bubica nam je zaključila onaj a ja ne znam jeste li se negdje nastavili
pitam gregora kako je bilo
Boooooring![]()
bubica nam je zaključila onaj a ja ne znam jeste li se negdje nastavili
pitam gregora kako je bilo
Boooooring![]()
Moj jucer kaze kad je dosao kuci: "Znas mama, ovi novi KLINCI u razredu do naseg, ovi prvasici, svi izgledaju preplaseno. Jednog MALOG sam u WCu pustio ispred sebe, mislim da bi se inace upisao u gace kolika je guzva bila..."![]()
To je rekao kao da u najmanju ruku on ima 45 godina. Nekako je sam sebi velik i odrastao kad se s njima usporedjuje. A lani je i on bio takav klinac.
mom drugašiću taaaako svejedno.
bitan mu je jedino rođendansaki dernek u subotu.
kod nas su poceli ljubavni problemi![]()
ma daj
ja misim da se gregor neće zaljubit do 25ete![]()
uf kako se samo moze rastuziti u tim godinama![]()
ali i nasmijati. naime lara i njena prijateljica su zaljubljene u istog decka. decko je zaljubljen u prijateljicu i lara taji svoju ljubav.
kad decko nece jesti varivo, onda ga prijateljica nagovara: "ako ne budes jeo, necu te vise voljeti"
decko: "koliko zlica?"
prijateljica:"4!"
prijateljica: "mrzit cu te ako ne pojedes varivo!"...
vidis kakvi problemi!
zaboravit ću opet
majinom drugašiću SRETAN ROĐENDAN
Moja drugašica je završila prvi tjedan, a da nije izgubila ništa od pribora i nijednom nije plakala kad je morala pisati zadaću! Aleluja!![]()
ni tin. neki dan je izjavio da će s mm o seksu razgovarat s 22 jer će ga tad možda počet zanimatlalah prvotno napisa
![]()
ali ja ništa ne znam o ovih tjedan dana, osim da su ga izabrali za presjednika razreda.
o ničem drugom ne priča.
dobro da je torba danas došla doma.
na mame i bebe sam čitala o nekakvom provjerama plivanja nha koje idu drugašići. šta to idu svi, kad di, zna neko nešto o tome?
Moj sin je išao na to još u prvom razredu, a kći će valjda u drugom. Idu na bazen na provjeru - tko prepliva bazen i ima dobru tehniku plivanja prolazi, a oni to ne mogu imaju dva tjedna tečaja plivanja tijekom radnih dana. Na bazen ih vozi posebni autobus i s njima idu njihove učiteljice.babyboys prvotno napisa
Moj drugašić danas ide na provjeru plivanja (na bazen u oš M.J.Zagorke u Dubravi). Jučer je hodao po kući s kapom na glavi i naočalama za plivanje (ko Grunf) i kombinirao kako bi se mogao pretvarati da nema pojma, samo da ide na bazen 2 tjedna s onima koji ne znaju plivati. Jutros je već izjavio da će plivati najbolje što zna. No, vidjet ćemo...![]()
moj je uspio (ili fakat ne zna plivati, na moje i MMovo čuđenje)
provjera plivanja nam je sutra.
on već danima trubi da nema šanse da skoči u bazen
Ne bi me iznenadilo da se čovjek namjerno "malo opustio" da dobije neprolaznu ocjenu.... Moj stariji (poštenjačina) je lani uredno otplivao, a onda pitao učiteljicu i trenera može li na tečaj iako zna plivati. Rekli su NE - nema mjesta. Moj mlađi zna tu priču... zato je i rekao da će glumiti sjekiru. Baš me zanima ishod.NanoiBeba prvotno napisa
Evo malo i nas, N je ove godine u boravku, on je oduševljen, iako ponekad ne stigne završiti zadaću pa ima još posla doma.
Bazen je preplivao, kako kaže malo ljudski a kad se umorio onda pseći...
Kod njih valjda troje djece nije prošlo, al meni nije jasno kako se to organizira za one koji idu, a kako za one koji ostaju ako idu i učiteljce :?
Za sad ima jednu peticu iz najdraže matematike, vidjet ćemo kako ćemo dalje...
Provjera plivanja uspješno završena... dijete pliva (nije uspio zavarati trenere) ALI ako je za vjerovati na riječ djeteta, više od pola razreda ide na obuku. :/
Btw. netko je pitao kako to organiziraju - smjenjuju se učiteljice rn i učiteljice boravka, svaki dan jedna grupa vodi na plivanje, a druga ostaje u školi... I teško je, dosta se gubi od nastave, ali to je za dobru svrhu.
koju to? ja ne znam niti jedno dijete koje je tamo naučilo plivati
moja je cura 4 dan ove školske godine pitala
"kad će neki praznici"?![]()
Moj sin je tamo razvio mnogo bolju tehniku plivanja.babyboys prvotno napisa
prošlo plivanje.
i situacija je blago apsurdna.
naime, Tin je rakao da se boji skočiti, pa mu je dala da siđe po štengama u vodu. preplivao je bazen i rekla mu je da zna plivati, ali svejedno mora ići na tečaj. on je sad u drami jer - zašto mu je rekla da zna ako će ići na tečaj i tako propustiti stvari koje su mu bitnije od toga (radionice i vannastavne aktivnosti koje su kod njih u međuturnusu)
iskreno, mislim da ću sutra vodjeti s učiteljicom da mi kaže svoju verziju događaja jer mi nema smisla ovo. a da oide na tečaj da ga dobiju da skoči, ne dolazi u obzir.
I moj sin je prošle godine preplivao bazen, ali je svejedno išao na tečaj, jer mu je tehnika bila nezadovoljavajuća.
Moje dijete danas ide na provjeru.
Nadam se da će proći, jer odlazak na obuku moramo organizirati sami.
Ako se netko pita zašto morjau naučiti plivati.
Nama je učiteljica rekla da je to zbog škole u prirodi - a to je obično negdje na moru.
iako moj ništa neće reći, mislim da je ovako i kod nas. Meni je baš drago da će ići na tečajZdenka2 prvotno napisa
evo i nas
za sad su dojmovi "dosadno, samo ponavljanje..." :/
moram i ja prijaviti napredak u cuvanju stvari - jos uvijek ista gumica u pernici :shock:
kod nas je gumica prezivila prvi tjedan, ali drugi bi bio previse.
mi kao roditelji smo naucili nesto novo: hrvatska abeceda nema 30 slova nego 27. ona tri koja fale su dž, lj, nj koja se sastoje od vec poznatih slova. tako kaze udžbenik iz hrvatskog "zlatna vrata", skolska knjiga.
mm, ne budi lijen, sjeo pa na internet, pa googlaj, pa trazi amo, trazi tamo, pa na MZOŠ, ali nigdje informacije o tih 27 slova. svagdje pise o onih 30 za koje smo i nas dvoje znali.
koliko kod vas abeceda ima slova?
idem nazvat ivara
kaze: pa 30, pa nego koliko
pitala sam ja i uciteljicu gdje su se izgubila tri slova od nasih dana. kaze da se i ona iznenadila kad je to vidjela u udzbeniku, ali sto sad da radi, ona je ispricala, pa tko je shvatio - shvatio, nece ih dalje s tim zbunjivati. kaze da se savjetovala i s mladjom kolegicom kaja kaze da je pala na ispitu zbog tih 27 slova. ali zanimljivo je to kako je postavljano u udzbeniku, odprilike ovako:
zaokruzi koliko slova ima abeceda: 10, 20, 30. i mja lara na to dopisala 27 i zaokruzila.
iduci zadatak: zaokruzi koja zivotinja zavrsava 14. slovom abecede: vuk, pas, konj, rak. u mom zivotu 14. slovo je j i ja ne bih zaokruzila nista. lara zaokružila vuka i raka. pitam je kako, ona kaze ne broji se dž.
ja jos uvijek nisam sigurna jel moje dijete nije nesto shvatilo ili sam u zoni sumraka.
zadnji zadatak otprilike: napisi pa neka 4 redna broja slova abecede i nacrtaj sto se krije iza toga. kad ja brojim ispadne nebuloza, a kad lara broji ispadne brod.
Što se tiče plivanja - dobio je potvrdu da zna plivati.
A raspravu koliko slova ima u hrvatskom jeziku smo i mi imali na roditeljskom sastanku.
Učiteljica nas uvjerava da ljuljačka ima 7 glasova, ali 9 slova - tj. lj je jedan glas, ali dva slova.
ovo za 27 slova...
Mislim da je tu neko duuuugo duuugo sjedio i razmišljao, kako bismo mogli zuniti djecu i roditelje...
ufff naša abeceda ima 30slova
dosta me zbunjuju novim riječima još mi fali i da abecedu mijenjaju
otvornici i zatvornici su dosta za sada
inače mu je škola onako i još uvijek najbolji veliki odmor ali traje kraće nego lani,to ga jedino muči![]()
I moj je pitao, ali su ga odbili. Naime, od njih 27 čak 19 mora na obuku...NanoiBeba prvotno napisa
Slično je prošao i stariji prošle godine, ali njih je samo 6 trebalo na tečaj.
Ja bih voljela da djeca dobiju priliku za plivanje... Do boljih vremena (čekamo bazen na Sveticama) snalazimo se s koprivničkim bazenom na Cerinama. Očito se isplatilo...iako bih ja rado da djeca nauče pravilno plivačke tehnike, disanje i sve drugo. Pokažemo mi koliko znamo, ali to nije to. Znam ja i svirati, pa svejedno djeca idu u glazbenu školu jer to nije ista stvar.
Naš udžbenik: "Tajna slova 2",sandam prvotno napisa
autori: Terezija Zokić, Jadranka Bralić,
izdavač: Školska knjiga.
Na str.8 piše: ...Glasove hrvatskog jezika zapisujemo pomoću trideset slova... (crvenim slovima i uokvireno)
hajde bas lijepo da nam u nasem jeziku vlada red kao i u drzavi samoj.![]()
Možda je trik u razlikovanju slova kao simbola (27 pojedinačnih i tri dvostruka) i glasova (kojih u našoj abecedi nedvojbeno ima 30). Ne znam... :/ Ja sam se s pojmovima grafema i fonema srela tek debelo u srednjoj školi.NetkoMiOteoNick prvotno napisa
Meni se čini da je trik u različitom tumačenju pojedinih stručnjaka.Peterlin prvotno napisa
slazem se i s peterlin i s netkomioteonick. ali kad te netko probudi i pita: koliko abeceda ima slova? sto odgovoris? ja odgovorim: 30. a onda mozemo o fonemima i grafemima. ali drugi osnovne...?NetkoMiOteoNick prvotno napisa
apropo
imali su neki dan test i pitanje je
U riječi njihaljka koliko ima slova a koliko glasova?
to je ona kao s njima radila i g. je odgovorio "točno"
9 slova i 7 glasova,
a ja se izbezumila, pa sam je i pitala, jel onda djeca slijedom te logike uče i da abeceda ima 27 slova
gleda me ona
-bože gospođo što vam pada napamet
i pokušala sam se onda objašnjavati sa njom al me gledala bijelo oa sam odustala
Kladila bih se da bi odgovor trebao biti devet slovnih znakova ili simbola. I sedam glasova.
I ja sam nedavno na informacijama imala razgovor s učiteljicom baš na ovu temu. Primijetila sam da je u knjizi iskrižala kad je M. napisala da riječ njihaljka ima 7 slova i prepravila joj u 9 slova. Pa sam ja shodno tome pitala učiteljicu znači li to da abeceda onda po novom ima 27 slova. Rekla je "Ma ne, nikako. Ima i dalje 30 slova, a ovo sam se ja zabunila kad sam ispravljala." :? :shock:
mamanatali! :?
aj sad budi pametan!
kao da su dobili naputak al neznaju što bi s tim