Evo, odlucila sam se vama izjadati. Neki će na moj post reći sama si kriva, sama si pristala,...pa takve koji me "nece razumjeti " molim da ostanu suzdržani od "nabijanja krivnje". Imam super brak, MM i ja se super slažemo, zajedno smo skoro 14.god., imamo prekrasnu curicu kojoj će 4 god. uskoro. Ja trenutno radim nesto honorarno 2 puta tjedno, malena je u vrtiću, MM radi puno i nema ga u tjednu po tri dana ( teren). Imamo primanja u okviru naših potreba. Ali,..zivimo u zajednici s njegovom mamom ( koja isto tako radi i koja je nedeklarirani alkoholičar) i s njegovim bratom koji ima dijagnozu shizofrenija( nije nasilan, cak sta vise ok je prema svima, posebno sa malenom, jedino sto jadan ponekad padne od silnih lijekova koje uzima-mislim izgubi snagu).
Moji ne zive blizu, a i stariji su.
E sad, ja bih drugo dijete. Ali mislim da ne bih mogla izdrzati psihicki sve sto se u kuci dogadja kad bih rodila. Sveki je "kulturni alkoholičar"-popije i legne da spava, totalno nezainteresirana za išta osim za svoj posao i pare. U trudnoći sam imala išijas i bila u krevetu 15 dana-nisam se mogla pomaknuti ni mm, sama sam isla na kontrole,...Kad sam rodila curicu dosla mi je sestra koja zivi od mene 500 km da mi pomogne na 10 dana jer nije mogla vise zbog posla, muz mi je dobio samo 7 dana slobodno. Imam nekih prijateljica koje viđam povremeno. Sad je kuća na meni, ja sam se organiz.odlično, sve funkc.
Ali, mislim da cu se psihicki slomiti oko svega, od obaveza, od "stanja i pojava u kuci", od svega. Nemamo mogucnost odvojiti se.
Znam da ce neki sada pomisliti da sam sama upala u sve to. Ja ne mislim tako, volim muza, nikoga ne osudjujem-ni sveki koja pije zbog sina, niti njega jer nije on kriv sto je bolestan. Jednostavno-treba mi nada i snage, neka poučna misao, vodilja, da izdržim sve jer ne bih da moja curica bude jednog dana sama. A, i MM i ja jako zelimo jos jedno dijete.Pišem na brzinu, ne znam jesam li sve objasnila, valjda sam.
Osjećam kao da mi treba potpora-ono, nisam u ovoj situaciji i odluci jaka.