Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: masaža tete u vrticu i uciteljice u školi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno masaža tete u vrticu i uciteljice u školi

Svaki put kada dođem po mog malenog u vrtic, a to je negdje iza rucka kad ne dolazi puno roditelja, neko dijete masita tetu. Posjedne ih na pod i nešto im prica, ona sjedne na stolicu, iza svojih leđa stavi drugu stolicu i na nju dijete koje ima uvijek isti auto sa velikim kotacima i voza joj ga po leđima. Inace, ta je teta jako, jako stroga i strašna. Djeca je se boje. Nema nikakve nježnosti. Dijete koje je masira ima redovito prepadnuto lice, šuti i radi. A njoj je to potpuno normalno, uopće se ne ustrucava. Zamislite, djeca zapravo to žele raditi zato što su joj onda u milosti, stvarno je jako stroga. Moj je mali novi u vrticu, nije još pokušala njega aktivirati, samo cekam. Volila bi vaše prijedloge što cu kad dođe do toga ili možda cak prije. Do sada se roditelji nisu bunili, nije mi to jasno....
    Imam primjer i u necakovoj školi. Sada je 4. razred, njihova uciteljica zahtjeva masažu kose i leđa dok im ispravlja testove, domace radove itd... Kako kome ispravlja, tako je na njega red da masira. Skoro svaki dan. Djeca su rekla roditeljima, roditelji su pricali telefonski i nitko, baš nitko se nije usudio istupiti radi djetetovih ocjena, naklonosti i sitnih detalja koji mogu biti presudni kod ocjene.
    Jesu li ove masaže stvarno ovako uobicajene? Po meni, to je zlostavljanje!

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

baba je luda, ako možeš, premjesti dijete drugamo. dobro bi bilo i da se požališ, jer to što radi nije u redu, ali s obzirom da je hladna i bešćutna, ja bih svoje dijete maknula od takve osobe.

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ako mozes premjesti dijete i zali se njenim nadredenima jer to nije ok. stvarno ima svakakvih ljudi :shock:

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovo mi je totalno čudno i zastrašujuće!
    Ja bih odmah pričala i sa mjerodavnim službama - ravnateljica, pedagog... i naravno dijete maknula od te osobe.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nadređene službe odmah - pedagog, ravnatelj!

Radim u vrtiću i ako je to zaista tako kako kažeš, to nije normalno ni uobičajeno.
    Nekad se znamo uključiti u njihove imitativne igre pa sjedimo u frizerskom salonu dok nas djeca friziraju, ili liječe u kutiću liječnika, i mogu nas ponekad i ko fol masirati, ali to je ponekad, u igri, i može potrajati koju minutu. Ali da to bude neka svakodnevna aktivnost na ovaj način koji ti opisuješ meni izgleda prestrašno.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako je to zaista kako ti kažeš onda to prijavi...ali kažeš da je tvoj mali novi u grupi...kako ti onda možeš znati da je ta teta strah i trepet za djecu?

nemoj misliti da te napadam samo me zanima....

odgajatelj sam i imali smo milijon aktivnosti gdje je teta dio raznoraznih salona, pa na plaži, u hotelu itd.
    ali...djetetova pažnja ("masiranje, friziranj, češkanje, lakiranje noktiju") traje jedva par minuta i NIKAD se ne uključuju sva djeca...

često se djeca izmjenjuju samovoljno, pa teti više dosadi sjediti :D

mi smo imali vlakić masaže

par curica i ja bi sjeli na pod i jedne druge masirali, ali onako kako masira ona zadnja u lancu tako masiramo svi mi ostali...igra zna biti FANTASTIČNA!!!!
    isto je i s frizurama
    ja imam kratku kosu pa im je bilo zabavno raditi mi rogove...po pola sata bi curice teti radile rogove 8)

nemoj odmah tako ružno reagirati...

i druga stvar, jesi li porazgovarala s odgojiteljicom o toj aktivnosti?
    prvo razgovaraj s njom pa tek onda diži frku i paniku....

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ajme ovo je nešto šta nikad nisam čula-da djeca MORAJU masirat tetu ili učiteljicu?Zvuči kao robovlasništvo :shock:

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:shock: :shock: :shock:

Ja sam učiteljica i jedva zagrlim dijete ako ga treba utješiti (nikad ne znaš kako netko može protumačiti taj čin), fizički dodiri su totalno out.
    Ovo o čemu pričaš je totalno neprihvatljivo.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Brane, to je to, ne bi dizala paniku, uopce nisam taj tip. Za sada samo razmatram kako reagirati. Moj mali jest novi, ali je grupa formirana dok su bili u jaslicama, sad su u srednjoj grupi. Mi smo u malom gradu i od prijateljice mi mala ide u tu grupu. Ponekad cekam da mi malac pojede rucak, meni se stisne u grlu koliko je teta stroga, cesto vrlo nepravedna kad se dogodi npr. slucajno proljevanje vode kod neke male nespretne ruke. Moj je mali i prije isao u vrtic i imam sa cim/kim usporediti. Jasne su mi te igre sa djecom, frizer, doktor itd. Samo što ovo nije to; ona prica o desetoj temi (npr. o jeseni), svi su okrenuti prema njoj, šute i slušaju bez glasa, a jedno dijete joj je iza leđa i masira je auticem. Sve mogu jasno viditi jer su staklene pregrade, uostalom moj mi je malac potvrdio koji ipak nije tako mali (nisam sugerirala). To mi baš nije frizer, niti doktor, a ako se igra masaže, svaka čast, super joj ide. Nije mi cilj nikoga ocrniti fore radi niti imam viška vremena, ali svoje cu dijete obraniti od ovoga makar prevrnula vrtic naopako. Najdraže bi mi bilo da sam u krivu!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

za nešto luđe još nisam čula...pa zašto roditelji ne reagiraju? ako ne zbog autića-masažera onda zbog njenog nepedagoškog odgoja!
    prestrašno!!! :shock:

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni to zvuči kao epizoda Twin Peaksa ili kao neki odlomak iz Dickensa :shock:.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Meni to zvuči kao epizoda Twin Peaksa ili kao neki odlomak iz Dickensa :shock:.
    X :shock:

Pahuljica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Re: masaža tete u vrticu i uciteljice u školi

Citiraj kaktusmama prvotno napisa
    Inace, ta je teta jako, jako stroga i strašna. Djeca je se boje.
    Sto mislis pod tim 'jako stroga'? I... Kako znas da je se djeca boje?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Citiraj Pahuljica prvotno napisa
    Inace, ta je teta jako, jako stroga i strašna. Djeca je se boje.
    Sto mislis pod tim 'jako stroga'? I... Kako znas da je se djeca boje?
    X

Moj mlađi je obožavao "vlakić" masaže u vrtiću. Jest da on zna osnove masaže od doma (i znao je pokazivati drugoj djeci, a i teti) ali nisam u tome vidjela ništa loše... Naravno, oni to nisu MORALI, to je bila samo njihova dobra volja, jednako kao i uzajamno češljanje i slično.

A ako bih imala štogod riješiti s tetom (masaže, prisila, dječji strah) prvo bih to s njom i išla rješavati. Bez djeteta i bez foruma. Provjerila bih dobro da li su moje misli opravdane ili u rangu trača i predrasude... Da sam teta optužena za tak nešto (a nisam, iako ljudi često pomisle da jesam) upravo to bih prvo pomislila.

Ljudi, djeca su vam povjerena veliki dio dana na brigu tim osobama. Isplati se s njima imati dobar kontakt, zdravu dvosmjernu komunikaciju i uvid u stvari. To pomaže. A ako ne pomogne, ide se dalje... ima drugih grupa, drugih teta i drugih načina brige za djecu.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Očito je da ove masaže, pogotovo učiteljice koju masiraju dok ispravlja testove :shock: nisu dio igre, stoga su neprihvatljive.

Ima igara gdje se koristi masaža, piše se po leđima suigrača, oslanjaju se jedan na drugoga, ali to je igra, igra zbližavanja.
    Ovdje strogu tetu i učiteljicu bole leđa.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I glava.
    zaboravila sam da učenici učiteljici masiraju i kosu (glavu).

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ne da mi se ovu temu sjeckati u detalje, a kamoli ne objašnjavati kako znam da se djeca boje tete ili kako znam nešto drugo. Sve sam ovo pisala ne kao trac temu nego da mi pomogne da saberem misli i postupim ispravno. Ne bih htjela reagirati, a da ispadne da je to više-manje uobicajeno. Meni ova teta i nije tako mrska, mislim da je samo jako nervozna zbog osobnih problema, a masaža je odraz neznanja i neupucenosti. Pisat cu vam dalje kad bude promjena. Hvala svima na odgovorima, sada mi je puno toga jasnije i otprilike znam što cu. Bum se javila

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    :, fizički dodiri su totalno out.
    .
    a i ovo je malo tužno, ne? da se učiteljica, ili ne daj bože učitelj, libi zagrliti dijete koje je tužno.

a što se tiče uvodnog posta, totalno mi je nevjerojatno i, naravno, neprihvatljivo.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    :, fizički dodiri su totalno out.
    .
    a i ovo je malo tužno, ne? da se učiteljica, ili ne daj bože učitelj, libi zagrliti dijete koje je tužno.
    Da, tužno je.
    Ali vjerujte mi da ima ljudi koji bi to krivo protumačili. Npr. učitelj tjelesnog koji mora primiti dijete u nekoj vježbi pa je djevojčica napravila cijelu strku, iz čiste dosade ili zbog manje ocjene.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

:shock: :shock: :shock:

Ja sam učiteljica i jedva zagrlim dijete ako ga treba utješiti (nikad ne znaš kako netko može protumačiti taj čin), fizički dodiri su totalno out.
    Ovo o čemu pričaš je totalno neprihvatljivo.
    Mene ovo podebljano začuđuje, a ova masaža - ak je tak stroga teta - strah i trepet - isto me začuđuje.
    Zapravo mene začuđuju i roditelji koji tetama previše vjeruju.
    Tete od mog malog su stvarno predivne, no ja sam u drugoj grupi primijetila jednu koja je imala neprihvatljivo ponašanje i digla sam frku. Od moje susjede mali je išao u njenu grupu i nije ju nikako volio (do te mjere da je plakao i vrištao da ne želi u vrtić ako je ona tamo) - uglavnom ispisala ga je i čuva ga baka.
    Mene čude ti roditelji (ostali) kojima je kao svejedeno ili slijepo vjeruju.
    A ta masaža mi isto spada u neprihvatljivo ponašanje - ako je to samo igra onda Ok ali ako je tak kak si ti opisala - ženska je fulala profesiju.
    Ova teta iz našega vrtića također voli strahovladu i uvijek je mrgodna - meni je već to dovoljno da moje dijete ne čuva, a nagledala sam se i naslušala i drugih stvari - otvorila sam topic jednom.
    Ja bi na tvom mjestu rekla njoj ali i ravnateljici - ipak čuva tvoje dijete a ono je najvažnije.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Matilda - ja sam mislila da dodire prema maloj djeci: jaslice/vrtić, škola je već druga priča, upravo kak si opisala.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Puno sam razmišljala što cu. Razgovarala sam sa nekim roditeljima, danima dolazila malko ranije i osluškivala zvukove iz grupe. Na kraju se svelo na to da je ta masaža kap u moru problema. Problema koji bi se mogli riješiti samo da tete pođu negdje drugo, a da tu isprepadanu djecu napokon odgaja netko tko zna voliti djecu, zna tolerirati razlike i , na kraju, zna svoj posao. Ove tete su bliže zatvorskim cuvaricama nego odgajateljicama. Moj je maleni dobar, plah i povucen. Ne treba mu u životu netko tko ga želi dotuci nego netko tko ga potice i voli. Mislim da ovo prvo ne treba nikome, ali eto njih 23 to ima, svaki dan do 4- tetu "ubi me u pojam". Zbog toga, vracam mog malenog u puno lošiji vrtic kod njegovi starih teta koje mi se cine poput anđelaka naspram ovih novih.
    Žalim djecu koja ostaju, ali to je na njihovim roditeljima da riješe.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

snimit tetu kak urla i bacit je na "jubitu"

A pustiti snimku i ravnatelju/ici.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Išla sam tri puta sa kamerom po njega, isto nam je palo na pamet. Prvi put je bila tišina, drugi put su stale na vratima i razglabale o necijoj nepopravljivosti, treci put je bio danas kad sam odustala od toga da dijete drzim u toj atmosferi. I da ih snimim, i da im se kaže, i da se pobunim i da napravim bilo što, sumnjam da bi se išta promjenilo. Možda bi bile tiše i naizgled manje strašne ali bile bi to one, tete koje su tamo jer se treba nešto raditi, a ne tete koje su stvorene baš za taj posao. A takve postoje negdje drugdje i moj mališ ide tamo.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kaktus, ako vadiš dijete iz vrtića onda nema razloga da ne progovoriš o tome barem u upravi vrtića.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

a koji je to vrtić? i čemu ne prijaviti to ako je to zlostavljanje djece???
    ne razumijem......ako nekaj nije u redu pa reagirajte draga mama.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

treba reagirati, reagirati i reagirati - svugdje! Inače si takve tete umisle da su ok i da je takvo ponašanje ok, treba se buniti i pokazati šta je u redu šta nije.... jadna djeca, ima predivnih teta (moj sin je s takvima srećom) ali ima zaista i nemilosrdnih i bešćutnih koje meni ne bi ni ovce čuvale. Dok se god šuti..... pristaje se na rad takvih.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znači još jedan "problem" ode pod tapet :/
    šteta...ako problem u vrtiću postoji...MORA ga se prijaviti jer od vrtića sve kreće...vrtić je mjesto koje se pamti cijeli život....znate onu divnu izreku...odgajateljica prva prava prijateljica... e pa tko to mora biti....a ne strah i trepet....stalnim prebacivanjem djeteta iz grupe u grupu (kako sam shavtila jaslice-vrtić1-vrtić2-vrtić1) radiš štetu samo svom djetetu...nikom više, zbunjuješ ga i dovodiš u neugodan položaj jer ne zna gdje će "sutra" biti...

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kaktusmama- a što sa svom onom jadnom dječicom čiji roditelji nisu uspjeli vidjeti kakve su tete . Masu roditelja ostavlja i diže djecu iz dežurstva i nemaju pojma kakve su one zapravo....tak da mislim da bi ipak trebalo reagirati i obavjestiti ako ne ravnatelja onda barem druge roditelje.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ne znam.... Nije mi stvarno jasno kako nitko od roditelja ne reagira. Ove roditelje koje znam, ljuti su i zgroženi, ali ipak pomireni sa situacijom. Morate shvatiti, njihova su djeca 4 godine sa tim tetama, moj je mali išao samo mjesec dana po par sati. ja to ne mogu probaviti, drugima ne odgovara, ali što je tu je. Vjerojatno su svi svjesni toga da tete nitko nece izbaciti, ostati ce tamo, možda nece biti masaže, ali ce biti još mrzovoljnije. Znam neke koji bi maknuli djecu, ali nakon toliko vremena žao im ih je odvajati od prijatelja. Moj maleni jedva ceka nazad kod svoje dobre tete. Shvatio je da sam pogriješila stavivši ga u novi vrtic i da se više nece premještati. Danas se malena moje prijateljice pohvalila mami da je napokon došao na nju red da masira. Mama joj je govorila prije da odbije masirati, ali mala ipak nije odolila udovoljiti teti. Da reagiram....možda sam stvarno jedina ja koja mogu uciniti nešto, a da ne bude posljedica na dijete. Sutra se spremam otici tamo pa cu reci nadređanima za masažu (nadam se da ovo ne cita masirana). Ali kao da to može pomoci opcem stanju, cinjenici da dijete ide na stolicu za "razmisljanje" ako podrigne, cinjenici da nema mirnog razgovora nego samo dernjava, cinjenici da se tete ne smiju nego su namrgođene, cinjenici da ne uce pjesmice, da crtaju totalno rijetko, da ne smiju piti prije ili za ruckom nego samo iza, da nije vazno kako su djeca dok god šute i ne prigovaraju....

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

draga kaktusmama - mislim da je super sto si odlucila otici razgovarati o onome sto si ti zamijetila u grupi.
    Inace,ja radim u vrticu i moj je prijedlog da trazis razgovor ako moze i s ravnateljicom i nekim iz strucnog tima zajedno - tako da vise ljudi cuje to sto imas za reci. Iz tog bi razloga mozda bilo dobro da se najavis na razgovor (da mogu izorganizirati da uz ravnatelja bude npr i psiholog ili barem pedagog tamo) - i jednostavno kazes da si svoje dijete ispisala, ali da bi voljela doci razgovarati o onome sto si vidjela u vrticu, da bi oni dalje mogli reagirati na to sto se u toj grupi dogada, i da zato zelis i ravnatelja i psihologa na razgovoru.
    Sretno i nadam se da cete cuti!

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kaktusmama- sorry što nisam prije skužila da i drugi roditelji znaju za takvo ponašanje teta ali ne reagiraju. To mi je stvarno tužno .

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Bog svima! Danas sam obavijestila nadležne, ravnatelja i psihologa. Nadam se da ce nešto poduzeti da masaža prestane. Reakcija ja bila prilicno dobra, nisu baš mogli vjerovati da je tako kako je, ali mislim da su ipak povjerovali kad sam objasnila detaljno. Eto, valjda ce biti nešto. Znam da bi više vrijedila masovna pobuna, ali eto, što je tu je. Rekla sam da drugi roditelji znaju da se bunim i da ocekuju rjesenje. Ja više nemam ništa sa tim, moj maleni ce krenuti u novi stari vrtic. Mi bjezimo glavom bez obzira. Ali, mene je, saznavajuci detalje, najviše zgrozilo kako mnoge roditelje nije briga za mentalno zdravlje njihove djece. Svi kokodacu o virozama i pranju ruka, a kao da njima nije jasno da ovo što sada nauce i osjete nose cijeli život. Nema ništa lijepše od lijepih uspomena iz djetinjstva, a ništa teže kad te progone stari strahovi, još gore-pokvate te zauvijek. Stvarno trebamo štititi te naše malene, ako mi necemo nece nitko. Eto, javim vam kad doznam što se događa, vjerojatno ce zanimati one upoznate sa ovom temom. Jedva cekam maknuti se od svega toga, osjecam se nekako bezveze.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kaktusmama, pratila sam sto si pisala i htjela sam ti cestitati na koracima koje si poduzela. mislim da si veoma vaznu stvar nacela i stavila pred strucni tim. nisam tu da govorim kako bi se netko trebao osjecati i vjerujem da imas gorak okus u ustima od svega toga no, ipak, zauzela si se za djecu( usput, ovo mi mirise kao jedan suptilan nacin zlostavljanja djece ma sto drugi rekli o tome) i bilo bi lijepo da se potapses po ramenu zbog toga
    kako god, drago mi je bilo procitati sto si poduzela.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sundrops prvotno napisa
    zauzela si se za djecu( usput, ovo mi mirise kao jedan suptilan nacin zlostavljanja djece ma sto drugi rekli o tome) i bilo bi lijepo da se potapses po ramenu zbog toga
    x

Datum pristupanja
    Nov 2009

Svaki put kada dođem po mog malenog u vrtic, a to je negdje iza rucka kad ne dolazi puno roditelja, neko dijete masita tetu. Posjedne ih na pod i nešto im prica, ona sjedne na stolicu, iza svojih leđa stavi drugu stolicu i na nju dijete koje ima uvijek isti auto sa velikim kotacima i voza joj ga po leđima. Inace, ta je teta jako, jako stroga i strašna. Djeca je se boje. Nema nikakve nježnosti. Dijete koje je masira ima redovito prepadnuto lice, šuti i radi. A njoj je to potpuno normalno, uopće se ne ustrucava. Zamislite, djeca zapravo to žele raditi zato što su joj onda u milosti, stvarno je jako stroga. Moj je mali novi u vrticu, nije još pokušala njega aktivirati, samo cekam. Volila bi vaše prijedloge što cu kad dođe do toga ili možda cak prije. Do sada se roditelji nisu bunili, nije mi to jasno....
    Imam primjer i u necakovoj školi. Sada je 4. razred, njihova uciteljica zahtjeva masažu kose i leđa dok im ispravlja testove, domace radove itd... Kako kome ispravlja, tako je na njega red da masira. Skoro svaki dan. Djeca su rekla roditeljima, roditelji su pricali telefonski i nitko, baš nitko se nije usudio istupiti radi djetetovih ocjena, naklonosti i sitnih detalja koji mogu biti presudni kod ocjene.
    Jesu li ove masaže stvarno ovako uobicajene? Po meni, to je zlostavljanje!

teta je luda sto posto to bi trebalosnimiti da vidimo kak izgleda

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Bog svima! Danas sam obavijestila nadležne, ravnatelja i psihologa. Nadam se da ce nešto poduzeti da masaža prestane. Reakcija ja bila prilicno dobra, nisu baš mogli vjerovati da je tako kako je, ali mislim da su ipak povjerovali kad sam objasnila detaljno. Eto, valjda ce biti nešto. Znam da bi više vrijedila masovna pobuna, ali eto, što je tu je. Rekla sam da drugi roditelji znaju da se bunim i da ocekuju rjesenje. Ja više nemam ništa sa tim, moj maleni ce krenuti u novi stari vrtic. Mi bjezimo glavom bez obzira. Ali, mene je, saznavajuci detalje, najviše zgrozilo kako mnoge roditelje nije briga za mentalno zdravlje njihove djece. Svi kokodacu o virozama i pranju ruka, a kao da njima nije jasno da ovo što sada nauce i osjete nose cijeli život. Nema ništa lijepše od lijepih uspomena iz djetinjstva, a ništa teže kad te progone stari strahovi, još gore-pokvate te zauvijek. Stvarno trebamo štititi te naše malene, ako mi necemo nece nitko. Eto, javim vam kad doznam što se događa, vjerojatno ce zanimati one upoznate sa ovom temom. Jedva cekam maknuti se od svega toga, osjecam se nekako bezveze.
    Vjerujem, al nemoj se osjećati bezveze, napravila si dobru stvar!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo vidim da neke još interesira ova tema pa da javim kako se stvar dalje razvija. Nije se dogodilo baš ništa! Valjda je to sve toliko pokvareno od "vrha" tako da gadna ruka gadnu ruku mije. Žao mi je djece, ali stvarno više nema smisla da ja išta poduzimam. Roditelji su svijesni svega, mnogi su valjda pretupi da bi uvidili opasnost u takvoj situaciji, neki su sami po sebi tetama slicni, neki su dobri, ali užasno staticni, neki misle da je to sve normalno, neki misle da su djeca dovoljno jaka da prođu bez posljedica.... Na kraju ja dramatiziram....A ne znam, zaparavo, mislim da je ovakva situacija jedina koju smo mogli ocekivati. Zamislite da su svi predani roditelji, puni razumjevanja, beskrajne ljubavi, da su svi koji rade sa djecom doista divni...... U kakve bi ljude odrasli! Kakvi bi mi, veliki, danas bili! A istina je da je puno toga trulog, na žalost. Treba paziti svoje, paziti kako tvoje reagira na tuđe.... Eto, malo pesimisticno. Ali zapravo sam u zadnje jako sretna što se vrtica tice, moj maleni je sada kod odlicnih teta, sve je bolje. Da samo vidite koja razlika na djetetu, mogao bi se objaviti kao eksperiment: "utjecaj glupih baba i dobrih teta na jedno neskvareno dijete".
    Pozdrav svima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •