Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 88

Tema: voditi bebu na koncert

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno voditi bebu na koncert

radi se o koncertu leonarda cohena u zagrebu.
    beba ce imati godinu i mjesec ipo dana.
    iskustva?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

čemu to? :/

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ako je beba kao moja znači strpljiva i mirna, ako nemaš gdje s njom, ako se nadamo da će ozvučenje biti ugodno, i ako ćeš imati svoje mjesto (da se ne guraš)... pa, ja bih vodila. Ja sam svoju vodila posvuda, i super podnosi, čak joj bude lijepo... Moglo bi se desit da i ja dođem s djecom

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, ni ja baš ne kužim zašto bi je vodila. :/

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam f. vodila na koncert kad je imao oko 6 mjeseci, ali se na pol koncerta probudio i bio nezadovoljan pa sam kraj docekala u predvorju. s tim da je on bio mirno dijete. sa k. mi nije palo na pamet da pokusavam jer bi ja dobila slom zivaca.

pa znas sta, da sam u takvoj situaciji kao ti, da mi je dijete kao Ifino, i ja bi ga vodila, zasto ne. ako bi se uznemirilo, izasla bi slusati iz predvorja ili bi otisla doma.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cekaj, kaj vi ne kuzite? zena oce ici na koncert, a ima dijete. znaci opcije su joj ili ici na koncert i voditi dijete, ili ne ici na koncert. da sam ja na njenom mjestu, i ja bi probala ici s djetetom.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne, ima opciju i pronaći nekog da pričuva dijete-ne radi se o dojenčetu.
    Sve ima svoje granice - pa i to.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nisam misla da se ne radi o bebi koja ne sisa-nek sisa
    ali to je dovoljno velika beba da ne mora biti zaljepljena za mamu i tatu, jer mama već možda i radi :/ zašto bi ju vodila na nešto što je bebi dosadno, u gužvu, među isključivo odrasle ljude.. :/

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne bih jer ne znam kakvo je ozvučenje, gužva i sl. Kao drugo ne mogu od djeteta očekivati da sjedi mirno dva sata u mraku. Niti bih se mogla opustiti i uživat u koncertu.

M je išla na Gibonnijev koncert s nepune dvije godine, ali to je bio komorni orkestar, malo ljudi, onak, kao privatna zabava (pa joj je Gibo čak i zapjevao).

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja moju necu voditi - tata ju cuva ovaj put

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ne znam kako će biti na Cohenu, ne znam još ni gdje će biti, al ja vjerujem da je dobro odrana početi tu i tamo voditi dječicu nekamo, nešto kao team building, ne znam, nešto kao obiteljski izlazak da se dijete uči, da proširi vidike (čak i ako je riječ o maloj bebici... iako ovo zvuči komično, znam)... nekako ne vjerujem da ima magična dob kad možeš odvesti dijete tamo ili onamo. Ako je zdravstveno ispravno (dakle ozvučenje, mjesto za sjesti, ako ima zraka), zašto da ne?

Ponekad ih povedem nekamo da sam mnom - uživaju. I znate što - uživaju. Na svoj način. Spremna sam izaći i prekinuti svoj projekt u svakom trenu, naravno. Ali pokušam. POnudim im da me upoznaju, tako nekako.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako se odlučiš voditi molim javi gdje ćete sjediti da kupim karte što dalje

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Da, ni ja baš ne kužim zašto bi je vodila. :/

Oprosti, na brzinu sam čitala i skužila da ti dijete ima mjesec i pol.

I ja sam Ivana rano počela svuda voditi.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

al koja je poanta, nije druženje, nije poanta da dijete uživa, ako je djetetu koma, i ti se unervoziš...blabla.
    mislim, ko voli nek izvoli,
    ja vodim dijete na koncert TBFa npr-jer ih on obožava (i ima 4,5 god)
    (i mene zanima di ćeš sjedit, nebi ni ja tu )

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mi smo našu curicu vodili sa 4 mjeseca na jazz festival u Bale. Doduše to je bilo na otvorenom (na trgu), tako da sam mogla izbjegavati zvučnike, plus nije bila takva gužva i bez problema smo prolazile s kolicima.
    I što je najbolje, ona je obično prespavala koncert od 21h na dalje, a kad bi prestala svirka oko 23 ili ponoći ona bi se probudila Nakon toga smo se fino pokupile u sobu, cicanje i spavanje dalje.

E sad, ovo će biti koncert u zatvorenom, pa moraš uzeti u obzir da će biti veća buka, veća gužva, dim od cigareta :/, a i ovo ipak više nije tako mala beba, pa moguće da će mu to biti previše ljudi i buke... i dosadno. Ali opet ne mora značiti.

Uglavnom, poanta je da ćemo mi našu voditi na mjesta na koja mi idemo, ako je prihvatljivo i za nju da bude tamo, plus što će se glazbeno obrazovati od malih nogu da sluša kvalitetnu muziku

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    al ja vjerujem da je dobro odrana početi tu i tamo voditi dječicu nekamo, nešto kao team building, ne znam, nešto kao obiteljski izlazak da se dijete uči, da proširi vidike (čak i ako je riječ o maloj bebici... iako ovo zvuči komično, znam)...
    Pa da. U šetnju, gledati lišće kako treperi i labudove na jezeru. Pipati koru stabla, mokru zemlju. Slušati Cohena doma i plesati...

Mislim da zadimljeni, mračni, preglasni i preblješteći prostori, s puno ljudi, nisu za tako malu djecu. Pogotovo u vrijeme kad bi se trebali odmarati i spavati, tj. smirivati za počinak uz što manje podražaja. A sigurno na takvom koncert ne bi imao mogućnosti spavati (u kolicima i sl.).

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

potpisujem zenu uronjenu u cokoladu

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

cohen nastupa u areni zagreb, šta nije to otvoren prostor?

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne osuđujem nikoga tko bi vodio dijete na koncert (pod pretpostavkom da to nije neki koncert tipa Metallica, U2 ili slično- s puno previše ljudi i preglasnom glazbom). Mislim-i u slučaju da netko želi voditi dijete na takav koncert-slobodno- ali ja recimo ne bih (zbog gužve, zbog skakanja ljudi i sličnih stvari).

Sad, što se tiče vođenja 18-mjesečnog djeteta na koncert...gledam svoju 19-mjesečnu curicu i mislim si- ispalila bih na živce da je odvedem na neki koncert Jer ona nema šanse da se vozi u kolicima! Nema šanse da bude mirna na rukama! Nema šanse da mirno stoji ili se igra ispred mojih nogu! Isto tako logično je da nema šanse da ja trčim za njom kroz gužvetinu! A ne, mislim da bi mi prisjeli koncerti za čitav život da je odvedem na jedan

Da je mlađa (pa da se da zabaviti u kolicima ili da zaspe tijekom koncerta), onda bih je možda i povela. Da je starija pa da zna šta joj govorim (mislim zna i moja cura šta joj govorim, ali ne prihvaća ), onda bih je isto možda vodila. Ali 18 mj. staru da bih je vodila- ne dolazi u obzir, a i objasnila sam zašto. Sad, možda je nečije dijete sa 18 mjeseci drugačije nego ovo moje, ali teško. Ti procjeni kakvo je tvoje (a ako gledaš par mjeseci unaprijed, teško da možeš procijeniti kakva će beba biti za par mjeseci! Ma ni za mjesec dana čak ne znaš kakva će biti. )

Da ne ispadne da mi svoju curku ne vodimo nigdje- o da, vodimo je...baš zato i znam kako bi mi tek na koncertu bilo veselo Najbliže što je bila koncertu su svatovi....2 puta u zadnjih mjesec dana. Prvi put sam je vodila jer je nisam imala kome ostaviti i kao- hajde i svekiji su mi u svatovima pa kad ne bude cura više mogla, odvest ćemo je kući ili mi ili oni, a i neće nam biti problem trčati na smjene za njom jer nas je 4-ero. Je da, možete si misliti Trčali su i mnogi drugi za njom, ali se ona jedina nije umorila A mi svi popadali s nogu Sljedeći put sam je vodila, ali sam je pokupila u pristojno vrijeme (tj.dok sam još imala snage) i odvela kući na spavanac. A mogla je cura još tulumariti, ali dobro

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ako misliš da ćete moći, samo daj. Pa nije Cohen death metal, vrlo je ugodan za slušanje. Samo podalje od zvučnika i bit će dobro.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

E da, i što unosiš pomutnju postajući na 0-1? I ja sam u prvi tren zbrzala pa pročitala da dijete ima mjesec i pol

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    I ja sam u prvi tren zbrzala pa pročitala da dijete ima mjesec i pol

Ja nisam ni skužila na kojem je pdf-u

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Vodi dijete i ako bude negodovalo, otiđi.

Ja sam ovo ljeto (L je imala 7 mjeseci) slučajno naletjela na jedan koncert i L se tako svidjelo da je gledala cijela sretna i uživala. Naravno nismo se dugo zadržale, ali mislim da nije samo zdravo za djecu ono što mi mislimo, nego i ono što ona žele i u čemu hoće suradnju. Gledanje prirode se zasigurno već odavno naučila pa i ne primjetim da joj je to nešto posebno

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

koncert je, koliko ja znam, u areni, 10000 karata u prodaji, sjedeća mjesta...

nikako nije mjesto za jednogodišnjaka, nikako.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja bi svoje dijete vodila
    nemam na raspolaganju baka/teta/ dadilja/ ili slično servis pa mi je to logičan izbor
    kud idemo mi (ja i MM) ide i ona

da imam recimo baku 24/7 na raspolaganju sigurno bi sad tu pisala ne bolje joj je doma, mora na spavanje, glasna muzika i sl.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A ja ne bih vodila, a nemam dadilju. Imam baku koja ju čuva preko dana, pa ne može i navečer. Dakle opcije bi mi bile: Idem ja MM ne ide. Ide MM ja ne idem. Ne ide nitko. Ali vodila dijete na koncert koji je navečer, među 10.000 ljudi - ne bih.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa dobro u koliko sati je taj koncert? nije valjda u ponoć?
    H. ide kasno spavati tako da mi to što je nešto navečer ne bi igralo nikakvu ulogu, kao ni 10000 ljudi ako imam svoje mjesto rezervirano

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Šta djeca od godinu dana idu spavati u ponoć?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moja ide spavati iza 11

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moj je upravo zaspao (02h), nadam se da jednogodisnja deca zbilja idu da spavaju u ponoc
    koncert-sto da ne! ako vas ide 2 mozete je na smenu izvesti ako bude frke, da ti ne propustis bas sve!
    mi imamo baka/deka servis, pa ipak ga jako retko koristimo. Povedemo bebca ako procenimo da je izvodivo (ili uopste ne idemo ako nije), pa ako je frka izadjemo van, ili ako mu je bas previse svega, pokupimo se kuci, i to je to! bez puno filozofije...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    A ja ne bih vodila, a nemam dadilju. Imam baku koja ju čuva preko dana, pa ne može i navečer. Dakle opcije bi mi bile: Idem ja MM ne ide. Ide MM ja ne idem. Ne ide nitko. Ali vodila dijete na koncert koji je navečer, među 10.000 ljudi - ne bih.
    Slažem se. Kod mene ista situacija i iste opcije.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

oprostite što se ubacujem u temu, ali kad je dijete recimo spremno za voditi u dječje kazalište?2 godine? tri? samo me zanime unaprijed kad ćemo moći ići

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Organiziraj cuvanje. Ako nemas koga da je pricuva, nemoj ici. Nekih stvari se radi djece treba i odreci u zivotu.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    x

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa

Ja sam ovo ljeto (L je imala 7 mjeseci) slučajno naletjela na jedan koncert i L se tako svidjelo da je gledala cijela sretna i uživala. Naravno nismo se dugo zadržale, ali mislim da nije samo zdravo za djecu ono što mi mislimo, nego i ono što ona žele i u čemu hoće suradnju. Gledanje prirode se zasigurno već odavno naučila pa i ne primjetim da joj je to nešto posebno
    da plati kartu 400kn da bi uživala na koncertu i onda ode?
    blago vama kad vam je to okej i normalno.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa
    oprostite što se ubacujem u temu, ali kad je dijete recimo spremno za voditi u dječje kazalište?2 godine? tri? samo me zanime unaprijed kad ćemo moći ići
    Ovo je pitanje tako "jedno dijete - princ" u obitelji 8) I... ne želim vrijeđati, zezam se Kad imaš jedno dijete možeš se ubijati tim pitanjima - sjećam se toga iz svog iskustva... kad su dvoje, malo olabaviš, a vjerujem da s troje, četvero, petero postaješ sve svjesnija kako je život tu da ide, a djeca se uključuju, kako mogu i kako znaju.

Što hoću reć? Prvog sina sam počela voditi u kazalište s dvije i pol godine, tri, ne znam više. Kćer sam prvi put odvela s par mjeseci. I gledala je, gugutala - u protivnom stariji sin ne bi dobio što mu je potrebno. Nekad je gledala, nekad spavala, nekad dojila. Al nikad nije urlala. Sad ima godinu i pol i normalno joj je ić u kazalište. I u kino, na crtiće, i na koncerte, i na utakmice. S njom ima manje frke nego s prvim sinom, što je, naravno, i normalno. ona je pobrala svo potrebno znanje - od njega, i mir - od nas.

Mislim da je sve to pitanje obitelji, dinamike obitelji, individualnosti djeteta i tako dalje.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa
    ja bi svoje dijete vodila
    nemam na raspolaganju baka/teta/ dadilja/ ili slično servis pa mi je to logičan izbor
    kud idemo mi (ja i MM) ide i ona

da imam recimo baku 24/7 na raspolaganju sigurno bi sad tu pisala ne bolje joj je doma, mora na spavanje, glasna muzika i sl.

ja nemam ni babu ni dadilju i svejedno ne mislim da je humano vuči dijete od godinu dana di je zagušljivo, glasno, di nije mjesto za dijete.
    Uzmeš si čuvalicu za takve prilike, npr.

Sve ima svoje granice, pa i vucaranje djece svuda sa sobom.

Nije isto odvesti dijete na koncert na otvorenom ljeti ili u prenatrpanu arenu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bome ifi, ja se ponašam prema drugom isto ko i prema prvom
    samo što drugo čuvam ja ili mm, dok prvo onaj drugi vodi u kazalište, npr.

Ta mi teorija o drugoj djeci koja su usput u svemu-opet nije jasna.

Puno toga meni nije jasno, očito

kik@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja svoje sigurno nebi vodila,ako imam novaca za karte onda bi nasla i da platim nekom da mi pricuva dijete

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ne kužim to pretjerivanje u navlačenju djece na razne neprimjerene aktivnosti.

mislim da je to maltretiranje djeteta, a i totalno nepoštovanje prema legendi cohenu.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ma koji koncerti i vođenja djeteta u ovo doba kada je sve puno gripe i viroze i kada se javno u eteru govori da se izbjegavaju okupljanja, zatvoreni prostori..

:shock: :shock: :shock: pa dajte malo mame razmislite...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj kik@ prvotno napisa
    Ja svoje sigurno nebi vodila,ako imam novaca za karte onda bi nasla i da platim nekom da mi pricuva dijete
    malo je teže dijete koje niko nikad nije čuvao (osim nas) ostaviti sa čuvalicom samo tako na par sati :/
    ja još stojim kod toga da bi je vodila, unatoč općem zgražanju forumske populacije
    bolje bi joj bilo na koncertu s nama nego sa osobom koju nije nikad prije vidjela
    ali sve ovisi i o karakteru djeteta

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a da probate-ne ići? ako nemate kome ostavit dijete, i nećete uključit čuvalicu il nekog sličnog u život?

kik@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa
    Citiraj kik@ prvotno napisa
    malo je teže dijete koje niko nikad nije čuvao (osim nas) ostaviti sa čuvalicom samo tako na par sati :/
    ja još stojim kod toga da bi je vodila, unatoč općem zgražanju forumske populacije
    bolje bi joj bilo na koncertu s nama nego sa osobom koju nije nikad prije vidjela
    ali sve ovisi i o karakteru djeteta
    Tada bi ucinila ono sto je netko vec napisao,ostavila ga s MM a ja otisla na koncert ili obrnuto

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja imam sitericu, jam ide stalno po koncertima, ali meni je bezveze voditi dijete na koncert oz dva razloga:

1. em će djetetu to biti dosadno i neprikladno za njegovu dob
    2. em nećeš uživati u koncertu kako treba jer ćeš biti 50% koncentrirana na dijete
    3. koliko ćeš ljudi uznemiriti oko sebe kada počne plakati?

pa daj razmisli

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ali sam otkazala bajagu 20.11 i Pet shop Boys-e zbog gripe...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa

da plati kartu 400kn da bi uživala na koncertu i onda ode?
    blago vama kad vam je to okej i normalno.
    Pa umjesto neke haljine ili cipela, da dala bi 400,00 kuna i ako mi dijete bude nervozno, otišla bi. Kod mene se pare (osim onog nužnog) troše prioritetno pa ću ako treba, odreći se ovaj mjesec recimo svog frizera, ali ću dati pare za nešto što može biti i dobro i loše i bezvezno iskustvo.

Poznajem jednog mališa koji praktički od rođenja ide na moto shou partyje. Malac uživa. Drugo pitanje je da li bi to netko napravio ili ne i da li je to nekom prihvatljivo ili ne, ali ako je djetetu dobro (ja smatram da je dijete prvo i osnovno što slušamo, poštujemo, itd. u ovakvim situacijama) onda zašto ne.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mačkulina prvotno napisa
    3. koliko ćeš ljudi uznemiriti oko sebe kada počne plakati?
    Mene bi puno više uznemirilo dijete koje neodgojeno dreči i trči oko mene u kafiću, a roditelji mu mirne duše piju kavu i odobravaju to, a ovakvu situaciju vidim bar deset puta mjesečno (češće i ne sjedam u kafiće, jer ih ne volim).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa umjesto neke haljine ili cipela, da dala bi 400,00 kuna i ako mi dijete bude nervozno, otišla bi. Kod mene se pare (osim onog nužnog) troše prioritetno pa ću ako treba, odreći se ovaj mjesec recimo svog frizera, ali ću dati pare za nešto što može biti i dobro i loše i bezvezno iskustvo.

.
    prioritetno trošenje je platiti kartu i otići s koncerta?okej.
    mislim da tamo nije mjesto djetetu i šlus.

Kad udjem u kafić i nečije dijete me uznemirava(šta nije opravdanje ničem od ovoga gore), skupit ću se vani
    s Cohena, kojeg platim 400kn, i čekam 5mj, se nemam namjeru skupit zbog nečijeg djeteta.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •