Mi smo poceli s dohranom prije 4 dana, dosad smo samo iskljucivo dojili. N. je rodjena s 3040g i 47cm, sad ima 6550g i 65cm. Oduvijek voli papati i cicati, pa je tako pocela i dohrana. Veselo otvaranja usta, papa i guta sa zadovoljstvom dok god ja nudim. Poceli smo sa ranopopodnevnim obrokom (obicno joj je to treci po redu) i to s jabukom.
Prvi dan napravila 1/4 srednje jabuke, cisto da vidim kako ce prihvatiti, popapala je sve.
Drugi dan 1/3 sr. jabuke, opet sve .
Treci Dan isto 1/3 jabuke, pocela se nesto buniti malo pri kraju, pa nam je 2-3 zlicice ostalo.
Danas dodala zlicu rizinih pahuljica sa pola manje jabuke, i na zivo cudo popapala sve.
Svaki puta joj tjekom obroka (samo ako joj gutanje ide malo teze, pa da pomogmem) i onda nakon ponudim malo vode, popije maaalo, par malih gutljaja, necu d popije puno jer joj svaki out nakon obroka ponudi
jos i cicu. Niti jednom jos nine odbila, popapa si jos malo mljekeca i obicno zadrijema na cici. E sad, meni se to sve cini dobro, i sretna Sam da smo tako dobro krenuli ali par pitanja:
- kako uvijek pojede koliko god ja napravila ( a strah me da se ne pretovari) koju kolicinu kasice je otprilike optimalno da raditi 6mj. djetetu? Ili da joj bezbrizno dajem dok god hoce, pa onda ponuditi jos cicu?
- da li je ok da popije malo vode na voce?
- da li da joj svaki put i dalje ponudim cicu?
Hvala