Results 1 to 5 of 5

Thread: što kada sve povrati?

ivy's Avatar

Default što kada sve povrati?

mali-godinu i pol-mi je danas povrati svu tekućinu koju sam mu dala.
    curi mu nosić, pa mu ti šmrkljići vjerojatno iritiraju želudac i grlo

nije nikakva trbušna infekcija, nego je baš podražaj sluzi, znam jer smo imali već.
    jeo nije uopće, ali takve dane smo već imali
    što sa tekućinom?
    povrati ju u roku par minuta nakon što popije

kako zaustaviti tu sluz a operil više ne smijemo stavljati jer smo ga koristili 5 dana

elie's Avatar

možda je bolje ipak još koji dan stavljati operil, nego se boriti s povraćanjem... možda u operil a prije toga dosta fiziološke da ne isuši sluznicu? ili možda u apoteci mogu dati neke druge kapi.
    ~~~~ da prođe što prije

mi nakapamo malo belog sleza kad ispucamo operil. Ali pazi da ga skuvaš blagog jer kad je malo jači strašno peče (probao MM). Ili možeš da pomešaš sa fiziološkom pa tako da kapneš.

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Mislim da ne smije naglo puno popiti jer onda ima i što povratiti, dakle žličicu po žličicu, a u međuvremnu neka gricka nešto tipa štapić ili dvopek da mu "popije" tekućinu.

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by čokolada
    Mislim da ne smije naglo puno popiti jer onda ima i što povratiti, dakle žličicu po žličicu, a u međuvremnu neka gricka nešto tipa štapić ili dvopek da mu "popije" tekućinu.
    X

Ili žličica ili slamka (kod veće djece) i malo pomalo. Velika količina tekućine ili bilo čega izazvat će trenutno povraćanje. A nakon povraćanja treba pričekati 15 min do pola sata da se želudac smiri, pa opet dati tekućinu.

Btw. dobro je da povraća sluz, sigurno ju je progutao (tako se mojima znalo cijediti iz nosa po noći ravno u grlo, a onda bi se ispovraćali i sve bi bilo ok). Isto, nakon lupkanja po leđima (da im se odlijepi sluz) znali su se iskašljati i često povratiti, a nakon toga bi cijeli dan bili dobro.