Ovo je nešto preeeeefino! Originalni recept za pitu je od Jamie Olivera, s malim dodatkom-višnjama!
Tijesto
200 - 250 g brašna
100 g maslaca
2 žlice šećera
1 jaje
2 žlice kiselog vrhnja
pinku soli
Od sastojaka zamijesite prhko tijesto te ga umotanog u vrećicu stavite na pola sata u frižider.
Punjenje od višnje
200 g smrznutih višnji (može i friške)
šećer po potrebi (ovisno koliko slatko volite)
2 žličice gustina
malo soka od višanja
Višnje sa šećerom kuhajte 15 min. Ako su smrznute, kuhajte 20 min. U zadnjih 3 minute dodajte gustin pomješan s malo soka od višanja i dobro promješajte. Po potrebi dodajte šećera.
Čokoladna krema
140 g maslaca
150 g čokolade za kuhanje
8 žlica kakaa
malo soli
4 jaja
200 g šećera
3 žlice meda
Čokoladna krema
1. Na pari kuhajte maslac sa čokoladom, kakaom i malo soli (Meni se
neda na pari pa to istopim na laaaaaganoj vatri)
2. U drugoj zdjeli izmiksajte jaja sa šećerom i medom da bude onak
kremasto
3. Kad je čokoladna smjesa jednolična i kuhana, maknite ju s vatre i
u nju umješajte smjesu od jaja, šećera i meda
Tijesto u međuvremenu ispecite do pola u kalupu za torete ili za tart, tako da podignete rubove tijesta (koda radite "zdjelicu" od tijesta) Na polupečeno tijesto stavite fil od višnji, a na njega čokoladnu kremu.
Pecite u pećnici 35 min na 180°C.