Ja sam studentica predškolskog odgoja i na faksu sam našla oglas agencije koja traži dadilje ( mislim da se zove Minuta-dvije ili tako nešto ), jer nisam bila zadovoljna obitelji u kojoj sam prvo radila, pa mi je ona nakon nekoliko dana našla obitelj za razgovor i danas čuvam preslatkog 16 mjeseci starog dečka! Iz prve obitelji sam otišla jer su mi znali dolaziti i sat i pol kasnije od dogovorenog što naravno nisu htjeli platiti. U ovoj obitelji sam prezadovoljna! Plaća mi je 3200kn, ali je njima nedavno teta koja im pegla prestala dolaziti, pa su mene pitali da li bih ja to mogla što mi se dodatno plaća, tako da sam ja dosta dobro plaćena. Ali, najvažnije je to da ja njihovo dijete obožavam i on voli mene i da smo si "kliknuli" odmah na prvi pogled i to su roditelji shvatili odmah. Meni da bilo šta ne odgovara u odnosu sa malim ili sa roditeljima, dala bih otkaz, jer ne želim da se ikakve nesuglasice između mene i roditelja prenose na malog.
Ma uglavnom ( i ja se nekad razvežem totalno ) htjela sam predložiti da stavite svoje oglase na Učiteljskom fakultetu. Tamo ima dosta cura na vanrednom studiju koje su preko tjedna slobodne pa možete probati. Sve mi moramo na praksu u vrtić, a za to moramo imati sanitarnu knjižicu, a nitko neće ići studirati predškolski ako ne može dobiti potvrdu o nekažnjavanju jer se bez nje ne možemo ni zaposliti. Ja sam uvijek za mlade cure. Vidjela sam dosta starijih gospođa koje kikiće samo guraju u kolicima ili ih samo puštaju da bezglavo trče okolo jer im ih se ne da stavljati na ljuljačku. Ja kod svojih imam staru trenirku u kojoj se mogu slobodno valjati po podu, ali i sad smo u fazi odvikavanja od stolice za hranjenje tak da hrane ima posvuda i ne želim se zbog fleke od cikle izderavat na dijete.
Sorry na malo dužem postu i oftopičarenju, ali ponekad moram dati malo viđenja iz kuta jedne sitterice.