Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Čokoladna pita s višnjama

  1. #1
    BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    236

    Početno Čokoladna pita s višnjama

    Ovo je nešto preeeeefino! Originalni recept za pitu je od Jamie Olivera, s malim dodatkom-višnjama!

    Tijesto
    200 - 250 g brašna
    100 g maslaca
    2 žlice šećera
    1 jaje
    2 žlice kiselog vrhnja
    pinku soli

    Od sastojaka zamijesite prhko tijesto te ga umotanog u vrećicu stavite na pola sata u frižider.

    Punjenje od višnje
    200 g smrznutih višnji (može i friške)
    šećer po potrebi (ovisno koliko slatko volite)
    2 žličice gustina
    malo soka od višanja

    Višnje sa šećerom kuhajte 15 min. Ako su smrznute, kuhajte 20 min. U zadnjih 3 minute dodajte gustin pomješan s malo soka od višanja i dobro promješajte. Po potrebi dodajte šećera.

    Čokoladna krema
    140 g maslaca
    150 g čokolade za kuhanje
    8 žlica kakaa
    malo soli
    4 jaja
    200 g šećera
    3 žlice meda

    Čokoladna krema

    1. Na pari kuhajte maslac sa čokoladom, kakaom i malo soli (Meni se
    neda na pari pa to istopim na laaaaaganoj vatri)
    2. U drugoj zdjeli izmiksajte jaja sa šećerom i medom da bude onak
    kremasto
    3. Kad je čokoladna smjesa jednolična i kuhana, maknite ju s vatre i
    u nju umješajte smjesu od jaja, šećera i meda

    Tijesto u međuvremenu ispecite do pola u kalupu za torete ili za tart, tako da podignete rubove tijesta (koda radite "zdjelicu" od tijesta) Na polupečeno tijesto stavite fil od višnji, a na njega čokoladnu kremu.
    Pecite u pećnici 35 min na 180°C.

  2. #2

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Može li nešto drugo umjesto višanja? Ne volim višnje nikako. :/

  3. #3
    BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    236

    Početno

    Pa u orginalu je bez višanja, stavi što voliš, ja sam radila i s pekmezom od malina odlično je!

  4. #4
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,051

    Početno

    Mmmm, meni se čini savršeno!

  5. #5
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    e ovo ću danas

  6. #6
    BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    236

    Početno

    Citiraj Mamita prvotno napisa
    e ovo ću danas
    Ajde baš me zanima kako će ti se svidjet!
    Ja je jedem vruću!

  7. #7
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    pravit` ćemo!

  8. #8
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Ovo zvuči pregenijalno, svakao moram isprobati

  9. #9
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    evo me..
    jako brzo gotovo jedno max sat vremena s pečenjem
    ne znam kako treba biti kod mene ovako:

    prhko tijesto ok
    višnje fine kremaste ok
    gornji sloj ovaj čokoladni je ispao jako jako mekan onako s vrlo malo hrskavom koricom odgzgo
    a unutra kao pjenasta fila

    morala sam jesti (jadna ja ) sa šlagom jer je baš čkoladasto žestok.

    drugi put ću napraviti experiment i staviti sir u čoko kremu

  10. #10
    BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    236

    Početno

    Tak i treba ispasti, istina ovo je za čokoholičare!

  11. #11
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    jest
    jedna šnita i spreman si za bungee jumping

  12. #12
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,051

    Početno

    Citiraj Mamita prvotno napisa
    gornji sloj ovaj čokoladni je ispao jako jako mekan onako s vrlo malo hrskavom koricom odgzgo
    a unutra kao pjenasta fila

    morala sam jesti (jadna ja ) sa šlagom jer je baš čkoladasto žestok.
    A jel presladak? Meni se čini kao dosta šećera.

  13. #13
    BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    236

    Početno

    A meni nije ima puuuno kakaa..

  14. #14
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    kaže u receptu -200 grama smrznutih višanja i malo soka od višanja

    a od kud mi taj sok :/ ; jel može voda ?


    nemam doma ništa od potrebnih namirnica, inače bi ovu sekundu išla radit, kako mi prefino izgleda

    al sutra ću sigurno

  15. #15
    BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    236

    Početno

    Višnje se otope pa imaš soka ili iz kompota, naravno da može i vode!

  16. #16
    newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Slavonija
    Postovi
    398

    Početno

    ovo moram probati!! zvuči mljac mljac

  17. #17
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    ja sam stavila sok od višnje tj. sirup

  18. #18
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    došla sam izvjestiti da je dan poslije još bolji
    fino se i savršeno reže na tortaste šnite

  19. #19
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    koliko je to do pola pečeno tijesto
    i da li je to uključeno u ovih 35 min?

  20. #20
    BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    236

    Početno

    Citiraj Maja prvotno napisa
    koliko je to do pola pečeno tijesto
    i da li je to uključeno u ovih 35 min?
    Stavi na 180 C i izvadi za nekih 10 min. Ponovo staviš s filom i čokoladnom kremom na cijelih 35min

  21. #21
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    tnxić!

  22. #22
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Prijavljujem se i ja, ali meni kolač nije uspio :/ .

    Pekla sam tijesto na 190 stupnjeva jedno 20tak minuta i nakon toga nafilano 35 minuta i tijesto je bilo O-D-V-R-A-T-N-O! Kao da je ostalo sirovo i još se spljoštilo od file - izgleda i na dodir je poput tvrdog sira. File su, srećom, fine pa jedemo bez tijesta .

  23. #23
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    Prijavak, ispalo je preslasno.
    Vrhnja nisam imala pa sam ubacila malo mlijeka u tijesto.

    U višnje 2 žlice šećera,a ostatak šećera sam posve izbacila, dodala samo med. Doduše može cijela stvar podnijet još koju žlicu šećera, ali ovako mi je baš za odrasle.

    Naravno, predpečenja sam se sjetila tek kad sam razmazala višnje po tijestu ali nije naškodilo, obavila predpečenje s njima. Tijesto se super speklo, sve skupa je mljaaaaaaaaaaaac

  24. #24
    Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Molvice
    Postovi
    1,830

    Početno

    bas sam se majo tebe sjetila kad sam vidila naslov topica. ti si mi totalno pita zena

  25. #25
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    ja bih rekla da sam čokoladno-višnja žena
    to mi je neodoljiva kombinacija

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •