Pozdrav svima! Jako dugo (godinama) pratim ovaj forum, ali sad imam potrebu postaviti pitanje, pretražnik mi nije pomogao.
Moja curka ima skoro 3 godine. U posljednje je vrijeme počela, prilično sam sigurna, svjesno lagati u vezi odlaska na wc. Od pelena se brzo odviknula prije više od pola godine. Ponekad se dogode nezgode, no ne radimo frku od toga. Što se odlaženja na wc tiče, uglavnom čekam da sama traži. No, u posljednje vrijeme, kad vidim da treba, pitam ju, a ona kaže da ne treba. Pitam: ''Sigurno ne trebaš, čini mi se da ti se piški/ kaka?''. Ona najčešće tvrdi da ne treba. Kad joj nakon toga pobjegne u gaćice, ona i dalje tvrdi da ne treba i da se ništa nije dogodilo. Ne želimo raditi oko toga probleme, ali joj stalno pričam kako ne treba lagati, da se neću ljutiti i sl, ali ona gleda ravno u mene i tvrdi svoje. Kako postupiti u toj situaciji?
Inače je jako dobro, veselo, čini mi se i zadovoljno dijete. Uglavnom se sve uspijevamo dogovoriti, gotovo nikad (možda dva ili tri puta) nije bilo potrebe za nekom kaznom pa ne vjerujem da je zbog eventualnog straha od kazne. Možda želi odgoditi proceduru koja slijedi (pranje)?
Znam da sam odužila, pardonček. Hvala na savjetima!