moja bebica će ovaj tjedan navršiti mjesec dana, pošto dolazi zima i hladno vrijeme zanima me kad i pod kojim uvjetima ju smijem voditi malo van u šetnju kolicima? i sama sam tako željna barem mrvice izlaska iz kuće
moja bebica će ovaj tjedan navršiti mjesec dana, pošto dolazi zima i hladno vrijeme zanima me kad i pod kojim uvjetima ju smijem voditi malo van u šetnju kolicima? i sama sam tako željna barem mrvice izlaska iz kuće
Moje mišljenje je da bi bilo puno bolje da je vedar dan bez magle, vjetra i kiše. I na kratko. Možeš ju za početak na balkon izvoditi, dobro umotanu u dekicu, poplun, što več. Naravno, kapa na glavici.tina55 prvotno napisa
S mjesec dana (pa i ranije) rekla bih da bi se dijete moglo izvoditi u redovite šetnje. Normalno, dobro je obuci, izaberi neko doba dana kad ipak ima malo sunca, i pazi da u stanu nije pregrijano kako joj ne bi bio prevelik šok promjena temperature. Ali bolje je da počnete izlaziti van, nego da provede prve mjesece previše izolirana. Prema vremenskim uvjetima možeš skratiti ili produžiti šetnju.
a ne smeta što se nije drugi put cijepila s 2mjeseca? prvo cijepljenje je bilo normalno u bolnici
Birajte doba dana kad je najtoplije (oko podne, jedan), šetnje su poželjne jedino ako je stavrno niska temperatura ili jako puše, a što se necjepljenja tiče, više joj može škoditi boravak u zatvorenim prostorima nego šetnja na svježem zraku.
A zašto bi to smetalo?tina55 prvotno napisa
čuj, ima ovdje i ljudi koji nikad nisu cijepili djecutina55 prvotno napisa
![]()
mislim da uopće ne moraš o tome razmišljati, idite se slobodno prošetati, bolje da počneš sad nego kad zapravo stisne
izadjite cim prije.
svjezi zrak je zdrav.
samo se dobro obucite.
Mi danas nismo odoljeli i izašli smo na pola sata van, a imamo samo 5 dana. Dobro smo ga obukli, stavili u duboka kolica, i ne vidim problema, dokle god je suho, nevjetrovito.
pa zar nisi napisala da će ovaj tjedan imati mjesec dana?tina55 prvotno napisa
kako god, vani je tako toplo da može van i bez nekog prevelikog zabundavanja.
Mi smo jučer bili 40 minuta u šetnji (bebica ima 12 dana). Ako je lijepo vrijeme i mama se dobro osjeća, ne vidim zašto ne.
wow, sad sam ljubomorna. moj micek ima 18 dana i ja sam skupa s njiim doma, gledam kroz prozor kak je krasno vani, ali patronazna sestra nam je rekla nikako jos van...sis prvotno napisa
ne znam sta da radim, da bar i 12 mjesec ostane ovako lijep da mozemo u redovite setnjice.
:shock:argentina prvotno napisa
![]()
zasto pobogu ne bi smjeli van?
mene ziher ne bi nis zadrzalo doma![]()
ma znaš što da radiš: obuci dijete i u šetnju; pa i kod kuće je samo nekoliko stupnjeva toplije, a kud ćeš bolje za dijete od šetnje na ovako krasnom danuargentina prvotno napisa
![]()
nama su doktori i patronažne obično ovako govorili: čim je mama sposobna, i dijete je sposobno.
i ja sam se toga držala.
Ja sam svog dan-dva prije odlaska u pravu šetnju stavila u kolica i na balkon, čisto da se malo priviknemo. Naravno, obukla sam ga toplo kao za van.
Nakon toga, u kratku šetnju i tako smo krenuli. Bitno je samo da nema vjetra. I naravno padalina.
Dakle, slobodno u šetnjicu, pogotovo ako želite.![]()
Doduše, ja jesam u Dalmaciji, ali sam svoju L sa 19 dana prvi put izvela vani u šetnju, sjećam se ko danas, nedjelja, miran dan, vani jedan ili dva stupnja bez trunčice vjetra. Nikog na ulici, sve pusto.
To nam je ujedno bila i najljepša šetnja![]()
je, u pravu steici cemo mi sad koji dan van, samo da dopremimo kolica.
bila nam je i patronazna danas i rekla da mozemo pogotovo po ovako lijepom vremenu.
jupiiii :D
posebno se veselim jer se nadam da ce mi bolje spavati.