloku a veliki u C bloku).
Naravno da prednost imaju djeca koja žive bliže vrtiću no dajte zahtjev i sretno - možda baš upadnete u godinu kada bude kakvo baby zatišje.
Inače upravo se provodi anketa za bazen koji će koštati izgleda 250 kn (što je po meni previše) pa eto dodatnog sadržaja![]()
Razgovarala sam s roditeljima i razočarani smo što vrtić nema cjelodnevnu sportsku grupu.Takav novi moderni vrtić sa dvije velike dvorane i bazenom! Dakle nemože se reći da nemaju prostora.
a MOžda nema adekvatne ljude da to vodi,a jel općenito ima kakvi program u bazenu i dvoranu i nakon vrtića.
točno,nemaju adekvatne ljude,za taj pothvat bi trebali imati 2 kineziologa....dakle manje opremljeni vrtići mogu imati cjelodnevnu sportsku grupu a najmoderniji vrtić u hrvatskoj nema! postoji sportski program dvaput tjedno unutar cjelodnevnog boravka.nakon famoznih 10 sati nema ničega.bazen se plaća dodatno 250kn za djecu od 5 do 7 god.
hm očito su se stvari promjenile.moje dijete je u sobi do svoje prijateljice.u adaptaciji nam je rečeno kako je super što se poznaju i da će se moći posjećivati i igrati.svako jutro govorim djetetu da ne bude tužno jer će se igrati sa svojom prijateljicom.nazovimo je lea.lea je starija od mog djeteta.pri odlasku neki dan iz grupe dijete je ugledalo leu i počelo vrišati i plakati.bilo je i ljuto i tužno.nije mi bilo jasno.razmišljala sam i razmišljala.ništa pametno mi nije padalo na pamet.otišla sam pitati leu.lea priča.sva sreća.pitah leu da li se puno igra s mojim djetetom....lea odgovara da ne,neda joj teta da ode u mm sobu !!!! mogu se vidjeti,sva vrata su otvorena ali nesmiju doći jedno drugom u sobu....ostala sam prestravljena.model otvorenih vrata nam se reklamirao kao uspješan model socijalizacije,a sad vjerujem da je bolje da su vrata između grupa zatvorena jer su djecu zbunili.prije su se mogli igrati.sad više ne. sad mi je jasna djetetova reakcija. da su mi rekli ne bih mu svaki dan prije odlaska u vrtić pričala kako će se igrati s leom,isto kako se svaki vikend puno igra s njom.