kaktusmama prvotno napisa
Svaki put kada dođem po mog malenog u vrtic, a to je negdje iza rucka kad ne dolazi puno roditelja, neko dijete masita tetu. Posjedne ih na pod i nešto im prica, ona sjedne na stolicu, iza svojih leđa stavi drugu stolicu i na nju dijete koje ima uvijek isti auto sa velikim kotacima i voza joj ga po leđima. Inace, ta je teta jako, jako stroga i strašna. Djeca je se boje. Nema nikakve nježnosti. Dijete koje je masira ima redovito prepadnuto lice, šuti i radi. A njoj je to potpuno normalno, uopće se ne ustrucava. Zamislite, djeca zapravo to žele raditi zato što su joj onda u milosti, stvarno je jako stroga. Moj je mali novi u vrticu, nije još pokušala njega aktivirati, samo cekam. Volila bi vaše prijedloge što cu kad dođe do toga ili možda cak prije. Do sada se roditelji nisu bunili, nije mi to jasno....
Imam primjer i u necakovoj školi. Sada je 4. razred, njihova uciteljica zahtjeva masažu kose i leđa dok im ispravlja testove, domace radove itd... Kako kome ispravlja, tako je na njega red da masira. Skoro svaki dan. Djeca su rekla roditeljima, roditelji su pricali telefonski i nitko, baš nitko se nije usudio istupiti radi djetetovih ocjena, naklonosti i sitnih detalja koji mogu biti presudni kod ocjene.
Jesu li ove masaže stvarno ovako uobicajene? Po meni, to je zlostavljanje!