-
Operativna laparaskopija
Ukratko: imala sam 7 neuspelih ICSI-ja, kod muza oligoazoospermija,a kod mene tubarni faktor tj,zapuseni jajovodi,hidrosalpings.
Pre 10 dana sam imala operaciju polipa u materici i biopsiju endometrijuma. Biopsija je OK.
Radili mi laparaskopiju i jedan jajovod mi uklonili a drogi otpusili kako kazu u gornjem delu i usili da ne moze da se opet zapusi.
Sada me buni sto doktor hoce za 2 mjeseca da mi uradi HSG da bi bio potpuno siguran da je taj preostali jajovod prohodan.
Nije mi jasno zasto je to potrebno sada da se radi HSG.
VTO imam zakazan za april u Mariboru,i dr hoce da uradimo HSG pre VTO.
Puno vam hvala na odgovorima.
-
Iskreno, nije ni meni jasno..
Najbolje ti pitaj doktora razlog.
U svakom slučaju sretno!
-
Koji dr? Tvoj u Srbiji ili baš dr. Vlasiavljević? Ako je Vlaisavljević, njemu bih vjerovala i napravila bih to, ali bih ga i pitala zašto. Ako je tvoj dr neki iz BG-a, iz Jevremove, njemu bih isto vjerovala? Je li ti to traži operater koji te operirao ili tvoj srpski doktor kod kojeg liječiš neplodnost ili tko? Jako puno ovisi tko ti to predlaže, ja manji ponder važnosti dajem nekom giniću nekog giniću koji se baš ne razumije u pitanje neplodnosti.
Još pitanja - koliko ti je godina? Je li ovaj dr. koji predlaže taj HSG neki vaš državni MPO-ovac koji bi na taj način htio istražit sve da kod vas nije sto posto moguće začeće bez IVF-a i na taj način možda špara novce od državnog zdravstva? Je li to možda nešto vezano za hidrosalpings (nisam shvatila što su ti točno napravili s tim postojećim jajovodom tj. postoji li opasnost da on curka u maternicu, postoje neke teroije da ta tekućina štetno djeluje na embrij prilikom implantacije). Možda razmatra da bi i tog makli... Što ti je na sve to rekao Vlasiavljević?
Eto, niti jedan odogovr, nego samo milijun pitanja o tome što bi kod tebe moglo bit razlog zašto ti predlažu HSG na taj preostali jajovod, kako nisam medicinar, ne mogu skužit zašto, ali ja bih pročačkala u tih par smjerova.
Ali, najjednostavnije bi bilo, naravski, pitat tog dr-a koji te poslao na HSG da ti objasni zašto te šalje
.
Sretno
!
-
E, sori ako nisi iz Srbije, pretpostavila sam zbog ekavice. MPO = medicinski potpomognuta oplodnja, ako ti nije poznata terminologija ovog podforuma.
-
Laparaskopiju i operaciju mi je radio dr.Luka Andjelic,ali dr.Vlaisavljevic mi je rekao da moram kod njega jer on to najbolje radi.
Taj preostali jajovod mi je prohodan ali dr.Luka hoce da odradi HSG da bi 100 % bio siguran da je on prohodan.
Vlaisavljevic mi je pre operacije rekao da ce dr. Luka da odluci kada mi radi operaciju da li da vadi oba ili 1 jajovod.
Meni nije jasno zasto moram da radim HSG kada je radjena laparaskopija i sve je vidjena unutrasnjost jajovoda i jajnika.
-
Ne znam, najbolje je pitaj ga (tog dr-a na kojeg te uputio Vlaisavljević) i napiši nam što je rekao da se netko u tvojoj situaciji zna ravnati. Sretno
!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma