Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: jaje

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno jaje

Toma ima 15 mjeseci - i pred mjesec dana je prvi put provao jaje. Sve je bilo ok.
    Petra za doručak voli nekad ham and eggs, jučer je i Toma provao i obožavao je.
    Ali pretpostavljam da to nije za njega prikladno jer je prženo, ali nije zasoljeno (šunka je malo slana kad se poprži).
    Kako bi mu najbolje bilo davati jaje - tvrdo kuhano?
    Koliko puta tjedno bi ga uopće smio jesti?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja F. dajem tvrdo kuhano. nekako mi se tako čini "najprirodnije". ne znam koliko često je dobro davati jaje, ali ja dajem otprilike jednom tjedno.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i mi 1 tjedno, tvrdo kuhano... i taj dan ne jedemo meso..

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A mene zanima što ak je krvna pretraga pokazala alergiju na bjelanjak , a ja baš nisam primjetila kad jede jaje u prerađenom obliku tipa palačinke ili tjestenina da ima neka reakcija ,dal bih mu smjela davati kuhano jaje, ima 16 mjeseci.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ako se pokazalo da je alergican zasto bi mu davala
    moze prezivjet i bez jaja
    moj oskar ima jos malo pa 10 godina i probao je jaje jednom ili dvaput i jednostavno ga ne voli i ne jede ga, osim kao sastojak kuhane hrane ili kolaca

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj zloćko prvotno napisa
    A mene zanima što ak je krvna pretraga pokazala alergiju na bjelanjak , a ja baš nisam primjetila kad jede jaje u prerađenom obliku tipa palačinke ili tjestenina da ima neka reakcija ,dal bih mu smjela davati kuhano jaje, ima 16 mjeseci.
    reakcija ne mora biti vidljiva, onako na koži, koliko ja znam. moze se javiti u obliku glavobolje, kao mikrokrvarenja u želucu i crevima, da mu se zapuši nos... a možda i nisu to neke količine koje bi mu izazvale reakciju.
    ja ovo laički pričam. ne znam kako test pokaže, ali sigurno ne pokazuje koncentraciju na koju bi ispitanik dobio reakciju.

a ako je alergičan samo na belance, a ti radi njemu/vama samo sa žumancetom.
    a da ponovite test. dešava se i da budu lažni rezultati

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pitam se kaj nije lakse ne davati jaje nego gnjavit sebe i dijete s testiranjem

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    pitam se kaj nije lakse ne davati jaje nego gnjavit sebe i dijete s testiranjem
    Nismo radili testiranje striktno na jaje, nego je bila sumnja na kravlje mljeko zbog AD ,a pokazalao se da je bjelanjak a to je rađeno kad je on imao samo 4 mjeseca,inače jaje ne jede ,ja ga pazim da ga izbjegavam osim kad je kod bake na čuvanju ,a to je rjetko jede ga u rezancima za juhu jer ih baka sama pravi. Ubiti me zanima dal onda smije žumanjak, recimo u biskvitu ili keksima , samo jaje ne bih mu davala.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

a mislim da je šteta ne davati korisnu namirnicu kakva je jaje ako dete nije akergično. a i nedavanje jaja te poprilično ograničava u kuhinji prilikom pripreme obroka

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Lara se treba cijepiti u veljači jer je pedijatrica odgodila cijepivo s godine dana zbog toga što sam ja alergična na jaja a Lara doji pa da stignemo joj davati do veljače jaja. Do sada ih nikako nije jela ni unosila, jednostavno ne voli.
    Ima negdje oko 2 mjeseca da jede rezance sa jajima i pitu od tijesta sa jajima ali jaje samo ne želi jesti niti kuhano niti pečeno niti u salati jedino zakamuflirano/ zamiješeno u tijestu.
    Što vi mislite da li je to dovoljno unosa jajeta da bi mogla dobiti to cijepivo koje se bazira na jajima a treba se dijete cijepiti sa godinu dana. Ako nije dovoljno kako da joj dam jaje na koji drugi način?
    I dal će biti kakvih nuspojava ako se ipak cijepi ?
    To cijepivo se zakonski može prolongirati do 3-će godine tako nam rekla naša pedijatrica.
    Hvala na odgovorima

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mene skroz zbunjuje to cjepivo od godine dana i njegova veza s jajetom. neki znaju o tome neki ne. naša pedijatrica nije ni zucnula ništa o jajetu i cijepila je dijete :? . mala sad ima 12mj i 12 dana
    nije bilo nikakve reakcije
    do tada je bila probala samo žumanjak
    par dana poslije cjepiva probala je cijelo jaje u povrću i pojavile su joj se male flekice po rukicama, kao lišajevi. jel to znak da je alergična na bjelanjak?
    čekamo da flekice prođu pa da joj opet probamo dati cijelo jaje. ako se reakcija opet pojavi znači da je alergična:/
    problem je što je i taj dan jela neku kinder čokoladu koju do tad nije jela pa može biti i od toga . ludim od takvih podvala baka i deda

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Znam da je ovo tema o jajetu ali na temi o alergijama na jaje mi za Laru već neko vrijeme nitko ne odgovara.
    Ali mene ustvari ne zanima to jer ona nije alergična na jaje već ja, a Lara samo neće jesti jaje to sam i pitala. Laru smo vodili sa 11 i pol mjeseci na Srebrnjak na alergološko testiranje i na kožnom testu nije se pokazalo ništa a na kriv (vađeno je iz rukice naša bolna tema), je pokazalo alergiju na kravlje mlijeko manje i na lješnjak jakoo.
    Možda da i vi malenu vodite na testiranje ili da se posavjetujete sa pedijatrom baš za alergije.
    Probaj joj dati jedan dan samo žutanjak a za 2-3 dana samo bjeljanjak pa ćeš biti sigurna.
    Al ja sam jako alergična i to na bjeljanjak pa pretpostavljam da bi i mogla biti i ona jače nego na žutanjak, mada nemora tako biti. Al svi pričaju da su alergije na bjeljanjak češće.
    I nek mi netko objasni kako odvojiti /oprati žutanjak od bjeljanjka :? kad su na sve moguće načine dodirljivi, ja jaje jednostavno ne jedem i gotovo.
    A kako njoj prilbižiti jaje :/ nemam ideja a ima čak u plastično jaje pa ništa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •