Jer kad se prestane javno izražavati ostat će samo u glavama onih koji to misle, neće se prenositi dalje. Pa će vremenom biti sve manje onih koji misle na način da je netko ovakav ili onakav jer nije isti kao oni sami.ina33 prvotno napisa
Jer kad se prestane javno izražavati ostat će samo u glavama onih koji to misle, neće se prenositi dalje. Pa će vremenom biti sve manje onih koji misle na način da je netko ovakav ili onakav jer nije isti kao oni sami.ina33 prvotno napisa
sve ok, joe, ali jel tebi nije jasno da nije u redu svrstavati ljude, ili si ti gospodin Bog in disguise?Joe prvotno napisa
Meni to uopće neij isto, usporedba baš i nije neka!! :/cvijeta73 prvotno napisa
dijana, krivi primjer, nisam religiozna![]()
nisam dosta pametna pa potpisujem yayu. i baš me zanima hoćete li biti tako tolerantne prema netolerantnima ako vam netko od djece postane peder.
Potpisujem!pomikaki prvotno napisa
I samo da nadodam da mi je jednostavno nevjerojatno da nešto nešto što je priroda stvorila bude neprirodno.
Sad vidim i ovo: nisu normalni, nisu normalni....To je stvarno jedan malo vjerojatan primjer krajnje situacije, a i da se dogodi, vjerujem da bi se svatko posramio kad bi saznao da je tako govorio pred pripadnikom te manjine. Ako je situacija ozbiljna, ne vjerujem da bi ikakav zakon pomogao.
na stranu religioznost, jel tebi zbilja ok postavit se recimo, iznad mene, i reći mi da bih ja trebala to i to? S jedne strane može biti Bog, no s druge i tiranin. :/Joe prvotno napisa
ovaj odgovor sam predvidjela.ana.m prvotno napisa
![]()
e pa normalno da nije isto, kad si u mom primjeru TI ta koja je u manjini. pa onda ne zvuči dobro, jel tako?
a s homoseksualcima nemaš nikakve veze, pa ne možeš niti zamisliti da umjesto riječi hrvat u mom primjeru stoji - homoseksualac.
ivana2, a i tebe zabolilo ovo - hrvat pa nije normalan, ha?
koja krajnja situacija? :?
pa ovdje upravo raspravljamo o aninom pravu da javno kaže svoje mišljenje o tome da homoseksualci nisu normalni.
nije osobno, i ne govorim o tebi nego o tvom mišljenjuDijana prvotno napisa
Bit je u tome da se oni koji su u manjini (iz bilo kojeg razloga, može i dojenje poslije 1. godine) ne bi trebali osijećati diskriminirano.
Ako homoseksualci koji se drža za ruke na cesti mašu svojom seksualnosti ispred nosa hetero većini, šta radi majka trogodišnjaka koja ga doji na javnom mjestu? Ali dojenje je poželjno, jel da (barem na ovom forumu). Ta majka je vjerovatno u manjini u tom trenutku, većina se se zgraža gledajući ju i misli si da nije primjereno uopće dojiti trogodišnjaka, a kamo li na javnom mjestu. I onda udruga ima za cilj educirati javnost da je dojenje trogodišnjaka ok.
Lako je biti većina, probajte biti manjina...
Eto na, zabraniše nam viceve...
Gita potpis...
Dijana isto kako ti smatraš da imaš pravo misliti kako je homoseksualnost nenormalna tako i Joe i svi mi ostali koji smatraju da si u krivu imaju pravo misliti kako je tvoje mišljenje u najmanju ruku neprimjereno pa čak te i pokušati uvjeriti kako si u krivu. E sad to što ti na to gledaš kao popovanje s visina je nešto sasvim drugo :/
misliš da pod diskriminaciju ili ugrožavanje nečijeg bitka spada samo premlaćivanje te iste osobe?Dijana prvotno napisa
naravno da ti nitko ne može zabraniti što da misliš, ali ako misliš da homoseksualnost nije normalna, vjerojatno ćeš se drugačije ponašati prema homoseksualcima. i ako sutra budeš u prilici da npr zaposliš deklariranog homoseksualca, vjerojatno nećeš.
i da. takvo razmišljanje (ne samo postupci, koji ionako proizlaze iz načina razmišljanja) se pokušava preokrenuti ovom kampanjom.
ali joe, ne egzistira to mišljenje u vakuumu, ja sam ga izrekla i naravno, da je to mišljenje dio mene, i naravno da je osobno, ne upućujem ja repliku mišljenju nego forumašici joe, pa te opet pitam jel ti ok uputiti npr. anu i mene na malu (nadam se barem da je malu) promjenu mozga, jerbo smo malkoč falične u tom pogledu?Joe prvotno napisa
meni je ovo postalo smiješno, vi bi bajbukirali valjda pol hrvatske, a i ostalog svijeta.pa bi im valjda tamo vršili lobotomiju, sve dok ne budu istog mozgovnog sklopa kao vi. :/
ne radim to ja nego kampanja. a što poslovica kaže, hebeš čovjeka koji ne promijeni mišljenje![]()
ne, ne slažem se s vašim mišljenjem, mislim da je krivo, nazadno i uvredljivo. i kaj sad? hoćeš me razuvjeriti ili se pomlatiti postovima?
Jedno ne povlači drugo, mislim da je upravo u tome i poanta cijele rasprave... Ja se barem nadam da je tako...melange prvotno napisa
To što netko smatra da npr homoseksualnost nije prirodna/normalna, ne znači da osobu takvih sklonosti smatra zrelom za vrapče... I za to mogu reći-barem se nadam da je tako...
...a vjerojatno ću ga i premlatit ako budem u prilici, jel da? Majko mila, dokle ovo ide? :shock:melange prvotno napisa
aaaa idem raditi, dijana, evo prepuštam ti da tvoja bude zadnja
dijana, aj ti meni lijepo objasni ko malome djetetuDijana prvotno napisa
što to tebi tako smeta u ovoj raspravi?
malo sam se pogubila, a eto, volim kad razumijem obje strane.
ti braniš pravo čovjeka da javno iznosi svoje mišljenje o homoseksualcima, srbima, hrvatima, ženama itd.
mi kažemo da u nekim slučajevima to vjerojatno potpada također pod sankcioniranje ovog zakona.
zakona RH.
ne zakona od joe i pomikaki.
prihvaćen je taj zakon u saboru, nije to prijedlog zakona.
:?
Scandalous prvotno napisa
jedno povlači drugo, to je poanta cijele kampanje.
daj se cvijeta saberi, ovo što pišeš nema veze s vezom. gdje sam ja pričala o drugim nacionalnostima? ako je to bio tvoj primjer, nije bio moj. tebi sam bila uputila jedno pitanje, izgleda da si ga previdjela. možda bi ti ponešto objasnilo.ti braniš pravo čovjeka da javno iznosi svoje mišljenje o homoseksualcima, srbima, hrvatima, ženama itd.
mi kažemo da u nekim slučajevima to vjerojatno potpada također pod sankcioniranje ovog zakona.
zakona RH.
ne zakona od joe i pomikaki.
prihvaćen je taj zakon u saboru, nije to prijedlog zakona.
Onda su totalno fulali kampanju... ako takvi slučajevi postoje, treba ih javno proglasiti nenormalnima (uz ostale sankcije)... al pretpostavljam da bi i to onda bilo kažnjivo zakonom...melange prvotno napisa
Što se barem moje okoline tiče, to nije ni blizu tome... zato mi uopće nije jasno o čemu vi...
a što me smeta, smeta me netolerancija. Jel vi mislite da ja MORAM misliti da je homoseksualizam prirodan ili normalan? A što ako ja to ne mislim, niti ću vjerojatno ikad misliti? Preporučit ćete mi psihologa, prijavit me policiji, dočekat me u nekom mračnom kutku?
A da sam poslodavac, sek. orijentacije me ne bi ni zanimala ni najmanje. Zapravo me ni najmanje ni ne zanima bilo čija sek.orijentacija, no neću misliti da je homoseksualizam prirodan, neću ići na gay parade, neću podržati posvajanje djece od gay parova.
Što je tu nelegitimno, osim da se to vama ne sviđa? Meni je ok da se vama ne sviđa, nemam problema s tim, sve dok me figurativno ili nedajbože zbiljski ne razapinjete zbog mog mišljenja.
Kako se ono kaže-da je pretpostavka majka svih z... 8)
Mislim da se radi o ovome - ti to možeš misliti, ali ne smiješ javno iskazati jer zakon štiti tu manjinu. Mišljenje da su homoseksualci nenormalni je - uvredljivo. I tu onda zakons taje na njihovu stranu. Dugoročni cilj je da se promijeni mišljenje da je to nenormalno, kao i s ostalim generalizacijama - ovi su ovakvi, oni su onakvi (vezano za nacionalnu, religioznu, etičku pripadnost, za to jesi li Hajdukovac ili Dinamovac itd.). Hoću reći - možeš ti bit Hajdukovac, ali ne smiješ se ružnim riječima obraćati (tipa - meni su ti Hajdukovci nenormalni) ili ih diskriminirati nekom gestom (tipa - nemojmo njega zaposlit itd.). Zakon ti ne nalaže da ih voliš, nego samo da ih poštuješ.Dijana prvotno napisa
ma scandalous, toliko su uvjerene, da bi ih ja rado priupitala i kad ćemo izaći iz krize..izgleda da sve znaju. Čak poznaju i mene bolje nego ja samu sebe. 8)
Cvijeta, nije me zabolilo to Hrvat pa nije normalan. Smiješno mi je kako si to napisala, mislim na zabavan način. Rješenje takve situaciji vidim u iskrenosti, otvorenosti, šali, socijalnoj zrelosti onoga tko se našao u takvoj situaciji... Sigurno postoje i situacije kad to ne pomaže jer se radi o ozbiljnoj diskriminaciji. Na ono možeš reći: "Pa tko danas može biti normalan?" ili "Je, ali meni je daleki predak iz 5. st. Kelt." ili nešto deseto.
Mislim da treba educirati ljude i da to jest važan problem - samo mislim da je ova kampanja loša i da ne će nikoga educirati, da je bačena lova koju nam je eu dala za tu svrhu, da se ne zna što je pjesnik htio reći... da ne ponavljam sve što su već cure rekle.
misli ti šta hoćeš, ali nemoj misliti (Dijana prvotno napisa
) da to možeš odvojiti od svojih postupaka (svjesnih ili nesvjesnih).
draga ina, jel ti misliš da homoseksualca kao osobu određuje JEDINO njegova orijentacija? ako tako misliš, to je tek debela diskriminacija. Jer ja ne mislim da je homoseksualac nenormalan, mislim da je njegova sek. orijentacija neprirodna. Zar ti misliš da ću ja skakati njima za vrati i tvrditi im kak je to nenormalno? Ma zabole me s kim se štepaju, ne oni, bilo ko.
a što sad da očekujem? Da me se bana, otkrije moj IP, prijavi policiji?
ako ti tako kažeš. 8) jbga, ne usuđujem se više ništa mislit.melange prvotno napisa
![]()
Naravno da ne, nikoga ne određuje samo neka njegova orijentacija - od etničke, vjerske, sindikalne, spolne itd. :?? Onaj tko kaže - samo da nije peder, Hajdukovac itd. - u očima toga je to vjerojatno JEDINO što ga o toj osobi zanima. I taj bi, vjerojatno, da OK da on bude peder, ali da to radi u 4 zida i nikome ne smije reći, kamoli se npr. držati za ruke, kao i OK da to bude Hajdukovac, al', brate, da makne navijačke rekvizite iz auta itd. itd.Dijana prvotno napisa
I ta će osoba vjerojatno svako iskazivanje te pripadnosti - držanje za ruke, najvijačke rekvizite shvatiti kao "mahanje s tim pred nosom". Ne znam je li vam ovo moje obrazloženje ima smisla...
Ja bi da to SVI rade u 4 zida, ali pa šta onda ako nije po mome, mogu živjeti s tim. Nemam ništa protiv izlazaka iz ormara, outanja, svak sebi radi.. bio homo ili hetero.
Meni su sve usporedbe koje ste navele malo na klimavim nogama, da ne rečem infantilne.
A ne znam koje ste zakone vi čitale, ali ja imam zakonsko pravo izreći gdje god i kad god da su homoseksualne osobe nenormalne, neprirodne itd. Ovo što pišem ne znaći da tako i mislim, samo vam govorim da ne padate s kruške i prihvatite realnost. Nema zakona koji zabranjuje iznošenje negativnog mišljenja o pederima i lezbama. Onda bi papa i popovi odavno bili u zatvoru ili bi masno plačali globu nakon svake mise.
Znam o ovome jer mi je sestra jedna od sudionica u kampanjama za prava sexualnih i rodnih manjina, i na onim plakatima koji promoviraju pravo na obitelj među gay parovima, jedna je od žena koje drže bebu.
Roza Groza mogla si pročitati cijelu temu prije tvog upada..ili bar onaj dio gdje sam objasnila razliku između netolerancije i diskriminacije...
Dijana fakat si neumorna...
Nisu pederi i lezbe već ljudi homoseksualnih sklonosti...![]()
A dobro si spomenula vjeru... ukoliko meni vjera govori da je to nešto nenormalno, kako mi se može onda zabraniti da tako 'propovjedam'? Onda se mene kao vjernika diskriminira time...
neumorna u čemu, yaya? vidiš, meni ovakav komentar nikad ne bi pao na pamet. nek piše ko hoće, kolko hoće, ja nemam ništa protiv. al ću izraziti svoje mišljenje ako želim bilo da mi se nešto sviđa ili ne sviđa.yaya prvotno napisa
I to se može, ako je izraženo na način da spada u govor mržnje...Scandalous prvotno napisa
Čitam temu Yaya cijelo jutro, ali ne možeš reči da je diskriminacija ovo: Ja mislim da je homoseksualnost neprirodna.
Ali možeš reći da je diskriminacija ovo:
Neću vas zaposliti jer sam ćula da ste homoseksualac!
Scandalous više sam navikla govorit pederi i lezbe, to sam pokupila od sestre![]()
u sekularnoj državi su zakoni države iznad zakona vjereScandalous prvotno napisa
al eto, u iranu npr, MORAŠ govoriti što ti vjera nalaže
A tko to procjenjuje?ina33 prvotno napisa
A-ha, to se najbolje vidi na zakonu o MPO, baš je taj zakon zasnivan na ne-katoličkim uvjerenjimabetty blue prvotno napisa
![]()
S ovim se apsolutno slažem što si napisala... i dalje mislim da stereotipi i mišljenje da je homoseksualnost neprirodna ne znači automatski diskriminaciju...RozaGroza prvotno napisa
Ma koliko ima onih koji smatraju da su bosanci manje inteligentni, dalmatinci lini i slično... pa tko upće gleda na to pri zapošljavanju ili ičemu drugom?
A ako je već tako, zašto njih (nas) nema u kampanji?
RozaGroza zadnji post na 3. strani ove teme...si ga pročitala? Meni se čini da nisi pažljivo...
Dijana neumorna si u tome da inzistiraš kako mi insinuiramo da tebi treba lobotomija kako ne bi tukla toljagom homoseksualce i kako ti se s visoka implicira kako pod hitno moraš u vrapče jer nemaš naš mentalni sklop.....Ni Joe ni ja ni nitko ovdje to nije rekao....Al eto ja više ne mogu/želim/neću![]()
Pokušavam ovo cijeli dan :shock: reći, i javila sam se ovdje jer ne volim kad ekipa uzme u kolo nekoga i suptilno mu vrši lobotomiju. (pored savršeno zdravog mozgaRozaGroza prvotno napisa
)
a što ti je ovo yaya? Insinuacija? Ovo nije visina, ovo je himalaja. :/melange prvotno napisa