Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: zelim uciti hrvatski kuhina

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno zelim uciti hrvatski kuhina

onda, ja sam francuskinja onda mogu reciti francuski recipi ali zelim uciti hrvatski kuhati : sada znam rizoto od tikvice i blitva... i nista drugi
    mogete reciti mi ... lasko... kako osite juha (kada kupite paketic od povrece) i minestra ?
    za sada dosta :/ ako razumijem ovo znam 4 hrvatski recipi
    hvala za pomoc !
    i ako zelite francuski recipi samo pitate

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bok aurelie
    imaš maneštru ovdje
    http://roda.hr/forum/viewtopic.php?p...675b58c5b18d17

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Aurelie, odgovor na svoje pitanje si dobila, a ja bi rado od tebe recepte za izvorne francuske deserte. Ajde daj neki tebi najdraži

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja sam iz Hrvatske, ali me isto interesiraju hr recepti
    (ja znam hrvatski, ali ne znam kuhati )

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

aurelie - ja bi recept za juhu od luka i kolač od luka - ali da je jednostavno!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

aurelie, a cote des recettes francaises ca m'etonne que tu recherches les croates
    tu devrais nous partager les secrets de votre cuisine

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Pileća juha s povrćem i rezancima

Evo, mislim da je Aurelie pitala i za juhu (kad se kupi povrće )

Narezano pileće meso (količina po vlastitom ukusu) se opere i stavi u hladnu vodu kuhati, doda se narezano povrće (tzv. grincajg) - mrkva, celer, peršin. Pola glavice crvenog luka se u komadu prepeče na vrućoj ploči od štednjaka s obje strane i doda u juhu (to je za super miris i boju juhe). Sve zajedno se kuha cca 1.5 h, a potom se unutra zakuhaju rezanci, okruglice ili druga vrsta tjestenine.

Dobar tek!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj petra prvotno napisa
    aurelie, a cote des recettes francaises ca m'etonne que tu recherches les croates
    dobro da imamo i prevoditeljicu

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://www.tzzadar.hr/content.php?code=gastro

evo malo dalmatinskih recepata na francuskom! Nisu jako detaljni, ali možda ti pomogne...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Aurelie, pokusaj na primjer kod Profila pogledati kuharice od Veljka Barbierija: http://www.profil.hr/knjiga/100-mito...ecepata/24063/

Covjek mi ide na zivce ali su mu recepti izvorno hrvatski

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nemam hrvatske recepte, ali imam pitanje. čitam knjigu Kako Francuskinje uživaju u životu i autorica piše da Francuzi od poriluka jedu samo ono bijelo, a zeleno bacaju. to je stvarno tako?

sad kad ispadne da i Hrvatice to rade

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ova Hrvatica to pojede u slast
    zašto bi se taj dio bacao?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nije objasnila. samo je napisala da je bila sva u čudu kad je vidjela kako Amerikanci kuhaju cijeli poriluk, a poslije je u svakom receptu napisala da se koristi samo bijeli dio. ja uvijek gledam baš taj zeleni dio i na tanjuru i na placu. čekamo informacije iz francuske ruke

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zeljka231 prvotno napisa
    nemam hrvatske recepte, ali imam pitanje. čitam knjigu Kako Francuskinje uživaju u životu i autorica piše da Francuzi od poriluka jedu samo ono bijelo, a zeleno bacaju. to je stvarno tako?

Ja pojedem bijeli i svijetlozeleni dio, a tamnozeleni bacim.

Aurelie, ja juhu s povrćem radim tako da očistim zelenje (grincajg) i stavim ga kuhati zajedno s mesom. Ovisno o tome kakvu juhu želim, odaberem vrstu mesa. Obično stavim one paketiće koji već sadrže pripremljeno meso za juhu i bitno mi je da, ako radim pileću juhu, u paketu ima iznutrica, a ako radim goveđu, da ima kosti. To ne jedemo, ali to juhi da odličan okus. Osim tog paketića s povrćem, u juhu stavim i cijeli luk izrezan na četvrtine (bez prethodnog dinstanja), nekoliko komadića češnjaka i par zrna bibera.

Kad se juha skuha, izvadim velike komade mesa i povrća, ostatak procijedim i u procijeđenu i posoljenu juhu zakuham rezance. Po želji se juha jede bistra ili joj se doda povrće i meso koje se kuhalo u njoj.

Ne dodajem Vegetu ni nikakve druge začine tog tipa.

Nadam se da sam ti pomogla. Sretno s kuhanjem!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    Aurelie, pokusaj na primjer kod Profila pogledati kuharice od Veljka Barbierija: http://www.profil.hr/knjiga/100-mito...ecepata/24063/

Rekla bih da su po tom pitanju najpouzdanije knjige Mire Vučetić. Ona je zaista legenda hrvatskog kulinarstva.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja na poriluku ne jedem samo onaj dlakavi korijen!
    Super cure za juhe što ste recept dale - no ja bi spomenula jedan mali ali značajni detalj - juha mora kipjeti na najlaganijoj vatri, ne smije jako!
    Onako - jedva da idu mjehurići!
    Ja bi jela one francuske paštete i peciva.....
    ja bi u Francusku malo!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zeljka231 prvotno napisa

Offt. To je knjiga Mireille Guiliano, zar ne?

Mislim da ne piše da se zeleno baca, piše da se sprema za temeljac. Daklem, ČAROBNA juha od poriluka ide od tog bijelog dijela, a zeleni dio se ubacuje u govedsku ili neku sličnu juhu ili kombinirani povrtni temeljac. Knjiga je , kao i francuska kuhinja... Nadam se da će se aurelie uključiti u RAZMJENU recepata, da i mi od nje štogod naučimo...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kad smo već kod dobrih hrvatskih recepata... ja imam i Miru Vučetić i mnoge druge, ali najmilija mi je (i najsličnija kuhinji moje mame) DOMAĆA KUHINJA autorice IVANKE KARAČIĆ.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam maminu Vuceticku dobila kada sam se udala Bez danjeg je najbolja HR kuharica ali sam htjela preporuciti nesto suvremenije.

Ukoliko kuham po receptu onda ih obicno kombiniram iz raznih kuharica i uvijek nesto svoje dodam - pretpostavljam da je 'opasno' kuhati na taj nacin ukoliko covjek nije upoznat s temeljima odredjene kuhinje - nije preporucljivo za pocetnike

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Citiraj Maxime prvotno napisa

Rekla bih da su po tom pitanju najpouzdanije knjige Mire Vučetić. Ona je zaista legenda hrvatskog kulinarstva.
    Potpis!
    Ja kad sam se selila od mame jedino što sam si uzela "u miraz" je bila kuharica od M.Vučetić i džezva.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Offt. To je knjiga Mireille Guiliano, zar ne?

Mislim da ne piše da se zeleno baca, piše da se sprema za temeljac. Daklem, ČAROBNA juha od poriluka ide od tog bijelog dijela, a zeleni dio se ubacuje u govedsku ili neku sličnu juhu ili kombinirani povrtni temeljac. Knjiga je , kao i francuska kuhinja... Nadam se da će se aurelie uključiti u RAZMJENU recepata, da i mi od nje štogod naučimo...
    je, njena je knjiga. obje knjige su super i odlične za promjenu životnih navika. probala si tu juhu? ja se odlučujem već mjesec dana. jel ok ta juha za dojilje?

citat: " Kada kuhate ovu blagu i profinjenu vrstu češnjaka, uvijek odrežite i bacite zeleni dio: jestiva je bijela lukovica i bijeli dio stabljike!"

kasnije piše da može i za temeljac, ali ja sam se jako začudila jer je napisala da taj zeleni dio nije jestiv. ja ga jedem otkad znam za sebe.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj "gita75 prvotno napisa
    Ja kad sam se selila od mame jedino što sam si uzela "u miraz" je bila kuharica od M.Vučetić i džezva.
    Ja sam u miraz dobila druge stvari a ove sam si sama kupila: knjigu u antikvarijatu a džezvu na britancu (Ok, dobila sam džezvu u miraz ali mi je ta bila premala)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Ja sam u miraz dobila druge stvari a ove sam si sama kupila: knjigu u antikvarijatu a džezvu na britancu (Ok, dobila sam džezvu u miraz ali mi je ta bila premala)
    Moja džezva je s baščaršije i jedino iz nje je kava dobra.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

hvala za pomoc !
    Hvala Sanja i Winnerica osim juha danas na vecer ! i recim vas nakon ! ali razumijem sve sto pisate onda je dobro !

petra trazim hr recipe zasto nema ovdje sve sto trebam za francuski recipe...
    i isto je jako interesirano uciti

Zeljka za poriluka ne papajem samo ono bijelo, ali isto.... malo zeleno ali ne puno.... mislim zasto zelena je tecko....
    :/ nema sigurna zasto... ali tako je... za mene....ali mislim da zelena je isto dobro...

dilala, gdje ti bila na francuska ?

Mireille Guiliano.. ne znam sto je....
    :/

knige od kuhina na hrvatski su komplicirano zasto je jako puno recipe i ne znam sto je dobro i sto nije.. i ne razumijem sve onda... mogu biti katatrofa :shock:

jos malo i trazim pisati recipe od jedan francuski cocoladna kolaci

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mireille Guiliano je rodjena u Francuskoj, a zivi u Americi. Napisala je knjigu o francuskom nacinu zivota i zbog cega se Francuskinje ne debljaju. U knjizi je i recept o juhi od poriluka. Knjiga postoji i na hrvatskom jeziku. Za francuski ne znam...

http://mireilleguiliano.com/

Meni se opcenito svidja francuska kuhinja, a narocito jednostavni recepti iz ove njezine knjige:
    http://www.profil.hr/knjiga/zasto-se...ebljaju/25484/

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ne znam ako ona je prodano na francuska ali mislim ne zasto slika za francuski kruh, casa od champagne i moda je malo cliché

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

aurelie - nisam bila u Francuskoj - ali voljela bih ići na nekoliko dana i prvenstveno bih šetala ulicama po placevima i obilazila jednostavne "narodne" restorane - za običan puk, jer koliko sam vidjela po nekim dokumentarnim emisijama - u Francuskoj se velika pažnja poklanja hrani i pripremi hrane i to se može primijetiti čak i po najobičnijimj restoranima koji vrve od ponude i kojima se širi miris raznih mirodija - a toga baš i nema u Hrvatskoj. I koliko sam vidjela i po placevima je toliki izbor hrane da ti oči iskoče - i sve je posloženo ko u apoteci. Pa one čuvene paštete.........
    Inače razmišljam o sirovoj prehrani - ali i da pređem na nju - prekrižila bih je da dođem u Francusku - iskreno ne znam koji grad - možda neki manji, topliji......
    Pa pekare.....

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj petra prvotno napisa
    ooooooooh, ouiiiiiii!!!!!!!!!!

:D :D

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

j'etais en france ca fait qque mois - et j'ai mange ćevapćići
    mon beau frere qui vient d'ille de reunion - aime bien preparer ca

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor