Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Nizak krvni tlak

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Nizak krvni tlak

Tlak mi je oduvijek niži, u prosjeku 120/80.

Jutros je bio 96/48. Osjetila sam laganu nesvjesticu. Pila vode i soli i brzo se popeo do 110/55.

Zvala sam hitnu, rekli piti više, mirovati. U 38. tjednu sam.

Jeli tako nizak tlak opasan za mene i bebu?

I sad drži 110-115/ oko 60.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja sam niskotlakaš isto od srednje škole, svako malo me uhvate te vrtoglavice. neki dan sam se baš doma samo skljokala kad sam htjela malog podići jer je vrijeme bilo nikakvo i ja to odmah osjetim na tlaku.
    u trudnoći tamo oko 34 tjedna mislim ja na pregledu na sv.duhu i sestra mi mjeri tlak i kaže draga moja pa kak ste vi uopće na nogama bio je 90/60. a meni je to više manje normalno. uglavnom, doc mi je rekao da je za trudnice opasniji visoki tlak. morala sam paziti na unos vode, sjesti svaki put da ne padne kad mi tako dođe i popiti kavu( po jednu dnevno sam pila i u trudnoći uz odobrenje doktora, čak i preporuku zbog tlaka), pomaže mi i pojesti kocku čokolade ili sl.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam sad u 35tj i cijelu trudnoću mi je tlak 90/60, samo mi je jednom bio 114/59

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa da i meni čitav život više vuče na nizak. Jedino mi je dan prije poroda s malom skočio na 140/80.

Ali meni se "mantalo". Jel i vas hvata nesvjestica?

Music78 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ja u 31. tjednu i isto tako,cijelu trudnoću imam tlak 90/60.Nijednom nisam osjetila slabost ili nesvjesticu.Cijeli život sam niskotlakaš,a koliko sam čula u trudnoći je opasno jedino ako imaš visoki tlak

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj corny prvotno napisa
    Pa da i meni čitav život više vuče na nizak. Jedino mi je dan prije poroda s malom skočio na 140/80.

da, nekoliko puta sam morala sjesti u gradu na neku zidić il sl. da se ne srušim kako mi je bilo. dešava mi se i sad samo što sam više bila zabrinuta u trudnoći, ali eto koliko vidim, veliki br.trudnica s tim ima problema

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da, nekoliko puta sam morala sjesti u gradu na neku zidić il sl. da se ne srušim kako mi je bilo. dešava mi se i sad samo što sam više bila zabrinuta u trudnoći, ali eto koliko vidim, veliki br.trudnica s tim ima problema

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

cijelu prvu trudnoću mi je tlak bio 120/80 ; 110/70....a ovu mi se konstantno držao 90/60 80/50. nikakvih problema nisam imala, a dr. me stalno "tješio": "budi sritna da ti je takav. šta bi radila da ti je visok?"

sve u svemu bolje je nizak nego visok tlak.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja cijelu prošlu i ovu trudnoću, a i kad nisam trudna oko 80/60.
    Stalno mi se manta, spava, cijeli dan imam osjećaj laganog pijanstva.
    Ujutro kava, slano, pljuskanje hladnom vodom...
    uglavnom budi sretna što je nizak, a ne visok!

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni dr rekao da ću s niskim tlakom živjeti 150 godina i da nema nikakvog straha ni za mene ni bebu. Tako ja noge u zrak, malo čokolade, (pre)slatkog sokića i ubrzo je sve u redu.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja sam obje T imala nizak tlak.na samom početku mi je bio toliko nisak da mi je par puta bilo i slabo.dr.je samo rekao bolje da je niski nego visok.
    puno piti tekućine i to je to

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kao što su ti cure već rekle uvijek je bolje nizak, nego visok tlak, meni je na početku bio visok koji sam regulirala tabletama i sada je OK hvala Bogu, međutim, jako nizak tlak ti može stvarati smetnje u kretanju i sl., ne postoji lijek prpeoručuje se povećani unos tekućine, hrana bogata mineralima i solima i sl.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja sam isto niskotlakaš i bogme mi to nekad doista zna raditi probleme, posebno ujutro kad trebam negdje, pa se moram dizati i po dva sata prije da na miru popijem dve kave i dođem k sebi inače sam u banani.

iako niti kava odnosno kofein nije najbolje rješenje jer ga on digne privremeno, i onda ga potom baci u podrum, ali eto meni nekako te dve kave ujutro pomognu da profunkcioniram.

sad u trudnoći sam prestala skroz piti kavu i nisam još bila kod ginice, a da me nisu sestre pitale kako uopće stojim na nogama. pijem i dosta vode i solim dosta hrane, posebno salatu, ali nema nekog efekta, jedino što mi pomaže slatko, posebno one voćne pločice, to me digne.

inače niski tlak je super (osim ovak ovih problema) za zdravlje, posobno u poznijim godinama, isto u trudnoći.

visoki može biti opsan sam po sebi, ali niski uopće, osim što se mora paziti da se baš ne skljokamo negdje. zato ja uvijek imam sa sobom koju slaktu pločicu ili čokoladicu pa kad osjetim naglu slabost brzo ponjopam i onda je već bolje.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo i mene, na zadnjem pregledu 90/50, dr skoro nije pala u nesvijest , još mi je jedan put išla izmjeriti ; kao cura sam znala padati u nesvijest kad bih se naglo digla u stojeći položaj, s vremenom sam naučila da kad mi se vrti pripazim na nagle pokrete; ovih dana kad je južina mi je grozno, jedva se dignem, pomaže mi malo kave + malo čokolade ; u svakom slučaju bezopasan za trudnoću, za razliku od visokog

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

baš sam razmišljala otvoriti takvu temu, tlak mi je koma, već tjedan dana oko 85-90/50-55.
    uopće ne funkcioniram, a to mi još pojača i mučnine tako da ne znam za sebe.
    i inače imam niski tlak, oko 100/60, ali sad stvarno vegetiram.
    kavu ne mogu vidjet, a ostalo ništa ne pomaže.
    ali tješim se, bolje niski nego visoki.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Re: Nizak krvni tlak

Tlak mi je oduvijek niži, u prosjeku 120/80.
    Ovo nije niži tlak. To je normalan tlak! Najpoželjniji, najnormalniji, najzdraviji tlak.

Ja inače imam uvijek tlak malo ispod ovog idealnog tlaka. 110/70, 115/75 i uvijek se super osjećam. Ne radi mi to nikakve probleme.
    Jedino sam u početku ove trudnoće (u prvoj nisam imala takvih problema) imala trenutke kad sam se rušila u krevet bez imalo snage i jedva disala. Tlak mi je bio 90/60. Jednom čak i 85/65. Moja sveki, koja je medicinska sestra, se poprilično zabrinula Ali-kako došlo, tako je i prošlo. :D

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo još jedne niskotlakašice.

U uzbuđenom stanju mi je tlak 90/60.

Kako u prvoj tako i sada u ovoj trudnoći mi je niski.
    Kako kažu, bolje da je niski nego visoki.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Odlično, hvala vam. Odmah mi je lakše kad vidim da to nije opasno.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

sada manje, al u početku sam u obje trudnoće padala u nesvijest. Kad sam bila trudna s K imala sam sreću da je uvijek mm bio sa mnom pa me "lovao" i uvijek bih mu uspjela reć da mislim da ću se onesvijestit.

A sad sam pala jednom u stanu na pločice i udarila se u glavu i guzicu ko nikad, a najviše mi je bilo teško kad sam bila s K u trgovini u koju sam prvi put ušla i došlo mi slabo i opet sam pala...jadničak kako se prepao, baš mi ga je bilo žao

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •