Molim cure kojima su djeca krenula (ili idu već) u školu a i prosvjetne djelatnike da malo napišu svoje utiske o dnevnom boravku mališana u školi.
Naime, moj sin će iduće jeseni krenuti u školu i jedina opcija mi je da ostaje u dnevnom boravku. Meni to ne bi bilo uopće problem jer i ja sam kao dijete išla u dnevni boravak, da zadnjih dana od prijateljica, susjeda u parku i drugih ne dobivam začuđeni pogled: dijete ćeš upisati u boravak?????!!! Mnogi su mi rekli da to više uopće nije kao kad smo mi bili djeca (tada je bila nastava ujutro i popodne a između ručak i slobodno vrijeme kad smi išli van i igrali se), nego da se sada skupe djeca iz više razreda i sa njima iza 14 sati dežura 1 učiteljica, da klinci u školi gledaju Čaroliju i slične stvari što je meni nepojmljivo. Da li je istina da su oni tamo samo na "čuvanju" i da im prođe vrijeme ili rade nešto korisno?
Druga je stvar po meni isto diskriminirajuća a to je da je u razredima gdje je boravak po 36 djece u nekim školama, a u razredima gdje djeca ne idu u boravak po 18 djece. Dajte malo detaljnije, molim vas, vi koji znate iz prve ruke.