Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Knjižnice i zastitari

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Knjižnice i zastitari

Zanima me je li uobičajeno da u gradskim knjiznicama postoje zaštitari koji ne puštaju osobe bez iskaznica unutra iako su došli po desetom poslu koji ne uključuje ni upotrebu iskaznice ni posudbu knjiga.

Imate li u svojim knjiznicama uopće zastitare i sto rade?

U sibenskoj je na vratima vrlo nepristojna žena s kojom praktički nikad nisi siguran kako će reagirati na bilo šta. S obzirom da je to masno placena knjižnica koja se vjerujem financira iz proračuna (koji punimo vi i ja) stvarno mi ide na živce kad se moram obracunavati već na vratima.
    Da ne pričam o sceni kojoj sam prisustvovala, kad je urlala na čovjeka koji je pokušavao izaći iz knjižnice pomoću svoje iskaznica, ali se uključio alarm... Koji ima svoj život jer nije dobro podesen...

Osim ravnatelja, koji je btw i stavio dotični na vrata, kome se još može čovjek pozaliti?

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Njezinoj zaštitarskoj firmi?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mirje, jel ima kniznica u koju ti ideš zaštitara na vratima? Zanima me koliko je to uopće uobičajena praksa. Inače, hvala na sugestiji tog se uopće nisam sjetila.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo, samo radi informacije (ili statistike) požeška gradska knjižnica nema zaštitara (ni dječji odjel ni odjel za odrasle - zasebni su ulazi).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

:shock:

Naša kvartovska knjižnica nema zaštitare, a i kako bi to bilo kad u njoj znaju biti i kojekakve priredbe, predstave i ina događanja na koja dolaze i ljudi koji nisu članovi? MM nema iskaznicu, pa uredno ide (djeca i ja imamo, mislim da bi 4 iskaznice u obitelji bilo fakat previše).

Nisam to viđala ni po drugim knjižnicama (istina, nisam baš ni gledala) i malo mi je... :/

Zaštitar još možda i dobro dođe (ako se dotepu kojekakvi vandali) ali ovo s iskaznicama je definitivno pretjerivanje.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

u rijeci knjižnice nemaju zaštitare.

ma ja ne bih zvala u zaštitarsku firmu, pa sigurno nije njihova ideja da ljude bez iskaznice ne puštaju unutra. što je totalno suludo.
    ok, žena je možda malo bezobrazna, ali ako joj je rečeno da ne smije puštati ljude bez iskaznice unutra, bome ni njoj nije lako.

zovi ravnatelja. ili grad šibenik. on je pretpostavljam osnivač knjižnice. :/

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel u tom prostoru jos nesto, a ne samo knjiznica, neki gradski arhiv i sl?

pretpostavljam da je rijec o viticevoj zgradi pa mi malo :/ da je tamo samo gradska knjiznica

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj mirje prvotno napisa
    Njezinoj zaštitarskoj firmi?
    Ne znam koliko to ima veze sa njenim poslom u knjižnici, kad je vjerojatno za svoje postupke dobila upute od ravnatelja knjižnice, a ne od nadređenih u svojoj firmi :/

Inače, ni brodska knjižnica nema zaštitara, nego samo taj stroj na vratima. Barem nije imala dok sam ja bila učlanjena u nju (otkad je prošlo već par godina)
    A ti strojevi na vratima mi prestrašno idu na živce! Pale se na sve i svašta (nekad i na ništa)! I u početku kad su ih tek stavili u trgovačke centre i kad bi se upalili, svi su blenuli u jadne ljude koji možda uopće nisu imali pojma o čemu je riječ. Sad barem ja više se ni ne osvrnem kad čujem to sr*** da svira. Pogotovo jer se i meni više puta uključilo- u Getrou jedno 4 puta dok nisam oprala zaštitara da il nek ga poprave il nek ga maknu il nek meni plate odštetu za duševnu bol (to je bilo u brodskom Getrou i u to vrijeme je stalno na vratima bio jedan te isti zaštitar koji me od tad zapamtio i više mi se nije dogodila takva nezgoda Jednom u CC1 kad sam izlazila iz Turbo Sporta (il kako se već zove), mi trgovkinja zaboravila sa jedne majice (koju je uredno naplatila) skinuti onaj đavo što to pali.
    Ali stvarno su koma mi ti uređaji jer dovoljno da te jedna osoba pogleda krivo i da propadneš u zemlju, a da nisi ni kriv ni dužan!
    (sad sam si baš dala oduška Stvarno si me pogodila sa temom u žicu )

Što se tiče te zaštitarke u tvojoj knjižnici, malo mi je glupo da ne puštaju ljude bez iskaznice :/ Pa kako onda puste ljude koji se žele učlaniti?

Ne znam, ja bih se na tvom mjestu obračunala sa gospođom zaštitarkom (s obzirom da je uvijek ista na vratima) i rekla joj šta nije u redu....onako, malo je oprala, spomenula razgovor sa nadređenima i sl. Pa bi vjerojatno postala malo ljubaznija. Dok mi šutimo i ljudi rade kako oni žele

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

u tri (različite) knjižnice koje posjećujem, ni jedna nema zaštitara, moram priznat da prvi put čujem za tako nešto

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kao sto je Ninči rekla u brodskoj knjiznici nema zastitara, a meni se nikad ni onaj vrag nije upalio......a ja idem u knjiznicu na muževu iskaznicu, da jos ne bi i sebi pravila......

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Knjiznice, pogotovo gradske, javne, trebale bi pustati u svoj prostor i neuclanjene, znaci ljude bez iskaznice.
    Druga stvar - u knjiznici ne smije biti opravdanja za neljubaznost od strane osoblja.

Sto se tice zastitara, moja knjiznica ga nema (ali nije gradska, nego visokoskolska) i knjiznicarima je to nekad problem (ima i napasnih korisnika).

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nije se ni meni u knjižnici nikad taj vrag upalio :D Sjećam se samo da se jednom upalio jednom starijem gospodinu i da se sav jadan pogubio

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Mirje, jel ima kniznica u koju ti ideš zaštitara na vratima? Zanima me koliko je to uopće uobičajena praksa. Inače, hvala na sugestiji tog se uopće nisam sjetila.
    Da, ali iskaznice se provjeravaju samo u prostoru čitaonica i zaštićenih zbirki. Sveučilišna tkđ. ima zaštitare.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zastitar ispred knjiznice :shock:

makarska gradska knjiznica ga nema

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

U Nacionalnoj Sveučilišnoj Biblioteci ima zaštitara, ali ne na ulazu u zgradu nego kog ulaza unutar knjižnice.
    Nisam sigurna da su to klasični zaštitari, nego mislim zaposlenici NSB-a koji uglavnom paze na krađe jer je bila krađa prije 10tak godina i mislim da su nakon toga to uveli.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivka u zgradi je knjižnica, igraonica, multimedijalni centar i sl. nikakav arhiv.
    Meni je grozno njeno ponašanje, ne toliko sto ona tamo stoji, nego sto se obraća ljudima ko da je inspektor Callahan. Ali da budem iskrena fuj mi je ideja da ti na vratima ne daju ući u takvu ustanovu bez iskaznice. To mi je otprilike ko da ti ne daju u bolniu ući ako nemaš zdravstvenu...

Svacam da NSB ima zastitare. Oni tamo imaju sto štititi. Ali ovdje se oni zapravo štite od penzica koji bi besplatno čitali novine.

I zadnji put je prigovarala kad smo ušli s klincima u knjiznicu. Pa šta BiH trebala, zavezat ih za stender za bicikle? Imam 3 iskaznice za peteroclanu obitelj u kojoj su dvojica mladja od 7 godina. Zar to nije dovoljno? Nisam ja imala samo jedan bliski susret s njom, nego mi se danas prelila casa...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    Knjiznice, pogotovo gradske, javne, trebale bi pustati u svoj prostor i neuclanjene, znaci ljude bez iskaznice.
    Druga stvar - u knjiznici ne smije biti opravdanja za neljubaznost od strane osoblja.
    uputi me, ima li ovo prvo gdje napismeno?

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hm, ne, nisam nasla u zakonu o knjiznicama ili standardima za narodne knjiznice.

prema nekim medjunarodnim smjernicama, usluge javnih knjiznica trebale bi biti besplatne za sve, ali kod nas se ipak placaju clanarine.

trebas vidjeti ima li nesto u pravilniku vase knjiznice.

za KGZ, npr. pogledaj ovdje http://www.kgz.hr/info/upisi.asp
    (zadnji pasus)

mozes i postaviti pitanje ovdje:
    http://www.knjiznica.hr/home.php

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

radim u knjiznici koja ima zastitara. na zalost, dobro dodje.
    bas zato sto je to gradska knjiznica, horde gradjana prolaze dnevno kroz nju. svasta tu ima. meni je drago da je na ulazu.
    to sto je ona neljubazna (martina), to je druga prica, ne bi trebala biti.
    knjiznica nije besplatna, ali nije ni skupa, cijena je zaista simbolicna, dostupna svima.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Smiješna mi je logika te tete-zaštitarke da ne pušta nikoga bez iskaznice. Pa ja iskaznicu uopće nemam. Kao prosvj. djelatnik imam pravo posuđivati knjige "na svoju školu", a pod mojim imenom, tj. u početku su me tražile samo osobnu kartu kad posuđujem knjige. Sad, kako me znaju, ne traže više ni osobnu... Člansku nitko i ne spominje :/ . Nadam se da neće uvesti jednu takvu zaštitarku s kojom bih se morala obračunavati na ulazu :shock: .

Brižni otac

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Ivka u zgradi je knjižnica, igraonica, multimedijalni centar i sl. nikakav arhiv.
    Meni je grozno njeno ponašanje, ne toliko sto ona tamo stoji, nego sto se obraća ljudima ko da je inspektor Callahan. Ali da budem iskrena fuj mi je ideja da ti na vratima ne daju ući u takvu ustanovu bez iskaznice. To mi je otprilike ko da ti ne daju u bolniu ući ako nemaš zdravstvenu...

Svacam da NSB ima zastitare. Oni tamo imaju sto štititi. Ali ovdje se oni zapravo štite od penzica koji bi besplatno čitali novine.

I zadnji put je prigovarala kad smo ušli s klincima u knjiznicu. Pa šta BiH trebala, zavezat ih za stender za bicikle? Imam 3 iskaznice za peteroclanu obitelj u kojoj su dvojica mladja od 7 godina. Zar to nije dovoljno? Nisam ja imala samo jedan bliski susret s njom, nego mi se danas prelila casa...
    Otac sam dvoje maloljetne djece, te što zbog škole, a što zbog školskih aktivnosti, moja djeca često posječuju gradsku knjižnicu. Kad god sam u mogućnosti, odnosno kad god mi priroda posla to dopusti, provedem sa njima vrijeme u knjižnici o kojoj se vi žalite. Moram priznati da nikad nisam imao problema sa djelatnicima, a niti sa zaštitaricom. Dapače, jako je ljubazna prema mojoj djeci,ženi i meni. Koliko sam imao prilikke vidjeti ta gradska ustanova ima puno više problema nego samo umirovljenici koji su došli pogledati dnevni tisak. Da ne spominjem frustrirane roditelje, željne nekagvog lažnog osjećaja autoriteta, djecu koja po cijele dane provode na ulici bez ikakvog nadzora, maloljetne delikvente kojima je dio zabave maltretiranje svih prisutnih unutar ustanove,da ne navodim dalje. Zbog toga sam izrazito zahvalan da se knjižnica potrudila osigurati mojoj obitelji sigurnost unutar nje same, tako da moja djeca mogu nesmetano obavljati svoje dužnosti i aktivnosti. Uz dužno poštovanje, zaista smatram da ako ima bilo tko kakav problem sa djelatnicima ili zaštitarima, treba se obratiti direktno sa dotićnim osobama i porazgovarati o srži problema, jer to je ipak najpšteniji naćin., Na kraju treba uvijek u cijeloj prići ostati čovjek do kraja.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Netko se ulogirao samo da bi ovo napisao? Hm, tko li je? Ravnatelj? Zaštitarka?

U niti jednoj od zagrebačkih knjižnica u koje zalazim nema zaštitara. A i ne znam što bi taj mogao čuvati.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne znam ima li knjiznica na Glavnom jos uvijek zastitara, ali prije nesto godina u njoj je bio po jedan nenaoruzani Sokol Maric. I danju i nocu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •