Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: Dnevni boravak u školi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Dnevni boravak u školi

Molim cure kojima djeca već idu u školu a i prosvjetne djelatnike da malo napišu svoja iskustva s dnevnim boravkom djece u školi. Pitam to zato jer moj sin iduće godine kreće u školu i jedina opcija nam je dnevni boravak. Meni to nije ništa nebično jer sam i sama dijete koje je do 4. razreda išlo u produženi boravak. Međutim zadnjih dana nailazim na začuđene poglede prijateljica i susjeda u parku kada kažem da će moje dijete ići u dnevni boravak. One tvrde da to uopće nije kao onda kad smo mi išli, da danas s djecom u boravku dežura 1 učiteljica iza 14 sati, da oni tamo gledaju Čaroliju itd. Ja to ne mogu vjerovati. Isto tako smatram diskriminirajuće to da su razredi u kojima djeca idu u boravak brojčano puno veći (oko 36 djece) od razreda koji ne idu u boravak (oko 18 djece).
    Dajte vi cure malo detaljnije, mislim da ima puno cura koje to zanima.

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pridruzujem se pitanju, muce me ista razmisljanja.

cini mi se da djeca koja nisu u boravku budu samostalnija u pisanju zadaca, nauce se da se doma uci. znam da je to meni bio sok jer sam prvu zadacu doma pisala valjda tek u 5. razredu.

s druge strane, stvarno je blagodat kad dodes iz skole da vise nemas obaveza.

nama su obje mogucnosti raspolozive, pa je dilema jos veca.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Egemama i Davorka,
    hoće li vasi decki ici u Bartol Kasic ili u Stepinac (ili Mestrovic).
    Moj Vid ce ici u Stepinac (ili Mestrovic) jer oni svake godine naizmjence upisuju djecu u boravak (jedne godine Stepinac druge Mestrovic).
    Od mama cija djeca idu u boravak (stepinac) cujem da su svi uglavnom zadovoljni.
    Meni je isto dnevni boravak skoro jedina opcija osim da platim nekog da bude s njim doma a to mi je opet bezveze.

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam kako je u Zagrebu ali kod nas u Rijeci ne formiraju razrede tako da u jednom razredu budu sva djeca koja idu u boravak. Već u boravak dolaze djeca iz različitih odjeljeja do 3 raz. Mi imamo raspored rada unutar kojeg je podjeljeno vrijeme za igru i učenje. Pisanje zadaće je obavezno.
    Nažalost puno ovisi o osobi koja radi u boravku. Ima ih svakakvih pa i takvih koje gledaju s djecom Čaroliju

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da se ne ponavljam... malo niže na ovoj stranici je rasprava:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=5287

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorciere, vidjela sam ja taj topic. Mislila sam malo detaljnije. Kako je u školama, da li su formirani razredi pa ta djeca idu u boravak ili ovako kao u Rijeci ( a čula sam i u Samoboru) da imaš razrede a onda iz svih razreda ostaju djeca koja idu u boravak. Kako i što oni na boravku rade? Tko je s njima, njihova učiteljica ili dežurna taj dan? Da li se igraju vani, imaju li ono što smo mi nekad zvali: slobodne vrijeme pa smo imali ručak i igru? Da li u boravku ostaju u svom razredu ili se sele u drugi.
    Malo više detalja, please.
    Ja ne znam da li će mi klinac ići u Kašić ili Stepinac, možda budemo mijenjali stan, ali nadam se ostati na Jarunu pa je jedna od te dvije opcija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imaju dvije učiteljice, jedna ujutro za nastavu i druga je za poslije nastave i to su uvijek iste uciteljice. Pisu zadacu, imaju rucak i idu van ili se igraju unutra ako je ruzno vrijeme. Kod nas na Jarunu je boravak poseban razred.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

davorka - mislim da ti je najbolje nazvati školu, i pitati kako su organizirani. razne škole - razn(olik)i uvjeti. ja se tako informiram - i mislim da je to najbolje. (upravo radim plan gimnazija ). za čas će kraj školske godine

u matiji gupcu je boravak samo 2 godine, ali je organiziran tako da postoji učiteljica + učiteljica za boravak. razredi ostaju cijeli, jer boravkaši idu u školu samo ujutro. u trećem razredu kreću smjene - i nema boravka.

sve ima svoje za i protiv. ja sam ZA boravak. ima više plusića na mojoj listi od onog "protiv".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    sve ima svoje za i protiv. ja sam ZA boravak. ima više plusića na mojoj listi od onog "protiv".
    Tako i ja razmišljam. I to što veliš, nazvati ću školu i raspitati se kad budem znala koja škola nam je u igri (ili škole). I prema tome odlučiti.

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Irena23 prvotno napisa
    Egemama i Davorka,
    hoće li vasi decki ici u Bartol Kasic ili u Stepinac (ili Mestrovic).
    eugen ce sigurno ici u mestrovic tj bartol kasic. cula sam neke glasine da ce to opet biti jedna skola.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ege, malo si pomiješala. Bartol Kašić ti je ona škola kod mene. Ovo je Meštrović odnosno Stepinac o čem ti pričaš.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja fakat nemam pojma kako je sada i kako je to rijeseno u Hr,.

Aliiiiii meni je to jedno od najgorih iskustava u mom skolovanju. Ja sam isla uproduzeni boravak i kao kroz maglu se sjecam da je bilo grozno. Uciteljice su bile uzas i mama me ispisala poslije mjesec dana jer sam toliko plakala. Skola mi je bila super ali produzeni uzas.

Nadam se da je sad to puno bolje rijeseno.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj nećak ide u produženi boravak (prvi razred u Dubravi). Do podne je nastava i jedna učiteljica, poslije podne zadaća i igranje i druga učiteljica. Koliko sam skužila njemu se sviđa.

No, ja sam isto proša produženi boravak (od prvog do četvrtog razreda) i meni je bilo super. Napravili smo zadaću i onda smo se igrali ko blesavi. U pola četiri - četiri išli smo doma, klopali i opet van ili neka aktivnost (kod mene balet). Iskreno, mene je to naučilo nekoj "odgovornosti", je da sam bila (i jesam) kampanjac, ali sam bila super đak cijelu školu i faks (nikad pala ispit, nikad odgodila ispit ).

S druge strane stariji nećak nije imao boravak i šogi mi se deeebeeeloo izmučila dok je sa njim "dogovarala" dnevni raspored aktivnosti. nekako je učenje i zadaća uvijek bila na kraju..i to mu je bilo muka. Nije mogao skužiti zašto mora pisati zadaću i učiti kad mu se frendovi igraju....

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Draga Davorka,
    kao prvo bih ti htjela reci da se ne obazireš na ove "čudne poglede" svojih prijateljica i rodbine...ja sam to isto prošla...i to ne samo prije dnevnog boravka, nego i prije vrtića....iste su price bile i prije upisa u vrtić; "tete namjerno otvaraju prozore i vrata i rade propuh da se djeca razbole, ne presvlace im pelene, tuku djecu...i.t.d." mi smo sa svojim vrticem bili super zadovoljni, a nadam se da ćemo biti i sa školom.

Mali nam je krenuo ove godine u školu, u dnevni boravak. škola mu je od 8 (pola 8 za one koji doručkuju) do pola 4.nakon toga je dežurstvo. na dežurstvu su svi zajedno sa dežurnom tetom, igraju se.imaju u razredima hrpu karata, društvenih igrica, papira za crtanje...a mogu i sami donositi igračke.
    imaju dorucak, rucak i užinu. i kantinu gdje si mogu kupiti slance, slatkiše, cedevitu....
    ujutro imaju nastavu (to je jedna učiteljica), onda u 12 ručak, pa igranje i pisanje zadace sa drugom učiteljicom. u razredu ih je oko 20-tak. upisana su 2 prva razreda i mislim da su oba mješana, znaci dio djece je u boravku, a dio odlazi doma ranije.

pazi sad ovo; torba im ostaje u školi! dakle, nema nošenja 2X dnevno! ...oni koji su probali znati će o čemu gvorim...

idu van na igralište kad god im to vremenske prilike dopuštaju.

što se tice ostalih aktivnosti (sport, dodatni jezici...), to ovisi o školi.

ne znam kaj te još zanima...sad sam tu nabacala bez reda par informacija...ali ono zbog cega sam se fakat iznervirala su ti komentari okoline...pa kaj neki ljudi ne shvaćaju da možda nemaš drugog izbora? npr. meni nema ko pokupiti maloga iz škole, dovesti ga doma, otključati mu vrata (on to još ne može sam), dati mu jesti, s njim napisati zadaću, i zabavljati ga barem do pol 5, dok netko od nas ne dođe doma.

meni osobno je pomisao da je on sam doma od 12-16.30, zajedno sa svim kućanskim aparatima, škarama, alatom i ostalim potencijalno opasnim predmetima (da ne spominjem da smo na 2.katu) puno gora od pomisli da ih je možda puno na dežurstvu i da im dežurna teta ne posvećuje dovoljno pažnje...doduše, što se tice pažnje, mi s tim nemamo problema jer ju on jako dobro privlaci na sebe; svakodnevno!!!!!...ali to je možda za neku drugu temu....

ak te još kaj posebno zanima, pitaj....

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo drugi izbor (baku doma) ali smo htjeli da u skoli napise zadacu, i da je doma slobodan.
    ako treba, jos doma radimo (npr. ako je uciteljica ispravljala po pisanki isl.)
    odluka se pokazala kao dobra vec prvi tjedan, kad sam jedan dan dosla po njega ranije, pa nije napisao zadacu. doma se to pretvorilo u natezanje, cendranje da on to ne zna, da mu treba pomoc (ofarbati sliku ) ...itd.
    Mm koji je bio protiv boravka, nakon ove epizode skuzio je da sam ja u pravu

engleski i vjeronauk ne pisu u skoli (uciteljica iz boravka kaze da ona ne govori engleski i nije vjerouciteljica, iskreno za pocetak mi je to malo cudno jer sad uglavnom crtaju ili farbaju, jos nista se ne pise ili cita, ali ok, prihvacam ako je takva politika kuce)

knjige nosimo svaki dan doma, jer uciteljica zeli da roditelji budu upoznati s onim sto dijete radi u skoli. prvo mi je to bilo cudno, jer sam isto dobivala inormacije od "starijih" mama da su knjige u skoli cijeli tjedan i da je to bas super.
    ali sad si ne mogu zamisliti da svaki dan ne prolistam pisanke i knjige, da ga ne pohvalim ako je nesto lijepo napravio ....

kod nas su upisana 4 prva razreda, od toga su dva u boravku.
    nastava pocinje u 8, boravak je od 7. u 7,30 imaju zajutrak, u 9,30 dorucak, u 12,30 rucak. Moj sin je zadovoljan s klopom (istina, nikad nije bio problematican u tom pogledu).

koliko znam, do sada su samo jednom gledali crtice na videu, ao je lijepo nakon zadace se idu van igrati, ako je hladno ili kisa, u razredu se igraju (mogli su donijeti svaki 2 svoje najmilije igracke, imaju skolsku loptu, drustvene igre...)

za sada, ja sam zadovoljna, a i on

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, hvala. Anki i Emily: upravo i ja tako razmišljam. Meni je zaista koma da ja kad dođem s posla iza pola 5 s još jednim djetetom od 4 godine (tada će imati) moram provoditi pola popodneva pišući s njim zadaće i to kada će Dino već biti umoran nakon cijelog dana. Meni se nudi svekrva (a imam i mamu blizu) da će ga ona rado dočekivati, kuhati mu i sve što treba, ali ja jednostavno ne želim više imati ekipu ljudi koji će brinuti o djetetu, dogovarati tko će koji dan dolaziti pogotovo što je svekrva blizu 70 godina, mama je malo mlađa ali ima svojih obaveza doma. Pomagale su mi dok su djeca bila manja, i sada kad su bolesni, a i kad Dino krene u školu sigurno ću ih koji put trebati za mlađeg sina koji je u vrtiću i biti će vjerovatno bolestan. Ako me razumijete ja bih željela imati svoj život i život svoje obitelji pod kontrolom bez da angažiram ekipu ljudi oko toga. I uopće mi nije grozna ta pomisao da dijete bude cijeli dan u školi jer on nije cijeli dan u klupi, nego ima razne aktivnosti. A po meni primjerenije društvo su mu djeca nego bake.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

slažem se s tobom davorka. bake uvijek možeš uključiti po želji i potrebi...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Baš sam se i ja razmišljala da li bi svog Daniela stavila u dnevni boravak, mada imam kući baku i djeda, ali preko 70-godina starosti su. Još o ovome nisam razgovarala sa MM!
    Sve si mislim da to i ostvarim, mada znam kakve će biti reakcije dedeka i bakice, ali nekako ćemo već to riješiti.
    Kaj vi iskreno mislite o tome, i kako bih to izvjestila doma da što bezbolnije prođe, jer znam da će biti nos do krova, kao i obično.
    Za njih zvučim kao nešto što ih želi odvojiti od djece! A to uopće nije istina!
    Tako to izgleda iz njihove perspektive!
    Nekad kažem da imam četvero djece u kući!!!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

evo ja se javljam nakon cijelog polugodišta....
    situacija je ovakva: što se tice boravka- zadovoljni smo; mali je isto oduševljen, dosta se igraju, idu van, klopa je ok....čak se ljuti ako dođemo prije "dežurstva" jer se tamo druži i sa starijim dečkima, pa razmjenjuju sličke, crteže....
    ono što nas muči je disciplina, iako sam sada nekako sve sklonija razmišljati da to nije samo njegova greška....
    što se tiče boravka-ja i dalje glasam za!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidim ovdje sve same glasove za boravak.
    ima li netko tko nije izabrao boravak i zadovoljan je s tim?

kako su sad stvari poslozene, nama boravak nije bas potreban i zato sam u razmisljanjima staviti ga tamo ili ne.
    ono ceg se bojim je da je njemu to previse, biti cijeli jedan radni dan u skoli. pa tako svaki dan. dosad je svega par puta bio cijeli dan u vrticu, obicno ostane oko 6 sati. i to ne svaki dan, i to mu je previse.

pa odma moje sljedece pitanje.
    jel u skolu trebas ici bas svaki dan? mozes nekad ostati doma malo se odmoriti? ja se ne sjecam da smo se mi nesto odmarale, ali svi smo razliciti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ono ceg se bojim je da je njemu to previse, biti cijeli jedan radni dan u skoli. pa tako svaki dan.
    pa ovisi o skoli
    kod nas npr. ti dijete mozes "podici" iz boravka kad zelis - vec nakon rucka, ili moze biti do kraja cca 16h

znam neke skole gdje nema odlaska ranije - jer uciteljica ne zeli da se prekida rad u razredu ili whatever

pa odma moje sljedece pitanje.
    jel u skolu trebas ici bas svaki dan? mozes nekad ostati doma malo se odmoriti
    ti ovo ozbiljno? :?

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivarice,
    evo moje razmišljanje kao učiteljice ako dijete zaista ne mora ja ga ne bi slala u boravak. Za prvašiće toliki boravak u školi je too much.
    Kad je nastava popodne djeca koja su u boravku dolazila su zaista umorna na nastavu.
    Što se tiče redovitog pohađanja nastave, kod nas u školi postoji pravilo da svaki izostanak učenika do 2 dana može opravdati roditelj (bila bolest ili ne) pa ti vidi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

b0112, tenks

emily, da skroz ozbiljno.
    a mozda bude drukcije kad krene.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivka

mi imamo jos godinu dana za razmisljanje, boravak nam je neminovan s obzirom na nase radno vrijeme ali ja ozbiljno razmisljam da bi mozda platila neku zenu da bude tih četiri sata u kući.

Ne znam zasto imam takvu averziju prema boravku iako je i sada skoro devet sati u vrtiću dnevno :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje osobno mišljenje je da mi je sigurno bolje u boravku s djecom nego s nekom ženom doma bez društva. Ne znam, ali ja se sjećam svog boravka i nije mi ostao u ružnom sjećanju, naprotiv.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas nije rijec o boravku s drugim tetama, nego mm ima smjensko radno vrijeme da je obicno 4 dana doma pa mogu rijesiti zadace, ici vani dok je lijepo, a taj jedan bi mogao biti sa mnom na poslu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da su naše škole prekrute za djecu te uzrasti, da im ne pružaju dovoljno sadržaja. Moja škola ima barem ogromno dvorište, ali ima škola u gradu koje imaju jedva malo igralište, gdje ta djeca borave cijeli dan, u klupi?

Ja osobno se još puno moram raspitati o tome kako je kod nas organiziran boravak, po meni je puno kvalitetnija cjelodnevna nastava koja se uglavnom ne provodi već dijete odsluša nastavu u komadu a ostalo je čuvalište i pisanje zadaće...radne navike?, individualiziran rad?

ne znam, ja nisam išla u boravak, nemam niti osobnog iskustva...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to mi s juga imamo averziju prema boravku

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a-ha

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nisam s juga, moja iskustva su bila super glavni problem je bio što traje samo dvije godine

Nakon nastave su klinci jeli i napisali zadaću. Kroz dvije godina je P. imala dvije učiteljice u boravku. Imali su uvijek vrijeme za priču (učiteljica čitala), radili su nakit od fimo mase i čestittke pa su nam to prodavali (i išli od te love u kino), išli su van na igranje svaki dan osim ako su baš sjekire padale...čak smo i sanjke nosili u školu i učiteljica je cijeli razred vodila na nasip na sanjkanje...

Jedini problem je bio što je stvarno svaki dan bila dugo u školi, ali ja i tako nisam imala izbora.

I usput, od kolegice unuk ne ide u boravak nego ga čuva jedna starija gospođa. Mali zna kompletan reperotar sapunica...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam je li Bornu mogu prije zamisliti sa sapunicama ili sa fimo masom

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

igrali su i šah... meni je to bolje od sapunica

ali možda uz sapunice nauči španjolski

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

borna ljubavnik je meni za sapunice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto, rekla sam

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

po onome sto meni S. prica, oni se sasvim dobro zabavljaju u boravku
    ljeti idu svi van, po zimi koriste jedno unutarnje igraliste (vani je, ali se do njega dolazi iz skole, kao jedno malo zatvoreno dvoriste), pa tko zeli moze isto ici van ako nije bas -10, ili pada kisa. Obicno decki igraju nogac.

Imaju TV, kazete s crticima, drustvene igre, svatko je mogao donijeti 2 omiljene igracke, u dnu razreda imaju tepih pa se tamo mogu igrati na podu ..., za Bozic su radili cestitke, uvjezbavaju pjesmice za priredbe ... npr. maskare su imali u boravku

meni je u cijeloj koncepciji boravka najvaznije da tamo napise zadacu pod nadzorom uciteljice. a i znam da bi doma umirao od dosade i svadjao se s bakom :/

jedno vrijeme mi je poceo kiksati, pa svaki dan "nisam stigao napisati ....", pa doma natezanje u pol 8 navecer
    onda smo porazgovarali, objasnila sam mu moje vidjenje boravka u boravku i sad je opet ok, tu i tamo mu promakne kakav zadatak, ili nije ofarbao do kraja... itd.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedno vrijeme mi je poceo kiksati, pa svaki dan "nisam stigao napisati ....", pa doma natezanje u pol 8 navecer
    koja je onda uloga uciteljice? ne kritiziram nego ne razumijem :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uciteljica iz boravka kaze da ne moze silom natjerati djecu koja su npr. umorna, ili im se spava, ili kazu: ja cu doma s mamom napisati zadacu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Emily, oprosti, jer ovo ne ide tebe, ali ja jednostavno puknem na ovakve izjave.
    Naravno da će djeca, ako im se da opcija biranja izabrati da ne pišu zadaću, nego će radije gledati crtić, igrati se ili neznamvećšto.
    Ako im učiteljica od prvog dana pod normalno stvori navike da imaju ujutro nastavu, kasnije ručak i vrijeme za igranje i nakon toga pisanje zadaće, učenje ilištoveć onda će oni to tako i prihvatiti. Ja sam išla u boravak i nikome od nas nije na pamet padalo reći učiteljici da ćemo zadaću napraviti doma jer je to nama bilo normalno i obavezno da radimo tamo. A imali smo dosta vremena i za igru i za odmor. U osnovi, svi žalimo djecu u boravku, ali po meni ona tamo odrade i trebala bi odraditi onaj posao koji djeca koja ne idu u boravak isto moraju kad tad odraditi, većina će ga odraditi popodne kad im roditelji dođu s posla i isto će već klici biti umorni.
    Ovakvo nonšalantno ponašanje učiteljice je meni linija manjeg otpora i izbjegavanje obaveza s njene strane. Mislim da bi trebalo definirati što se radi u boravku.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cure, super ste napisale sve detalje o boravku tako da i ja koja sam isto u dilemi imam neku sliku o tome. Bilo bi super kad bi napisale i o kojim se školama radi. svima!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

davorka, oprastam

ono sto sam ja sa svoje strane mogla i ucinila, je bilo da sam uciteljici u boravku naglasila da ja zelim da S. napise zadacu tamo, a ne doma.
    Isto sam objasnila i njemu
    i znam da nakon pisanje zadace, jos ima vremena za igru

U osnovi, svi žalimo djecu u boravku
    je ne zalim
    to je bio moj izbor, i to u korist djeteta. znam da bi se doma dosadjivao, i na kraju bi mene docekao da napise ili dovrsi zadacu. a i necu da ga baka nadgleda i daje naputke kako i sto treba napisati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eci, mi smo u 1. osnovnoj skoli Luka, Sesvete

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ima li netko iskustva sa Varšavskom?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nas odluka o skoli ceka tek za koju godinu, ali s obzirom da skola koja nam je doslovno preko ceste nema nikakav oblik cjelodnevne nastave (a ne usudimo se pustiti dijete samo u kuci pola dana) mislim da cemo je voditi u centar u skolu koja ima cjelodnevnu nastavu - u sklopu nastave imaju obogaceni program (engleski, informatika, plivanje i gimnastika), dvije jednakovrijedne uciteljice koje rade po KPK programu, skola se dodatno placa 600 kn.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neki dan mi je bila frendica čija kčer ide u ZG u boravak. Uglavnom pričale su i frendica i mala kako učiteljica u boravku, ne dopušta niti da idu na WC a kamoli da se igraju. Totalno ne mogu vjerovati, to mi zvuči horor. Sa druge strane sam čula milijun vrlo pozitivnih primjera i kako je klincima super u boravku.

Da mi se pojavi takva učiteljica garant bi nekome platila da tamo ne sjedi i gleda u zid. radije da se igra pa da piše doma zadaće nego da ga netko ubije u pojam

Ja se inače toplo nadam da će Adrian biti u boravku samo manji dio a ne kroz cijeli dan.

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moj prvas ide u boravak i imamo samo pozitivna iskustva. Sigurno ovisi o uciteljima a i o dijetetu. Nama je psiholog preporucila da izbjegnemo boravak zbog njegove ADD, no ipak je sve o.k. Djeca pisu zadace, jedu, i igraju se. Kao grupa mi se cini da su dosta bliski (u razredu ih je samo 20), vjerojatno zato jer su zajedno od 7:30 do 16.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na ovo sa ne dopuštanjem djetetu da ide u WC poludim, mislim da tu odmah trebaju roditelji reagirati i toplo se nadam da je to samo izuzetak a ne pravilo. Meni je Oliver jednom kad su bile zamjene u vrtiću rekao da ga teta za vrijeme spavanja nije pustila da ide piškiti, ja sam pozelenila jer mi je to fakat tortura, dijete skine pelene i jedva čekaš da zna tražiti na WC i onda mu tamo ne da da ide. Sutradan je ujutro bila njegova teta i odmah sam joj rekla da ne znam tko je bio jučer popodne, ali da djetetu nije dozvolila ići na WC, da molim da se to ne ponavlja jer on zna tražiti i želim da ide čim mu je sila i da ne razumijem zašto ga nije pustila. Teta je rekla da će vidjeti tko je bio i obavezno upozoriti da se ne ponovi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čuj mene moji studoši na prvoj godini FERa pitaju da li smiju na WC pod predavanjem Pelene su davno skinuli ali šetnja do WC uvijek dobro dođe

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Boravak

Kao ona koja radi u boravku već 12 godina nekoliko riječi.
    Boravak u kakav smi mi išli kao djeca - smjenska nastava ili cjelodnevna nastava na području grada Zagreba ne postoji.
    Ukinut je recimo prije 5-6 godina.
    Prije smo bile dvije učiteljice i svaka je imala 3 predmeta.
    Nastava je bila tijekom cijelog dana, u sklopu nje su se pisale zadaće, torbe su ostajale u školi itd.

Sada je u gradu Zagrebu drugačija organizacija.
    Ja radim ujutro i držim nastavu. Učenici mogu doći u školu već od 6.30.
    Postoje dežurstva.
    U 11.30 dolazi kolega/kolegica (također učiteljica) koja preuzima djecu. Ručak je u 12 sati.
    Slobodno organizirano vrijeme(igra, boravak na zraku, sport.aktivnosti) su od 12 - 14.00.
    Kasnije učenici odlaze u razred i pišu zadaću koju pregledava i potpisuje se ispod nje učiteljica koja radi u boravku.

Uglavnom, moja škola ima boravak do trećeg razreda (četvrti je klasičan) i zamjetno je da se broj učenika koji idu u boravak svake godine povećava.
    Prije smo imali 3 klasična razreda + jedan boravak.
    Ove godine upisujemo (prema pristiglim podacima) 2 klasična i 3 boravka.
    Broj djece je podjednak u svim razredima, ne radimo razliku u brojnosti između boravka i klasičnih razreda.
    .....i WC je uvijek dozvoljen, jer ipak su oni djeca......

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da li mi može objasniti zašto se napustio model cjelodnevne nastave i prebacio u ovo drugo? Možda sam ja odgajana na starim teorijama ali meni su u sjećanju teorije koje govore naveliko o prednosti cjelodnevne nastave u odnosu na boravak...

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Zašto?

Zbog financija.....ili točnije ja plaću ostvarujem putem Ministarstva prosvjete, učiteljica koja radi u boravku putem Gradskog ureda za obrazovanje i sport.
    Stvar je u tome da dijete nije obavezno da bude prisutno u poslijepodnevnim satima, mama može doći po dijete u bilo koje doba iza 11.30(nakon obavezne nastave).
    :D
    Također grad Zagreb financira i otvara boravke gdje to roditelji traže, pa tako i zapošljava ljude. Ljudi koji rade u poslijepodnevnom dijelu ne moraju biti i matično djelatnici te škole.(komplicirano je)
    :?
    Uz sve to, u poslijepodnevnom dijelu ponekad rade i pripravnice koje na taj način pripremaju se za posao učitelja, a i skupljaju iskustvo za državni ispit.
    Uglavnom jutarnji dio je obavezan(a misli se da je i dječja koncentracija ujutro najbolja) , a poslijepodne je onaj opušteniji dio.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •