Stranica 2 od 9 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 441

Tema: Zatvori prozore prosjaci na cesti

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ici nije isto ako ja tvrdim da je recimo porod kod kuće meni neprihvatljiv i da homoseksualce ne treba zaposliti, jer se ovim drugim izravno krše ljudska prava određene skupine. U tome je razlika.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    Ici nije isto ako ja tvrdim da je recimo porod kod kuće meni neprihvatljiv i da homoseksualce ne treba zaposliti, jer se ovim drugim izravno krše ljudska prava određene skupine. U tome je razlika.
    Upravo ovakvo nešto sam i ja htjela napisati.

Da, treba zabraniti ljudima da misle, ako svoje mišljenje iznose javno. Jer u suprotnom, ne bismo trebali zabrinjivati ustaške povike na Thompsonovim koncertima ili tome slično. meni osobno takvi povici neće naštetiti, ali će zato bome jako uvrijediti veliku skupinu ljudi. A i mene, budući smatram da su takve stvari neprihvatljive u bilo kojem modernom, demokratskom društvu.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Joj , fali mi edit-naravno da treba stajati "ako svoje diskriminatorsko mišljenje iznose javno".

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Osim ako sam zaboravila čitati nije isto kad netko napiše da se s tim i tim ne slaže/nije mu normalno i kada netko napiše da homoseksualce/žene/srbe ne treba zaposliti.

Treba li u prvom slučaju isto zabraniti slobodu izražavanja i mišljenja? I dokle treba ići?

(za drugi se slažemo)

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam diskriminator. Invalidi i sirotinja će mi uvijek biti ispred gejeva, osoba druge vjere i li boje kože.
    Njima bih dala sva PRAVA, ali invalidima i prosjacima trebaju i PRAVA i POMOĆ društva.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa

inače bi ovo bilo tužno da si ti kojim slučajem poslodavka.

ali nisi, hvala bogu, pa je onda samo smiješno.
    Zbog čega? Ukoliko se posao sastoji od teškog fizičkog rada za koji je preočito da će ga muškarac obavljati daleko bolje/brže/lakše zbog čega bi poslodavcu bilo onemogućeno da odbije ženu? To je procjena sposobnosti, odnosno učinkovitosti, a to što je temeljena na spolu ili nećem trećem bi trebala biti sporedna stvar... ipak je poslodavcu najbitnije da posao obavi najbolje i najbrže što može... a hoće li ga bolje obavljati muškarac, žena, netko homoseksualne orijentacije ili netko deseti je sasvim svejedno...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    I

Upravo ovakvo nešto sam i ja htjela napisati.

Da, treba zabraniti ljudima da misle, ako svoje mišljenje iznose javno. Jer u suprotnom, ne bismo trebali zabrinjivati ustaške povike na Thompsonovim koncertima ili tome slično. meni osobno takvi povici neće naštetiti, ali će zato bome jako uvrijediti veliku skupinu ljudi. A i mene, budući smatram da su takve stvari neprihvatljive u bilo kojem modernom, demokratskom društvu.
    Nije stvar uvrede već javnog poziva na mržnju, odnosno na zločin... i naravno da takve stvari treba zabraniti...
    Slobodan čovjek ima pravo raditi što želi, dokle god time ne šteti drugom... ista stvar je sa govorom...
    'Smatram da homoseksualci nemaju jednaka prava pri zapošljavanju'
    'Homoseksualce treba stavit na goli otok i zapalit'
    Mislim da je razlika sasvim jasna...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Scandalous prvotno napisa
    ['Smatram da homoseksualci nemaju jednaka prava pri zapošljavanju'
    'Homoseksualce treba stavit na goli otok i zapalit'
    Mislim da je razlika sasvim jasna...
    sad ću ja ko pravnik, iako nisam pravnik (a ima ih ovdje kolko voliš, pa nek ispravljaju )

pred ovim zakonom kojega promovira ta kampanja (ne znam ni sama ocijeniti koliko uspješno i koliko pogođeno), razlika postoji jedino u težini kaznenog djela.
    Ovim se Zakonom osigurava zaštita i promicanje jednakosti kao najviše vrednote ustavnog poretka Republike Hrvatske, stvaraju se pretpostavke za ostvarivanje jednakih mogućnosti i uređuje zaštita od diskriminacije na osnovi rase ili etničke pripadnosti ili boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, članstva u sindikatu, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog naslijeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije.
    1) Izravna diskriminacija je postupanje uvjetovano nekim od osnova iz članka 1. stavka 1. ovoga Zakona kojim se osoba stavlja ili je bila stavljena ili bi mogla biti stavljena u nepovoljniji položaj od druge osobe u usporedivoj situaciji.
    1) Uznemiravanje je svako neželjeno ponašanje uzrokovano nekim od osnova iz članka 1. stavka 1. ovoga Zakona koje ima za cilj ili stvarno predstavlja povredu dostojanstva osobe, a koje uzrokuje strah, neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje.
    svako neželjeno ponašanje, pa i govor mržnje.

za prvo, da si poslodavac, ćeš proći s nešto manjom zatvorskom kaznom.

e sad, scandalous, izvlači te jedino ovaj članak:

5. pri zasnivanju radnog odnosa, uključenja u članstvo te u djelovanju koje je u skladu s naukom i poslanjem crkve i vjerske zajednice upisane u Evidenciju vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj, te druge javne ili privatne organizacije koje djeluju u skladu s Ustavom i zakonima, ako tako zahtijevaju vjerska doktrina, uvjerenja ili ciljevi,

a što se tiče invalida, mislim da sam shvatila poantu, koja uopće nije fulana.
    dakle, svaki onaj restoran koji do ulaza ima par stepenica, u stvari odbija poslužiti invalide.
    a takvih ima napretek.
    evo, ovdje piše:

Diskriminacijom u smislu ovoga Zakona smatrat će se i propust da se osobama s invaliditetom, sukladno njihovim specifičnim potrebama, omogući:
    – korištenje javno dostupnih resursa,
    – sudjelovanje u javnom i društvenom životu,
    – pristup radnom mjestu i odgovarajući uvjeti rada,
    prilagodbom infrastrukture i prostora, korištenjem opreme i na drugi način koji nije nerazmjeran teret za onoga tko je to dužan omogućiti.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

edit: novčanom kaznom.

ja bi to odmah u zatvor, valjda.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Uopće nisam shvatila što želiš reći...
    Ja sam kažem da bi svatko trebao imati pravo na mišljenje i na to da ga može izreći... ukoliko to nema štetnih posljedica za druge osobe...
    Ako prva izjava neće za sobom povući ono što je njome rečeno, gdje je tu šteta učinjena? U prvoj izjavi se ne poziva da se nešto učini, već se samo izražava mišljenje vezano za nešto...

Dolaze dva muškarca na razgovor za posao... bauštela... jedan je mlad, visok, jak, a drugi čista suprotnost... poslodavac zaposli prvog... nije li to diskriminacija? Gdje je tu zakon i treba li se pozvati na njega?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Osim ako sam zaboravila čitati nije isto kad netko napiše da se s tim i tim ne slaže/nije mu normalno i kada netko napiše da homoseksualce/žene/srbe ne treba zaposliti.

Treba li u prvom slučaju isto zabraniti slobodu izražavanja i mišljenja? I dokle treba ići?

(za drugi se slažemo)
    Čini mi se da hoćeš reći da ljudi imaju pravo napisati ili javno reći nešto tipa: Po mom mišljenju homoseksualci nisu normalni.
    Ok, ali ako tako misliš, trebalo bi se dozvoliti i izjave tipa Mislim da su žene u prosjeku manjeg kvocijenta intelignecije od muškaraca.
    Ja mislim da su ove dvije izjave u istoj kategoriji. Čekam da vidim što vi ostali mislite o tome.

Za drugi dio se i dalje slažemo.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Uopće nisam shvatila što želiš reći...
    Ja sam kažem da bi svatko trebao imati pravo na mišljenje i na to da ga može izreći... ukoliko to nema štetnih posljedica za druge osobe...
    Ako prva izjava neće za sobom povući ono što je njome rečeno, gdje je tu šteta učinjena? U prvoj izjavi se ne poziva da se nešto učini, već se samo izražava mišljenje vezano za nešto...

Dolaze dva muškarca na razgovor za posao... bauštela... jedan je mlad, visok, jak, a drugi čista suprotnost... poslodavac zaposli prvog... nije li to diskriminacija? Gdje je tu zakon i treba li se pozvati na njega?
    sve je u boldanom

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

zaključak: "pederi" su stari, niski i slabi

ah, sjetim se dr hrbokra...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa

(za drugi se slažemo)
    Čini mi se da hoćeš reći da ljudi imaju pravo napisati ili javno reći nešto tipa: Po mom mišljenju homoseksualci nisu normalni.
    Ok, ali ako tako misliš, trebalo bi se dozvoliti i izjave tipa Mislim da su žene u prosjeku manjeg kvocijenta intelignecije od muškaraca.
    Ja mislim da su ove dvije izjave u istoj kategoriji. Čekam da vidim što vi ostali mislite o tome.

Za drugi dio se i dalje slažemo.

Obje stvari koje navodiš su uvrede (valjda znamo razlikovati uvredu od stava ).
    Ja mislim više u smislu da čovjek ima pravo doći na štajaznam temu o dubljenju na glavi i reći da je njemu to blesavo. Bez da ga se citira i trančira i polemizira treba li mu braniti pravo na slobodu izražavanja.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ček, ako sam ja dobro shvatila, meni bi trebalo zabraniti reći da mislim da homoseksualnost nije prirodna i normalna?

:/

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Spašavaju li tebe u ovom slučaju navodni znaci i smajlić? Zašto se sad ne reagira na ovaj post? I gdje je sad zakon?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Ček, ako sam ja dobro shvatila, meni bi trebalo zabraniti reći da mislim da homoseksualnost nije prirodna i normalna?

:/
    Ne samo to, već te po zakonu i novčano (nažalost samo novčano) kazniti...

Mene također jer javno pišem kako smatram da imaš pravo to napisati... apsolutno je nebitno što se ne slažem s tvojim mišljenjem...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Obje stvari koje navodiš su uvrede (valjda znamo razlikovati uvredu od stava ).
    Ja mislim više u smislu da čovjek ima pravo doći na štajaznam temu o dubljenju na glavi i reći da je njemu to blesavo. Bez da ga se citira i trančira i polemizira treba li mu braniti pravo na slobodu izražavanja.
    obje stvari koje navodim su mišljenja odnosno stavovi, koja su nekom uvredljiva a drugi ih smatraju za opravdana i normalna. Ovo drugo je u zadnje vrijeme manje popularno, ali još se javlja, a pred oko pola stoljeća ili možda malo više bilo je sasvim legalno, bar koliko danas ovo prvo.

Ti možeš reći da su pederi nenormalni, da su plavuše glupe, da su muškarci idioti, ali moraš očekivati, ovisno pred kim si to rekla, da će nekog takav stav smetati pa će te napasti, trančirati i polemizirati s tobom. Dalje ovisi i o kontekstu u kojem je mišljenje izrečeno. Ako si ga rekla na pivici s par prijatelja, to je jedna stvar, a druga ako si ga izrekla recimo na radnom mjestu ili na televiziji. Tako, prema mom slabom poznavanju zakona, u prvom slučaju te nitko neće ništa pitati osim možda tvojih prijatelja na pivici, a u drugom i trećem te se može čak i tužiti. Što je po meni u redu.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Dalje ovisi i o kontekstu u kojem je mišljenje izrečeno. Ako si ga rekla na pivici s par prijatelja, to je jedna stvar, a druga ako si ga izrekla recimo na radnom mjestu ili na televiziji. Tako, prema mom slabom poznavanju zakona, u prvom slučaju te nitko neće ništa pitati osim možda tvojih prijatelja na pivici, a u drugom i trećem te se može čak i tužiti. Što je po meni u redu.
    Ponavljam, ovo što ti spominješ su uvrede i predrasude i uhvatila si se toga - sad ako ću morati objašnjavati koja je razlika između plavuše su glupe i meni je plava bezveze boja onda

A za svoje riječi odgovara svatko (bez obzira gdje rečene, s frendovima ili na poslu) - no isto tako svatko, ali baš svatko ima pravo izgovoriti svoje mišljenje. A s posljedicama će se nositi sam. A ne da se u startu viče da treba zabraniti nešto drukčije.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

[Ja mislim više u smislu da čovjek ima pravo doći na štajaznam temu o dubljenju na glavi i reći da je njemu to blesavo. Bez da ga se citira i trančira i polemizira treba li mu braniti pravo na slobodu izražavanja.
    kužim što hoćeš reći, ono famozno američko - it's a free country.

ali, ne možeš baš SVE na glas reći pod geslom slobode izražavanja. jer, gdje bi nas to dovelo - jel može netko zamisliti kako netko usred aušvica npr. veliča hitlera. i govori kako on misli da su židovi glupi. i da biti židov nije normalno i nije prirodno.
    aštaš s njim, čovjek ne bi ni mrava zgazio, al, eto, tako misli.

osim toga, određene skupine su posebno zaštićene. a naročito one skupine čiji identitet se ne temelji na njihovom izboru.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    ali, ne možeš baš SVE na glas reći pod geslom slobode izražavanja. jer, gdje bi nas to dovelo - jel može netko zamisliti kako netko usred aušvica npr. veliča hitlera. i govori kako on misli da su židovi glupi. i da biti židov nije normalno i nije prirodno.
    aštaš s njim, čovjek ne bi ni mrava zgazio, al, eto, tako misli.
    Dovelo bi to toga da bi se dotična osoba oštro sankcionirala radi govora mržnje.
    A gdje bi nas dovelo da u startu svima zabranimo da išta kažu? Jer ne možeš znati što će xy osoba reći prije nego to izgovori.

Ja sam za to da se odgovara za svoje riječi (i djela) i da se takve stvari oštro sankcioniraju. A ne da se insinuira da nemamo pravo na mišljenje ako mislimo drukčije.

Jer što ako mislim drukčije od tebe po pitanju, štajaznam, stranke za koju glasam? Smijem li onda reći što mislim?
    O tome govorim, a ne o slobodi veličanja ustaštva ili sl.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

[ - no isto tako svatko, ali baš svatko ima pravo izgovoriti svoje mišljenje. A s posljedicama će se nositi sam. A ne da se u startu viče da treba zabraniti nešto drukčije.
    ja te baš ne kužim više, moram priznati.

mislim, ok, naravno da svatko ima pravo na sve, ali to je kao da kažeš, da baš svatko ima pravo opljačkati banku, a s posljedicama će se sam nositi.

Jer što ako mislim drukčije od tebe po pitanju, štajaznam, stranke za koju glasam? Smijem li onda reći što mislim?
    O tome govorim, a ne o slobodi veličanja ustaštva ili sl.
    jednostavna je razlika, ali mislim da je to i pomikaki napisala - neke stvari spadaju u kulturu ophođenja, komunikacije i kao najveća posljedica može biti ne znam, ban moj/tvoj s foruma npr., prekid komunikacije i sl.
    a neke stvari sankcionira zakon protiv diskriminacije.

e sad, svi mi se još moramo educirati da shvatimo tu razliku, gdje je ta crta koja slobodu govora, ali i slobodu djelovanja u skladu s osobnim mišljenjem, razdvaja od diskriminacije.

a zato i je ova kampanja.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

cini mi se da obzirom da rasprava o kampanji traje samo na ovom forumu vec dvije stranice, bruketa i zinic su znali kaj rade. i nek jos samo dio ljudi porazmisli i prodiskutira sto je diskriminacija, a sto nije, gdje se i kako desava i jos uz to dodju u napast procitati zakon o suzbijanju diskriminacije, svaka ulozena kuna se skroz isplatila. a sigurno nitko ne bi raspravljao o plakatima na kojima pise "zene/homoseksualne osobe/osobe s invaliditetom/Rome se ne smije diskriminirati".

a btw. bila je jedna super kampanja koju su isto oni radili s queer zagrebom i na plakatima je saamo pisalo "i homofobi su ljudi...." i tu su se igrali s obrtanjem i karikiranjem. a sto se tice kampanje "pravo na rad bez diskriminacije" odnosno "ne zaposljavamo pedere/lezbijke", o tome koliko netko je diskriminiran ili nije najbolje govori cinjenica da su iskorak i kontra htjeli napraviti plakate s gejevima i lezbijkama na svom radnom mjestu i time pokazati da nikakva produktivnost firme, ugled i ino ne narusava seksualna orijentacija zaposlenika/ca. no, nazalost upravo zbog diskriminacije i ljudi koji diskriminiraju nisu mogli naci dobrovoljce/ke za takvu kampanju. otud prazni uredi....

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kod ovakvih stvari stvarno ne vjerujem u kampanje putem jumbo plakata. neko je pobrao lijep novac za nju i to je jedina korist od svega ovoga

kampanja protiv vjerske diskriminacije? aha, malo sutra
    dok god nam vjeronauk caruje u skolama, obavezan/neobavezan - nebitno.

mislim, ko tu koga? :?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Lako što je kampanja nerazumljiva...
    Ja nikako ne mogu skontat tko što zagovara na ove dvije stranice, što je diskriminacija, a što nije, na čijoj je icyoh strani (svojoj ili vašoj )... :glupa:

Jedino sam skontala da ana i skandalozna ne vole gejeve... i da ih zbog toga treba strpat u zatvor ili udarit po džepu

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj tajuska prvotno napisa
    cini mi se da obzirom da rasprava o kampanji traje samo na ovom forumu vec dvije stranice, ....
    o boze, ko da to ista dokazuje...

tu se ljudi svaki dan raspravljaju o takvim glupostima da je to za nepovjerovat, i to na puno vise strana od ovoga

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Što se mene tiče nek je gej tko god to želi biti i tko se smatra takvim... al neka mi ne maše s time ispred nosa jer nit ja kome namećem svoju seksualnu orijentaciju... al to je već stvar kulture i odgoja... ne zakona...
    Meni je ovo najviše upalo u oči. Šta znači "nek mi ne maše time ispred nosa"? Jer mi živimo našu seksualnost svaki dan. I namećemo je drugima. Kad se sa mužem držiš za ruku, ili poljubiš na ulici, kad se udaješ, kad šetaš ponosno svoj trudnički stomak... otvoreno pokazuješ svoju seksualnost.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

cini mi se da obzirom da rasprava o kampanji traje samo na ovom forumu vec dvije stranice, bruketa i zinic su znali kaj rade. ..
    ne slažem se. mislim da kampanja nije inteligentna, ne dotiče srca, ne izaziva emocinalnu reakciju, da ne govorim o tome kako je nejasna. mi tu između ostalog raspravljamo o tome koliko je pola kampanje nepotrebno a druga polovica krivo izvedena
    meni osobno to sve zvuči kao lijepa cifrica koju je netko uspio dobiti na račun, prezentirajući svoj projekt kao "ogroman i značajan"

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Puno ljudi u RH je nepismeno nažalost i ima puno ljudi koji sve gledaju crno-bijelo, ne znaju čitati između redova, ajmo to tako reći...
    Oni budu ovo poprilično doslovno shvatili (na kampanju mislim).

Još uvijek ne mogu vjerovati da netko misli da bi čak i trebalo kazniti zbog onoga što mislim! :shock:
    Čovječe, pa ne širim time ni mržnju, niti koga želim izmlatiti...
    Mislim stvarno!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

vrli novi svijet

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ma nije dobra kampanja nego smo u deficitu s temama na kojima se može diskutirati

Najprije moram istaknuti da mi je tužno što odrastao, obrazovan čovjek danas jedinu paralelu sa "slobodom izražavanja" vidi u vrijeđanju homoseksualaca, srba i sl. Što meni uopće ne spada u tu domenu.

Ono što pokušavam reći - da ne pletem homoseksualce. Za mene je sloboda izražavanja slijedeći primjer - uzimam forumsku situaciju:
    Forumašica xy otvori temu o podršci u farbanju obrva. Svatko joj smije napisati što misli - to je sloboda izražavanja.

A ako ružica napiše da su svi koji farbaju obrve idioti sankcionirat će se.
    No ako napiše da se ona ne slaže s farbanjem zato i zato onda ne vidim razloga da ju se trančira i editira.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

svaka čast icy

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Što se mene tiče nek je gej tko god to želi biti i tko se smatra takvim... al neka mi ne maše s time ispred nosa jer nit ja kome namećem svoju seksualnu orijentaciju... al to je već stvar kulture i odgoja... ne zakona...
    Meni je ovo najviše upalo u oči. Šta znači "nek mi ne maše time ispred nosa"? Jer mi živimo našu seksualnost svaki dan. I namećemo je drugima. Kad se sa mužem držiš za ruku, ili poljubiš na ulici, kad se udaješ, kad šetaš ponosno svoj trudnički stomak... otvoreno pokazuješ svoju seksualnost.
    potpis

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Najbolje mi je kad se okupi društvance kory, pomikaki, joe itd. pa krenu s visine dijelit packe istonemislećim, jer svijet se naime mjeri njihovim metrom, a ne nečijim drugim...

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    cini mi se da obzirom da rasprava o kampanji traje samo na ovom forumu vec dvije stranice, bruketa i zinic su znali kaj rade. ..
    ne slažem se. mislim da kampanja nije inteligentna, ne dotiče srca, ne izaziva emocinalnu reakciju, da ne govorim o tome kako je nejasna. mi tu između ostalog raspravljamo o tome koliko je pola kampanje nepotrebno a druga polovica krivo izvedena
    meni osobno to sve zvuči kao lijepa cifrica koju je netko uspio dobiti na račun, prezentirajući svoj projekt kao "ogroman i značajan"
    ne bi se slozila da ne izaziva emocionalnu reakciju. dio ljudi se nasao pogoden time sto je implicirano da je zatvaranje prozora kad ugledas "prosjaka" diskriminacija. i u svemu tome se raspravlja o diskriminaciji, a to je cilj. nije poanta da se nekome nacrta sto je diskriminacija jer to nema nikakvog ucinka. ovo ima puno veci. zali boze kampanje o kojoj se nitko nece razgovarati....imao visak slobodnog vremena ili ne.
    i vidis, ja mislim da je kampanja inteligentna i emocionalno jaka upravo jer natjera svakoga da abr na minutu razmisli o plakatu koji je vidio/vidjela...

a da nikakva kampanja nece rijesiti problem zauvijek, nece, puno drugih stvari treba odraditi. ali svaka je kampanja mali korak u osvjestavanju, razmisljanju, diskutiranju i sl. tome i sluze.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

[quote="Dijana"]Najbolje mi je kad se okupi društvance kory, pomikaki, joe itd. pa krenu s visine dijelit packe istonemislećim, jer svijet se naime mjeri njihovim metrom, a ne nečijim drugim... [/quote
    jamislim da nas sve ( mene, joe, pomikaki, kory itd )treba banirati pa da bude mir

jerbo smo različite od većine

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

tajuska, potpis. i ja tako mislim.

evo, npr. ovo s invalidima. nisam imala pojma da je i to u stvari diskriminacija.

ili, ovo o čemu icy priča - gdje je ta granica kad sloboda izražavanja prelazi s onu stranu zakona?

ok, icy malo banalizira, to je činjenica, jer forumska demokracija je ipak stupanj ispod tematike koju pokriva zakon, a što je tema ovog topika.

ili, ovaj komentar dijane, npr.

metar kojim se mjeri svijet trebao bi, kad je riječ o diskriminaciji, biti isti za sve. čini mi se da ovaj zakon tome i služi - da postavi taj metar.
    pa da i joe i kory i pomikaki i ana imaju na umu taj metar kad javno iznose svoje mišljenje.
    s tim da forumsko iznošenje mišljenja nije za mene javno, jer je anonimno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Upravo ovo je poanta. Ono što nam nije prihvatljivo "vrišti nam pred očima", iako možda ti ljudi uopće ne smatraju da mašu s nečim ispred nosa i nemaju namjeru provocirati, nego jednostavno živjeti svoj život. Sjetite se ne tako davne prošlosti i, recimo, diskriminiranje vjersko-etičke pripadnosti u ex Jugi - ako si napisao Hrvat, katolik, percepcija je bila "ustaša". Kao i nedavnog rata, ako si bio Srbin, percepcija je bila "četnik". Kao i sad ako kažeš da nisi vjernik si "antidržavni element" ili, još gore, "komunjara". Tako i sada većina percipira gejeve kao "oni što se cmaču u kožnjacima i paradiraju po paradama i mašu meni, normalnome, ispred nosa". A uopće ne mora biti tako - barem nisu one osobe gej orijentacije koje ja poznajem. Meni se čini da na to ova kampanja pokušava aludirati - na to da je takva percepcija nekorektna i proizvoljna tj. da ne bi trebala biti normalna za jedno demokratsko i tolerantno društvo.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

maria, nisam skužila post.
    Moje pitanje jest je li diskriminacija homoseksualizam ne smatrati normalnim? Dakle ne činite ništa da ugrozite njihov bitak, ali jednostavno mislite tako, nebitno hoće li se vaše dijete sutra izjasniti homoseksualcem?
    Iskreno mene smeta što se ovdje implicira da svi koji ne misle da je to normalno čine maltene kazneno djelo. Dakle ja ne činim ništa da ugrozim homoseksualce ali zato bi "naprednomisleći" mene rado opalili po džepu ili me čak strpali u ćuzu jer tako mislim? Mislim ono, ko je tu tolerantan, a ko nasilan..? :?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da ne trošim riječi, potpis pod zadnji icyn post.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Najbolje mi je kad se okupi društvance kory, pomikaki, joe itd. pa krenu s visine dijelit packe istonemislećim, jer svijet se naime mjeri njihovim metrom, a ne nečijim drugim...
    kaj tvojim metrom? bzvz, imam mišljenje o nečijem mišljenju, valjda ga smijem imati?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moje pitanje jest je li diskriminacija homoseksualizam ne smatrati normalnim? Dakle ne činite ništa da ugrozite njihov bitak, ali jednostavno mislite tako, nebitno hoće li se vaše dijete sutra izjasniti homoseksualcem?
    Iskreno mene smeta što se ovdje implicira da svi koji ne misle da je to normalno čine maltene kazneno djelo. Dakle ja ne činim ništa da ugrozim homoseksualce ali zato bi "naprednomisleći" mene rado opalili po džepu ili me čak strpali u ćuzu jer tako mislim? Mislim ono, ko je tu tolerantan, a ko nasilan..? :?
    nije kažnjivo misliti, ali jest javno izjaviti.
    (sori ak ti je s visoka )

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

kaj tvojim metrom? bzvz, imam mišljenje o nečijem mišljenju, valjda ga smijem imati?
    Ovisi jel se smijemo slobodno izražavati ili ne

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma nije dobra kampanja nego smo u deficitu s temama na kojima se može diskutirati

Najprije moram istaknuti da mi je tužno što odrastao, obrazovan čovjek danas jedinu paralelu sa "slobodom izražavanja" vidi u vrijeđanju homoseksualaca, srba i sl. Što meni uopće ne spada u tu domenu.

Ono što pokušavam reći - da ne pletem homoseksualce. Za mene je sloboda izražavanja slijedeći primjer - uzimam forumsku situaciju:
    Forumašica xy otvori temu o podršci u farbanju obrva. Svatko joj smije napisati što misli - to je sloboda izražavanja.

A ako ružica napiše da su svi koji farbaju obrve idioti sankcionirat će se.
    No ako napiše da se ona ne slaže s farbanjem zato i zato onda ne vidim razloga da ju se trančira i editira.
    A icy, sad te kužim, misliš reći da je vrijeđanje Srba, homoseksualaca ili diskriminacija invalida pis of kejk prema tome kako je to gadno kad se na forumu zaključa tema?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nije kažnjivo misliti, ali jest javno izjaviti.
    (sori ak ti je s visoka )
    Daj mi molim te citiraj dio zakona prema kojem je to kažnjivo. S visoka je svako mišljenje koje automatski jedino svoje proglašava ispravnim. Ali ne uviđa to baš svatko. Možda bi trebala kakva kampanja da to shvate.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa dijana, jedna stvar je misliti, a druga stvar je javno izreći svoje mišljenje. ajd malo ćemo proučit kasnije zakon, a mogle bi to i ove pravnice ovdje, a nijedna se ne javlja. svimbi?
    ponavljam, forum mi ne spada u tu kategoriju. tu možemo trkeljati što želimo jer smo anonimni.
    ali, ako ti u svojoj firmi npr. na glas izjaviš da homoseksualci nisu normalni, ne znam ima li osnove da te kolega homoseksualac i tuži. :/
    ako na temelju njegove homoseksualnosti donosiš pak neke odluke, onda sam sigurna da tospada pod kazneno djelo.

osim, onaj članak vezan uz crkvene doktrine. a taj članak isto ne kužim baš, moram priznati. :/

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    pa dijana, jedna stvar je misliti, a druga stvar je javno izreći svoje mišljenje. ajd malo ćemo proučit kasnije zakon, a mogle bi to i ove pravnice ovdje, a nijedna se ne javlja. svimbi?
    ponavljam, forum mi ne spada u tu kategoriju. tu možemo trkeljati što želimo jer smo anonimni.
    ali, ako ti u svojoj firmi npr. na glas izjaviš da homoseksualci nisu normalni, ne znam ima li osnove da te kolega homoseksualac i tuži. :/
    ako na temelju njegove homoseksualnosti donosiš pak neke odluke, onda sam sigurna da tospada pod kazneno djelo.

osim, onaj članak vezan uz crkvene doktrine. a taj članak isto ne kužim baš, moram priznati. :/
    boldano nije točno, prouči pravila foruma
    to kaj si anonimna ne znači da ne možeš biti opomenuta ili banana

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

cvijeta, tebi nije razlika reći: ne smatram homoseksualizam normalnim, i ne smatram homoseksualca normalnim? Ne uzimaš li ti tu dio za cjelinu, što je samo po sebi logička pogreška? Ne govorite li baš vi da homoseksualca ne određuje njihovo seksualno opredjeljenje, a sad ga odjednom određuje?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa

Jedino sam skontala da ana i skandalozna ne vole gejeve... i da ih zbog toga treba strpat u zatvor ili udarit po džepu
    Pogrešno... kad pažljivije čitaš postove onda se lijepo vidi kako pišem da se uopće ne slažem s aninim mišljenjem da je to nešto neprirodno i nenormalno, ali da smatram da bi ona trebala imati potpuno pravo svoje mišljenje izreći naglas...

Stranica 2 od 9 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •