Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: mučnina

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno mučnina

Od kad sam počela dojiti Josipa javlja mi se mučnina.Sad je to puno rijeđe i puno manje,ali u početku je to bilo užasno.Nikad nisam povraćala,ali je bio grozan osjećaj.Obično bi onda popila dosta vode tijekom dojenja pa bi mi bilo lakše.Ne znam koji je razlog tomu,a i nisam još od nikoga čula da je to bila popratna pojava dok su dojili.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se desilo par puta
    isto me zanima uzrok?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Užasan osjećaj,zar ne?Dojiš svoje dijete i muka ti je.U početku sam mislila da je to zbog izgubljene prve bebe pa da podsvjesno ne prihvaćam josipa pa je to posljedica,ali nisam više sigurna u to.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nedavno sam s nekim pričala baš o tome; meni je cijelo vrijeme tako, dakle, već 15 mjeseci.
    na početku to nisam povezivala sa dojenjem, pa ak bi se najela prijem znalo mi je biti stvarno grozno, jedino što relativno brzo prođe.
    sada nastojim da ne jedem neposredno prije dojenja, a i nije mi više tako intenzivno muka, kao na početku
    onda sam se jedva kontrolirala da se ne ispovraćam; baš mi je jako bilo :/
    ne mogu dokučiti uzrok tome

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U početku sam mislila da je to zbog izgubljene prve bebe pa da podsvjesno ne prihvaćam josipa pa je to posljedica
    ma nije zato, vidiš da nas ima još

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo još jedne!
    Iako ne često, i ja imam takve mučnine i to samo prvih 30-ak sekundi dojenja. Isto me zanima zašto.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moze biti povezano s oslobadanjem oksitocina, osjecate ga kod let - downa?
    tad moze pomoci ako grickate dvopek ili stapice neposredno prije ili za vrijeme podoja, ako povecate unos tekucine cak i ako pijete dovoljno.

ako ih ne povezujete s let downom, moguce su zbog niskog tlaka, niskog secera, premalog unosa tekucine, tj. lagane dehidracije, iscrpljenosti, opet ce pomoci - paznja o raznolikoj prehrani, cesti obroci, tekucina i - odmor.
    ako ni to, prestat ce.
    s prestankom dojenja :/
    a mozda pomognu narukvice?
    (uh, sto ih volim preporucivati )

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja ne pušim; ponekad znam zapaliti cigaretu, i to unazad dva, tri mjeseca, jednu, dvije MJESEČNO, tak da je to fakat zanemarivo

nego; kakve to narukvice ?! :shock:

Koraljka

Početno

Meni se tako vrtjelo uz mucninu prvih nekoliko tjedana dojenja. imala sam ragade i to uzasne, tako da sam mislila daje to podsvjesna reakcija na bol. Zbog problema sa dojenjem, na recept sam dobila Oxitocin u spray-u i kad sam ga prestala koristiti, mucnine su prestale, tak da mislim da je vjerovatno zbog hormona. Nist se ne brini, proci ce....

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam s oboje djece patila od toga. S drugim vise nego prvim, mozda jer sam bila znatno manje hidirirana.
    Dolazilo bi mi par sekundi nakon sto bih osjetila let down, bas s navalom okstocina, tako da mi se to cini najvjerojatniji uzrok.
    Kako mi se javljalo s oboje djece, u lijepim i ruznim trenucima, iskljucujem psiholosku reakciju.
    Bas nakon jela je znalo biti gadno, al mislim da nisam nikad bila ni blizu da povratim.
    Prestalo je otprilike do prvog rodjendana.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam baš pročitala sve odgovore , ali kod mene je mučnina (uz dojenje) bila povezana sa žeđi.
    Nisam osjećala klasičnu žeđ, već mučninu. Nakon čaše vode (ili malo više) sve je prošlo.

Pij vode.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •