Bila sam pokušala i s nagradama, ali ne doživljava ih....
Danas sam razgovarala s psihologicom - kaže da njezin "slučaj" nije drastičan i da to ulazi u neke okvire nornale i da je to sve dječja manipulacija ( da se dijete nekontrolirano trese, da ima crijevnu nervozu i provede pola jutra na wc-u i da mu se od muke stisne želudac da ne može ništa progutati i sve što stavi u usta mu ide na povraćanje -- to je svjesna manipulacija :? :? Za mene je to stres koji djete ne može kontrolirati...).
Kad sam spomenula da nam je od dojenja ostala još samo cica za spavanje onda je uslijedio onaj grozan pogled i pitanja "Pa kome to treba - njoj ili vama?! Kome to sad koristi?!".. I pokušavam joj objasniti da primjećujem da dijete sve manje traži cicu i da je očito da će s vremenom prestati, ali to ne želim na naglo napraviti da ne uzrokujem još jedan dodatni stres, opet onaj teški optužujući pogled :? . Osjećala sam se ko najveći kreten koji svojem djetetu radi zlo zato jer još daje cicu...
Konačni zaključak je bio da neka još probamo mjesec dana pa ako neće biti pomaka na bolje da je ispišemo iz vrtića pa opet probamo na proljeće ili jesen...
Probati ćemo još malo, iako sad me ozbiljno počela briinuti i svinjska gripa - da nam to ne bude jedino što smo pokupili iz vrtića.