Results 1 to 9 of 9

Thread: Da li je vrijeme za novu autosjedalicu?

Default Da li je vrijeme za novu autosjedalicu?

kod nas je situacija sljedeća: moja curica ima 10,5 mjeseci i 10 kg, hoda uz pridržavanje uz namještaj. Autosjedalica Peg Perego Primo Viaggio joj je nekako premalena, pogotovo što je cura prilično visoka pa nema onih 2 cm od vrha glave do vrha autosjedalice (mislim da je manje od 1 cm ).

Što sada, da li je vrijeme za novu AS iako nema još 13 kg? Odnosno da li se smije voziti u AS okrenutoj u smjeru vožnje sa manje od 13 kg? Da li postoje AS od 9-18kg koje mogu biti okrenute u smjeru vožnje i obrnuto od smjera vožnje. Da li se one preporučuju.

Zapravo, koju bi mi uopće AS od 9-18kg preporučili?

Molim upućene za pomoć.

Mislim da je bitan kriterij diže li se dijete samostalno na noge, kao i težina. Slijedeća grupa sjedalica je, čini mi se, od 9-18 kg.
    Mi smo imali sličnu situaciju, no s navršenih sedam mjeseci - sin nam više nije stao u Peg perego dječju sjedalicu, postala mu je pretijesna. Kao prijelaznu smo kupili Nania sjedalicu, model koji se mogao okrenuti u oba smjera - i suprotno od smjera vožnje i u smjeru vožnje. Cijena je bila jako povoljna, pa smo se skrpali za nekoliko mjeseci. Poslije smo uzeli Maxi Cosi Priorifix (9-18 kg), no sad već imamo problem (ima nepune dvije godine) da je graničan s kilažom, pa nam postaje premala. Da smo znali da će tako brzo rasti, vjerojato bi uzeli neku kombiniranu (grupu I-II-III).
    No, za Tebe je zasad dovoljna informacija da je druga grupa za djecu od 9 kg koja se samostalno diže na noge.

Nemam pojma koju ćeš izabrati, no samo bi ti htjela reći da je tobi u TL na sniženju i košta 999,99 kn.

Osoblje foruma spajalica's Avatar

imas i ove sjedalice pa pogledaj i tu opciju.

mislim da i mi trebamo novu AS za našu bebu; ima 4 mjeseca i 8 kg i ne stane više u 0+ autosjedalicu a pogotovo je širok u ramenima (nosi odjeću za godinu dana starosti) i naišla sam na preporuke za besafe koji se kombinira u smjeru suprotnom od smjera vožnje od 0-18 kg a okreće se u smjeru vožnje od 9 do 18 kg....ima li netko savjet, mišljenje, iskustvo...

Osoblje foruma srecica's Avatar

Quote Originally Posted by Mallicka
    mislim da i mi trebamo novu AS za našu bebu; ima 4 mjeseca i 8 kg i ne stane više u 0+ autosjedalicu a pogotovo je širok u ramenima (nosi odjeću za godinu dana starosti) i naišla sam na preporuke za besafe koji se kombinira u smjeru suprotnom od smjera vožnje od 0-18 kg a okreće se u smjeru vožnje od 9 do 18 kg....ima li netko savjet, mišljenje, iskustvo...
    Ne znam koju sjedalicu imas, ali nekad je rjesenje vadenje onog dodatka koji ide pod guzu za male bebe, na taj nacin dijete bolje 'sjedne' u sjedalicu.
    Uvjet za prelazak u iducu kategoriju sjedalice je da ima minimalno 9 kg, da se samostalno dize na noge, a preporuka je da u sjedalici suprotno od smjera voznje ostane najmanje do prvog rodendana pa i preko ako je moguce.

Jos jedna napomena (iako mislim da to vec znas) je da ne stavljas dijete u sjedalicu obuceno u skafander ili zimsku jaknu, svakako prije stavljanja u sjedalicu skini jaknu/skafander i nakon sto ga zakopcas stavi jaknicu ili deku preko njega da mu ne bude hladno.

Kombinirane sjedalice 0-18 kg koje se mogu montirati u oba smjera se obicno okomitije montiraju nego kategorija 0 ili 0+ (do 13 kg), ali ako tvoja beba nikako ne stane u sjedalicu koju imas kombinirana je jedino rjesenje.

Administrator foruma daddycool's Avatar

Mislim da još nisam vidio bebicu od 4 mjeseca koja ne stane u sjedalicu grupe 0+. Tim više što kažeš da ima 8 kg a sjedalica bi trebala biti dizajnirana do 13 kg. Ako si u blizini Zagreba možda bi mogla svratiti na pregled AS koji je planiran još ovaj mjesec, pa da pogledamo?

Naš mali je dug je 65 cm, ima 8 kg i 4,5 mjeseci. Znam i ja da bi trebao stati u 0+, ali stvarno je širok u ramenima (nije debeo) i ne mogu mu ni body manji od 80 navući a kamo što drugo. Izbacili smo umetak za bebe već neko vrijeme, skidamo mu jaknu i pokrivamo ga. Izgleda mi pogrbljen i rukice mu idu na van jer je stisnut u ramenima. To mi se čini kao dovoljno za promjenu sjedalice, a kako planiramo kupiti istu, čini mi se dobra investicija ova od 0-4 koja se može do godinu dana koristiti u smjeru suprotnom od vožnje a poslije kad dijete prohoda u smjeru vožnje.

Vidjet ćemo kako mu je u toj većoj sjedalici prije nego ju kupimo, da budemo sigurni da će mali biti dobro.

Gdje se može provjeriti da li je postojeća AS u redu ili ne? Dobili smo ju sa kolicima Plebani 3u1.

Osoblje foruma spajalica's Avatar

mozes prvjeriti uvijek na pregledu ili ako si blizu nekog autosjedalicara pa ih lijepo zamolis
    a inace mozes u fun4mum, u zagrebu vidjeti one besafe sjedalice, pa da vidite i u zivo da li vam to pase, jer ipak kupnja sjedalice u vasem slucaju mi se cini prilicno veliki probelm.