Stranica 6 od 9 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 441

Tema: Zatvori prozore prosjaci na cesti

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne kažem da rečenica nije problem, samo kažem da nije primjer diskriminacije, premda stvara pogodno tlo za diskriminaciju.

nije ni meni jasna Dijana kad najednom kaže
    Nije u redu iznositi negativno mišljenje ni o jednim, ni o drugima.
    ali eto šutim

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

icyoh, da bi reč rekel

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Pa slažemo se, sad je to tek jasno... da smo na kavi složile bi se u roku od pet minuta... to su čari interneta i foruma...
    Meni je bilo ugodno raspravljati i drago mi je da većina ljudi (mislim koji su se javili na temu) razmišlja tako kako razmišlja... rekla bih-normalno, ali tko zna možda bih nekoga uvrijedila...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    ne kažem da rečenica nije problem, samo kažem da nije primjer diskriminacije, premda stvara pogodno tlo za diskriminaciju.

nije ni meni jasna Dijana kad najednom kaže
    Nije u redu iznositi negativno mišljenje ni o jednim, ni o drugima.
    ali eto šutim
    A kako izgleda kad pričaš?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jel to sad dolazi faza mirenja

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

sad mi fali smajli kad se svi grle a iz zagrljaja izlazi srce

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

A ne, ne valja, to bi bilo mahanje pred nosom sa svojom seksualnošću...

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

jes, previše žena- lezbe :shock:

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A jeste lude

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sad će nas zaključati jer zachatavamo

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i dalje šutim

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Da ne znam bolje, kladila bi se da ste sve trudne i pucaju vas trudnički hormoni

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    Citiraj ana.m prvotno napisa
    [
    Meni to uopće neij isto, usporedba baš i nije neka!! :/
    ovaj odgovor sam predvidjela.

e pa normalno da nije isto, kad si u mom primjeru TI ta koja je u manjini. pa onda ne zvuči dobro, jel tako?

a s homoseksualcima nemaš nikakve veze, pa ne možeš niti zamisliti da umjesto riječi hrvat u mom primjeru stoji - homoseksualac.

ivana2, a i tebe zabolilo ovo - hrvat pa nije normalan, ha?

koja krajnja situacija? :?
    pa ovdje upravo raspravljamo o aninom pravu da javno kaže svoje mišljenje o tome da homoseksualci nisu normalni.
    E pa opet si fulala, kak ti znaš da sam ja Hrvat ilio Srbin ili kajtijaznamtko.
    I to me se uopće ne tiče kaj netko misli o mojoj nacionalsnoti..
    Čak mi jako ide na živce kad netko po defaltu vrijeđa npr. srbe (ne nisam srbin).
    Ali iskreno više mi se i neda raspravljati tu s vama jer mi se čini da ovo ne vodi nikamo!! :/

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    a što me smeta, smeta me netolerancija. Jel vi mislite da ja MORAM misliti da je homoseksualizam prirodan ili normalan? A što ako ja to ne mislim, niti ću vjerojatno ikad misliti? Preporučit ćete mi psihologa, prijavit me policiji, dočekat me u nekom mračnom kutku ?

A da sam poslodavac, sek. orijentacije me ne bi ni zanimala ni najmanje. Zapravo me ni najmanje ni ne zanima bilo čija sek.orijentacija, no neću misliti da je homoseksualizam prirodan, neću ići na gay parade, neću podržati posvajanje djece od gay parova.
    Što je tu nelegitimno, osim da se to vama ne sviđa? Meni je ok da se vama ne sviđa, nemam problema s tim, sve dok me figurativno ili nedajbože zbiljski ne razapinjete zbog mog mišljenja.
    X

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I još da sma pročitala zadnju stranicu...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    I još da sma pročitala zadnju stranicu...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

dijana nitko ne kaze da ne smijes imati svoje misljenje, medjutim ne bi smjela vrijedjati ljude sa svojim misljenje ili?!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i Maxime je preskočila zadnju stranicu 8)

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hoćemo ispočetka?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Hoćemo ispočetka?
    neeeeeeeeeeeeeeee

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sad čekamo prvi meni-je-to-bolesno ulet

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ma čekamo 'padobranca' koji će pročitati svaki peti post/stranicu...

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Scandalous prvotno napisa
    To je bila reakcija na to da se ljude homoseksualnih skolonosti ne zapošljava... Jel potrebno hodati ulicom i vikati 'ja sam gej i ponosan sam na to' ili svoju orijentaciju pisati pod životopis??? To je ono što ja ne razumijem... nisam se nikad susrela s time pa mi je potpuno nejasno kako su 'ugroženi' prilikom zapošljavanja? Na koji način? Zar na razgovoru za posao poslodavac pita 'čuj, jesu tebi draže cure ili dečki?'

Uopće ne vidim poantu ove kampanje po pitanju ljudi homoseksualnih sklobnosti... pa zar postoje ljude koji 'gledaju' na to????
    joj, nisam uspjela na forum cijeli dan, a vidim da ti nitko nije odgovorio na ovo. (sorry svima kaj vracam temu na pocetak!)

evo ti jednog primjera kako to izgleda kod mene na selu: http://www.libela.org/vijesti/480-ne...r-jer-sam-gay/

kao sto trenutno selo zna ko je trudan, koje dijete ima kakve ocjene u skoli i ko ima ljubavnicu/ljubavnika, tako znaju i za neciju seksualnu orijentaciju (a niti hrvoje niti bilo ko drugi nije nikad nikakv pride u selu organizirao ili bilo kome ista naturao, to se jednostavno zna)....u velikim gradovima je sigurno nesto lakse i naravno da te vjerovatno nitko ne pita na intervjuu tako nesto. tu su rasa, spol, dob naravno puno primjetniji odnosno očitiji. jer kad si mlada zena poslodavac odmah vidi da si mlada i zena sto znaci da ces vjerovatno uskoro imati djecu, pa te nece biti, pa i kad se vratis ces svako malo na bolovanje i ne zeli te uzeti jer mu nije isplativo i rade ce uzeti muskog kandidata. i kada je to jedini razlog, naravno da je to diskriminacija. i nema tog profita koji takvu diskriminaciju moze opravdati. a kad smo kod gornjeg slucaja, mozda bi tip stvarno izgubio par kretena koji mu dolaze u kafic, ali i ovako je izgubio dio ljudi. nisam nogom krocila u taj kafic nakon tog dogadaja, i ne budem. a i nadam se da ga je hrvoje tuzio i da ce dobiti odstetu pa ce jos morati i iskesirati. to je jedini nacin da se diskriminacija zaustavi. e, sad, kako dokazati diskriminaciju kad imas posla s inteligentnijim poslodavcem koji nece novinama reci stvarni razlog nezaposljavanja, ne znam. to je vec pitanje za pravnike/ce....

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ma čekamo 'padobranca' koji će pročitati svaki peti post/stranicu...
    jesam padobranka, ali sve sam procitala 8)

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

a evo pulsovog istrazivanja koje su narucili isti koji provode kampanju:
    http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/p...06.html?pos=n1

Istraživanje koje je radi projekta "Podrška implementaciji Zakona o suzbijanju diskriminacije" od agencije Puls naručio Centar za mirovne studije, Pučki pravobranitelj i Vladin ured za ljudska prava pokazalo je kako gotovo četvrtina ispitanika (21,2 posto) ne želi u svoju obitelj primiti osobu druge nacije, a kamoli rase i vjeroispovijesti (24 posto).

Oko četvrtine ispitanika izjasnilo se kako bi spoznaja da je netko od njihovih kolega ili susjeda homoseksualac ili lezbijka izazvala osjećaj nelagode. Diskriminirani su i samci! Čak četvrtina građana slaže da s osobama koje se nisu udavale ili ženile nešto nije u redu.

Šokantna je i spoznaja da se čak dvije trećine ispitanika slaže kako pojedinim osobama zbog njihovih političkih stavova treba zabraniti pojavljivanje u medijima!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Nisi padobranka ako si sve pročitala...

evo ti jednog primjera kako to izgleda kod mene na selu: http://www.libela.org/vijesti/480-ne...r-jer-sam-gay/
    E pa takvi slučajevi se i trebaju javno prozvati i osuditi, te zakonski i kazniti... mada ne mogu da ne žalim i vlasnika... u neku ruku je i on žrtva ukoliko se može dokazati ili se već dokazalo da bi promet pao ukoliko bi zaposlio gej osobu...

To sam već sve i napisala...

Istraživanja pulsa nažalost ne priznajem... i o tome radije ne bih...

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mada ne mogu da ne žalim i vlasnika... u neku ruku je i on žrtva ukoliko se može dokazati ili se već dokazalo da bi promet pao ukoliko bi zaposlio gej osobu...
    zamjeni gej sa zenom s malim djetetom koja je na bolovanju svako malo pa on mora uzimati nekakve nekvalificirane zamjene... i onda bi ti ga bilo zao?

fakat pitam iz znatizelje, ne mogu osjecati zaljenje prema diskriminatoru niti uz najjace ukljucenu empatiju...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ne, jer u prvom slučaju je riječ o okolini koja zapravo utječe na smanjen promet...

U drugom slučaju, to nije tako...

Već sam pisala o tome... zadaća poslodavca jest osigurati da posao teče... mislim da taj konobar nije jedini zaposleni... i postavlja se pitanje-ako će zbog smanjenog prometa morati zatvoriti kafić, nije li time učinio štetu i drugim zaposlenicima? Ako već ne idemo u krajnost, smanjeni promet znači i manju zaradu... manja zarada znači i manju plaću... U svakom slučaju nije sve tako crno-bijelo... U tom smislu mi je žao vlasnika jer ako sam dobro shvatila članak, oni ga smatraju odličnim zaposlenikom...

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

samo sto se okolina nikad nece promijeniti dok netko ne poduzme prvi korak...a nitko ne zeli poduzeti prvi korak pa mozemo vjecno razmisljati da li bi ikakve reakcije bilo ili bi jednostavno izuzetno kvalitetan zaposlenik doprinjeo razvoju i snakon par dana nikog vise ne bi bilo briga za njegovo slobodno vrijeme. a da ne kazem kako ce ljudi cesto i vlastite stavove skrivati iza tzv. stavova okoline. znas ono, nisam ja homofobican, ali drugi... (ovo ne ide tebe, samo sam to masu puta cula...)

{off topic, i vise retoricke prirode... kod nas na selu je jako pozeljno imati mladu i neudanu konobaricu. to pouzdano povecava promet jer tipcine dolaze, locu za sankom i nadaju se da je okrznuti po dupetu usput, a pritom ne zele dobiti batina od njenog muza. sto ako zato vlasnik kafica ne zeli zaposliti mladu majku? to je isto radi utjecaja okoline...}

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Znam da se ne odnosi na mene jer kao što vidiš mene šokira da se u današnje vrijeme mora upozoravati na takve stvari...
    kad je to bila relativno nova pojava u društvu, tada mi je nekako i shvatljivo da su se ljudi i zgražali i da su svakako reagirali... sad nije...
    Sad me jednostavno šokira spoznaja da postoji okolina zbog koje osoba homoseksualne orijentacije ne može biti zaposlena... i da se zbog okoline i njega i vlasnika mora dovoditi u takav položaj... U tom konkretnom slučaju žalim vlasnika jer očito njemu nije smetalo s obzirom da se navodi kako je to mala sredina i da se znalo da konobar gej, a zaposlip ga je...
    Ali i dalje smatram da je isticanje kontraproduktivno... kada bi se svi mi koji toleriramo svačiju seksualnu opredjeljenost ponašali prema tome da je to sasvim normalna stvar koju je potrebno isticati kao boju mojih tangica, tada (barem je to moje skromno mišljenje) bi se postiglo da i okolina koja tako ne razmišlja prihvati činjenicu da to zaista nije nešto za zgražanje...

Ovo pitanje što ako ovo ili što ako ono povlači sasvim druge rasprave... Ponavljam, da je vlasnik kafuća otpustio konobara zato jer mu osobno smeta što je homo sklonosti, tada ga ne bih ni najmanje žalila...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja ne osuđujem vlasnika, premda ste možda to od mene očekivali. Bar ako je priča točna (dakle, htio je čovjeka zaposliti, ali je shvatio da će mu posao propasti i pošteno mu je rekao o čemu se radi).
    Po meni su krivi svi ljudi, cijela zajednica, od onih koji samo kažu "oni nisu normalni", onih koji ne bi otišli na kavu u takav kafić, pa do onih koji su spremni na nasilje. Baš zbog ovakvih slučajeva mislim da izražavanje svog "neškodljivog" mišljenja nije u redu. U kojem će slučaju to moći biti i kažnjivo, evo ostavljam pravnicima da oni odluče.

Ali i dalje smatram da je isticanje kontraproduktivno... kada bi se svi mi koji toleriramo svačiju seksualnu opredjeljenost ponašali prema tome da je to sasvim normalna stvar koju je potrebno isticati kao boju mojih tangica, tada (barem je to moje skromno mišljenje) bi se postiglo da i okolina koja tako ne razmišlja prihvati činjenicu da to zaista nije nešto za zgražanje...
    Ne, mislim da nije točno.
    Jer sličan je slučaj nekad bio i s položajem žena u našem društvu, i premda se još ne može reći da su žene potpuno ravnopravne, velik napredak je učinjen. A to se ne bi dogodilo da su oni koji su smatrali da se stanje treba popraviti, smatrali da će najbolji efekt postići tako da - šute i ponašaju se kao da je sve normalno.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno činjenice

evo da se uključim u zanimljivu raspravu s jednom činjenicom

Citiraj ivy prvotno napisa
    ne slažem se. mislim da kampanja nije inteligentna, ne dotiče srca, ne izaziva emocinalnu reakciju, da ne govorim o tome kako je nejasna. mi tu između ostalog raspravljamo o tome koliko je pola kampanje nepotrebno a druga polovica krivo izvedena
    meni osobno to sve zvuči kao lijepa cifrica koju je netko uspio dobiti na račun, prezentirajući svoj projekt kao "ogroman i značajan"
    agencija Bruketa&Žinić je ovu kampanju radila besplatno

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

jel ovo registriranje u svrhu reklamiranja?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mora da je ispravka netočnog navoda

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa

jel ovo registriranje u svrhu reklamiranja?
    sad biz brzo napiši barem deset postova na dohrani, pet na produženom dojenju, tri na prirodnom pristupu trudnoći i porodu i dva na nekonvencionalnoj medicini.
    da te se ne bana.

a pomikaki, ja se ovaj put ne slažem s tobom.
    odnosno, jasno je ko dan da ovo što je napravio taj vlasnik kafića podliježe navedenom zakonu, i najvjerojatnije će doći do toga da će morati platiti kaznu. naročito jer je slučaj dospio u medije.
    pa da vidimo kolko mu je to kava.

a ljudi, ne znam, ja vjerujem u stvari u ljude, i u dobru narav većine, izuzetaka uvijek ima.
    hebi ga, dva dana bi mu možda kavana zjapila prazna (što nije ništa naspram toga kako su kavane zjapile prazne nakon zakona o pušenju), a onda bi se ljudi počeli vraćati u nju.
    ono, svakog čuda, tri dana dosta.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: činjenice

Citiraj biz prvotno napisa
    evo da se uključim u zanimljivu raspravu s jednom činjenicom

Citiraj ivy prvotno napisa
    ne slažem se. mislim da kampanja nije inteligentna, ne dotiče srca, ne izaziva emocinalnu reakciju, da ne govorim o tome kako je nejasna. mi tu između ostalog raspravljamo o tome koliko je pola kampanje nepotrebno a druga polovica krivo izvedena
    meni osobno to sve zvuči kao lijepa cifrica koju je netko uspio dobiti na račun, prezentirajući svoj projekt kao "ogroman i značajan"
    agencija Bruketa&Žinić je ovu kampanju radila besplatno

a nick biz sigurno nema veze s ovim bruketa i zinic

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a viđe tašunice detektivke :respect:

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

pa po meni je to skroz očito. i uopće ne vidim ništa loše u tom. ljudi su vidjeli da ih se spominje, pa su podastrli činjenice.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    a pomikaki, ja se ovaj put ne slažem s tobom.
    odnosno, jasno je ko dan da ovo što je napravio taj vlasnik kafića podliježe navedenom zakonu, i najvjerojatnije će doći do toga da će morati platiti kaznu. naročito jer je slučaj dospio u medije.
    pa da vidimo kolko mu je to kava.

a ljudi, ne znam, ja vjerujem u stvari u ljude, i u dobru narav većine, izuzetaka uvijek ima.
    hebi ga, dva dana bi mu možda kavana zjapila prazna (što nije ništa naspram toga kako su kavane zjapile prazne nakon zakona o pušenju), a onda bi se ljudi počeli vraćati u nju.
    ono, svakog čuda, tri dana dosta.
    što se prvog pasusa tiče, rekla bih da smo obje u pravu.
    A što se tiče drugog... e pa čisto sumnjam, to je Pregrada, a ne Ilica. (Bez omalovažavanja... ja živim u još manjoj sredini, a bila sam i u Pregradi)

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ne, mislim da nije točno.
    Jer sličan je slučaj nekad bio i s položajem žena u našem društvu, i premda se još ne može reći da su žene potpuno ravnopravne, velik napredak je učinjen. A to se ne bi dogodilo da su oni koji su smatrali da se stanje treba popraviti, smatrali da će najbolji efekt postići tako da - šute i ponašaju se kao da je sve normalno.
    Ovakav sam odgovor i očekivala... no, smatram da je to neusporedivno... jer nitko se nije čudio što si žena... to se smatralo sasvim normalnim...
    Ovdje kao da se očekuje-ok smiješ ih mrziti, ali ne smiješ to ničim pokazati... čini mi se teži put... i bolniji...
    Nisam rekla da treba šutjeti, već da ih se ne treba isticati... npr. 'ajmeeee vidi onog peeeedera :shock: :shock: :shock: ' odgovor je ili 'kako to možeš reći!!! treba te u zatvor!!! to je osoba homoseksualnog opredjeljenja a ne peder!!! -bla bla predavanje, jezikova juha, zvanje policije ili koga već-' ili 'da, ok. i? čovjek ko čovjek'

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da se i ja složim s Pomikaki

Mislim da je svakome od nas njegova familija na prvom mjestu. I bez obzira koliko nešto zagovarala i podržavala nikad, ali nikad ne bih dozvolila da se to lomi na mojoj djeci i našoj egzistenciji.

Vlasnik je procijenio da mu je egzistencija ugrožena ako kafić propadne. Možda se to i ne bi desilo (no pošto se radi o maloj sredini sklona sam povjerovati da bi - kod nas je kafić propao jer više nitko nije htio ići tamo kad je vlasnik ostavio ženu, inače curu iz našeg sela gdje je kafić i bio).

Možemo sada debatirati da šta ako vlasnikov sin jednoga dana bude gay, a netko ga otpusti. No to je nešto što se možda može desiti u budućnosti i što bi onda rješavalo. A situacija da mu posao propadne je nešto što mu se može desiti sada.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da, sad se slažeš sa mnom kad ti paše

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

helou biz
    očekuje se od tebe da to malo obrazložiš
    zašto itko išta radi besplatno u marketingu?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    da, sad se slažeš sa mnom kad ti paše
    Je, ja sam k'o naši političari

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

evo, trebalo mi je par dana da mi se iskristalizira što me smetalo u postu ane.m

upotreba riječi peder, očito u pejorativnom smislu

npr, kako bi netko reagirao da ja onako pitomo kažem da mi nisu baš dragi čifuti?

gdje je granica govora mržnje?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Istina, ali većina ljudi pod tim nazivom ne misli ništa loše... niti negativno... barem oni koje ja poznajem... samo je kraći naziv za 'osoba homoseksualne orijentacije'...

Što/tko su čifuti? Što nije to ono neko jelo?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

A ne, ono su ćufte... tako nekako...

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Istina, ali većina ljudi pod tim nazivom ne misli ništa loše... niti negativno... barem oni koje ja poznajem... samo je kraći naziv za 'osoba homoseksualne orijentacije'...

Što/tko su čifuti?
    čifut je pogrdni naziv za židova.

ti stvarno poznaješ sve neke krasne ljude.....osim manjeg broja samih gejeva, ili eventualno ljudi koji znaju nekog geja koji sam sebe naziva pederom pa onda i ta osoba koristi taj izraz, vecina drugih koje sam imala (ne)priliku susretati taj izraz koristi kao uvredu zeleci opisati nekoga kao smokljana, kukavicu, izdajicu, seronju, antipoda macho manu. sve to istovremeno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    :csi:

Stranica 6 od 9 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •