Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: nakrivi se u slingu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno nakrivi se u slingu

tin voli mrak kad je spavanje u pitanju. koliko god ga dobro zategnula u slingu on uredno iskopa tunel pod mojom rukom, nakrivi se i zaspe. zanima me jel to problem. on se sam tako namjesti, spava oko 2-2,5h. budi se odmoran. pitam jer ima torticollis.
    evo slike
    http://i719.photobucket.com/albums/w...1000000871.jpg

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nevenera, nisam baš stručnjak za sling, ali izgleda mi kao da tvoj Tin na ovoj slici "ne sjedi" dobro u slingu. Nije niti u tummy-to-tummy položaju, niti na bok položaju. Nogice bi mu trebale biti savinute u koljenima oko tebe, a guza u nižem položaju od nogica. U takvom položaju se ne može nakriviti toliko tijelom, može eventualno spustiti glavicu u jednu stranu, ali ne i potpuno nakriviti cijelim tijelom. Iskusnije slingerice će me ispraviti ako griješim.

A što se torticollisa tiče, koliko sam čitala o tome, trebalo bi "forsirati" onu stranu vrata koju treba izvježbati (tamo gdje ima kvržicu).

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nia ti je dobro rekla, od nogica smiju viriti samo potkoljenice, guza mora biti u "rupi".
    Probaj tako pa nam javi kako ide.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ne znam koliko ti je staro dijete, ali ovo sto vidim, ja bi njega jos uvijek mogla sfrkati u kolijevku. tako mozes napraviti mrak bez problema, a nece se ovak savijati.

sto se tice nogica, cure su dobro rekle, pronadji na netu kak to treba izgledati (t2t) pa ga probaj tak namjestiti. kad nogice vise, nije dobro. ne mogu se sada sjetiti tocno zasto, ali je to jedan od razloga zasto klokanice bas i nisu dobre, jer u njima noge isto tako vise (mislim da ima veze sa prevelikim opterecenjem kraljesnice, al me nemoj drzati za rijec).

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala cure!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, ovo stvarni nije dobro. Mora te skroz 'zajahati', da mu je guza niže od koljena. :/

memole avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Sve su ti već rekli, ali ako ti treba demonstracije uživo javi se. Mi se nosamo u marami, ali u principu položaj bi morao biti isti.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nevenera, ajd sad daj neku fotku da vidimo je li bolje

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

bolje je, više se ne krivi i nogice su kako ste rekle. pazim bolje na to. nisam slikala a i neću moć jer su mi danas na vježbama kod fizijatra izričito zabranili da ga držim u slingu jer to nije dobro za njega. očajna sam

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pitala sam jel ga nosim krivo, rekli su me, nego ga t2t nije za njega već položaj koljevke. ali on mi je prevelik za to. jest endonošće ali s 4 mj i 10 dana ima oko 8 kg i preko 65 cm.
    help!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa jesu li argumentirali ili su samo zabranili?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

možda smije u položaju bude?

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kao kičma mu je ravna a kukovi (sad kad su dobro namješteni) preširoko

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

pokaži fizijatru položaj buddhe. tu mu je kralježnica savinuta, a kukovi uopće nisu rašireni.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nisam nikad čula da kukovi mogu biti preširoko :? tim više što se baš preporučuje takav položaj umjesto širokog povijanja za bebe. I kičma nije ravno, nego je više zaobljena u blagi luk. Ali ako fizijatar tako kaže - on je ipak osoba koja zna najbolje.

Položaj kolijevke je isto moguć, da se stave nogice van umjesto unutra jer je Tin zbilja velik, ali sumnjam da će on htjeti biti u tom položaju. Moja malecka niti pod razno ne voli položaj kolijevke, viče i protestira u tom položaju

A položaj na boku? Kukovi su isto rašireni, ali ipak ne toliko kao u položaju t2t.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj nevenera prvotno napisa
    kao kičma mu je ravna a kukovi (sad kad su dobro namješteni) preširoko
    Jesi sigurna da si ga dobro namjestila? Jesi im pokazala kako ga nosiš ili slike s uputstava? Kičma ne smije biti ravna.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

cuj, moja L. ima 5,5mj, i skoro 10kg, i ja sam je do ovog vikenda nosila u kolijevci u slingu. bila mi je cijela unutra, iako sam i ja negdje citala da nogice mogu biti vani (malo mi je to SF, pa nisam ni pokusavala). ne znam gdje si, ali ako ti treba pokazati javi se. ili mogu pokusati snimiti filmic kako tako veliko dijete staviti u kolijevku.

i meni se cini da je buddha ok polozaj za njega, sto se tice kraljesnice i kukova, samo je pitanje hoce li u njemu zaspati.

memole avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Uopće se ne želim mješati u struku, ali što ti je on predložio kako da ga nosiš ili da non stop leži u kolicima?
    Kad pravilno namjestiš leđa nisu ravna nego su blago zaobljena kao slovo c, a noge bi trebale biti kao slovo m kad gledaš od ispred, tj guza ispod razine koljena.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

to sam i pitala, da li sam ga ja loše namjestila ili a oni su rekli samo kolijevka. nije mi palo na pamet za budu ali nisam ga uspjela namjestit tako

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ne znam gdje bih pitala pa cu tu
    je li 2-3 tjedna staro novorodence ok nositi u slingu ili je prerano?
    hvala

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

od rođenja

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

uzela sam strechy wrap. u njemu mogu sat dnevno, kaže fizijatar t2t. :D a čim tin prosjedi moći ćemo se opet nosati. danas sam ga probno u njega stavila i nije se nakrivo jer ga mogu malo bolje namjestiti

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

uspjela sam ga stavi ti u kolijevku u strechyju

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

vidim da svi spominjete fizijatre... dobro ja sam tek rodila, beba mi nema ni 3 tjedna i jos nismo bili na prvom pregledu.
    ali koliko bih ga mogla nosati u slingu sati dnevno, ili ljuljuskati u onoj anatomskoj autosjedalici (jajetu)?
    navecer mi bude cendrav i do dugo u noc ga ne mogu umiriti, jedino kad ga nosam... :/

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja AS koristim samo kao AS tj ne nosam ga niti ga ne ljuljam u njoj.
    a što se slinga tiče tin je znao biti nekoliko puta dnevno po par sati. mislim da nema ograničenja osim tvoje izdržljivosti. a kod mene je malo drukčije jer je nedonošće i moramo na vježbe.
    rekli su mi jučer da možemo se nazad nosati (a taman mi je došla strechy wrap) čim prosjedi.

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

nevenera daj ga poslikaj u stretchici, baš me zanima kako si ga sfrkala u koljevku :?
    moj je mališa tek mjesec dana, ali nam ne ide baš koljevka u slingu, a za koji dan i nama stiže str.wrap pase nadam da će s njom biti lakše

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

argentina, AS baš i nije pogodna za dulji boravak bebe u njoj. Radije je nosi u slingu. (AS i one ljuljačke loše su za motorički razvoj bebe, u slingovima, maramama i sličnim nosiljkama, naprotiv, muskulatura bebe je cijelo vrijeme stimulirana kao i njihov centar za ravnotežu što pogoduje motoričkom razvoju)

2xmama moja T je duga 70 i teška 8,5 i još je u sling stavljam u kolijevku. Probaj malo otpustiti sling (skratiti rep), glavu okrenuti na stranu sa obručima, a obruče podignuti više prema ramenu.

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

uh......meni ti on izgleda skroz spigano u tom položaju, a i nije baš happy kad ga stavljam :/ tome je,vjerojatno,kriva moja smotanost i nespretnost. Jučer je zaspao dojeći i ostao u koljevci. naravno da je spavao ko top! ali u kontra položaju,pa sam ja prvo pokušavala zakrenuti sling da mu glava ne visi,a onda na kraju ostala sjediti dok se nije probudio
    a kad zatežem sling, glava mu dođe na ringove
    povlačim ja od sebe, zapravo pokušavam, ali ringovi po svom
    malo nam bolje ide tummy-to-tummy, ali još ni to nismo usavršili a tako je jednostavno djelovalo na uputama
    ali....trudimo se

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

e, gromica, jel glava u koljevci u nutra, u džepu ili vani :?
    vidjela sam slike i filmiće i s jednom i drugom varijantom, jesu li obje ok?

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

E sad, dok je bila sasvim mala u sling sam je stavljala sa dekicom kako bih dobila dodatan oslon za glavu (nisam je znala staviti tako da joj glava ne bude prejako na prsima (s medvjedićem na kojem sam vježbala izgledalo je puuno jednostavnije )). To sam vidjela na nekoj stranici ali sad je više ne mogu naći ali imam dokument na kompu pa ti mogu poslati na mail ako želiš (javi mi na pp). Pa je onda, zapravo, bila nit unutra nit vani.
    Kad je porasla nije dolazilo u obzir da glava bude unutra pa je bila vani.
    To što je savijena to joj ni najmanje ne smeta. Dapače u takvoj sličnoj nosiljci (od Premaxxa) je MM zna često uspavljivati. Ponekad, doduše izbaci noge van, ali ne često.
    Probaj bebu stavljati u sling dok sjediš pa kad se digneš, samo popraviš.
    Dobra stvar je da sling, kad ga jednom namjestiš u pravu poziciju, ne diraš. (Ja ga razmotam samo kad ga perem )

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

meni su stalno ringovi pre nisko :/
    šaljem ti pp

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hvala cure na odgovorima
    evo sad mi je mali u slingu dok sam za kompom i danas smo se čak u kraću setnju nosili u slingu (inače po doma).

isto imam pitanje što se nakrivljavanja tiče.
    kad mi zaspe u slingu onako mu tijelo padne (2t2 položaj) tj više kao da se sklupča, glavica mu zna visiti prema dolje i nije baš da je simetričan u odnosu na kičmicu, ak me kužite kaj hoću reć.
    non stop ga moram popravljat ali valjda mu takav položaj dođe jer je tijelo opušteno pa se - koliko ga god ja popravljala, opet opusti i bude više na jednu stranu.
    jel to problem?

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

i sad vidim tu u ovim uputama što ste dale da 2t2 položaj nije za tak male bebe :?
    jel to točno?

mi imamo 3,5 tjedna i baš nam se sviđa 2t2.
    nadam se da ćemo se moći tako nosati i da ipak nije prerano.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

argentina, prsa o prsa je položaj za malu bebu, ono što, pretpostavljam, ti radiš je da ispravljaš bebu, dok nosiljku ne diraš.
    beba se nakrivi jer u nosiljci ima prostora, tamo gdje se nakrivljuje, zategni nosiljku.
    kada ne bude prostora i "rupe" u namještenom položaju, beba se neće nakrivljavati

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

tenks! da, ja ispravljam bebu jer ki se čini da sling ok stoji - ringovi su 6taman na mjestu ispod ramena.
    a bebu onda rihtam unutra da mi ne visi na jednu stranu.

ma samo se bojim za njegovu kičmicu i glavicu dal je to ok nositi se tako sa 3.5 tjedna.

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mi smo ninocku nosili od rodjenja u 2t2 i cini mi se da postane lakse namjestiti bebu kad malo naraste. ringovi su i meni u pocetku bili prenisko - sto se da popraviti ako maramu namjestis prije stavljanja bebe tako da skoro zategnes do kraja, pa sto manje korigiras kad je ona unutra. marama je puno bolja za dulje štenje. evo ovo je slika s maramom: http://picasaweb.google.com/kapevu/B...64475149012082, a ovo sa slingom: http://picasaweb.google.com/kapevu/B...66524293010578. pa se i tu vidi kako je u slingu u malo "mekanijem" polozaju. iako je to nas malo brinulo, hodali smo ko ludi i s jednim i drugim prijevoznim sredstvom

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

cure, nemojte zaboraviti zategnuti dio slinga koji bebi ide preko leđa.
    tu vam curi i klizi, pustite gornji i donji dio.
    donji ionako podvrćete, a gornji trebate zategnuti zadnjeg.
    sredinu riješiti, povući sa svojih leđa (tamo vam ostane materijala a da ga niti ne vidite), dovući taj višak do prstenova i zategnuti.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

baš sam htjela pitati kako s leđima.
    jučer smo bili kod pedice i pitala sam za sling.
    rekla je da mogu bebu nositi kako god hoću dok god joj kičma nije oterećena tj dok god su joj leđa ravna (ravna su recimo kada ga držim na ramenu da podrigne i nije pogrbljen).

e sad, da li se sling uopce da namjesiti da bebina leđa budu potpuno ravna?
    evo sad mi je mali u slingu i baš povlačim taj sredni dio tkanine i koliko god ga povukla uvijek su mu leđa u makar blagom luku...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tako i treba biti, blagi C je normalan oblik bebine kralježnice.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    tako i treba biti, blagi C je normalan oblik bebine kralježnice.
    točno.
    veće je opterećenje na kralježnicu ukoliko je u potpuno ravnom položaju.
    nema šanse, ali nikakve, da dijete možeš držati u nečemu, uključujući i ruke a da je kralježnica na ravnom, osim ako nemaš neku dasku na koju ćeš dijete položiti, stoga je to i besmisleno.
    Najvjerovatnije je pedica mislila ravno u tom smislu da se ne izvija u obrnuti s, odnosno da se ne savija u stranu, pa se kralježnica krivi.
    neke klokanice nemaj dobru podršku bebinog torza pa to zna biti veliki problem dok se beba pokušava zadržati u kako-tako "uspravnom" položaju.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo nas opet smo u slingu i pred kompom
    cendrali smo a sad smo ko buba.

ovaj savjet za zategnuti srednji dio tkanine mi je ful pomogao! hvala :D
    sad se već dosta bolje nosimo.

imam ja još pitanja
    koliko je moguće da bebina glava i gornji dio tijela koji je težak, radi pritisak na kičmu kad je u položaju t2t?
    naime, u autosjedalici (jajetu) je kičma isto u blagom C ali opterećenje nije vertikalno i samim time jače na kičmu već je radi poluležećeg položaja težina raspoređenija?

ak kužite kaj mislim

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

u pravilno postavljenoj nosiljci (sling ili marama, svejedno) beba je naslonjena na tebe i ne mora držati svoju težinu jer ne "visi".

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hm, kako? :?
    ako hodam ili stojim uspravno, ja sam okomita i beba je zbilja naslonjena na mene, no težište joj nije na meni, već ga nosi sling tj. tkanina.
    dakle i beba je okomita kaj ne?

il sam nekaj krivo skuzila

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

oprosti, ali ti pitaš da li je bebi njena glava teška?
    da se radi o tome, onda bi, probaj zamisliti, svaki put kad bi nakon jela dizala bebu u vertikalan položaj, da podrigne riskirala lomljenje vrata.
    ne, nema pritiska u toj mjeri, odnosno, dovoljno je, da kod djece koja nemaju razvijenu vratnu muskulaturu zaštitiš zadnji kralježak, odnosno, da podigneš nosiljku negdje na polovicu lubanje.
    i da, naslonjena je na tebe, kako ne- s jedne strane na nosiljku,a sa druge na tvoje tijelo, zategnuto, što ti osigurava da je beba gotovo fiksirana uz tebe, pa se njeno tijelo kreće uz tvoje-nešto kao simbioza

da ti olakšam predodžbu, kada odigneš bebu uspravno na sebe - rukama, vrlo ti je jednostavno pridržavati bebinu glavu, ista stvar se događa i kada je u nosiljci tipa slinga ili marame.
    i položaj jajeta u AS nije isto kao lagani C kada je beba naslonjena na tvoje tijelo .

pucaj dalje

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hvala curke, super ste.
    nemam vam ja iskustva, prva beba, oko nekih stvari sam nesigurna pa moram sto puta pitati i uvjeriti se.

ovo za kičmu mi je dosta bitno jer mi bebač ima blago nakrivljenu glavicu na lijevu stranu i sad pazim na tu njegovu kičnu i položaje ful opsesivno.

a o slingu sam lagano postala ovisna. svaki dan čak po dva puta ga strpam unutra i umiri mi se kao što nikad ne bi u kinderbetu ili bilo gdje drugdje.
    ukratko rečeno non stop je na meni, il na ramenu podriguje (pa zaspe) ili sling ili naručje...

ak smislim još koje briljantno pitanje javim se

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno Re: nakrivi se u slingu

Citiraj nevenera prvotno napisa
    tin voli mrak kad je spavanje u pitanju. koliko god ga dobro zategnula u slingu on uredno iskopa tunel pod mojom rukom,
    miriše mu sisa???? 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •