Hoće li 6.DC bitno utjecati na rezultate hormona koji se trebaju vaditi do 5DC. Upao mi je vikend, a imala sam problema s uputnicom. Pitam jer mi se ne propušta 1 ciklus zbog administrativne greške.
Hvala
Hoće li 6.DC bitno utjecati na rezultate hormona koji se trebaju vaditi do 5DC. Upao mi je vikend, a imala sam problema s uputnicom. Pitam jer mi se ne propušta 1 ciklus zbog administrativne greške.
Hvala
ja bih preskočila ovja ciklus, posebno zato sto se hormoni vade 3.-5. dan ciklusa kad se posebno gledaju LH, FSH, Estradiol, Prolaktin, dok druge hormone možeš vaditi kad god hoćeš osim progesterona koji treba vaditi 7-8 dana nakon ovulacije (zato se cesto navodi 21. dan ciklusa).
Ako sutra vadiš, odnosno 6. DC bojim se da bi mogla biti tvoja hormonska slika nepotrebno iskrivljena.
ja sam vadila 6. dan ciklusa (upao vikend i praznik) i svi hormoni su bili savršeni, ako je hitno (da ne propadne ciklus samo zbog toga) možda izvaditi pa naglasiti da su 6. dan ili preskočiti ako nije hitno..
Pogledaj na uputnici koliko ti vrijedi, da li je upisan datum?
ako jeste, sljedeći ciklus bi ti već mogla biti nevažeća.
Ne znam koliko je pametno, ali ako će ti isteći uputnica ja bi to odradila, pa ako bude velikih odstupanja u usporedbi sa referentnim vrijednostima, ponovila bi onda 3-5DC.
Fala curke.
Ići ću slijedeći ciklus. Odlučila sam privatno, ovako bi predugo trajalo. Uputnicu su uzeli, na njima bile pretrage koje mogu napravit, skupa s ovima koje ne mogu radit u mojoj bolnici van zagreba. Ostalo mi je par hormona (DHEAS, ANTITPO, androstedion).
ja imam slično pitanje
na popisu iz Vilija piše da se vade 2dc, pa mi nije jasno mora li biti baš taj dan?
vjerojatno ću dobiti u petak ili subotu pa mi ode još jedan ciklus (ako ne može do 5dc)
ja bih ipak vadila 3 ili 4dc, ako mi tako ispadne. što mislite, jel to ok?
Ginger, koliko ja znam, Vili radi s Petrovom, a njihove upute su od 3.-5. dana, a možda najbolje da nazoveš dr-a i provjeriš.
Mislim da je za vađenje hormona bitan i podatak koliko vam traju ciklusi.
Ako ciklusi traju npr. 24-26 dana, onda je najbolje vaditi 2. ili 3. dc. Ako ciklusi traju 27-30 dana idealni su 3. i 4. dc, a za cikluse duže od 30 dana hormoni se mogu vaditi čak i 6. dc.
Stvar je u tome da je folikularna faza kraća kod kraćih ciklusa, a što je ciklus duži, folikularna faza je duža.
Kod cura koje imaju kraću folikularnu fazu, prije dolazi do podizanja razine FSH, pa kasnije vađenje hormona može pokazati malo veći FSH, LH i E2.
![]()
hvala cure![]()
moji ciklusi su uvijek bili kratki, a sad nakon poroda su još kraći, cca 25 dana
vidjet ću kad ćedoći, pa onda odlučiti
imam osjećaj da će mi doći baš kad idem na pregled, pa ovaj ciklus neću ni briseve napraviti![]()
uvijek problem sa vađenjem hormona
evo ja po 100x ne znam kad da ih vadim, vjecna dilema
danas brljavim cekam pravu krv, i kontam ako dobijem m. do 17h onda je danas 1dc i da li onda sutra ici vadit FSH I LH ili u ponedjeljak 5dc ?
ne bi se ja toliko mislila da ja krvarim do 5dc ali ne , meni krvarenje stane na 3dc
sto da radim ??
ili ako sutra ( petak ) bude 1dc onda je ponedjeljak 4dc i opet se mislim jel to kasno i da li da odgodim ovaj ciklus ?
ako tko zna koju pametnu .....
Crvenkapice, četvrti dan nije uopće kasno za vaditi hormone nije ni peti,
no mislim da je meni jednom doc. Radončić napisao da je bolji izbor 2.dc nego 5. dc.,
šesti dan nekako mi se čini da je već kasno i da je FSH tada već počeo rasti,
pa bi se mogli dobiti zbunjujući rezultati
znas zasto mislim da je kasno meni ,jer ja 4dc ne krvarim vise ....pa da nalaz ne bude tocan ,i onak mi je fsh visok i da jos pokaze jos veci zbog kasnog vađenja ....kuzis ?
jos ako dobijem do 17h ne znam sto cu to je onda 1dc i da idem sutra ?
i danas je 24 dc ja smeđe brljavim kud vec ranije ...
Ako dobiješ do 17h danas, izvadi hormone sutra 2dc.
Po meni je za one koji imaju kraće cikluse ..tipa 24,25 dana, bolje vaditi 2. ili 3 dc, a za one koji imaju uredne ili produljene cikluse je OK i 4. i 5. dan.
nista ood moje menge danas- mozda sutra dođe, ipak ponedeljak vađenje hormona .....citav dan je cekam, kad treba nema je a kad je ne zelimo eto je !!!
rikikiki ima tu logike meni je ovaj put smeđe krenulo 24dc valjda cu sutra dobit 25dc ali zadnjih 3 ciklusa mi je dolazila 28dc a prije ivf ( 12mj) 26 dc..tako da me uvijek izludi ....a jos mi menga traje samo 2 dana krv pa 3 dan nista, 4 malkice smeđeg....
Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 17.02.2011. at 22:03
Pozdrav, ja sam u nedoumici... dr. me poslao na vađenje krvi 3. dan ciklusa, poslije toga bila kod njega na razgovoru i ništa nije rekao za progesteron poslije ovulacije?
Mislila sam da to nužno ide jedno s drugim. Ima li još takvih slučajeva? Jel on zaboravio?![]()
ako si vadila nedavno ili prije par mj. progesteron ona i ne trebas, on se i onak sredi sa utrogestanima a ovi 3dc su mu bitni zbog stimulacije i svega ostaloga...
ja zadnji vadila u 5mj 2010 i nisam ponavljala, a zato ponavljam FSH od tada 3x
ja jos nisam dobila m. ..al me zeza![]()
a nista ti uzmi uputnicu od gin. i za progesteron pa izvadi , ja bi tako ,reci da bi htjela izvadit sve hormone