Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Rodiljni i zivot u inozmstvu

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Rodiljni i zivot u inozmstvu

Ne znam da li bi mi netko mogao odgovriti, ali pomoglo bi neka uputa kome da se obratim)

Naime, trenutno živim i radim u HR. Muž mi živi i radi u inozemstvu. Ja planiram uskoro otići iz HR i to u vrijeme kasne trudnoće. Zanima me da li imam prava (i koja) iz rodiljnog dopusta (iako neću tada živjeti u HR)?

Puno hvala na odgovorima!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ako ćeš i dalje biti prijavljena u hrvatskoj, imaš sva prava. Sad treba vidit da li ćeš tražiti porodiljni kao zaposlena, ili kao nezaposlena, ili kao majka van sustava rada (trebaš imat 5 god. prebivalište u RH ,hrvatsko državljanstvo i zdravstveno osiguranje.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Išla bi kao zaposlena osoba. Samo što ne planiram ostatak trudnoće provesti u HR, dakle niti na pregledima i kontroli trudnoće, neću se moći javljati u HZZO i slična mjesta (ako je to uopće potrebno, ili obvezno za trudnice)

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kad sam ja bila na kompikacijama u tih 7 mjeseci sam morala ici na komisiju 2 puta. nisam morala ici ja osobno vec MM, ali pri tome sam morala imati kompletnu medicinsku dokumentaciju.
    na HZZO se nisam morala javljati, vec svaki mjesec sam morala odnjeti doznaku o komlikacijama.
    porodiljni dopust mozes otvoriti najranije 45 dana prije termina i tad odneses doznaku na HZZO i ER1 obrazac (mislim da se tako zove), te kopiju svoje osobne. do 5 mjeseca djetetovog zivota se ne trebas nikome javljati osim ako zelis produljiti porodiljni na godinu dana.
    novci su mi normalno sjedali na moj tekuci racun, niko me nije u prorodiljnom pitao di sam i sta radim.
    dakle ovisi sto znaci
    Ja planiram uskoro otići iz HR i to u vrijeme kasne trudnoće
    ako to ovih 45 dana koje sam napisala onda je sve OK, ali ako mislis na kompilikacije morat ces se jako dobro raspitati kod svog lijecnika, jer mislim da ces morati ici na komisiju za bolovanje.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    na HZZO se nisam morala javljati, vec svaki mjesec sam morala odnjeti doznaku o komlikacijama.
    sto ce ipak biti da sam se morala javiti, ali ne trebas ici osobno i to neko moze odnjeti umjesto tebe. ali problem je da papir dobijas na osnovu lijecnickog pregleda i misljenja istog.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    porodiljni dopust mozes otvoriti najranije 45 dana prije termina
    da, tako i mislim uzeti porodiljni.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

onda ako si na porodiljnom nebi trebalo biti problema. naravno, ako mislis biti cijelu prvu godinu zivota s djetetom na porodiljnom+roditeljskom mislim da ipak trebas produljiti, kako mislim da odgovor mozes naci na ovom topicu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e stvarno sam smotana , mislim da u HZZO treba i prijaviti rodjenje djeteta, sto je kod mene uvijek radio MM zajedno s zahtjevom za jednokratnu pomoc za opremanje djeteta, mislim da se tako zove.
    a iskreno nazovi HZZO i raspitaj se kod njeih, oni bi trebali ti tocno reci sve sto trebas znati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •