Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Amerikanke hitno!!!

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Amerikanke hitno!!!

Uglavnom, u N.Y smo, 11.mjesecna kcer danas dobila visoku temp. i ruzni suhi kasalj koji traje vec 3 dana, medjutim u apoteci ne daju nista za smirivanje kaslja, a na hitnoj dobili sirup za snizavanje Children's Tylenol svaka 4 sata.

Molim bi preporuku sto joj mogu dati za smirivanje kaslja.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam Amerikanka, ali ako si u mogucnosti skuhaj joj luk (crveni, kapulu) u vodi, to je odlicno za kasalj.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

možda špinovani šećer sa puterom?

nama je puno pomagao ...

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Nisam Amerikanka, ali ako si u mogucnosti skuhaj joj luk (crveni, kapulu) u vodi, to je odlicno za kasalj.
    I uz to navecer kada spava pored kreveta joj staviti narezani crveni luk, odlicno za disne puteve.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Inace u Americi se djeci mladjoj od 2 godine nedaju ljekovi za suzbijanje kaslja zbog mogucih nuspojava i mogucnosti nehoticnog predoziranja, a kod nas se dobivaju bez problema, da se covjek zapita... :/

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Rastopi 3 žlice šećera u 5 žlica vode, ubaci lovorov list i nek odstoji 10min pa daj tu tekućinu (kao sirup bude).

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

probali smo sa karmeliziranim secerom i mlijekom, ne zeli ni primirisati... Inace nista ne zeli piti osim vode...
    Probati cu druge savjete, hvala!

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pa zar u USA nema biljnih apoteka? U njima se vjerujem može bez problema dobiti sirup na biljnoj bazi.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Piti jako puno tekućine da se razblaži sekret koji klizi u grlo i uzrokuje kašalj + inhalacije i čekati da prođe.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s sto to s tom kuhanom kapulom, to se pije, ili?

bas sam neki dan slusala koliko ti lijekovi za kasalj mogu biti kontraproduktivni kada ga ih se samostalno primjenjuje, nas ih pedijatar nikada ne propisuje. Poviseni polozaj, puno tekućine, inhaliranje ...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, u litru vode se stave dva luka velicine kokosjeg jajeta. Vecina recepata ukljucuje i smedji secer. Luk stavis sa smedjom korom. Kad zakuha, kuahs jedno pola sata, moze i duze. Onda procijedis, ostavis da se ohladi. Pije se gutljaj po gutljaj kroz dan. Moze se dodati meda u to.

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Niauli kemotip cineol za iskašljavanje kod djece

upravo je danas objavljen ovaj tekst: http://www.centarcedrus.hr/include/p...sni_sustav.pdf

na stranici 9. ima detaljno o eteričnim uljima koji pomažu iskašljavanje - niauli kemotip cineol, kajeput, ravensara itd koji su blaga i efikasna te zato pogodna za djecu. Navedene su i razne ljekovite biljke.

Osobno sam nedavno isprobala niauli i ravensaru (u difuzeru) na jednogodišnjem djetetu i stvarno je dobro djelovalo!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mum2be, u CVS-u tesko da ce ti dati ista za kasalj ako je dijete mladje od 2 godine. Prosle godine su dobrovoljno izbacili citav niz sirupa i drazeja za kasalj za djecu mladju od 2 godine, zato ti ne daju nista za kasalj. Nasli su da roditelji pretjeruju s dozama i efekti toga su bili porazavajuci. Ne znam ni sama sto bih ti sugerirala. Sta je s onim Vixom (ili kako se vec zvao) sta se maze na prsa? Je li se to jos koristi?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Timmy prvotno napisa
    Mum2be, u CVS-u tesko da ce ti dati ista za kasalj ako je dijete mladje od 2 godine. Prosle godine su dobrovoljno izbacili citav niz sirupa i drazeja za kasalj za djecu mladju od 2 godine, zato ti ne daju nista za kasalj. Nasli su da roditelji pretjeruju s dozama i efekti toga su bili porazavajuci. Ne znam ni sama sto bih ti sugerirala. Sta je s onim Vixom (ili kako se vec zvao) sta se maze na prsa? Je li se to jos koristi?
    vix postoji u našoj inačici od Biofarme. Dobro je namazati i staviti ermofor s vrućom vodom zamotan u pelenu preko potkošulje.

S mentolovim Vixom treba biti malo oprezniji kod male djece ( ispod 1.5 godine)

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa
    vix postoji u našoj inačici od Biofarme. Dobro je namazati i staviti ermofor s vrućom vodom zamotan u pelenu preko potkošulje.

S mentolovim Vixom treba biti malo oprezniji kod male djece ( ispod 1.5 godine)
    ako ima mentola ne bi se smio stavljati djeci
    kod nas ima biofarmov-biosept za djecu i od dr.theiss-a
    ali vjerujem i da vani ima nešto bez mentola za djecu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mum2be, jesu li ti dali Infant's Tylenol ili Children's Tylenol? Sad opet vidim da ti kcer ima 11 mjeseci, nije za nju Children's ako su ti ga dali vec Infant's jer se on daje djeci od 0 do 3 godine i nije sirup vec kapi. Dobro provjeri sta su ti dali.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nama je homeopatica za taj suhi kasalj (ako je to taj, zvuci kao da pas laje) dala Aconitum, i odma drugi dan mu je bilo bolje, temp je prosla a kasalj je presao na onaj "mokri" koji se povukao par dana kasnije.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mum2be, jesu li ti dali Infant's Tylenol ili Children's Tylenol? Sad opet vidim da ti kcer ima 11 mjeseci, nije za nju Children's ako su ti ga dali vec Infant's jer se on daje djeci od 0 do 3 godine i nije sirup vec kapi. Dobro provjeri sta su ti dali.
    Dali su taj Children's T., Mozda su gledali po kilazi, ima malo vise od 10kg.
    Uglavnom, sreca da je temp. trajala samo taj dan i to nakon sto su joj na hitnoj dali 5ml tog sirupa, vise joj nije ni rasla.
    A jos mi napisali da joj prva 24 sata dajem svaka 4 sata bez obzira na temp., a poslije po potrebi. To mi nije imalo smisla, pa nisam ni davala.
    Eto, sreca da nisam i da temp. vise nije bilo.
    Inace, sad se taj suhi kasalj, pretvorio u mokri.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Da, u litru vode se stave dva luka velicine kokosjeg jajeta. Vecina recepata ukljucuje i smedji secer. Luk stavis sa smedjom korom. Kad zakuha, kuahs jedno pola sata, moze i duze. Onda procijedis, ostavis da se ohladi. Pije se gutljaj po gutljaj kroz dan. Moze se dodati meda u to.
    meni melita cijelu noc kaslje :/
    narezala joj luk kraj glave :smrdismrdiuzasnosmrdi:
    plus kaj sam sad skuhala jos taj luk i secer i bas me zanima jel bu htjela pit ujutro
    nis ne pise kolko secera pa sam stavila onak odokovno
    cini mi se dosta slatko
    mozda u jos i meda dodati kad se ohladi

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cek, jos nesto - je li taj caj od kapule za suhi ili produktivni kasalj, jer F vec mjesec dana kaslje bas produktivno.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nama za kašalj pomaže dosta čaj od majčine dušice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •