Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 67 od 67

Tema: Dnevni boravak u školi

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi danas odlucili da ivar ipak nece u boravak.
    skola nam je ponudila dvije opcije: prva je boravak, ima jutarnju nastavu, a djeca moraju ostati u boravku od 7:30 do barem 15:45. drugo je organizirano cuvanje (spojeni su razredi), imaju nastavu u turnusima, ujutro i popodne, ali na cuvanje ih ne treba dovesti/odvesti u striktno vrijeme nego prema potrebi, svaki dan do 17:30.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koja je to fora organizirano čuvanje, prvi put čujem za to? Kod nas je jedan razred boravak, od 7-17 (rad je do 15.30) a jedan razred je u turnusima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko sam ja polovila, svaka škola nova fora.
    Naši su imali prvo "cjelodnevna nastava", pa ovakav model skupljanje iz više razreda, a sada se ne zna kako će biti ove godine.
    Mi smo zaokružili boravak, i nekako se bojim da nemamo druge mogućnosti, a jako me muči kako može dijete nakon jutra u boravku popodne biti koncetriano u školu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ala, kod nas je uvijek nastava ujutro, a onda je slobodno vrijeme (ručak i igra) i nakon toga pisanje zadaće do 15.30, nakon toga mogu biti u školi do 17 ali nije organiziran rad nego valjda igra. To se meni čini OK jer mislim da su bolje skoncentrirani ujutro. Mi isto nemamo drugu opciju nego boravak i što je još "bolje" nemam što birati učiteljice jer je boravak samo 1 razred i tko nas zapadne, to je to. Mogu izabrati drugu školu u istoj zgradi, ali to sam već odlučila prema svojim insiderskim informacijama tako da sad ne bi opet petljala s tim zbog učiteljice. A i z njih su mi rekli da su oboje OK, ali još ne znamo tko će voditi boravak jer moraju na sjednici odlučiti.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Uključuje li to organizirano čuvanje i neki obrok? Pretpostavljam da ne. Osim toga, mislim da je vrijeme u boravku ipak bolje organizirano i strukturirano, pa bih se ipak odlučila za boravak kad za to dođe vrijeme.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zasto pretpostavljas da ne ukljucuje obroke?
    sto se tice popodnevne koncentracije, ivar ce u slucaju popodnevnih turnusa najvise jednom ili dvaput tjedno morati ici ujutro na cuvanje, pa je ovo za mene prihvatljivija opcija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja mrzim poslijepodnevne turnuse.
    u skoli moje necakinjice imali su u boravku uvijek nastavu ujutro, a popodne odmor pa pisanje zadaca.
    i to mi je super ako npr moze ici u razred boravka a kuci popodne. jer volim nastavu ujutro.

no u nasoj skoli isto tako boravak ima nastavu i ujutro i popodne. jer ih mijesaju u vise razreda.

nesto su planirali uvesti samo nastavu ujutro, ali cini se da nista od toga.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    zasto pretpostavljas da ne ukljucuje obroke?
    sto se tice popodnevne koncentracije, ivar ce u slucaju popodnevnih turnusa najvise jednom ili dvaput tjedno morati ici ujutro na cuvanje, pa je ovo za mene prihvatljivija opcija.
    Pa zato, što mi nije baš jasno koja je razlika između boravka i čuvanja.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    sve ima svoje za i protiv. ja sam ZA boravak. ima više plusića na mojoj listi od onog "protiv".
    Točno tako, ali ja ipak imam više minusa na svojoj listi i još nam je jučer školska psihologinja na razgovoru za upis u školu rekla da ako ikako možemo izbjegnemo dnevni boravak :/

Nije mi ništa posebno naglasila zašto, ali dosta je velika gužva, bit će ih oko 30-tak u grupi....tako da čisto sumnjam da se u tako velikoj grupi može kvalitetno napisati domaća zadaća ili nešto naučiti.
    A i ja bih najrađe sa svojim prvašićem pisala zadaće i učila u miru doma svog.
    Ali, kome ga ostaviti ujutro? Škola će im prvu cijelu godinu biti od 11i30 do
    14i45, a više nam se neda gnjaviti baka servis

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Uključuje li to organizirano čuvanje i neki obrok? Pretpostavljam da ne.
    kod nas u skoli nastava traje do 11,30 ili 12,15 (ovisno o tome da li imaju 4 ili 5 sati) a nakon toga imaju rucak, i onda pisanje zadace i igranje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako to izgleda u jednoj splitskoj školi:
    3 prva razreda: jden jutro, jedan u smjene, jedan cjelodnevni. Za cjelodnevni su svi iz škole(učiteljice koje ga vode, pedagog, direktor , tajnik ) rekli da je to doista posljednji izbor, ako nemamo nikakvu alternativu. Zašto? financije su premale da bi se program proveo na adekvatan način, uglavnom se sve svede na neorganizirano igranje (neusporedivo s vrtićem) i organizirano pisanje domaćeg. O hrani se ne isplati ni govoriti.Ili , kako je učiteljica to slikovito rekla:"Zamislite razred od 30 učenika. Ponavljamo hrvatski. Nek svako dijete čita 1 min. To znači da ostali moraju čekati pola sata da dođu na red. A od minute čitanja nemate ništa."
    Svi roditelji čija djeca idu u cjelodnevni, BAŠ SVI, su mi rekli da je učenje u školi nedovoljno. Da -djeca NAPIŠU zadaću, ali ništa ne stignu učiti u klasičnom smislu (usvajanje novih znanja). To se radi doma. "Roditeljski" dio posla. Osim toga , nadam se da ću biti toliko savjesna mama da ću bacit pogled u dječju bilježnicu i prokomentirati s djetetom njegov radni dan. Za to ćr mi trebti najmanje pola sata svaki dan.Ako dođemo kući u 16.30, to se neće dogodit prije 17.00. Nek traje do 17.30. Onda se možemo poigrat , prošetat cca. do 18.30.Tad je večera. E sad, gdje ću ugurat drugo dijete i trening(e), glazbenu školu(e) , jezik(e) ili...- mislim na samo jednu aktivnost po djetetu.
    Popodnevni dio posla(ujutro je nastava) je obavezan i ne može se dijete dizati iz razreda prije kraja ili jedan dan ostavljati na produženom , a sutra ne. Ono što se može je da dijete ide u razred s djecom na produženom boravku , ali nakon nastave da ode doma.
    Što više razmišljam o produženom ( a imam i brata koji je prošao taj program), sve mi je mrskija pomisao na njega.
    Odgodili smo prvi razred za jednu godinu. Ona je prošla, a mi nismo ništa pametniji ni organiziraniji. Danas smo bili na testitranju i još nismo dali konačni odgovor o cjelodnevnom. No bojim se da nemamo drugu alternativu.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Voljela bih ako ima mama čije dijete ide u Marija Jurić Zagorku, sa iskustvom o dnevnom boravku u toj školi, hvala puno.

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Zanima me ima li u Zg škola s dnevnim boravkom u sva četiri niža razreda?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja bih rekla ne. Boravak je do drugog ili trećeg uglavnom. Ali čini mi se da nema ni potrebe za duljim boravkom. Moja je sad treći razred i od polugodišta ne ide više na boravak. Jednostavno nema potrebe za time i bolje koristi svoje vrijeme ako je doma u 12, a ne u 16.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih rekla ne. Boravak je do drugog ili trećeg uglavnom. Ali čini mi se da nema ni potrebe za duljim boravkom. Moja je sad treći razred i od polugodišta ne ide više na boravak. Jednostavno nema potrebe za time i bolje koristi svoje vrijeme ako je doma u 12, a ne u 16.
    Slazem se. Mi imamo boravak sva 4 razreda, ali mu sad u trecem razredu vise ne treba. Prva dva je isao.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u nekim školama je i samo 1. razred

first time mum avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Molim mame školaraca iz Samobora da podijele svoja iskustva o produženom boravku djece u OŠ Bogumil Toni i OŠ Samobor...hvala

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •